Sta motivise ljude pa slijede ideologiju Vehabizma?

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Sta motivise ljude pa slijede ideologiju Vehabizma?

Post by jelena... » 25 Sep 2020, 22:38

Hurija wrote: 25 Sep 2020, 22:24
jelena... wrote: 25 Sep 2020, 22:15 Nisu to obična, puka nagađanja, nego verbalnoagresivna, tendenciozna targetiranja jedne grupe ljudi i govor mržnje usmjeren protiv njih.

Kojih ,recimo četnika poznato je STA su uradili u ratu Jelena , izvini u mom kraju jos traze kosti od nedužnih ljudi i najmilijih ,evo ti primjera ,Vehabije nisu ok ali se barem se ne okupljaju ,pratiš li STA rade Cetnici recimo u Višegradu,nekim ljudima četnici su ponos i dika ,kakav je problem ako su to na drugoj strani Vehabije ,toliko o toleranciji eto Radikalizma ,ja sam Radikalna Bošnjakinja jeli to mozda neki problem
Čitaš li ti šta piše u postovima koje citiraš i razumiješ li na čije se riječi odnose, Bog ti pameti dao...

Ko te, bona ne bila, pita šta si ti i ko si?

Jedini problem koji ja imam s tobom je taj što nisi u stanju, iz meni nepoznatih razloga, dvije vezane smislene rečenice da napišeš.

A tvoja etnička pripadnost i stepen.....ukorijenjenosti u svoje etničko porijeklo mene apsolutno ne zanima i ne zamaraj me više meni beskorisnim informacijama o sebi, k'o Boga te molim.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1050 times

Post by Hurija » 25 Sep 2020, 22:40

Jelena demokratiju i toleranciju ostavi za djecu u školi,hvala 👍
Ostalo je cutanje.

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... » 25 Sep 2020, 22:46

:valja

Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija » 25 Sep 2020, 22:56

:ooo
Ostalo je cutanje.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 25 Sep 2020, 23:02

Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 22:05 Par desetina, od ukupnog broja, je fina manjina i takvi se mogu posmatrati kao izuzeci. Koliko njih je otislo radi nekih svojih ubjedjeni a koliko radi novca?
Ne vjerujem da su išli zbog novca.
Jednostavno, predobro sam upoznat sa tim učenjem i isto mi je sasvim dovoljno da znam kako funkcionišu, šta zagovaraju i kako bi se ponašali da imaju vlast u bih.
Kad kažem upoznat, mislim da sam sjedio s njima na bezbroj sijela, znam im šejhove i sl.
Što se tiče vjerskih pitanja, nema razlike između jednog kuduzovića, ljakića, bosnića ili imamovića.
Razlika je u načinu sprovede tih ideja.

Pa bilal bosnić je javno promovisao isilovsku doktrinu, držao govore dok je iza njega bila njihova zastava i sl.
Ovaj drugi se pridružio nusrinom frontu.
ili smo toliko naivni da vjerujemo kako bilal ne bi sproveo u djelo ono što je zagovarao sa minbera?!

Njihov modus operandi je da neistomišljenike proglase otpadnicima, a njivu ulemu ulemom taguta i onda se bore protiv njih.
Odakle onome ideja da kolje reisa kod sebilja?
Internet je pun njihovih pamfleta o zabludama ivz i članova iste, sufija, šija i drugih.

Npr., ivz su maturidije tj tog pravca po šejhu maturidiju.
Preciznije, ogromnu većinu umeta tj. oko 95% čine ešarije i maturidije.
Selefije i vehabije iste nazivaju sektom.

https://pitajucene.com/pitanje/da-li-su ... iz-islama/

https://zijadljakic.ba/da-li-su-maturid ... ka-islama/

Dakle, svu najpoznatiju islamsku ulemu nazovi zabludjelim novotarima, a kroz to i sljedbenike te uleme tj. nas muslimane.

