Ljetovanja

Predstavljanje gradova, naši putopisi, savjeti u vezi putovanja.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9288 times
Been thanked: 11047 times
Status: Online

Re: Ljetovanja

08 Jun 2013, 15:36

mrki62 wrote:Bilo je nekada sa Crnogorske strane i ovaj slogan ; dođite nam, vaš auto je već tu :)
Podsjećaš me na Latviju ili Litvaniju ili s kim smo već igrali sinoć? :hm

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times
Status: Offline

08 Jun 2013, 15:58

Krokodil Behko wrote:
mrki62 wrote:Bilo je nekada sa Crnogorske strane i ovaj slogan ; dođite nam, vaš auto je već tu :)
Podsjećaš me na Latviju ili Litvaniju ili s kim smo već igrali sinoć? :hm

najveci crnjak sto sam ikad cuo....sinoc.....
desilo se da je jedan broj nasih navijaca kupio karte za letoniju..
kad su stigli tamo.....tamo se neigra.....
pa su koristili neke brze vozove da bi stigli u drugu drzavu,.....haos..... :plavi :plavi :ha
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40225 times
Been thanked: 26303 times

08 Jun 2013, 17:36

Pa ni neidem na more ispod 100 e po danu, mislim sta cu dole ako nemam love, nebi nikad isao bez love doci dole i zijevati :lud :lud :lud , necu pred zgradu prodavnicu,granap, na pivu ako nemam bar fesosnju (50km) u djepu :pije
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40225 times
Been thanked: 26303 times

08 Jun 2013, 17:38

I TIM STO IDU BEZ PARA BI I JA ZABRANIO AJDE BOGATI STACES DOLE bez love ni ja neidem kad nemam ali nebi se ni isao sugati dole , kunem se :djed sto ja nemogu ove sirotinje pa idi kupaj se na Bosnu ,Neretvu,Savu ,slano jezero kiseli se do Boga stas namoru bez love :djed
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

08 Jun 2013, 18:53

Krokodil Behko wrote:Kako sada stvari stoje, u Hr na more ići će samo dijasporci. Ukoliko stvarno treba na pokaz po 50 eura za svakog člana porodice i to za svaki dan, to bi bilo to. To znači da tročlana porodica mora imati na pokaz 1000 eura, plus dokaz da su već platili sve troškove smještaja.
Ma nije stvar u novcu, necu da idem vise u Hrvatsku iz principa. Odavno mi se ne svidja njihov snishodljiv odnos prema Bosancima i negativna medijska kampanja (cast izuzecima naravno) iako mene direktno ne pogadja. I do sada sam placala pretjerano za ono sto sam dobijala, ali zbog mora i prirodnih ljepota sam sutila na prevelike iznose za prosjecan hotel. Sada su sa pretresanjima i trazenjem da im se pokaze svota prekardasili. Vozdra.

Odlucila sam ove godine ici na crnogorsko primorje, pa cemo vidjeti. Ako neko ima preporuke/iskustva, bilo bi mi drago procitati.
Last edited by Lavlje_srce on 08 Jun 2013, 18:57, edited 1 time in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

08 Jun 2013, 18:56

ajme frendice ko te je naljutio u rvatskoj..tek ćeš viditit što je usluga kad odeš u c.goru..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 Jun 2013, 19:02

laganini wrote:ajme frendice ko te je naljutio u rvatskoj..tek ćeš viditit što je usluga kad odeš u c.goru..
Da, vidjecu. Sigurno necu ici u neku rupu pa nema razloga za brigu. Oni koji su vec bili kazu da su ljudi tamo vrlo susretljivi i ljubazni. Mislim nisam imala neka direktna losa iskustva ni u Hrvatskoj, osim zbilja pretjeranih cijena, ali medijski odnos prema BiH je porazan i to mi smeta.

Ali moguce da su Cesi bolji turisti. Kad dodju ostali Evropljani, pozelicete Bosance imo.
Last edited by Lavlje_srce on 08 Jun 2013, 19:03, edited 1 time in total.
Memento Mori

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

08 Jun 2013, 19:02

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 951&type=3

Bio sam ovdje vise puta i opet bih ili mozda u Floridu, eto, em je lijepo em je jeftinije nego u Hrvatskoj
Ipak, ove godine dolazim u BiH tako da cu odmor provesti po nasim budzacima :D
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

laganini
Spamer
Spamer

08 Jun 2013, 19:06

lavlje-srce,pa makarska rivijera je vaš teren...jebiga primorci jesu malo bljutavi,što je je...

