ociglednocarobnjak Nurudin wrote:Ja bih se trebao tebi ili bilo kome pravdati zbog nečega? Dostu ,zamjenili ste me sa nekimblento59 wrote:nije zvucalo kao tako
ne bih dalje o tome
BH patriota - šta je to?
Moderator: Krokodil Behko
Re: BH patriota - šta je to?
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
svojevremeno rasklapao i sklapao za 18 sec
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
-
france
- Status: Offline
Vako , postavio si nešto što nije u skladu sa istinom ,... ono što sam podvukao, na to obratite pažnju.carobnjak Nurudin wrote:Kod nas u Bosni se kaže i uzrečica je : "ima Bosne ,hajvanu! "
Oni koji čitaju Kur'an ,znaju da u ćitabu piše da ima ljudi poput hajvana, a hajvan i jeste arapska riječ za životinju :
أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَكْثَرَهُمْ يَسْمَعُونَ أَوْ يَعْقِلُونَ ۚ إِنْ هُمْ إِلَّا كَالْأَنْعَامِ ۖ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِيلًا
Misliš li ti da većina njih hoće da čuje ili da nastoji shvatiti? Kao stoka su oni, čak su još dalje s Pravog puta skrenuli.
وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ ۖ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا ۚ أُولَٰئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ
Mi smo za Džehennem mnoge džine i ljude stvorili; oni srca imaju – a njima ne shvaćaju, oni oči imaju – a njima ne vide, oni uši imaju – a njima ne čuju; oni su kao stoka, čak i gori – oni su zaista nemarni.
U tekstu sa arapskog imaš prijevod , gdje piše ; Kao stoka su oni,............... dakle, nigdje hajvana.
A sama riječ hajvan nije arapska već TURSKA a to su dva različita pojma.
Dakle, hajvan je turska riječ , pa ma koliko se ti trudio to prikazati drugačije al ja i to razumijem, jer uvijek se nađe neki hajvan pa miješa Turke sa Arapima, kao što se i pokušava arapski , provehabijski islam poturiti BiH muslimanima a dobro se zna da smo mi islam preuzeli od Osmanlija iliti današnjih Turaka i takvo ponašanje narušava patriotizam.
PS. Samu riječ hajvan ja upotrijebih jer primijetih da je to dozvoljeno
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
životinja - حيوان translate = HAJVAN
Šta kaže prevodioc ? Na desnoj strani ima i zvučnik na kojem se može jasno čuti izgovor riječi "životinja " na arapskom
http://translate.google.com/#hr|ar|%C5%BEivotinja
Međutim čak ni ovo ne može uvjeriti nekoga ko je gluh ,nijem i slijep
I nemoj me života ti više citirati ,niko tebe nigdje nije spominjao ,sve je to paušalno ,a ako se pronađeš u tome ,tvoj problem. Znači raspatikaj ,bolje i za tebe i za mene jer ti se nećeš ovako brukati stalno ,a ja neću gubiti vrijeme
Šta kaže prevodioc ? Na desnoj strani ima i zvučnik na kojem se može jasno čuti izgovor riječi "životinja " na arapskom
I nemoj me života ti više citirati ,niko tebe nigdje nije spominjao ,sve je to paušalno ,a ako se pronađeš u tome ,tvoj problem. Znači raspatikaj ,bolje i za tebe i za mene jer ti se nećeš ovako brukati stalno ,a ja neću gubiti vrijeme
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- String
- Legenda foruma

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
Znas li ko je zaustavio kolonu JNA u Tuzli kada su pokusali da iz kasarne i iz pravca Ozrena presjeku grad na dva dijela i zauzmu ga kao sto su Bijeljinu, Zvornik...itd....itd...itd...???france wrote:nije patriotizam poubijati ljude iz te "vase" puske
PATRIOTSKA LIGA BiH!!
Toliko o tim "nasim" puskama u kontekstu patriotizma...