Njihove hodže iliti učitelji su ibn tejmije, muhamed ibn abdulvehab po kojem su dobili ime, bin baz, usejmin i dr.

Kad tako govore o muslimanima, možeš tek zamisliti kakvo im je mišljenje o kršćanima, jevrejima ili ateistima.
Ova jelena koja ih brani bi koliko sutra bila zarobljena i odvedena u seksualno roblje, baš kao što su vodili i one jezidi žene.
Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 22:05 Gdje su takvi većina i gdje su takvi vlast pa mozemo pricati o njihovoj surovosti
Pa rekao sam, držali su dio sirije i dio iraka.
Tamo su sproveli svoju strahovladu.
Svijet su obišle slike ljudskih glava nabijenih ka kočeve, krici silovanih žena i druga bestijalna djela koja su počinili.

I opet vas pitam, ako je bosnić držao govore maltene zagrnut isilovskom zastavom, zar misliš da bi u slučaju da zavlada bosnom vladao suprotno onome kako je vladao idiš?
Svi mi se morete obratit

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... » 25 Sep 2020, 23:02

MrH wrote: 25 Sep 2020, 22:28
jelena... wrote: 25 Sep 2020, 22:26

Mrhavo, ko ti je ovaj na avataru... :srce
Jedan nas poznanik, znamo ga :D.

Gdje si Jele kuco stara :ples
:srce

Evo me, Mrhavo....evo me. :ooo

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... » 25 Sep 2020, 23:17

Fufe wrote: 25 Sep 2020, 23:02
Ova jelena koja ih brani bi koliko sutra bila zarobljena i odvedena u seksualno roblje, baš kao što su vodili i one jezidi žene.
O, kako on brine, duša draga. :srcee

Lijepo me strah da ga pitam šta mi predlaže da uradim nebilse spasila...a da ga dodatno ne usplahirim.... :tjesi

I...morel se ikako ovo odgodit za ponedjeljak, sutra moram kuću spremat i dočekivat nake goste...et. :123

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2505 times
Been thanked: 7686 times

Post by Duminjo » 25 Sep 2020, 23:24

Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 22:05 Par desetina, od ukupnog broja, je fina manjina i takvi se mogu posmatrati kao izuzeci. Koliko njih je otislo radi nekih svojih ubjedjeni a koliko radi novca?
Ne vjerujem da su išli zbog novca.
Jednostavno, predobro sam upoznat sa tim učenjem i isto mi je sasvim dovoljno da znam kako funkcionišu, šta zagovaraju i kako bi se ponašali da imaju vlast u bih.
Kad kažem upoznat, mislim da sam sjedio s njima na bezbroj sijela, znam im šejhove i sl.
Što se tiče vjerskih pitanja, nema razlike između jednog kuduzovića, ljakića, bosnića ili imamovića.
Razlika je u načinu sprovede tih ideja.

Pa bilal bosnić je javno promovisao isilovsku doktrinu, držao govore dok je iza njega bila njihova zastava i sl.
Ovaj drugi se pridružio nusrinom frontu.
ili smo toliko naivni da vjerujemo kako bilal ne bi sproveo u djelo ono što je zagovarao sa minbera?!

Njihov modus operandi je da neistomišljenike proglase otpadnicima, a njivu ulemu ulemom taguta i onda se bore protiv njih.
Odakle onome ideja da kolje reisa kod sebilja?
Internet je pun njihovih pamfleta o zabludama ivz i članova iste, sufija, šija i drugih.

Npr., ivz su maturidije tj tog pravca po šejhu maturidiju.
Preciznije, ogromnu većinu umeta tj. oko 95% čine ešarije i maturidije.
Selefije i vehabije iste nazivaju sektom.

https://pitajucene.com/pitanje/da-li-su ... iz-islama/

https://zijadljakic.ba/da-li-su-maturid ... ka-islama/

Dakle, svu najpoznatiju islamsku ulemu nazovi zabludjelim novotarima, a kroz to i sljedbenike te uleme tj. nas muslimane.

