Inače za tu namjenu preporučujem TestDisk + Photorec
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Ja imam taj cirkularni polarizacijski...kako ga vrtiš tako mijenja (slabi/jača) efekt i to je toBla wrote: 01 Jul 2017, 23:15 Ako tako radi onda je to polarizirajući filter. (piše na rubu obično model)
ND je nešto što pravi "mrak" u sred dana.

Da se nadovezem na ovu temu.toxic wrote: 01 Jul 2017, 14:50 Valjda odgovara ova tema.
Ovako, razgledah malo one ND filtere .. ali toga toliko ima, a u sustini svrha je ista koliko iscitah.
Secam se da je Jonas koristio, da li je jos neko i kakva su iskustva? Malo me zbunjuju oni brojevi![]()

Uz ove cetvrtaste filtere/Lee filtere, koristim i jedan cirkularni polarizacijski filter koji je spomenuo Storm, Bla. Ovaj filter skoro uvijek imam na objektivu (samo nemam u foto studiju), te na ovaj filter (dodatno) stavljam cetvrtaste Lee filtere. Za ovaj cirkularni polarizacijski filter potrebno je ipak nesto malo iskustva jer se jedino vrtanjem na objektivu dolazi do efekta. Ukoliko vrtenjem ne "pogodimo" taj efekt, onda je bezvrijedan.toxic wrote: 01 Jul 2017, 14:50 Valjda odgovara ova tema.
Ovako, razgledah malo one ND filtere .. ali toga toliko ima, a u sustini svrha je ista koliko iscitah.
Secam se da je Jonas koristio, da li je jos neko i kakva su iskustva? Malo me zbunjuju oni brojevi![]()

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest