VJERSKI SLUZBENICI

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times
Status: Offline

Srpska pravoslavna crkva

Post by Krokodil Behko »

Sveštenik Branislav Peranović ubio štićenika centra za odvikavanje

Image

Branislav Peranović je udarcem šipkom u glavu ubio štićenika Centra za odvikavanje droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice, na zapadu Srbije

Peranović, koji je upravnik tog centra, posumnjao je da je štićenik centra unio drogu, zbog čega ga je udario u glavu i usmrtio na licu mjesta, potvrđeno je za B92.

Ubistvo se dogodilo sinoć oko 22 i 20 sati u dvorištu centra, a Peranović (1958) je ubrzo lišen slobode i uviđaj je u toku. Kako je za B92 rečeno, ubijen je Nebojša Zarubac (1973).

Protojerej Branislav Peranović srbijanskoj je javnosti poznat od 2009. godine, kada su objavljeni snimci prebijanja lopatom štićenika u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka, čiji je upravnik bio Peranović. On je u početku negirao da je batine naredio, a onda je 'procurio' snimak na kome se vidi kako sam Peranović tuče jednog mladića. Peranović je kasnije pokušavao da opravda batine kao terapeutske i neophodne za dobrobit štićenika.

Peranović je potom smijenjen, a tužilaštvo je podnijelo optužnicu protiv njega za krivično djelo mučenja i nasilja, podsjeća B92. Međutim, sud je dan nakon dizanja optužnice odlučio da Peranoviću nije potreban pritvor, a presuda tutinskog suda se još uvijek čeka premda je suđenje završeno krajem prošle godine.

On je u međuvremenu samoinicijativno napustio manastir i 2010. postao upravnik centra za odvikavanje od bolesti zavisnosti u Jadranskoj Lešnici.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Kako SPC rehabilituje ovisnike o drogama?

Post by Krokodil Behko »

Pogledajte kako pravoslavni sveštenik Branislav Peranović 'istjeruje' drogu iz narkomana

Nakon što je sveštenik Srpske pravoslavne crkve (SPC) Branislav Peranović ubio štićenika Centra za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice u Srbije, objavljujemo snimak koji je 2009. godine šokirao javnost,a čiji je glavni akter opet Peranović

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja »

Čekam Stringov post :oo
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

Hahahaa al' ga dere lopatom. :ha
Ovo udaranje lopatom je ustvari prekvalifikacija za grobara. VAISTINU se prekvalifikova iz narkomana u grobara.
Ovo su izgleda jedini sticenici kojima je potreban stit. :D.
Image
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja »

String wrote:Hahahaa al' ga dere lopatom. :ha
Ovo udaranje lopatom je ustvari prekvalifikacija za grobara. VAISTINU se prekvalifikova iz narkomana u grobara.
Ovo su izgleda jedini sticenici kojima je potreban stit. :D.
:haha :haha :haha

I nije me razočarao

:haha :haha :haha
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Eki, sad čitah članak na Depou, ni rodjena mati, nema razumijevanja.
Uvijek može još ludje i još gore.

Evo sažetak.

Image

Ni na sahranu mu neću otići, život s Nebojšom je bio gori od pakla
Na sve načine pokušavala sam da mu pomognem, da se otrgne iz kandži droge, ali nije vredelo. Više od sedam godina živim bez struje, u mraku, jer je Nebojša napravio ogroman račun, a nemam od čega da platim...priča Milica Lukić, majka narkomana čije je ubistvo šokiralo Srbiju.

Na sahranu mu neću ići. Kao i svakoj majci, smrt deteta teško mi pada. Ali, posle svega što sam preživela, u meni se izgubio taj osećaj tuge. Moj život, uz sina narkomana, bio je gori od pakla!

Ovo, uz dubok uzdah, suznih očiju, kaže Milica Lukić (60) iz Valjeva, na vijest da je njen sin Nebojša Zarubac (39) nastradao od ruke Branislava Peranovića, raščinjenog sveštenika SPC, u Centru za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice, pišu Večernje novosti.

"Na sve načine pokušavala sam da mu pomognem, da se otrgne iz kandži droge, ali nije vredelo. Nebojša nije hteo da se leči u valjevskoj bolnici", kaže Milica. "Kad sam videla da ne želi pomoć, prestala sam da sa njim kontaktiram, sve dok prošle nedelje nije došao na odsustvo, sa lečenja u Jadranskoj Lešnici. Pre odlaska u taj centar bio je kost i koža, a posle desetak meseci lečenja vidno se popravio, rekao da se više ne drogira."
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust »

Vazniji joj pop od sopstvenog djeteta. Pu!
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String »

Odvikavam od droge bezbolno.
Nase lopate oblozene su spuzvom, presvucene vrhunskim prirodnim materijalima.
Image
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex »

Ko sve cini svestenstvo, zdrav razum moze samo ostati bez rijeci, onako, zabezeknut ... i groziti se.