Njihove hodže iliti učitelji su ibn tejmije, muhamed ibn abdulvehab po kojem su dobili ime, bin baz, usejmin i dr.

Kad tako govore o muslimanima, možeš tek zamisliti kakvo im je mišljenje o kršćanima, jevrejima ili ateistima.
Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 22:05 Gdje su takvi većina i gdje su takvi vlast pa mozemo pricati o njihovoj surovosti
Pa rekao sam, držali su dio sirije i dio iraka.
Tamo su sproveli svoju strahovladu.
Svijet su obišle slike ljudskih glava nabijenih ka kočeve, krici silovanih žena i druga bestijalna djela koja su počinili.

I opet vas pitam, ako je bosnić držao govore maltene zagrnut isilovskom zastavom, zar misliš da bi u slučaju da zavlada bosnom vladao suprotno onome kako je vladao idiš?
A politička elita na balkanu ima neku finiju retoriku?

Pricaju u prazno i lože pojedine budale koje se daju naložiti.

Sirija je prica za sebe gdje je pola svijeta pokušalo omastiti brk. Pa tako i ove pojedine budale koje nisu ubile nista vise civila od rusa, amerikanaca, turaka ili asadovih policajaca.
Sve je to u 5 deka i zato rekoh da malo nagadjas kao vidovita dzemila Kakvi bi oni bili da imaju vlast..

Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija » 25 Sep 2020, 23:27

Ne znam ali stariji koji su bili recimo u Libiji ,kazu da je tamo zivot bio ok i da se radilo o dobro uredjenoj državi,ipak su u pitanju i visi Interesi sto reče Dumjinjo
Ostalo je cutanje.

grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by grunf » 25 Sep 2020, 23:31

Uhvatio vehabija prije nekoliko godina u Sarajevu dvoje mladih kako razgovaraju na klupi u Vilsonovom.

-Kako se zoves?, obrati se bradonja agresivno curi u kratkoj suknji.

-Mirsada gospodine, odgovori uplasena djevojka.

-Necu ti nista, jer mi se svidja tvoje ime, tako se zvala moja uciteljica koja me naucila citati i pisati - rece vehabija.

-Kako je tebi ime momce, upita vehabija prestrasenog mladica kratke frizure sa mindjuhom u uhu, koji je ocigledno bio homoseksualac.

-Zovem se Mirsad gospodine, ali me svi zovu Mirsada.
Glup sam!

Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija » 25 Sep 2020, 23:34

Ja mislila da će reći kako je Miran ,lijepo ime 🌝
Ostalo je cutanje.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 25 Sep 2020, 23:37

Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 23:24 Sve je to u 5 deka i zato rekoh da malo nagadjas kao vidovita dzemila Kakvi bi oni bili da imaju vlast..
Šta god da napišem, koji god argument da iznesem, ti ćeš napisati da nagađam i zato je najbolje da se raziđemo na ovome tj da ne produbljujemo diskusiju.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 25 Sep 2020, 23:41

jelena... wrote: 25 Sep 2020, 23:17
O, kako on brine, duša draga. :srcee

Lijepo me strah da ga pitam šta mi predlaže da uradim nebilse spasila...a da ga dodatno ne usplahirim.... :tjesi

I...morel se ikako ovo odgodit za ponedjeljak, sutra moram kuću spremat i dočekivat nake goste...et. :123
:maja
Tvoje diskusije se svode na bacanje šupljaka.
Argumenti nula bodova.
Laku noć i fino se provedi sa gostima.
Svi mi se morete obratit

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10010 times

Post by insomnia » 27 Sep 2020, 13:06

Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 44672 times
Been thanked: 7969 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 27 Sep 2020, 13:12

Izglera srbi uz pricu o drekavcima i tako tije mitskije stvorenjima provuku koju pricu i o vehabijama 🙈😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Post Reply

Return to “Drustvo”