ISIL

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 383 times
Status: Offline

Re: ISIL

Post by harlekin » 01 Sep 2014, 13:43

sve to stoji,i daleko od toga da su oni nisi zabrazdili i izivljavaju se i na kom nebi trebali
mene samo tu nervira kad ljudi koji u zivotu nisu patili 1 dan,sjede pred tv-om u luksuznom stanu i vele vid zivotinja,jesu brutalni :cudi
a ne kontaju da smo mi "civilizirani" stvorili te zivotinje,stvorili ta cudovista
na kraju cemo ih unistit ali ih mogu shvatit.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 01 Sep 2014, 14:13

Oni nisu ništa novo u pogledu brutalnosti, možda čak nisu toliko ni brutalni. Ne treba vjerovati ni svemu što dolazi iz medija, ne svemu.. Onako kad ih prikažu na džipovima sa puškama, bradate i u običnoj odjeći..stvara se takva slika. Rade svašta ali po meni ništa što se nije radilo drugdje u zadnjih 20,30 godina..ništa novo nisu ponudili.

Cilj rata im je promašen i zato mi je čudno što uopšte postoje...kao i storm ne mogu se oteti utisku da je sve to aminovano od nekog jačeg i da su korisni nekome a nije mi ni logično da imaju toliko nekakvog utjecaja u tih par zemalja, kao da tamo i ne postoji neko ko će im se suprostaviti, ko je to trebao na vrijeme uraditi.

Vjerovatno bi u nekim super tenkovima i lijepo ofarbanim hamerima i sa lijepim uniformama bili privlačniji. :oo
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2978 times

Post by Pasaga » 01 Sep 2014, 19:54

storm wrote:Gledao sam par videa....egzekucije, protjerivanja....bolestno do srži
čitam i neke komentare, mnogo je idiota i na zapadu kojima se ovo sviđa....kako će ovo završiti, ne znam, ali sigurno ne dobro po muslimane :cudi
ja jesam protiv zapadnog nasilnog nametanja demokracije .....ali ni ovo nema veze s ničim... ni otporom, ni islamom, ni borbom za svog čovjeka

Da se obratimo Englezima...
...mozda i dobijemo odgovor....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 02 Sep 2014, 19:15

evo jos jednog amerikanca skratili haman :grana

http://www.reuters.com/article/2014/09/ ... ce=twitter

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 05 Sep 2014, 20:07

Salahuddin wrote:Bas me interesuje hoce li se ovi koji stoje iza svega ovoga, malo prejebati u racunici.
Drug.....
I ako se prejebu,opet ce tom lokalnom narodu o glavu.
Mozak te ekipe je nedodiriv,nedostupan...
Daleko je.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 19 Sep 2014, 07:50

Bitno je da trgovina radi :kafa
a da je ovaj ISIL neozbiljan, dokaz je da ničim ne reagiraju na napade....al quaida je odmah izvršila bombaške napade diljem svijeta, a ovi osvajaju neka sela za koja nitko ne zna.... ahda .... capili su 3 glave i zgrozili svijet ... te ljude bi ionako poubijali...
uredno kontrolirani sukob

Image

Francuska se pridružuje zračnim napadima na ISIL

Piše: Hina

Screenshot: YouTube

FRANCUSKA je u četvrtak odlučila priključiti se zračnim udarima SAD-a na Islamsku državu (IS) u Iraku, a američki Senat odobio je naoružavaje i uvježbavanje umjerene sirijske oporbe koja se bori protiv te terorističke skupine.

Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je da će se Francuska priključiti SAD-u u zračnim napadima na sunitske militante u Iraku i isključio bilo kakav angažman u Siriji gdje IS kontrolira golemi teritorij.

"Odlučio sam odgovoriti na zahtjev iračkih vlasti za pružanjem zračne potpore", rekao je Hollande koji je prošloga tjedna posjetio Bagdad.

"Dalje od toga nećemo ići. Nećemo slati kopnene snage i intervenirat ćemo samo u Iraku", dodao je.

Francuska, koja nije sudjelovala u iračkom ratu 2003. pod vodstvom SAD-a kaže da zahtjev Bagdada za pomoć u borbi protiv IS-a opravdava intervenciju jedanaest godina poslije. Sirijski predsjednik Bašar al-Asad istaknuo je da će svaku intervenciju na sirijskom tlu smatrati agresijom.

U međuvremenu je američki Senat sa 78 glasova za i 22 protiv odobrio predsjedniku Baracku Obami novac za naoružavanje i uvježbavanje umjerene sirijske oporbe.

