Meni je mnogo tuznije da danas djeca radjaju djecu, da je postalo normalno gledati pubertetlije kako se javno jbu po drustvenim mrezama, opijaju, bludnice i sta sve ne rade do sitnih sati.HAVANA wrote: 24 Aug 2024, 15:27Ne znam meni je to sve skupa jako tuzno,smarajuce i opterecujuce.Gusi i opterecava dijete.Imam vrata do mene muza i zenu doktore iz sirije,jako fini ljudi.Sa troje djece.Ova jedna je sva neki hepi tip,pricljiva,svirala bi klavir,druzila se,pubertet puca,znala je zvat moju mladju mada je starija od nje 5 godina haj kod mene il da ona dodje da sviraju klavir itd Pa otisli roditelji negdje a ona pocela sazivat raje na dernek,pa tetka naka dodje pa sto belaja ispade,vristi tetka vristi ona,roditelji se vratili…Vode dijete sad jebenom psihologu na razgovore,brinu se za nju,nije dobro rekli zeni…Cuj nije dobro,pubertet grob te jebo ne mozes je navit…Zana wrote: 24 Aug 2024, 15:08
Pa kako? Kad? Sa 18 recimo? Do tad je već poprilično oblikovana osoba.
A djeca rade ono śto vide da roditelji rade tako da svaki roditelj, możda nesvjesno, usmjeri svoje dijete.
Pa mi je tuzno gledati samohrane majke koje prose za hranu a nije ih malo ili djevojcice, bas te u pubertetu, koje odvajaju od djeparca za abortus.
Uz to sve, izgubljeno postovanje prema starijem, prema roditelju, prema instituciji braka, slabijem i ostalome sto sve ide uz to.
Nisam siguran jer ne poznajem 100% pa necu da tvrdim ali mislim da i druge religije mnogo toga zabranjuju kako bi pokusale sacuvati neke tradicionalne vrijednosti.
Navedenih primjer nema baš mnogo veze sa islamom vec iskljucivo sa nacinom odgoja vlastitog djeteta.