[ytube][/ytube]
Vladika jegarski Porfirije rekao je da su za ubistvo Zarupca krive “i država i Crkva”, jer su dozvolile “da jedan takav čovek kao što je Peranović dobije mogućnost da, pod paskom Crkve i mantije radi nešto što apsolutno nema veze sa Jevanđeljem”.
Ne googla mi se, a pitam se ko li je taj jer su mi imena vecine vladika hajmo reci smijesna ... smijesna ... smijesnaaa
Respekt na osudu i drzave i Crkve, ali ... osuda je osuda ali, kazna se broji. A kakvu kaznu ce dobiti i hoce li ju dobiti - nezamislivo je.
Bez kontrole državnih organa

IAN Centar za rehabilitaciju žrtava podsetio je povodom ubistva na to da je Branislav Peranović 2006. bio osuđen na četiri meseca zatvora, odnosno godinu dana uslovne kazne, zbog nasilja nad štićenicima Duhovno-rehabilitacionog centra Crna Reka. Organizacija “oštro osuđuje inertnost države koja je dopustila da se desi ubistvo i pored višegodišnjih saznanja o nasilju koje je Branislav Peranović sa svojim saradnicima sprovodio u centrima kojima je rukovodio”.

“Osim neodgovarajuće politike sankcionisanja u slučajevima torture, što je rezultiralo i izuzetno blagim kažnjavanjem Branislava Peranovića, poseban problem predstavlja činjenica da država nije preduzela mere da spreči dalje osnivanje i delovanje sličnih centara čiji metodi rada nemaju medicinsko opravdanje i predstavljaju ozbiljno kršenje ljudskih prava. Tortura i nečovečno postupanje su zabranjeni Ustavom i Krivičnim zakonikom Republike Srbije, kao i brojnim međunarodnim pravilima i konvencijama, posebno Evropskom konvencijom i Konvencijom Ujedinjenih Nacija protiv torture čiji je potpisnik Republika Srbija. Imajući u vidu da je državnim organima bilo poznato da je štićenicima ovih centara bila ograničavana sloboda kretanja i odlučivanja, da su bili izloženi fizičkom i psihičkom nasilju, državni organi su bili u obavezi da blagovremeno i temeljno ispitaju i kontinuirano kontrolišu rad svih centara koji kao svoju delatnost navode lečenje zavisnika, kao i da preduzmu odgovarajuće mere kako bi sprečili kršenja ljudskih prava osoba koje u ovim centrima borave”, naglašava se u saopštenju IAN.

Udruženje "Ateisti Srbije" najoštrije je osudilo brutalno ubistvo Nebojše Zarupca. "Podsećamo javnost da je država, tadašnji ministar, a sadašnji premijer Ivica Dačić, memorandumom o saradnji SPC i MUP javno podržala rad ovakvih centara pod okriljem SPC, u kojima se najbrutalnije krše osnovna ljudska prava. Štićenici su, pored obavezne indoktrinacije, izloženi nestručnom osoblju i kvazimedicinskom tretmanu koji niko ne kontroliše", navodi se u saopštenju
no comment
E sad necu ni kako ja hocu
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Pa dobro s obzirom da je SPC postavljena na konzervativnom odnosu,
od tog Vladike jegarski Porfirije, hrtabrost je i javna osuda. Sjećam se
da sam čitao intervju sa advokatom Duškom Tomićem u vezi pedofilije
unutar vjerskih zajednica. Čovjek fino kaže, da je SPC, najzatvorenija
po tom pitanju i da niko od vjernika, ne smije de facto ni da spominje
te stvari.
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 »

konzervativni odnosi u religiji su malo relativni
kod nas kamenovenje i sl ne osudjujemo
daleko od toga da navedeni postupak odobravam
jadnik je bio boolestan i trebao je medicinsku a ne popovsku ili bilo ciju vjersku pomoc
ali izgleda da kler

bilo cije vjere trpa prste tamo gdje mu nije mjesto
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String »

Jos je samo nedostajalo da nakon ovoga s lopatom dodje i Kacavenda da ga naguzi. :D.
Image
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 »

svejedno bi mu bilo svedno
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Saradnici sveštenika Branislava Peranovića silovali štićenika

Saradnici sveštenika Branislava Peranovića, koji je ubio štićenika rehabilitacionog centra kod Loznice, osuđeni su prije dvije godine u Novom Pazaru zbog silovanja štićenika u njegovom prethodnom Duhovno-rehabilitacionom centru „Crna Reka”, piše „Politika“.

Peranović je bio starješina centra koji je zatvoren poslije prebijanja jednog štićenika 2009. godine.

Njegov pomoćnik Nemanja Radosavljević osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Pazaru na dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog silovanja i premlaćivanja jednog štićenika, a za isto djelo, kao saučesnik, osuđen je na godinu dana zatvora Marijan Pavićević.

Branilac optuženih, beogradski advokat Nenad Vukasović rekao je listu da je presuda ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje, ali da odbrana još nije dobila poziv.

"U optužnici je pisalo da su Radosavljević i Pavićević odveli momka tokom noći automobilom u šumu, da su ga tamo lisicama vezali za motor `jamaha` i da su ga tako vezanog vozili po zemlji, a posle primorali na bludne radnje", rekao je Vukasović za „Politiku“.

Dnevnik „Pres“ piše da je prva krivična prijava protiv Peranovića za nasilje podnesena u aprilu 2006. godine.

Prijavu je podnijela porodica Vasić iz Beča, koja je smjestila sina na liječenje u centar za odvikavanje „Crna Reka“ i za to platila 400 eura.

Roditelji su, nakon što im je sin prijavio maltretiranje, ubrzo nenajavljeno došli po njega i zatražili da im se vrati novac, ali su sve troje pretučeni.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi koja je proslijeđena Opštinskom sudu u Tutinu, njih su pretukli Peranović i drugi štićenici, kojima je Peranović naložio da to učine.

Bez obzira na sve prijave i evidentne nasilničke sklonosti, Peranović je ipak samo jednom procesuiran i to tek pošto su se snimci premlaćivanja lopatom štićenika u manastiru Crna Reka pojavili u javnosti, piše list.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Ne trab ih tući lopatama ni silovati,to samo pokazuje da si gori od njih ili isti kao oni,jer narkomani rade zlodjela....

Nisam ni za skupa fensi holivudska odvikavanja od svakog qurca,od puno seksa,od alkohola,od droge :maja
Da se trose milioni na njih ne podrzavam,imam lose iskustvo i napad od strane narkomana dok sam tako da ako ikog mrzim to su oni definitivno,a razlozi zasto se drogiraju me ni najmanje ne zanimaju,i ne zalim slusati o napacenom djetinjstvu,qurcu,palcu,daleko je i moje djetinjstvo od raja bilo,pa sam ostala cak i da ne pusim....

Najbolji je po meni nacin,odvedi ih na meraje ionako nista nije zasijano,nek malo kopaju,oru,nek' jedu sto proizvedu,nek' vide kako se stvarni ljudi pate,mozda imse njihova "patnja" ucini manjom pa se prestanu fiksati.....
Ne bi ih ja ubijala,ali ne zalim nijednog kad umre.Njihov izbor.Da ne glumim anđelčića,od toga mi se bljuje... :bua
Iskreno kazem,like always :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 »

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Patrijarh Irinej: Omogućiti povratak Srbima u Sarajevo

Post by Krokodil Behko »

Image

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej izjavio je danas u Sarajevu da je hrišćanstvo u ovom gradu veoma ugroženo i da nekadašnji srpski narod, koji je činio "glavninu Sarajeva", više ne živi ovdje.

Nakon posjete Staroj pravoslavnoj crkvi na Baščaršiji, patrijarh Irinej je istakao da je najtragičnije to što mnogi nisu u prilici da se vrate, iako su željeli.

"To je poseban problem, kako naš tako i celoga sveta, posebno Evrope, da se ispravi velika nepravda da oni koji su silom prilika napustili svoje domove da mogu da se vrate svojim domovima, hramovima i svojim grobljima i mestima gde je srpski narod vekovima živeo", rekao je patrijarh srpski novinarima.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej naglasio je da je ovo treći put da posjećuje Sarajevo i da su prve dvije posjete bile u mnogo povoljnijim prilikama za srpski narod u Sarajevu, te da je ovo posjeta sa posebnim razlogom, prigodom i uslovima u kojima se nalazi srpski narod.

Patrijarh Irinej je rekao da je djelimično upoznat o problemima povratka imovine pravoslavne crkve u Sarajevu.

"Znam da taj problem postoji i ovde kao i u Srbiji. Ovde se, izgleda, srpski narod i srpska crkva marginalizuju, jer nije učinjeno ono što je učinjeno drugim crkvama i drugim verskim zajednicama", naglasio je patrijarh.

Patrijarh Irinej je rekao da će Srpska pravoslavna crkva učiniti sa svoje strane koliko može da pomogne da taj problem bude riješen na način koji je jedino povoljan i normalan.

"Koliko ćemo uspeti - videćemo, ali smatram da će to ipak vremenom morati da se reši", zaključio je patrijarh Irinej.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej učestvuje na Međunarodnoj konferenciji za mir "Naša je budućnost živjeti zajedno - religije i kulture u dijalogu", koja se od 9. do 11. septembra održava u Sarajevu, u organizaciji zajednice Svetog Egidija.

24SI
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Re: Patrijarh Irinej: Omogućiti povratak Srbima u Sarajevo

Post by Dust »

Kada slicno ovome (al o Bosnjacima) kaze u Banja Luci ja cu mu poljubiti skute
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Dust wrote:Kada slicno ovome (al o Bosnjacima) kaze u Banja Luci ja cu mu poljubiti skute

zaboravi odmah...:crveni
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

fuuuj...,koja lazljiva dvolicnost od jednog "autoriteta"! :hm
Post Reply

Return to “Religija”