Maja ti je kao insanu pokazala opciju da me blokiraš a ti se praviš hajvan pa nećeš,..... e sad , to ja paušalno, ne, nisam mislio na tebecarobnjak Nurudin wrote:životinja - حيوان translate = HAJVAN
Dalje, translataj ti koliko želiš , možemo mi ovdje otkrivati toplu vodu i u međuvremenu otići među toplovodare ( pedere ) al činjenica je da je hajvan turska riječ a nikako hArapska, ko imalo poznaje hArapski, znat će da tamo riječ hajvan nema šta tražiti.
Doduše i u svijetu poznata riječ jogurt je turska, pa banana, pa trafika,...... možemo mi pametovati koliko hoćemo al turcizma ima po svijetu koliko ti srce zaželi a arapizma nema - sem brojeva
Haj ti da mi popijemo koju pivkaru u ime patriotizma
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Dobro ne bas pljuvati, ali kritikovati svakako. Ni roditelj ne kritikuje dijete zato sto ga mrzi, nego zato sto zeli da je najbolji. S drugim dijelom recenice se slazem, i da nije bilo obicnih ljudi patriota u toku rata ko zna gdje bi sada bio/la svaki od nas. Acta non verba. Sve ostalo je cista (i odurna) demagogija.String wrote:BH patriota je lik koji ce cijelo vrijeme pljuvati po BiH i svemu sto se u njoj desava, a na kraju prvi skociti da brani istu do zadnjeg daha kada dodje do sranja...
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
-
france
ne pricam ja o ratu,ali ovde moras birati izmedu mnogo cega,npr:svaki put kad neko vidi srba kaze eno cete,treba znati oprostiti,to je nesto drugo-to ti njie patriotizamString wrote:Znas li ko je zaustavio kolonu JNA u Tuzli kada su pokusali da iz kasarne i iz pravca Ozrena presjeku grad na dva dijela i zauzmu ga kao sto su Bijeljinu, Zvornik...itd....itd...itd...???france wrote:nije patriotizam poubijati ljude iz te "vase" puske
PATRIOTSKA LIGA BiH!!
Toliko o tim "nasim" puskama u kontekstu patriotizma...
-
france
ako nisi znao i ja sam izugbila ljude iz porodice u tom ratu,ali nekoliko srba je spasilo i meni i mojoj porodici zivot,ne krivite vi srbe,nego bolesnike u sudnici,koliko si ti ljudi izgubio,iako znam odgovor!!!!nemas ti pojma,ne pricaj meni o zrtvama rataString wrote:Nemas ti pojma...tj. rano si pobjegla...
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Mlada je ona previse da bi razumjela toString wrote:Nemas ti pojma...tj. rano si pobjegla...
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
-
france
bez uvrede jarane,cak sta vise ti si meni puno drag,ali ako sam mlada nisam debil da ne kontam o cemu pricakomsija wrote:Mlada je ona previse da bi razumjela toString wrote:Nemas ti pojma...tj. rano si pobjegla...
- komsija
- Aktivni forumaš

[ytube][/ytube]
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
-
france
- komsija
- Aktivni forumaš

Patriotizam je ako imas muda da svjedocis protiv zlocinaca
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
I, obratno!
I, obratno!
- komsija
- Aktivni forumaš

Samir Sijamhodzic
Živi u Buzim...pravi primjer patriote
Iako je bio u Sloveniji dosao je u BiH ali nije mogao u svoj rodni kraj te je dosao na brcansku teritoriju i postao ziva legenda
nadimak mu je bio kondor i za njegovu pusku koja je ostala na ratistu (bio tesko ranjen) srpski borac dobio orden
Bio sam s njim u bolnici u Maoci kod Brckog 1995 godine kada sam bio ranjen
iako je bio pun "fixatora" nikada se nije cuo da kuka niti je jaukao kada smo imali "vizitu" ujutro i kada su nas previjali
Živi u Buzim...pravi primjer patriote
Iako je bio u Sloveniji dosao je u BiH ali nije mogao u svoj rodni kraj te je dosao na brcansku teritoriju i postao ziva legenda
nadimak mu je bio kondor i za njegovu pusku koja je ostala na ratistu (bio tesko ranjen) srpski borac dobio orden
Bio sam s njim u bolnici u Maoci kod Brckog 1995 godine kada sam bio ranjen
iako je bio pun "fixatora" nikada se nije cuo da kuka niti je jaukao kada smo imali "vizitu" ujutro i kada su nas previjali
I, obratno!
I, obratno!
BH patriota mora biti odan državi a ne vjeri, to bi bilo to 
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
ehss za vrjeme razbuktavanja rata po Bosni i H.pristizale su izbjeglice sa svih strana,,
u mojoj kuci u kojoj sam zivjela punih 8 godina u Njemackoj gdje nisam ni razmisljala da bih rat ikada mogao nastati. ta kuca nakon kratkog roka je sve vise licila na izbjeglisno prihvatiliste , nakon prestrasenih vjesti sta se sve u toj zemlji desavalo mobilizirala sam sve unutrasnje snage u spasavanju golih zivota,kao prvo od ljudi koji su mi i te kako bili dragi ,sto znaci moja uza familija pa sam ih prihvatila sve sa garantnim pismima i odlaskom po njih majku oca,sestre,,rodakinje njihovu djecu sto znaci godinu dana moja mala familija je postala jedna velika familija odjedan put cetveroclana porodica je prirasla u 16oclanu porodicu,,
dobro je ovaj moj njemac to tada sve shvatio i prihvatio koliko je ta kuca morala prihvatiti i placa ,,i potresnih prica svakog pojedinca pa i mojega patriotizma kao jugoslovenska gradanka da svima pristignem u pomoc zbrinjavanjem osnovnog pravila ljudskog zivljenja ,
svima za kratko vrjeme pronaci posao ,stan,,namjestanje njihovih stanova i prevodenja po instuticijama za dobivanje i produzivanje duldunga,,
medutim nije ovdje kraj te price ovdje je samo pocetak nad nedoglednim krajem svih tih malih i velikih sudbina gdje se nije tako brzo nazirao kraj niti se znalo kako ce sve da zavrsi ,
posto me cesto zapazise na landratsamtu da sam dolazila i odlazila zatrazise od mene nonsalantno telefonski broj ako im slucajno zatreba bosanski prevodioc,,da im se nadem pri ruci tako da ja preko noci postado i saradnik izmedu bosanskih sudbina i njemackih institucija (bez ikakva novca,patriotska ljubav bi jaca)i za ostale nepoznate ljude koji pristizase iz svih krajeva i Bosne i Hrvatske u prevodenju,,na svu srecu tada sam bila na porodiljnom odmoru pa sam se mogla razapeti izmedu dojenja djeteta i prevodenja po institucijama ,,kada smo izbjeglice zbrinuli 92 -94 to su bile najudarne godine zbrinjavanja izbjeglica ovdje po razlicitim gradovima ili prihvatilistima ,
umjesto da se malo odmorim moj patriotski duh je nemirno trazio i daljnje akcije za zbrinjavanjem ne vise izbjeglica nego ranjenika iz Bosne pomaganjem i prikupljanjem financijske pomoci prema njihovim familijama i dovodenje ranjenika (oni koji su imali gadne povrede lica u Njemacku kod plasticnih hirurga na plasticne operacije ) i ova odiseja patriotizma se na kratko zavrsi ,,rat prestade opet kolona izbjeglica morade napustiti germanski prostor ,,opet otvaranje pisama koja su pristizala o roku izlaska iz zemlje pa sva ta kuknjava i plac od ljudi koji su se navikli ovamo koji ni u kakvom slucaju ne zele se vracati u losu proslost,,nepovjerenje i tuga prema rodenoj zemlji se nagomilavala (ovo su izbjeglice gdjeim je sve ponisteno pa i neki ljudki gubitci,,muz ili otac ili sin )
pa i radost od onih ljudi koji su jedva cekali da se vrate jer su nakon 7-10 godina provedenih u tudoj zemlji i te kako pozelili korijene svoje zemlje(ovo je ona vrsta izbjeglica koja nije imala nikakve stete u ratu ni gubitka familija ni materijalnog gubitka kucnog ognjista))eto vratise se izbjeglice smjestise se ,,i ja ne dobih vise nikakve informacije gdje su sta rade kako su se snasli u svojim novim domovima rodoljubne zemlje iz koje su morali silom otici,,neke sam obisla jer su mi srcu prirasli ali bila sam tuzna sto se nisu brze snalazili u svojoj zemlji (depresija je uzela maha ljudi su postali nostalgicni za onim sto su ostavili u Njemackoj a ujedno i tuzni jer se u rodoljubnoj zemlji sve polako odvijalo nije pristizala nikakva financijska pomoc,,nije bilo vise donacija niti posla koji ih je cekao na njihovom pragu novorodene zemlje patriotske Bosne i novonastalog kaotizma!!