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

08 Jun 2013, 19:06

Lavlje_srce wrote: Ma nije stvar u novcu, necu da idem vise u Hrvatsku iz principa. Odavno mi se ne svidja njihov snishodljiv odnos prema Bosancima i negativna medijska kampanja (cast izuzecima naravno) iako mene direktno ne pogadja. I do sada sam placala pretjerano za ono sto sam dobijala, ali zbog mora i prirodnih ljepota sam sutila na prevelike iznose za prosjecan hotel. Sada su sa pretresanjima i trazenjem da im se pokaze svota prekardasili. Vozdra.

Odlucila sam ove godine ici na crnogorsko primorje, pa cemo vidjeti. Ako neko ima preporuke/iskustva, bilo bi mi drago procitati.
losa alternativa,,isto g**** drugo pakovanje,,,mozes jos imati "srecu" da nemas vodu :mrgud

evo ti iskustava pa malo surfaj

http://www.putovanja.info/forum/forum/18-crna-gora/

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 Jun 2013, 19:12

Johny wrote: losa alternativa,,isto g**** drugo pakovanje,,,mozes jos imati "srecu" da nemas vodu :mrgud

evo ti iskustava pa malo surfaj

http://www.putovanja.info/forum/forum/18-crna-gora/
Hvala, procitacu.
laganini wrote:lavlje-srce,pa makarska rivijera je vaš teren...jebiga primorci jesu malo bljutavi,što je je...
Moj teren je bilo koje mjesto u koje zelim otici na ljetovanje za svoje novce. Ne vjerujem u koncept getoizacije.
Last edited by Lavlje_srce on 08 Jun 2013, 19:16, edited 2 times in total.
Memento Mori

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

08 Jun 2013, 19:14

Izgleda da ću na kraju opet završiti u našem Neumu ko i prošle godine, samo ovaj put preko Svitave da ne pokazujem eure.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14197 times
Been thanked: 9790 times

08 Jun 2013, 19:16

Lavlje_srce wrote:
Krokodil Behko wrote:Kako sada stvari stoje, u Hr na more ići će samo dijasporci. Ukoliko stvarno treba na pokaz po 50 eura za svakog člana porodice i to za svaki dan, to bi bilo to. To znači da tročlana porodica mora imati na pokaz 1000 eura, plus dokaz da su već platili sve troškove smještaja.
Ma nije stvar u novcu, necu da idem vise u Hrvatsku iz principa. Odavno mi se ne svidja njihov snishodljiv odnos prema Bosancima i negativna medijska kampanja (cast izuzecima naravno) iako mene direktno ne pogadja. I do sada sam placala pretjerano za ono sto sam dobijala, ali zbog mora i prirodnih ljepota sam sutila na prevelike iznose za prosjecan hotel. Sada su sa pretresanjima i trazenjem da im se pokaze svota prekardasili. Vozdra.

:sok jesi nasla alternativu, vela havle... hoces iskustva? evo:svako jutro dodje ciko na obalu, i istrese vrecu sa smecem... betonirana obala smrdi na mokracu,ne mozes lezati... hoteli jednako losi kao i u Hrvatskoj, ako ne i gori, usluga jako spora i konobari bezobrazniji od tuzlanskih (sorry,ali tako je)...i da, skupoca veca nego u Cro tako da iako ne traze 50 eura po danu, tamo ih moras imati ... i sve samo turbofolk! mene CG nece vise nikad vidjeti...

ponavljam-u Hrvatskoj me nikad niko nije uvrijedio, naprotiv... docekivali su me kao da sam im najrodjenija,ali to je samo moje iskustvo
---------------------------------------------
ne vezano za ovo gore , moje misljenje o svemu je sljedece-kada se prema nekome ponasate arogantno ocekujte isto ponasanje i od njih...ovo znam iz licnog iskustva, i smrknutog te neljubaznog ponasanja moje mama po prodavnicama, odmah su u prodavaci smrkuti i neljubazni prema njoj... sto posijes to ces i dobiti...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

laganini
Spamer
Spamer

08 Jun 2013, 19:18

bosanke dobro došle u lipu našu..

