Na crnim daskama...
Moderator: Krokodil Behko
-
- Aktivni forumaš
- Status: Offline
Re: Na crnim daskama...
Jao, koliki post...
Volim ja Marinkovica, stara ljubav zaborava nema.
Ne bih, ipak, da se ugledam na Maestra.
Ako se zanesem (a ne treba mi mnogo)... i sam lukom vjecnost dosegnuti bih mog'o. (Salim se, naravno, a i nisam mogao odoliti prilici da udovoljim stihoklepackom porivu (procitao sam i ja previse tudjih stihova da bih ovakve male egzibicije mogao drugacije zvati)).
Franjo Dijak je odlican glumac, gledao sam ga vec (u filmovima, doduse).
Nego, vidim da ima glumaca koji u ovoj predstavi igraju pet, pa i vise od pet uloga - kako to tu funkcionira?
(Nisam bas za takva rjesenja, ako ne postoji jak dramaturski razlog.)
Ne mogu da nadjem Gloriju, evo zato Albatrosa:
A evo i Kenoa, kad vec prije spomenuh Kvrgica:
Ako se zanesem (a ne treba mi mnogo)... i sam lukom vjecnost dosegnuti bih mog'o. (Salim se, naravno, a i nisam mogao odoliti prilici da udovoljim stihoklepackom porivu (procitao sam i ja previse tudjih stihova da bih ovakve male egzibicije mogao drugacije zvati)).
Nego, vidim da ima glumaca koji u ovoj predstavi igraju pet, pa i vise od pet uloga - kako to tu funkcionira?
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Stilske vježbe...fascinantno je kako predstavu preko pedeset godina izvodi isti glumački dvojac.John Cleese wrote: 14 Jan 2020, 15:03 Jao, koliki post...
Raritet čak i svjetskim razmjerima.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- jelena...
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
O, bravo, stihoklepče, i sam medo bi ti mogao pozavidjeti!John Cleese wrote: 14 Jan 2020, 15:03 Jao, koliki post...

Jooooj, ne po tom pitanju da se ugledaš na Maestra - daleko bilo

A te višestruke uloge meni i nisu bile baš mnogo upečatljive. Bolničarku Aciku sam zapamtila, ali drugu ulogu iste glumice, recimo, uopšte nisam registrovala....onda, ne znam...slijepog čovjeka sa vagom i doktora sam zapamtila, ali nisam skontala u toku predstave da to glumi isti glumac. Obimno je štivo, mnogo je sporednih likova i scena u kojima učestvuje više glumaca + dužina trajanja predstave...sve to, nekako, ne čini upadljivim ovo ponavljanje glumaca. Sjećam se Kovačevićeve ''Generalne probe samoubistva'' u kojoj je Brstina glumio tri uloge...tri brata ako se ne varam...i dobro je to bilo, baš efektno, pogotovo jer je dobar glumac u pitanju, tako da ima i do toga.
Da...pored Melkiora, Dijaka, i Ugo, Živko Anočić, je o_dli_čan!!! Kapa do poda.
Hvala za Albatrosa...

E, eo ti post pristojne dužine.

- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Ja ne znam jel do mene ili sta ali meni sinocnja predstava Zijaha Sokolovica "Cabare...nesto" , uopce nije smijesna . Jeftini humor za siroke mase , pokusaj da se predstavi kao mudrac koji glumi da je budala itd
Mislim da je rijec samo o budali .
Uzasno mi je bio naporan. Osjecaj isti kao kad se zadesis na nekim cajkama , a ti metalac , a moras iz nekog razloga tu biti.
Svi oko mene su se kidali od smijeha.
Ja mislim da je rijec o uzasno sirovom humoru...on kaze kao zeni " idi u pm nabijem te na k ! " ...publika se valja.
Eto ne znam
Mislim da je rijec samo o budali .
Uzasno mi je bio naporan. Osjecaj isti kao kad se zadesis na nekim cajkama , a ti metalac , a moras iz nekog razloga tu biti.
Svi oko mene su se kidali od smijeha.
Ja mislim da je rijec o uzasno sirovom humoru...on kaze kao zeni " idi u pm nabijem te na k ! " ...publika se valja.
Eto ne znam
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7252 times
- Been thanked: 16790 times
I mene nervira kad se publika pretjerano smije. Na zadnjoj predstavi lik stao za govornicu i tacno se vidi kako gurnu papir s tekstom. Papir pade na pod a svi u smijeh. Nidje veze.
- Maja
- Administrator
Festival komedije “Mostarska liska 2020” od 10. do 16. aprila
Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2020.” bit će otvoren 10. aprila u 20 sati u Narodnom pozorištu u Mostaru izvedbom predstave “Sjećaš li se Doli Bel” Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.
Naredne večeri, 11. aprila, na repertoaru je predstava “Čekajući Godoa” Samuela Becketta, u režiji Vladimira Popadića, koju će izvesti ansambl Kruševačkog pozorišta iz Srbije.
U nedjelju, 12. aprila, igra predstava “Identitluk”, nastala prema motivima djela Amina Maaloufa i u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.
Ponedjeljak, 13. april, rezervisan je za nastup Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke i predstavu “Istina” Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića, dok je narednog dana, 14. aprila, planirana izvedba predstava “GospOUdinNOUbadi”, autora i reditelja Saše Anočića, a koju izvodi Teatra EXIT iz Zagreba.
Posljednjeg dana takmičarskog dijela festivala, 15. aprila, gledaoci će moći uživati u izvedbi predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.
Festival će biti zatvoren 16. aprila, dodjelom nagrada te izvedbom predstave u čast nagrađenih. Riječ je o predstavi “Split in Space” autora i reditelja Ivana Lea Leme, koju izvodi ansambl Gradskog pozorišta mladih Split.
Pored takmičarskog, Mostarska liska i ove godine obiluje bogatim popratnim programom, koji će biti objavljen neposredno prije početka festivala, najavili su iz Narodnog pozorišta u Mostaru.
Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2020.” bit će otvoren 10. aprila u 20 sati u Narodnom pozorištu u Mostaru izvedbom predstave “Sjećaš li se Doli Bel” Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.
Naredne večeri, 11. aprila, na repertoaru je predstava “Čekajući Godoa” Samuela Becketta, u režiji Vladimira Popadića, koju će izvesti ansambl Kruševačkog pozorišta iz Srbije.
U nedjelju, 12. aprila, igra predstava “Identitluk”, nastala prema motivima djela Amina Maaloufa i u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.
Ponedjeljak, 13. april, rezervisan je za nastup Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke i predstavu “Istina” Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića, dok je narednog dana, 14. aprila, planirana izvedba predstava “GospOUdinNOUbadi”, autora i reditelja Saše Anočića, a koju izvodi Teatra EXIT iz Zagreba.
Posljednjeg dana takmičarskog dijela festivala, 15. aprila, gledaoci će moći uživati u izvedbi predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.
Festival će biti zatvoren 16. aprila, dodjelom nagrada te izvedbom predstave u čast nagrađenih. Riječ je o predstavi “Split in Space” autora i reditelja Ivana Lea Leme, koju izvodi ansambl Gradskog pozorišta mladih Split.
Pored takmičarskog, Mostarska liska i ove godine obiluje bogatim popratnim programom, koji će biti objavljen neposredno prije početka festivala, najavili su iz Narodnog pozorišta u Mostaru.
- Maja
- Administrator
- Maja
- Administrator
Odgodjena Liska za 6. mjesec zbog korone 
Kako su krenuli, odgodice i ramazan zajedno s bajramom

