Ima i Harz IV , lezis i zivis, pa se moze po cijeli dan na forumu visJeti

Moderator: Krokodil Behko
bubica wrote:Onaj ko je zivot prozivio od danas do sutra, ne posjeduje nista svoje od nekretnina itd taj mora ici raditi. Penzije nisu bas nesto, mjesecni troskovi veci od penzije, iako ima ogranicena suma koju penzioneri mogu dodatno zaraditi.
Ima i Harz IV , lezis i zivis, pa se moze po cijeli dan na forumu visJeti
Govore o radu (zaposlenosti) kao da je rad sam po sebi dobar. To je izum, kao i svaki drugi, smišljen u razdoblju početka indusitrijske revolucije. Tada su izmislili ovo što danas mnogi ljudi žive, tada su izmislili osamsatno radno vrijeme, izmislili škole kako bi školovali kvalifikovan kadar za održavanje tog sistema, tada su osmislili i zdravstveno i penziono osiguranje i tržište rada gdje su glavni akteri kompanije koje reguliraju (prognoziraju) potražnju i državne institucije (škole prije svega) koje na tu potražnju odgovaraju sa svojim alatima npr. raspisivajući određeni broj upisanih svake godine.Krokodil Behko wrote:Tehnološki napretak donosi i negativne učinke.
Nastavi li se ovim tempom, roboti će uskoro zamijeniti ljude u brojnim djelatnostima, pa se očekuje da nezaposlenost i dalje bude ogroman problem.
A sta se to mora dogodit pa da ljudi pocnu tako razmisljati i ponasati seRockefeller wrote:Krokodil Behko wrote:Tehnološki napretak donosi i negativne učinke.
Nastavi li se ovim tempom, roboti će uskoro zamijeniti ljude u brojnim djelatnostima, pa se očekuje da nezaposlenost i dalje bude ogroman problem.
Budućnost nam donosi jedno fino doba, doba u kojem neće biti ovo. Biće mnogo nezaposlenih u smislu da neće raditi u fabrikama ali će ljudi baviti se onim za šta su stvoreni i što roboti ne mogu kopirati - pisaće, vodiće zajednice, udruženja, crtaće, glumiće, baviće se sportom, pomagaće drugima, kraće: voditi ispunjen i kvalitetan život, onakav kakav žele a ne kakav moraju.
Pa to ti ja govorim.Biba wrote: Kako ce to netko s malo novca i puno ljubavi utjecati na svijet kojim vladaju oni s puno novca i izopaceni..jah..mozda ko nase misice kad izjave da zele promijeniti svijet...problem danasnje mlade generacije je razmazenost...najcesce...
Biba wrote:...
Kakva korist da budemo zivjeli 100...puni bolestina intabletina...a sve nam zatrovano..
Nisam bas optimisticna ali nesto se mora dogoditi...prvo politicare u smece..
Mislim da nitko od moje uciteljske sorte nece dozivjeti stotu, a i da dozivi ta ce mu kad poludi
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests