Eldin Huseinbegović

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4309 times
Been thanked: 3204 times
Status: Offline

Re: Eldin Huseinbegović i Sezen vjenčat će se 24. avgusta

Post by Lavlje_srce » 31 Aug 2013, 10:11

Maja wrote:Ne daj mi se bože ogriješiti ali ne bi on nikad doživio ovakvu popularnost da ljudi nisu pali na njegovu priču kako pjeva bolesnoj ženi jer voljeli vi njega ili ne ON NEMA GLAS. Slabo pjeva, ništa..
A oženiti se nakon 4 mjeseca :lupa
Sad će neki komentarisati i on ima pravo na ljubav, ovo ono... pa ima, ali da se radi o Al Dinu niko ne bi ni komentarisao jer bi se takvo nešto i moglo očekivati od njega nakon što se razveo na onako ružan način. Ali ovaj je pumpao pričama o svojoj besmrtnoj ljubavi, ljudi su plakali nad njihovom sudbinom, doživljavali su njihovu ljubav kao nešto uzvišeno i nešto što se dešava jednom paru od hiljadu, pa se dotični gospodin ne treba čuditi reakcijom većine jer je ovo sve došlo iznenada ko hladan tuš. Ljudi se na neki način osjećaju prevarenim :cudi

Nek im je sa srećom ali ne trebaju se čuditi negativnim komentarima.
Meni je totalno pao u ocima, mis mali.

On se izgleda ostvaruje kroz zene - za Emku niko ne bi znao da nije bilo njegove (pateticne) price, a sada valjda inspiraciju pronalazi (i sebe takodje) u Sezen.

Papcic. ;)

Inace nisam sigurna da je bas bez talenta, sjecam se da sam se pitala ciji je to glas u uvodu Merlinove 'Da sutis'. Ali da je papcic, definitvno jeste. I stoji tvoje poredjenje sa likom koji se zove Dado Polumenta cije sam ime cula negdje u prolazu. Sam se pozicionirao, niko ga nije tjerao. Ha ja.

Btw, citala sam intervju sa Arduanom u Magazinu od jula. Kraljica. :aplauz Levat Al Dino moze samo patiti do kraja zivota, takvu zenu neko njegovog profila nece naci vise nikada.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 627 times

Re: Eldin Huseinbegović i Sezen vjenčat će se 24. avgusta

Post by Zagorka » 31 Aug 2013, 11:47

Blackhawk wrote:Zena se i ne smije udati odmah poslije razvoda ili smrti muza... Ima odredjeno vrijeme cekanja, uglavnom do pojave prve menstruacije, dok neki kazu oko 40 dana, zbog toga da bi se utvrdilo da nije mozda trudna..

Ljubav... ljubav je apstraktni pojam, i ima raznih nacina ispoljavanja ljubavi i raznih nacina da nekog volis.. Za brak je dovoljna ljubav u ime Allaha, a sve drugo dodje na svoje..

Tobe jarabi,ja bih duze mačku žalila da je auto udari.......ja poznajem žene koje su vrlo mlade ostale udovice i nikad se preudale nisu,niti se kad riječ čula o njima.....sad su nane...

mislim,nisam ovdje u ulozi ni sudije ni kadije.......samo kazem uvijek:hvala Allahu pa nismo svi jednaki :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10223 times
Been thanked: 12107 times

Re: Eldin Huseinbegović

Post by Krokodil Behko » 31 Aug 2013, 19:33

Znate li gdje su Eldin i Sezen otputovali na medeni mjesec?

Image

Magazin Azra piše da su kao destinaciju izabrali Kemer u Turskoj. Kemer je smješten na oko 45 kilometara zapadno od Antalije u podnožju planine Taurus, a ljetovalište je prepoznatljivo po predivnoj prirodi. Do 1980. godine Kemer je bio mirno ruralno mesto, a danas grad Kemer i okolna naselja predstavljaju važan dio turističke industrije Turske.
Ime mjesta potiče od kamenog zida dugačkog 23 kilometra, koji je izgradjen poslije 1917. godine da bi usmjeravao vodu planinskih potoka i štitio grad od poplava. Kristalno čisto more, luksuzni hoteli, šume četinara i predivne šljunkovite plaže posjetiocima čine boravak u ovom mjestu nezaboravnim – reklamiraju ga turističke agencije.
Podsjetimo, Eldin se odlučio vjenčati četiri mjeseca nakon smrti supruge Emke, kojoj je posvetio neke od svojih najljepših pjesama,
Na općinskom vjenčanju pjevačev kum bio je Eldinov dugogodišnji saradnik Nihad Krečo, a kuma Amela Baćićanin. Svjedok na šerijatskom vjenčanju bio je jedan od Huseinbegovićevih najboljih prijatelja Hadis Zubanović, bivši nogometaš Željezničara.
Nakon svečanog čina, Eldin se obratio prisutnim gostima, a potom je otpjevao strofu pjesme koju je nedavno snimio specijalno za ovu priliku. Uskoro će je predstaviti i publici.
- Kada sam upoznao Sezen, rekla mi je: “Hoćeš li mi pjevati na vjenčanju?” Evo, došao sam da joj pjevam. Pjesmu ću otpjevati na plejbek, jer se bojim da ću zaplakati. Nisam želio od vjenčanja praviti pompu. Svi znaju da sam skroman čovjek, ali ne može život stati. Mora se nastaviti živjeti, misliti na sebe i truditi se da se bude sretan bez obzira na to koliko to nekome smetalo – rekao je Huseinbegović tada.
Podsjetimo, među zvanicama su bili Hari Varešanović sa suprugom Jasminkom, hafizi Sulejman Bugari i Mehmed Karahodžić, Armin Muzaferija, Armin Hodžić… Muzaferija se prvi put u javnosti pojavio u društvu dugogodišnje djevojke Amine Ćeman. Upravo su oni među prvima čestitali novopečenim mladencima.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41905 times
Been thanked: 28722 times
Status: Online

Post by Rum » 31 Aug 2013, 19:38

:lupa
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

dacina_curica

Post by dacina_curica » 01 Sep 2013, 16:25

Probudi me pjesma jutros pa mi naumpade ova tema...... (ipak sad gubi na vrijednosti :(.....licno misljenje naravno)
Fatma wrote:...nije naše da sudimo bilo kome..niko ne zna šta ga čeka...

Kad ti se dogode neke stvari za koje kažeš ne bih ja to nikad ili neće se to meni desiti,e onda vidiš šta je život ustvari...
Ovo svakako stoji...Niko ne zna sta ce ga opauciti po nosu i kad ce pojesti one svoje "ja to ne bih nikad" rijeci. :)

Eldinu svaka cast na paznji i brizi koju je poklanjao svojoj zeni dok je bila ziva ali ruku na srce, pa svako sa iole trunkom ljudskosti bi ucinio isto. Ljudi se brinu o ljudima koji im nisu ni rod ni pomoz' Bog kada se isti nadju u teskim situacijama, kako se onda ne bi brinuli o onima najblizim. Opet kazem, Eldinu svaka cast ali to je ono sto se ocekuje od nekoga ko ti se obeca kao zivot I partner. I vjerujem da pompa o Eldinovoj privrzenosti bolesnoj supruzi nije Eldinova ideja nego ideja onih kojima je u interesu da prodaju sto vise cd-a ali kad se takva prica (sudbina) postavi u prvi kadar nije ni cudo sto siroke narodne mase reaguju na nacin na koji reaguju sada - kao da im se prodavala magla svo ovo vrijeme (a koliko je ovo istina zna samo Eldin)...

Jedno mi je ipak zapalo za oko u diskusiji ovdje - ono "ljubav se zavrsila zeninom smrcu"......Nista ne moze biti dalje od istine....ljubav se ne zavrsava smrcu, ljubav se ne zavrsava prekidom postojanja necega opipljivog. Ljubav, ako je iskrena i prava, se ne gasi tako lako, niti se voljena osoba moze tako lako zamijeniti. Naravno nismo svi isti, neko preboli nekoga za sedmicu, neko za dan a nekome ipak trebaju godine...

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 01 Sep 2013, 16:51

dacina_curica wrote:Ovo svakako stoji...Niko ne zna sta ce ga opauciti po nosu i kad ce pojesti one svoje "ja to ne bih nikad" rijeci. :)

Eldinu svaka cast na paznji i brizi koju je poklanjao svojoj zeni dok je bila ziva ali ruku na srce, pa svako sa iole trunkom ljudskosti bi ucinio isto. Ljudi se brinu o ljudima koji im nisu ni rod ni pomoz' Bog kada se isti nadju u teskim situacijama, kako se onda ne bi brinuli o onima najblizim. Opet kazem, Eldinu svaka cast ali to je ono sto se ocekuje od nekoga ko ti se obeca kao zivot I partner. I vjerujem da pompa o Eldinovoj privrzenosti bolesnoj supruzi nije Eldinova ideja nego ideja onih kojima je u interesu da prodaju sto vise cd-a ali kad se takva prica (sudbina) postavi u prvi kadar nije ni cudo sto siroke narodne mase reaguju na nacin na koji reaguju sada - kao da im se prodavala magla svo ovo vrijeme (a koliko je ovo istina zna samo Eldin)...

Jedno mi je ipak zapalo za oko u diskusiji ovdje - ono "ljubav se zavrsila zeninom smrcu"......Nista ne moze biti dalje od istine....ljubav se ne zavrsava smrcu, ljubav se ne zavrsava prekidom postojanja necega opipljivog. Ljubav, ako je iskrena i prava, se ne gasi tako lako, niti se voljena osoba moze tako lako zamijeniti. Naravno nismo svi isti, neko preboli nekoga za sedmicu, neko za dan a nekome ipak trebaju godine...
Problem je u tome sto je on vrsio samopromociju (iz ove perspektive) na konto njene bolesti, Davao neuobicajeno zestoke izjave tipa - 'Da sam znao da ce moja supruga biti u invalidskim kolicima i slijepa, opet bih je ozenio', posvetio joj album rijecima 'ne mogu joj pokloniti cipele jer ne hoda, nesto drugo jer ne vidi', pa je muzika bila izraz njegove nevjerovatne ljubavi.

Hm. Da ne pricam detalje iz vlastitog zivota, reci cu samo ovoliko - voljeli smo i mi majka mu stara i znamo ponesto o ljubavi.
Last edited by Lavlje_srce on 01 Sep 2013, 19:25, edited 1 time in total.
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

dacina_curica

Post by dacina_curica » 01 Sep 2013, 17:21

Pa upravo to i kazem...Samo mu dajem sto bi rekli "benefit of the doubt" da nije bila njegova ideja da gura zeninu bolest u prvi kadar nego da je vise bila marketinska strategija izdavacke kuce da se proda vise uzoraka njegove muzike...

A o ljubavi, gubitku i onome sto je slijedilo nakon ne bih.....neke stvari je najbolje ostaviti tamo gdje sjede vec 20 godina....

Ruana

Post by Ruana » 01 Sep 2013, 18:09

Tacno tako Daci.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 01 Sep 2013, 19:23

dacina_curica wrote:Pa upravo to i kazem...Samo mu dajem sto bi rekli "benefit of the doubt" da nije bila njegova ideja da gura zeninu bolest u prvi kadar nego da je vise bila marketinska strategija izdavacke kuce da se proda vise uzoraka njegove muzike...
Ja mu apsolutno ne dam 'benefit of the doubt' - jer ovo -

- "Kada sam upoznao Sezen, rekla mi je: “Hoćeš li mi pjevati na vjenčanju?” Evo, došao sam da joj pjevam. Pjesmu ću otpjevati na plejbek, jer se bojim da ću zaplakati. Nisam želio od vjenčanja praviti pompu. Svi znaju da sam skroman čovjek, ali ne može život stati. Mora se nastaviti živjeti, misliti na sebe i truditi se da se bude sretan bez obzira na to koliko to nekome smetalo"

- u meni izaziva nagon za povracanjem. Ovo nije marketinska strategija nego njegove rijeci, nicim izazvane btw. Kao da je obolio od totalne amnezije u najmanju ruku, bez imalo dostojanstva I osjecaja za mjeru. Ako je ova druga trudna pa zato toliko zure, mogao je reci npr: 'S. je trudna pa cemo ubrzati vjencanje, iako jos uvijek tugujem za zenom koju sam izgubio prije (samo) 4 mjeseca'. Ili na neki drugi skromni nacin, jer tvrdi da je skroman. :rol

Da li bi ti pristala na takvu marketinsku strategiju (a da ti ne zelis prostituciju vase intime) na njegovom mjestu? Ne bi, zar ne, tako da to tesko da je razlog.
A o ljubavi, gubitku i onome sto je slijedilo nakon ne bih.....neke stvari je najbolje ostaviti tamo gdje sjede vec 20 godina....
Eto vidis, ovim si sve rekla. I meni je bilo krivo sto sam to u zaru diskusije pomenula, malo cu izmijeniti sada.
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 01 Sep 2013, 19:36

potpis lavlje :tjesi

dacina_curica

Post by dacina_curica » 01 Sep 2013, 21:45

Lavlje nismo se razumjele. :) Negodujem svakako tim trenutnim pateticnim ispadima doticnog, djeluju krajnje ljigavo nakon one silne romanticne spike na racun preminule supruge. Samo kazem da dajem zehru nade? da ON nije bio taj koji je koristio zeninu bolest kao promocionalnu masineriju. Ali iskreno, da je rano rano je....I znam, razumijem da se radi o dugoj I teskoj bolesti I velikoj zrtvi sa njegove strane ali bas iz tog razloga me cudi da je ovako brzo uspio sve to potisnuti I nastaviti sa nekim drugim...Mislim, bilo je jednomjesecnih veza za koje mi je trebalo vise od tri mjeseca da se oporavim a kamo li da je u pitanju besmrtna ljubav o kakvoj je on pripovijedao.....Ja ne znam kako covjek tako nesto ikada preboli, kako se nakon takvog necega ponovo pomakne s mjesta.....

Ali eto, I Paul McCartney se ozeni nakon Linde a I to mensecini bi besmrtna ljubav, sve k'o iz bajke.....ma sta ja znam ionako....

Ruana

Post by Ruana » 01 Sep 2013, 21:54

Pa ljudi se jos i u braku spetljaju sa drugima i prije razvoda se zaljube, a na sva zvona se hvale uspjesnim brakom i predivnoj lubavi, a vi se njemu cudite nakon 12 godina zivota kojim je zivio. Koliko god govorili o emocijama, Eldin je imao problem jer je on trpio, njegova prava kao muskarca su bila uskracena ali je do posljednjeg momenta pazio svoju zenu.
U lubavi i u ratu sve je dozvoljeno. Ne osudjuj te ljubav.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 01 Sep 2013, 22:19

Ruana wrote:Pa ljudi se jos i u braku spetljaju sa drugima i prije razvoda se zaljube, a na sva zvona se hvale uspjesnim brakom i predivnoj lubavi, a vi se njemu cudite nakon 12 godina zivota kojim je zivio. Koliko god govorili o emocijama, Eldin je imao problem jer je on trpio, njegova prava kao muskarca su bila uskracena ali je do posljednjeg momenta pazio svoju zenu.
U lubavi i u ratu sve je dozvoljeno. Ne osudjujte ljubav.
Sve je to tako, ali jedno od ovo dvoje nije bilo/jeste ljubav. Ono sto je ocito je da on voli lijepe zene, i mislim da je Emka bila njegov par (da joj dragi Bog da lijepi Raj), a ova to skoro sigurno nije. I ma koliko on 'patio' zbog njene bolesti kao muskarac, ona je bila ta koja je bila tesko bolesna. Zar nije neko napisao da je bila djevojka njegovog druga kad je sve pocelo? Prica sa da je veza pocela prije njenog preseljenja, i to ima logike jer 4 mjeseca je premalo i za najvece ljubavne 'entuzijaste'. Prodju ljudi mnogo teze stvari bez velike a pogotovo javne pompe, pa nikom nista.

Ovo je javni (i degutantni) show-program covjeka koji ne moze doci sebi da se ova ljepotica zagrijala za njega. Samo on je nece imati cime zadrzati imo, i otici ce ona ubrzo za boljom ponudom. ;)

A onda ce se on zbilja sjetiti one koje vise nema.
dacina_curica wrote:Lavlje nismo se razumjele. :) Negodujem svakako tim trenutnim pateticnim ispadima doticnog, djeluju krajnje ljigavo nakon one silne romanticne spike na racun preminule supruge. Samo kazem da dajem zehru nade? da ON nije bio taj koji je koristio zeninu bolest kao promocionalnu masineriju. Ali iskreno, da je rano rano je....I znam, razumijem da se radi o dugoj I teskoj bolesti I velikoj zrtvi sa njegove strane ali bas iz tog razloga me cudi da je ovako brzo uspio sve to potisnuti I nastaviti sa nekim drugim...Mislim, bilo je jednomjesecnih veza za koje mi je trebalo vise od tri mjeseca da se oporavim a kamo li da je u pitanju besmrtna ljubav o kakvoj je on pripovijedao.....Ja ne znam kako covjek tako nesto ikada preboli, kako se nakon takvog necega ponovo pomakne s mjesta.....
Ali eto, I Paul McCartney se ozeni nakon Linde a I to mensecini bi besmrtna ljubav, sve k'o iz bajke.....ma sta ja znam ionako....
Naravno. Tvrdim da se nakon takve (ljubavi zivota) o kojoj je on pisao i pricao, izuzetno tesko pomaknuti s mjesta. Takvo je ljudsko srce, a svi znamo koliko je prava ljubav (ona koja sve pomjeri u tebi) rijetka.

Paul ovu novu nije okivao u zvijezde, niti ju je ozenio nakon nekoliko mjeseci.