..........danas kada sam ostavila sva ova ratna patriotska stanja iza sebe zasucujem ponovno rukave i pokusah da svoj bosanski patriotizam nahranim time sto pozelih da napravim most saradnje izmedu razmjene medicinskog znanja iz ove zemlje gdje zivim i u ovoj novoj novostecenoj domovini zemlji posle rata sto znaci ,hrabro zagazim u ,pripreme mog tima ovamo iznesem svoje ideje financijski plan i ubjedim ih argumentima da podu sa mnom ,
napravim tacan datum odlaska iz Germany za dolazak u Tuzlu skupim ovamo dobrovoljce (endokrinologa,internista diabetologa,psiholoskih i diabetskih savjetnika za odlazak u novu Bosnu ,
,njemci zatefterise termine za odlazak u Bosnu ,a bosanski direktor bolnice nas datum dolaska i plan u cemu i kako da saradujemo(ovdje je bilo ushicenje do plafona pri saopstenju akcije,i ugodno obecanje oko priprema dolaskada se razumijemo o nasem trosku !!!!)
godinu dana unaprijed sve izdogovaram sa direktorom interne klinike u Tuzli i sve bi dobro dok se ne priblizi onaj nas termin dolaska ,
na kraju svih krajeva izvisim ti ja fino u zraku sa cjeloukupnom ekipom mojih njemackih suradnika za obecanu saradnju i to ne od strane mojih kolega nego od strane bosanskih visokoodgovarajucih osoba,,, eto ,,,i ovdje nastade kraj,,,,mog patriotizma
i,,,,,
na zalost moju on vise ne postoji izgubila sam ga !!!!!!
u mojoj kuci u kojoj sam zivjela punih 8 godina u Njemackoj gdje nisam ni razmisljala da bih rat ikada mogao nastati. ta kuca nakon kratkog roka je sve vise licila na izbjeglisno prihvatiliste , nakon prestrasenih vjesti sta se sve u toj zemlji desavalo mobilizirala sam sve unutrasnje snage u spasavanju golih zivota,kao prvo od ljudi koji su mi i te kako bili dragi ,sto znaci moja uza familija pa sam ih prihvatila sve sa garantnim pismima i odlaskom po njih majku oca,sestre,,rodakinje njihovu djecu sto znaci godinu dana moja mala familija je postala jedna velika familija odjedan put cetveroclana porodica je prirasla u 16oclanu porodicu,,
dobro je ovaj moj njemac to tada sve shvatio i prihvatio koliko je ta kuca morala prihvatiti i placa ,,i potresnih prica svakog pojedinca pa i mojega patriotizma kao jugoslovenska gradanka da svima pristignem u pomoc zbrinjavanjem osnovnog pravila ljudskog zivljenja ,
svima za kratko vrjeme pronaci posao ,stan,,namjestanje njihovih stanova i prevodenja po instuticijama za dobivanje i produzivanje duldunga,,
medutim nije ovdje kraj te price ovdje je samo pocetak nad nedoglednim krajem svih tih malih i velikih sudbina gdje se nije tako brzo nazirao kraj niti se znalo kako ce sve da zavrsi ,
posto me cesto zapazise na landratsamtu da sam dolazila i odlazila zatrazise od mene nonsalantno telefonski broj ako im slucajno zatreba bosanski prevodioc,,da im se nadem pri ruci tako da ja preko noci postado i saradnik izmedu bosanskih sudbina i njemackih institucija (bez ikakva novca,patriotska ljubav bi jaca)i za ostale nepoznate ljude koji pristizase iz svih krajeva i Bosne i Hrvatske u prevodenju,,na svu srecu tada sam bila na porodiljnom odmoru pa sam se mogla razapeti izmedu dojenja djeteta i prevodenja po institucijama ,,kada smo izbjeglice zbrinuli 92 -94 to su bile najudarne godine zbrinjavanja izbjeglica ovdje po razlicitim gradovima ili prihvatilistima ,