Kako su krenuli, odgodice i ramazan zajedno s bajramom

- dadojović
- Forum [Bot]
Ne znam za sarajevska, ali 24 sata svakodnevno postavljaju link za neku on line predstavu.jelena... wrote: 30 Mar 2020, 17:24 Ima li online predstava sarajevskih pozorišta i hoće li biti nešto?
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1390 times
Ne znam ni ja za sarajevske.
Kod nas ima.
Za najmladje..
Za dva dana i premijera 'Sex, laži i divlje guske'
Kod nas ima.
Za najmladje..
Za dva dana i premijera 'Sex, laži i divlje guske'
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2102 times
- Been thanked: 3739 times
- Status: Online
Kamerni ima.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Femea
- Propala kaladontašica
- Been thanked: 1 time
Ima i nps
Narodno pozorište Sarajevo 21. marta počinje sa emitovanjem predstava putem svog YouTube kanala
Narodno pozorište Sarajevo, koje je zbog novonastale situacije bilo prisiljeno prekinuti prikazivanje predstava pred publikom, počinje sa emitovanjem svojih predstava putem YouTube kanala, link:
https://www.youtube.com/user/npsarajevo
Prva predstava na našem repertoaru putem live streama je opera “Hasanaginica” kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića – 21. marta 2020. u 19:30 sati.
Da podsjetimo publiku, Narodno pozorište Sarajevo je 18. marta ove godine jubilarno obilježilo 20 godina od premijerne izvedbe opere “Hasanaginica”.
Već 23. marta u 19:30 sati, slijedi arhivski snimak drame “Balada o Omeru i Merimi” prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.
Balet Petra Iljiča Čajkovskog – “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta. Predstavu ćemo emitovati u 19:30 sati, a u istom terminu 27. marta slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.
Našu dragu publiku ovim putem obavještavamo da ćemo repertoar naših predstava za live stream objavljivati sedmično.
Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen na zvaničnim stranicama NPS, na Facebooku, Instagramu i web stranici www.nps.ba
Budite odgovorni – ostanite kod kuće!
Narodno pozorište Sarajevo 21. marta počinje sa emitovanjem predstava putem svog YouTube kanala
Narodno pozorište Sarajevo, koje je zbog novonastale situacije bilo prisiljeno prekinuti prikazivanje predstava pred publikom, počinje sa emitovanjem svojih predstava putem YouTube kanala, link:
https://www.youtube.com/user/npsarajevo
Prva predstava na našem repertoaru putem live streama je opera “Hasanaginica” kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića – 21. marta 2020. u 19:30 sati.
Da podsjetimo publiku, Narodno pozorište Sarajevo je 18. marta ove godine jubilarno obilježilo 20 godina od premijerne izvedbe opere “Hasanaginica”.
Već 23. marta u 19:30 sati, slijedi arhivski snimak drame “Balada o Omeru i Merimi” prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.
Balet Petra Iljiča Čajkovskog – “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta. Predstavu ćemo emitovati u 19:30 sati, a u istom terminu 27. marta slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.
Našu dragu publiku ovim putem obavještavamo da ćemo repertoar naših predstava za live stream objavljivati sedmično.
Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen na zvaničnim stranicama NPS, na Facebooku, Instagramu i web stranici www.nps.ba
Budite odgovorni – ostanite kod kuće!
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1390 times
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2189 times
ja sam do prije neku godinu mislio da se kaze kameni teatar

🐽
- dadojović
- Forum [Bot]
U suradnji s 24 sata, na svom YouTube kanalu, JoomBoos od 20 sati prikazuje predstavu "Priroda i društvo" u izvedbi ZKM-a.
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 335 times
- Been thanked: 712 times
- Status: Online
Gledam "Woland u Sarajevu", kamerni, online, FB.
Hebeno...
Hebeno...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.