Nakon što je to u srijedu učinio i Predstavnički dom, mjeru još treba potpisati Obama.

On je nakon glasovanja u Senatu izjavio da potpora demokrata i republikanaca u Kongresu pokazuje jedinstvo Amerikanaca u borbi protiv IS-a.

"Više od 40 zemalja, uključujući i arapske države ponudilo je pomoć u sklopu koalicije", rekao je Obama.

Američki ministar obrane Chuck Hagel izjavio je da je oko 500 milijuna dolara potrebno za uvježbavanje 5.000 sirijskih oporbenih boraca u kampovima u Saudijskoj Arabiji. SAD će im najprije dostaviti lako oružje, vozila i opremu, a kada se dokažu dobit će i napredno oružje, rekao je Hagel zastupnicima.

IS istovremeno niže vojne uspjehe u kurdskoj enklavi na sjeveru Sirije natjeravši u bijeg tisuće ljudi.

Ta džihadistička skupina osvojila je u posljednja 24 sata 21 selo oko grada Kobanea, izvijestio je u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 07 Oct 2014, 14:13

BiH bi mogla ustupiti Iraku tonu oružja i municije za borbu protiv ISIS-a

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine utvrdilo je na današnjoj sjednici prijedlog odluke kojom se Ministarstvo odbrane BiH zadužuje da uz poštivanje svih zakonskih propisa i procedura, poduzme sve aktivnosti na sagledavanju mogućnosti da Bosna i Hercegovina Iraku ustupi dio viškova municije i minsko-eksplozivnih punjenja u borbi protiv terorističke organizacije ISIS, kazao je Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema Radmanovićevim riječima, prije petnestak dana iz Ambasade SAD-a "došao je zahtjev prema kojem se od BiH traži da ako je u mogućnosti ustupi jedan dio viškova municije i minsko-eksplozivnih punjenja za borbu Iraka protiv tzv. Islamske države".

Radmanović je istakao da Predsjedništvo BiH nije donijelo konačnu odluku, već da je zadužilo Ministartvo odbrane BiH da provede sve potrebne aktivnosti, ali je naglasio da BiH, prema podacima koje je na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH iznio ministar odbrane Zekerijah Osmić, ima viškove oružja.

"Prema podacima, Oružane snage BiH imaju na raspolaganju oko 17.000 tona viškova municije, od čega bi se jedna tona ustupila. Potrebno je da se ona taksativno nabroji poštujući sve sigurnosne uvjete, jer je potrebno da znamo za sve što će biti iznijeto iz zemlje. Vrlo smo oprezno pristupili ovom zahtjevu, jer je važno da budemo upoznati o svemu što doniramo", naglasio je Radmanović.

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva BiH kazao da, iako se BiH nalazi na nekim spiskovima država koje su u sastavu koalicije za borbu protiv terorističke organizacije ISIS, odluka u Predsjedništvu BiH o tome "nije donesena".

"Nismo donijeli odluku o pristupanju koaliciji. O tome će se vjerovatno razgovarati u narednom periodu", naglasio je Radmanović.

Prema Radmanovićevom mišljenju, postoji mogućnost prijetnji BiH i njenim građanima zbog podrške u dodjeli viškova naoružanja za borbu protiv ISIS-a u Iraku zbog čega je, kako je naglasio, važno animiranje svih institucija BiH da o tome vode računa, od obavještajnih do svih drugih institucija, kao i sprečavanje takvih, eventualnih aktivnosti.

- Izvještaj EK na napretku BiH dosad najlošiji -

Predsjedništvo BiH nije se izjašnjavalo o izvještaju Evropske komisije o napretku BiH za 2014. jer, kako je istakao, Radmanović iako je bio najavljen susret sa izaslanstvom Evropske komisije, do njega nije došlo.

"Izvještaj će biti najlošiji do sada. No, zašto je to tako ima o čemu da priča EU i ovdje u Sarajevu i Bruxellesu. Tačno je da smo zbog toga najodgovorniji mi u BiH, ali svi oni koji smatraju da u tome nema odgovornosti EU, vara se", naglasio je Radmanović ističići kako govori u lično ime, a ne u ime Predsjedništva BiH.

On je istakao kako su problemi nastali 2008. godine "nedozvoljavanjem Evropske komisija BiH da podnese aplikaciju za članstvo".

Radmanović je ustvrdio kako "EU ne vodi dovoljno računa o onima koji žele da idu ka Bruxellesu".

- BiH će i nakon izbora ostati na evropskom putu -

"Predstavnici EU i u Sarajevu i u Bruxellesu samo nam drže predavanja, a nema nikakve pomoći", naglasio je Radmanović.

Zbog ponašanja i postupaka EU, ne samo prema BiH već i u regionu, član Predsjedništva BiH izrazio je strahovanje da će doći do euroskepticizma, posebno nakon odluke Evropske komisije da do 2019. godine ne bude novog proširenja EU.

"Uprkos tome, i nakon opštih izbora u BiH vjerujem kako ćemo mi ostati na putu EU", zaključio je Radmanović.

(Vijesti.ba/AA)

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 07 Oct 2014, 14:14

citam ovo i kontam, jebote jesmo mi carevi.
mi iracanima i municiju i zive mete saljemo.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 07 Oct 2014, 14:37

Bih je nešto poput usa... Pojačava i jednu i drugu stranu

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 07 Oct 2014, 17:34

evo, poderase kurde. a turci sjede i gledaju.
tako su i nas gledali. dvaput najmanje. pizde.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Oct 2014, 18:38

nek ameri pošalju svoje tamo pa nek se snjima derneče... a mi gledajmo sa strane i uživajmo...
bagre manje kome smjeta?

kad su im bili potrebni u bosni ti fanatici i bin laden onda su bili ok... eto im sad nek si ebu mater
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 07 Oct 2014, 19:09

lebac ti jel moguce da i mi nekog naoruzavamo,ihaaaaa ipak ima vecih jadnika :travolta
nego ljudi moji jel ko prokonto da se to nece bas svima dopast
da bi nevine glave mogle frcat bosnom zbog uvlacenja nekom u guzicu :hm

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10175 times
Been thanked: 12046 times

Post by Krokodil Behko » 07 Oct 2014, 22:06

Dok s druge strane, ISIL koristi oružje iz Hrvatske i municiju iz Srbije.
Ne zaboravimo na Ruse koji su naoružali Assada do zuba. To bi ujedno bio glavni razlog zbog kojeg je i ostao na vlasti.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 07 Oct 2014, 22:08

Krokodil Behko wrote:Dok s druge strane, ISIL koristi oružje iz Hrvatske i municiju iz Srbije.
Ne zaboravimo na Ruse koji su naoružali Assada do zuba. To bi ujedno bio glavni razlog zbog kojeg je i ostao na vlasti.
Naoruzali su ga.
Samo sad su ga pustili niz vodu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 07 Oct 2014, 22:20

Erdogan je jedna obična pi.kica koji samo zna da palamudi preko TV-a, a sad kad su počeli napadi na Tursku, šuti. Valjda ga ne zanimaju kurdski narod.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 08 Oct 2014, 07:27

Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:Erdogan je jedna obična pi.kica koji samo zna da palamudi preko TV-a, a sad kad su počeli napadi na Tursku, šuti. Valjda ga ne zanimaju kurdski narod.
Da ti nije koja Kurdkinja dala malo? :plavi :zubi Oni bi da razvale drzavu u kojoj zive +komad Iraka +komad Sirije +komad Irana. Bice, al' kad na vrbi rodi grozdje. Nemaju svoju drzavu i sada koriste dimnu zavjesu rata da je nazor stvore. Jel' se to mora imati drzava za svaki narod? Bosnjaci su primjer da ne mora. Nemamo ni mi Bosnjaci svoju drzavu, pa ko nas hebe zasta? Trebamo nasilu protjerati Srbe i Hrvate i ukinuti im ustavna prava da bi dobili drzavu? Ne ide to tako, mili kolega.

Kurdi koji krece o nedostatku ljudskih prava u Turskoj, bi bili zadnji koji bi dali ikome drugom prava u Kurdistanu, da ga stvore. Znam ih ne mali broj. To su ti jedni nacionalisti kakvih nisi vidio. Nista ih i niko ne zanima osim Kurda i Kurdistana. Zao mi je sto moram reci, ali jos nisam sreo Kurda koji razmislja drugacije. Izgleda da je jedini ovaj ciji avatar nosim bio prvo musliman, pa tek onda Kurd. Svi ostali koje znam samo sanjaju o Kurdistanu i misle da su sve mjere dozvoljene u ostvarenju tog cilja. Ne mrzim ih ali nikako im ne vjerujem da bi bili ista bolji prema manjinama u svojoj drzavi, nego sto Turska postupa prema njima danas.
Vjerujem da su jako nacionalno ostrašćeni.... ali šta očekivati od nacije koja je stolječima gažena, protjerivana, uvijek pod nekom prijetnjom :cudi
Može li im se zamjeriti :misli

Lijepa kurdska 19-godišnja vojnikinja ubila se zadnjim metkom kako ne bi pala u ruke IS-a

Image
Screenshot i video: BBC

NJENO ime je Ceylan Ozalp i imala je samo 19 godina. Svijet je pamti po BBC-jevoj reportaži o ženama koje se na kurdskoj strani bore protiv džihadista, objavljenoj prije nešto više od mjesec dana.

Strani mediji prenose kako je 19-godišnja Ceylan posljednji preostali metak tijekom borbi protiv džihadista u okolici sirijskog grada Kobanija, gdje je ostala okružena neprijateljskim borcima, iskoristila kako bi si oduzela život da ne bi živa pala u ruke Islamske države.

Nakon što je ostala bez municije, putem radijske veze uputila je svoje posljednje riječi: "Zbogom", a onda se ubila.

Takav ishod ova je mlada vojnikinja najavila još u intervjuu za BBC: "Ne bojimo se ničega, borit ćemo se do kraja. Radije ćemo se ubiti nego završiti u rukama IS-a".

[ytube][/ytube]

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 08 Oct 2014, 12:51

Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:Erdogan je jedna obična pi.kica koji samo zna da palamudi preko TV-a, a sad kad su počeli napadi na Tursku, šuti. Valjda ga ne zanimaju kurdski narod.
Da ti nije koja Kurdkinja dala malo? :plavi :zubi Oni bi da razvale drzavu u kojoj zive +komad Iraka +komad Sirije +komad Irana. Bice, al' kad na vrbi rodi grozdje. Nemaju svoju drzavu i sada koriste dimnu zavjesu rata da je nazor stvore. Jel' se to mora imati drzava za svaki narod? Bosnjaci su primjer da ne mora. Nemamo ni mi Bosnjaci svoju drzavu, pa ko nas hebe zasta? Trebamo nasilu protjerati Srbe i Hrvate i ukinuti im ustavna prava da bi dobili drzavu? Ne ide to tako, mili kolega.

Kurdi koji krece o nedostatku ljudskih prava u Turskoj, bi bili zadnji koji bi dali ikome drugom prava u Kurdistanu, da ga stvore. Znam ih ne mali broj. To su ti jedni nacionalisti kakvih nisi vidio. Nista ih i niko ne zanima osim Kurda i Kurdistana. Zao mi je sto moram reci, ali jos nisam sreo Kurda koji razmislja drugacije. Izgleda da je jedini ovaj ciji avatar nosim bio prvo musliman, pa tek onda Kurd. Svi ostali koje znam samo sanjaju o Kurdistanu i misle da su sve mjere dozvoljene u ostvarenju tog cilja. Ne mrzim ih ali nikako im ne vjerujem da bi bili ista bolji prema manjinama u svojoj drzavi, nego sto Turska postupa prema njima danas.
Ne bih se bunio da mi je koja Kurdkinja dala. :oo

Turci, kao i Erdogan su obične američke marionete. Ne bih me začudilo da Turci naoružavaju ISIL-ovce u cilju uništenja kurdskih naroda.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 08 Oct 2014, 17:39

ti vrabca ljudi vise ne znaju otic na sijelo gdje onak beze,nego ak ih se skupi bar sest oce drzavu svoju :cudi
i ak ga tko klepi onda cvili
a ovi is ISIL-a su piiiiizzzzdeeeeeeee :vik
suge jedne galame do neba kako su nekakvi mocni ratnici a tamane najvece jadnike uokolo,i da ekstra su jaki u ubijanju vezani ljudi
valjda treba bit muskarcina neka i za to,dzukele jedne izrael gazite ako se vec borite za ciljeve o kojim meljete :mrgud

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 08 Oct 2014, 19:06

Isil će do Španije doći prije referenduma u Kataloniji.Ovaj put neće ići preko Afrike,zbog EBOLE
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 811 times

Post by vila » 08 Oct 2014, 20:13

Salahuddin wrote:

Hoće svoju državu pa sad treba mirno gledati kako ih kolju?
Turska gleda,Amerika gleda,NATO gleda?
prestrašno
Akad već pričaš o nekim pravima koje bi Kurdi dali nekom ili ne bi?
Tko je otvorio humanitarni koridor za Jezide ?
Sirijski Kurdi

Post Reply

Return to “Svijet”