(iako se ne prezivam kao Al'dino - na zalost ili na srecu)
Moderator: spacebound
bil meni oprostila dug od jedno 20 000 €?Jaca wrote:sve mogu oprostiti ali to nikakoe
Sve si ovo lijepo napisala, ali postoji jedno veliko "ali". Nikad ne reci nikad.madam Bovary wrote:Nazovite me kako hocete,ali previse se cijenim da bih oprostila.![]()
Ja njega mogu prevariti svaki dan,a ne varam,zasto bi on?
Recenica tipa:covjek joj je zasluzio da ga vara ili zena je zasluzila nemaju blage veze s mozgom.
Zar ljudi nisu culi za raskid/razvod?![]()
Ako je on tako los covjek da zasluzuje da ga varam,zasto bih potrosila zivot s njim?Ne shvatam.
Takodje vazi ako sam losa zena,sta ces sa mnom brate?Siroki ti puti!
Ne moze mi neko reci da vara zato sto mu je bracni partner los,u svakom slucaju ispadam necasnija od njega ako varam.
A svjedoci smo da ljudi varaju i dobre bracne partnere,tako da to opravdanje propada.
Tako neko samo ubjedjuje sebe da nije kriv.
Onaj ko prasta,sretno mu bilo,ja mislim ili ne cijeni sebe ili ne smatra prevaru necim znacajnim sto opet zaci da bi i sam/a mogao/la varati
Desilo mi se jednom da skuzim lika da skriva mobitel i tu je bio kraj.silence wrote:Sve si ovo lijepo napisala, ali postoji jedno veliko "ali". Nikad ne reci nikad.madam Bovary wrote:Nazovite me kako hocete,ali previse se cijenim da bih oprostila.![]()
Ja njega mogu prevariti svaki dan,a ne varam,zasto bi on?
Recenica tipa:covjek joj je zasluzio da ga vara ili zena je zasluzila nemaju blage veze s mozgom.
Zar ljudi nisu culi za raskid/razvod?![]()
Ako je on tako los covjek da zasluzuje da ga varam,zasto bih potrosila zivot s njim?Ne shvatam.
Takodje vazi ako sam losa zena,sta ces sa mnom brate?Siroki ti puti!
Ne moze mi neko reci da vara zato sto mu je bracni partner los,u svakom slucaju ispadam necasnija od njega ako varam.
A svjedoci smo da ljudi varaju i dobre bracne partnere,tako da to opravdanje propada.
Tako neko samo ubjedjuje sebe da nije kriv.
Onaj ko prasta,sretno mu bilo,ja mislim ili ne cijeni sebe ili ne smatra prevaru necim znacajnim sto opet zaci da bi i sam/a mogao/la varati
Niko ne može reći da li bi oprostio ili ne sve dok ne doživi i ne nađe se pred svršenim činom.
Mnogo ih je koji su oprostili iz njima poznatih raloga i nastavili dalje , smatrajući da je sve ono što imaju vrijednije od jedne avanture.
Ljudski je oprostiti. Ali samo jednom i nikada više.
A sta je sa prevarenim muskarcima?Mislim da postoji mnogo prevarenih žena, a da i ne znaju da su prevarene.
Pisala sam sa stanovišata žene.Krokodil Behko wrote:A sta je sa prevarenim muskarcima?Mislim da postoji mnogo prevarenih žena, a da i ne znaju da su prevarene.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest