Dešavanja u školama BiH
Moderator: Krokodil Behko
Re: Tri učenice brutalno pretukle svoju kolegicu
Šta bi tek da ima muško dijete...odgajao ubicu možda...
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 

Neću gledati video.
Koliko sam pohvatala, tri cure pretukle jednu... ružno i tužno, zaista nisam navikla vidjeti da djevojke tako agresivno reagiraju.
Nadam se da će ih sustići adekvatna disciplinska mjera i mislim da je jedino takva kazna primjerena pa bi možda ovo orgijanje naroda nad njima moglo polako prestati.
Koliko sam pohvatala, tri cure pretukle jednu... ružno i tužno, zaista nisam navikla vidjeti da djevojke tako agresivno reagiraju.
Nadam se da će ih sustići adekvatna disciplinska mjera i mislim da je jedino takva kazna primjerena pa bi možda ovo orgijanje naroda nad njima moglo polako prestati.
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- Status: Offline
Pa otkud znaš da je bilo toliko agresivno ako ne pogledaš. Možda su joj samo klempu opalile. 
Osuđuješ na osnovu rekla kazala.

Osuđuješ na osnovu rekla kazala.

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

Pa piše "brutalno pretukle". Možda tu tebi spada i klempa ali onda si stvarno jedan osjetljiv dječarac. 

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Čuj osjetljiv, mene su 'nako gazili na sedmičnom nivou. 
Al' je bilo ispod časti da se tužaka okolo.

Al' je bilo ispod časti da se tužaka okolo.

:

Ne razumijem to kad kažu da ne mogu djetetu ništa! Pa koji si ti faktor u kuci majke ti nesposobne?!
Ali kako da djete dobro odgoji neko ko ni sam nema odgoja.
Adekvatna kazna za ove 3 fakinke nadobudne, ne dozvoliti nigdje vise da se skoluju.
Ostaviti ih na marginama društva jer ništa bolje ne zaslužuju.
Ali kako da djete dobro odgoji neko ko ni sam nema odgoja.
Adekvatna kazna za ove 3 fakinke nadobudne, ne dozvoliti nigdje vise da se skoluju.
Ostaviti ih na marginama društva jer ništa bolje ne zaslužuju.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9390 times
- Been thanked: 11150 times
- Status: Online
Sve više anonimnih uplata za djecu koja nemaju za užinu

Podjela učenika u osnovnim i srednjim školama na bogate i siromašne u našoj zemlji sve je prisutnija. Učenici se izdvajaju i mjere prema vrijednosti mobitela, originalnim patikama, hlačama... Tako se neka djeca osjećaju diskriminiranima, dok druga imaju povlašten položaj.
Veliki problem
Selvedin Šatorović, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH, kazao je za "Avaz" da je socijalna nejednakost sve veći problem u bh. školama.
- Mi radimo svakodnevno s učenicima čiji roditelji uopće ne dobivaju plaću ili imaju mala primanja, ali i s đacima čiji roditelji zarađuju dobro. Nastavnik je u veoma teškoj situaciji da napravi balans u svemu tome. Imamo puno slučajeva da učenici dolaze u tijesnoj odjeći, dok garderoba u kojoj dođe neki učenik košta više nego što je naša mjesečna plaća - naglašava Šatorović.

Dodaje da zaposleni u obrazovnim institucijama nemaju način na koji mogu utjecati na podjele među djecom.
- Imamo oko 10 posto superbogatih učenika, koji čak i na malom odmoru za užinu troše puno novca, dok neki nemaju za kifle i užine - dodaje Šatorović.
Glas roditelja
Na podjele među učenicima ukazuju i roditelji, koji ističu da one postoje i kod pojedinih nastavnika zbog imovinskog stanja djeteta, čime je ugrožena ravnopravnost među djecom.
- Gleda se koliko koje dijete ima patika, postalo je sramota da ima samo jedne, ili mobitel od 500 KM. Prije su se učenici družili, igrali... Toga više nema. Ima djece koja izostaju s nastave jer nemaju ni za užinu - kaže Emira Ormanović, majka jednog srednjoškolca.
Amela Penava, predsjednica Vijeća roditelja KS, ističe da je surova stvarnost to da se djeca u školi dijele zbog markirane odjeće, mobitela od 2.000 KM, velikog džeparca...
- Socijalni jaz među učenicima iz dana u dan sve je izraženiji. U KS je donekle to smanjeno u odnosu na druge kantone. Uvođenje uniformi u škole jedan je od načina smanjenja tih podjela. Sve veći broj roditelja anonimno plaća užine za drugu djecu koja nemaju para, a takvih je armija - kaže Penava.
Brojne podjele
Direktor OŠ "Isak Samokovlija" Kenan Vučijak kaže da je skoro nemoguće spriječiti podjele u školi.
- Pokušali smo uniformiranjem djece, da barem vizuelno isto izgledaju. Osim garderobe koja je presudna u podjelama, dijeli ih i priča o tome ko šta ima u kući i hvalisanje o džipovima koje voze njihovi roditelji. To nije ni čudno, s obzirom na to da nam je u obrazovanju katastrofalna situacija. Evo, nemamo ministra nekoliko mjeseci. Politika je uništila školstvo jer je napravila toliki jaz u društvu - kaže Vučijak.
Elitna odjeljenja
Proces društvenog raslojavanja doveo je do toga da su u nekim školama postojala tzv. elitna odjeljenja, kao što je to bio slučaj u Osnovnoj školi “Safvet-beg Bašagić”.
Iz obrazovnih institucija tvrde da još u nekim školama postoje odjeljenja u koja idu samo djeca "sarajevske elite".
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Re: Sve više anonimnih uplata za djecu koja nemaju za užinu
čuj sarajevska elita
........nigdje ova podjela nije toliko izrazena ko u sa.......a ne vidim nigdje dio o uplatama........oli sam oćoravila 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Zagorka wrote:čuj sarajevska elita........nigdje ova podjela nije toliko izrazena ko u sa.......a ne vidim nigdje dio o uplatama........oli sam oćoravila
Ili se nisi probudila