I jos nesto; ne znam jesi li iz Sarajeva, ali sarajevska carsija je stroga i pravedna. Eldin je puno stavio na kocku (i najvjerovatnije zauvijek i izgubio) ovim potezom. Ne mozes biti covjek i dalabu koja gubi kontrolu pred nekim crnim ocima za sekundu, nemoguce je. On je svoje rekao.
Last edited by Lavlje_srce on 01 Sep 2013, 22:23, edited 1 time in total.
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 01 Sep 2013, 22:20

De ba kan'te se vise toga... i uzivajte u muzici

Kraj mezara tvoga stojim i Allaha dragog molim.. da ti lijepi dzennet da... majkooo jedinaaa.

[ytube][/ytube]

dacina_curica

Post by dacina_curica » 01 Sep 2013, 22:21

Ne osudjuje niko ljubav Ruana, ni slucajno. :) Niko ne spori da je taj covjek svojoj bolesnoj zeni davao koliko god je mogao, mozda I nadljudski mnogo u nekim situacijama (jer ko god se brinuo o bolesnoj voljenoj osobi zna koliko snage, strpljenja i upravo ljubavi ovo zahtijeva). Ono sto ljude zbunjuje (I sebe ubrajam u ove zbunjene) je kako je brzo nastavio dalje...jer tolika ljubav o kolikoj je on govorio se ne moze jednostavno tako lako zamijeniti...ali opet, nismo svi isti I dobro je tako. :)

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 01 Sep 2013, 22:31

dacina_curica wrote:Ne osudjuje niko ljubav Ruana, ni slucajno. :) Niko ne spori da je taj covjek svojoj bolesnoj zeni davao koliko god je mogao, mozda I nadljudski mnogo u nekim situacijama (jer ko god se brinuo o bolesnoj voljenoj osobi zna koliko snage, strpljenja i upravo ljubavi ovo zahtijeva). Ono sto ljude zbunjuje (I sebe ubrajam u ove zbunjene) je kako je brzo nastavio dalje...jer tolika ljubav o kolikoj je on govorio se ne moze jednostavno tako lako zamijeniti...ali opet, nismo svi isti I dobro je tako. :)
Kako ces osuditi ljubav kad tu ljubavi nije ni bilo :jok :jok :jok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10223 times
Been thanked: 12107 times

Post by Krokodil Behko » 01 Sep 2013, 22:42

Da rezimiram malo. Lik je odletio u Tursku na medeni mjesec? Hajde sve i baš sve ali zar baš mora i to? Meni se čini da on smatra da treba samog sebe nagraditi za taj trud oko preminule supruge. Sijaset je njih koji to rade. To mu je bila dužnost. Mnogi paze svoje supružnike, roditelje (na žalost) i djecu ali ne pjevaju pjesme o tome niti smatraju da trebaju biti nagrađeni. Jednostavno, to im je dužnost. Ned'o nog nikome ali stvarno ne znam zašto bi ovakav komentar bio neprimjeren. Čime je to on stekao milost božiju i kako on zna da je stekao uopšte pa ga sad iritiraju komentari ljudi? Zašto bi on bio iznad ostalih, nedodirljiv i sav uvijen u plašt tuge zbog supruge koja mu je umrla. Jadnik bi da se o tome priča još 100 godina, da ga sažalijevamo etc..etc... E pa eto, ja ga baš sažalijevam, i opet kažem, ned'o bog nikome....ali biti takav.

Ruana

Post by Ruana » 01 Sep 2013, 22:55

Blackhawk wrote:De ba kan'te se vise toga... i uzivajte u muzici

Kraj mezara tvoga stojim i Allaha dragog molim.. da ti lijepi dzennet da... majkooo jedinaaa.

[ytube][/ytube]
Ovo je jedina njegova pjesma koju nikad do kraja nisam preslusala niti mogu.
Last edited by Ruana on 01 Sep 2013, 22:57, edited 1 time in total.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 01 Sep 2013, 22:57

Ma on nju ili koristi kao Penicillin (sto je malo vjerovatno jer cinjenica je da nije toliko inteligentan ocito), ili je potpuno sludjen.

Trenutak spoznaje i otreznjenja ce biti bolan za njega. Mozda i odraste onda. Uzgred, moja bliska poznanica boluje od MS-a, i to jeste teska bolest ali ne i najstrasnija (s tim sto progresija kod nje nije ovakva kao kod r. Emke).

Nemam rijeci zbilja.
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

Ruana

Post by Ruana » 01 Sep 2013, 22:59

Lavlje, procitaj svoj potpis.