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

08 Jun 2013, 19:22

moja preporuka,,,Lavice
ako si avanturista i volis "skitati" tj upoznati sire podrucje odmora,,onda idi u grcku,,
ako si "stacionarni" tip,,tj imas sistem plaza- restoran-soba,,onda nema bolje od Turske,,4* i mirna,,usluga vrh hrana odlicna
ove dvije sam preporucio u skladu sa nasim dzepovima,,mozda neznatno skuplje nego u Hr ili CG
ako te zanima nesto konkretno za Gr ili Tr pitaj

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 Jun 2013, 19:24

Julia-Klara wrote:
:sok jesi nasla alternativu, vela havle
Ta alternativa je sasvim logicna jer idem u Bosnu vidjeti svoje i proslaviti Bajram. Uz to volim to more.
hoces iskustva? evo:svako jutro dodje ciko na obalu, i istrese vrecu sa smecem... betonirana obala smrdi na mokracu,ne mozes lezati... hoteli jednako losi kao i u Hrvatskoj, ako ne i gori, usluga jako spora i konobari bezobrazniji od tuzlanskih (sorry,ali tako je)...i da, skupoca veca nego u Cro tako da iako ne traze 50 eura po danu, tamo ih moras imati ... i sve samo turbofolk! mene CG nece vise nikad vidjeti...
Gdje si bila?
ne vezano za ovo gore , moje misljenje o svemu je sljedece-kada se prema nekome ponasate arogantno ocekujte isto ponasanje i od njih...ovo znam iz licnog iskustva, i smrknutog te neljubaznog ponasanja moje mama po prodavnicama, odmah su u prodavaci smrkuti i neljubazni prema njoj... sto posijes to ces i dobiti...
A ovo je malo licnog vrijedjanja izmedju redova? :cool

Nisam ni smrknuta niti arogantna, samo imam odredjena ocekivanja kada idem na odmor, sto je moje pravo kao sto je tvoje da neces vise u C.Goru. Hvala sto mi to dozvoljavas.
Memento Mori

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14197 times
Been thanked: 9790 times

08 Jun 2013, 19:28

@lavlje,ne, nije vrijdjanje, samo sam rekla kako ja vidim problem, i navela sam primjer moje mame, koja je uvijek smrknuta, te je kao "zajebanu" dozivljavaju svi gdje se pojavi, a u sustini je ista ovakva kao ja, smao se nekad zna smrknut. Napravila sam crtu pretpostavljajuci da ces reagirati kako jesi... Jos jednom, nije bilo upuceno tebi

A ovo moje iskustvo vezano za GC je bilo u Herceg Novom...Sestra je prosle godine isla u Budvu, i ne pada joj na pamet opet, jer je kafa u starom gradu bila 6 eura ... Sto je previse, previse je

Naravno da imas pravo na svoje misljenje, i na odlazak gdje zelis za svoje pare, ali si pitala za iskustva.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 Jun 2013, 19:30

Johny wrote:moja preporuka,,,Lavice
ako si avanturista i volis "skitati" tj upoznati sire podrucje odmora,,onda idi u grcku,,
ako si "stacionarni" tip,,tj imas sistem plaza- restoran-soba,,onda nema bolje od Turske,,4* i mirna,,usluga vrh hrana odlicna
ove dvije sam preporucio u skladu sa nasim dzepovima,,mozda neznatno skuplje nego u Hr ili CG
ako te zanima nesto konkretno za Gr ili Tr pitaj
Bila sam u Turskoj, sve mi se svidjelo osim hladnog i ne bas cistog mora.

Grcka me ne zanima. Problem je u tome sto mi je odmor oko 3 sedmice, a tu treba uklopiti i Bosnu pa su mi ove destinacije najzgodnije. Inace ima drugih lokacija koje bi uzele primat pred navedenima.
Memento Mori

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

08 Jun 2013, 19:36

izvinjavam se za preporuku,,,samo sam htio pomoci,,
P.S. uvijek te cekaju tvoji Becici

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 Jun 2013, 20:27

Johny wrote:izvinjavam se za preporuku,,,samo sam htio pomoci,,
Nema potrebe za izvinjavanjem, vec ste pomogli i zahvalila sam vam se.
P.S. uvijek te cekaju tvoji Becici
Becici nisu moji, ali to nije ni Hrvatska. Ne razumijem cemu ovakve opaske?
U svakom slucaju ne izgledaju lose:

Image

I ovo je u blizini:

Image

:mah
Memento Mori

Post Reply

Return to “Turizam”