Sve veći broj roditelja anonimno plaća užine za drugu djecu koja nemaju para, a takvih je armija - kaže Penava.
Šta je ovo, sramota imati mobitel od 500 KM? 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Welcome to "democracy " 

D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Rad učenika iz Hrasnice sablaznio sve

Redakcija portala Aura.ba došla je do zanimljive informacije iz Četvrte osnovne škole u Hrasnici, Sarajevo. Radi se o pismenom radu devetogodišnjaka (čiji identitet nećemo otkrivati), učenika trećeg razreda koji je svojom pismenom vježbom sablaznio drugare, nastavnike, pedagoge, direktora škole pa i svoje vlastite roditelje.
Učenici ovog razreda su naime, kako dobro obaviješten izvor (prosvjetni radnik) iz ove škole kojemu je na uvid i analizu takođe dat ovaj rad, dobili zadatak da u toku časa napišu rad na temu: “Ja u mašti…”
Rad ovog učenika započeo je ovako:
“Jednog dana sam izašao iz kuće da prošetam. Sreo sam jednu ženu kako u kolicima vozi svoju bebu. Bebu sam ubio i nastavio se šetati dalje. Zatim sam se vratio pa ubio i majku djeteta, da ne ostaju svjedoci. Nastavio sam mirno šetati, pa sam sreo još jednu bebu. I nju sam ubio. Pa još jednu. Sve sam bebe poubijao. Onda sam došao kući i ugledao svoju nanu. Pošao sam i nju da ubijem ali su naišli moji roditelji…”
Na ovom dijelu je, kako dobro upućen izvor portala Aura.ba saznaje, zazvonilo za kraj časa. Učenik je napisao da nije stigao dovršiti svoj rad, te ga je predao nastavnici. Ona je, pročitavši rad, svoj šok podijelila sa kolegama, pedagozima i dječakovim roditeljima. Oni su savjetovali sljedeće – dati dječaku rad da ga dovrši!
Rečeno – učinjeno.
U nastavku svog rada, dječak je napisao sljedeće:
“Izašao sam kroz prozor da me roditelji ne vide, pa sam ubio nanu. Zatim sam ubio i rdoitelje. Na kraju sam sve poubijao, ostao sam sam na svijetu”.
Rad ovog učenika nije ocijenjen, ali je s njim obavljen razgovor, u kojem je dječak rekao da se samo šalio i da je njegova mašta u kojoj ubija sve oko sebe – rezultat nekakvog crtića koji je gledao.
Ono što je najviše zaprepastilo sve one kojima je rad došao u ruke – je mirnoća dječaka koji mirno, opušteno i sa osmijehom na licu šeta ulicama i ubija sve oko sebe. A pritom ima samo devet godina!
(Aura.ba)
Re: Rad učenika iz Hrasnice sablaznio sve
Slatkiš mali. 

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7681 times
- Been thanked: 18109 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14303 times
- Been thanked: 9887 times
I Jo Nesbo je ovako poceo, pa sad drma lovinu svojim pricama
Fakat, sam je prekao da je pisao price u kojima svi sretni odu na piknik u sumu,ali se niko ne vrati ziv.

Fakat, sam je prekao da je pisao price u kojima svi sretni odu na piknik u sumu,ali se niko ne vrati ziv.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
ma samo nek' se ne drogira 

:

-
- Inventar foruma
Baš se okrenuh i pogledah u tv, nekakav film nalik ovoj priči. Djeci je dostupno sve, tv, internet, filmovi, sumnjivi crtići, čuda, pa nije ni čudo da im se mašta razvija u tom pravcu. A šta su ovi u školi uradili? Obavili razgovor? Hmmm.. Ne pročitah da je psiholog sa njim obavio razgovor. Prate li dijete kako se ponaša? Ipak tu ima nešto ozbiljnije od dječije šale.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7681 times
- Been thanked: 18109 times
Uvijek za najvece bolesnike koji izmasakriraju sve u skoli kazu
kako su bili mirni, primjerni, nikad nisu pokazivali znakove nasilja,
tako da...
tako da...
Ne vjerujem da je ovaj u 9. godini sposoban za tu vrstu šale, kako to uopšte shvatiti kao šalu, on gledao crtiće pa se našalio, što se drugi ne našale tako. 

Ovaj je slatkiš mali.Maja wrote:Uvijek za najvece bolesnike koji izmasakriraju sve u skoli kazu
tako da...