umjesto da se malo odmorim moj patriotski duh je nemirno trazio i daljnje akcije za zbrinjavanjem ne vise izbjeglica nego ranjenika iz Bosne pomaganjem i prikupljanjem financijske pomoci prema njihovim familijama i dovodenje ranjenika (oni koji su imali gadne povrede lica u Njemacku kod plasticnih hirurga na plasticne operacije ) i ova odiseja patriotizma se na kratko zavrsi ,,rat prestade opet kolona izbjeglica morade napustiti germanski prostor ,,opet otvaranje pisama koja su pristizala o roku izlaska iz zemlje pa sva ta kuknjava i plac od ljudi koji su se navikli ovamo koji ni u kakvom slucaju ne zele se vracati u losu proslost,,nepovjerenje i tuga prema rodenoj zemlji se nagomilavala (ovo su izbjeglice gdjeim je sve ponisteno pa i neki ljudki gubitci,,muz ili otac ili sin )
pa i radost od onih ljudi koji su jedva cekali da se vrate jer su nakon 7-10 godina provedenih u tudoj zemlji i te kako pozelili korijene svoje zemlje(ovo je ona vrsta izbjeglica koja nije imala nikakve stete u ratu ni gubitka familija ni materijalnog gubitka kucnog ognjista))eto vratise se izbjeglice smjestise se ,,i ja ne dobih vise nikakve informacije gdje su sta rade kako su se snasli u svojim novim domovima rodoljubne zemlje iz koje su morali silom otici,,neke sam obisla jer su mi srcu prirasli ali bila sam tuzna sto se nisu brze snalazili u svojoj zemlji (depresija je uzela maha ljudi su postali nostalgicni za onim sto su ostavili u Njemackoj a ujedno i tuzni jer se u rodoljubnoj zemlji sve polako odvijalo nije pristizala nikakva financijska pomoc,,nije bilo vise donacija niti posla koji ih je cekao na njihovom pragu novorodene zemlje patriotske Bosne i novonastalog kaotizma!!
..........danas kada sam ostavila sva ova ratna patriotska stanja iza sebe zasucujem ponovno rukave i pokusah da svoj bosanski patriotizam nahranim time sto pozelih da napravim most saradnje izmedu razmjene medicinskog znanja iz ove zemlje gdje zivim i u ovoj novoj novostecenoj domovini zemlji posle rata sto znaci ,hrabro zagazim u ,pripreme mog tima ovamo iznesem svoje ideje financijski plan i ubjedim ih argumentima da podu sa mnom ,
napravim tacan datum odlaska iz Germany za dolazak u Tuzlu skupim ovamo dobrovoljce (endokrinologa,internista diabetologa,psiholoskih i diabetskih savjetnika za odlazak u novu Bosnu ,
,njemci zatefterise termine za odlazak u Bosnu ,a bosanski direktor bolnice nas datum dolaska i plan u cemu i kako da saradujemo(ovdje je bilo ushicenje do plafona pri saopstenju akcije,i ugodno obecanje oko priprema dolaskada se razumijemo o nasem trosku !!!!)
godinu dana unaprijed sve izdogovaram sa direktorom interne klinike u Tuzli i sve bi dobro dok se ne priblizi onaj nas termin dolaska ,
na kraju svih krajeva izvisim ti ja fino u zraku sa cjeloukupnom ekipom mojih njemackih suradnika za obecanu saradnju i to ne od strane mojih kolega nego od strane bosanskih visokoodgovarajucih osoba,,, eto ,,,i ovdje nastade kraj,,,,mog patriotizma
i,,,,,
na zalost moju on vise ne postoji izgubila sam ga !!!!!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)