Matematička čuda Kurana, dokaz da je Kuran od Boga
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55454 times
- Been thanked: 9889 times
- Status: Offline
Re: Matematička čuda Kurana, dokaz da je Kuran od Boga
Vidis, znaci ima rjec vise znacenja 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 109 times
naznaka za prorcanstvo dolazi kada lingvisticki dio je potpomognut sa brojcanim dijelom.
nije dovoljno da se rijec NATo pojavljuje a da nema brojcane potpore....kada se konektuje broj 1949 sa rijeci NATO, tj godina 1949 kada je osnovan....onda to postaje prorocanstvo po automatizmu.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2921 times
- Been thanked: 24212 times
Nije valjda da se i pepsi spominje?Jahja83 wrote: 02 Feb 2025, 23:56jednostavno
arapi kazu NATU , i tako se rijec pojavljuje NATU u Kuranu.
Gdje se kaze O oni kazu U.
naprimjer rijec Television, oni kazu Televisiun.
Slovo P, zamjenjuju sa B. pa Pepsi kazu Bebsi.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31457 times
- Been thanked: 29189 times
E sad..jbg.. sedim u autobusu i razmisljam
O recima sa P pa ih u sebi izgovaram sa B
O recima sa P pa ih u sebi izgovaram sa B
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 869 times
- Been thanked: 1299 times
Oni ne kazu Omer nego Umar il tako nesto, nezz kako su uspjeli prevesti na Omer a da nije ostalo Umar svugdje
- tuzlak1212
- Inventar foruma

nije prorocanstvo ako ga otkrivamo unazad umjesto unaprijedJahja83 wrote: 03 Feb 2025, 00:23naznaka za prorcanstvo dolazi kada lingvisticki dio je potpomognut sa brojcanim dijelom.
nije dovoljno da se rijec NATo pojavljuje a da nema brojcane potpore....kada se konektuje broj 1949 sa rijeci NATO, tj godina 1949 kada je osnovan....onda to postaje prorocanstvo po automatizmu.
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

jeste a evo kako.tuzlak1212 wrote: 03 Feb 2025, 07:28nije prorocanstvo ako ga otkrivamo unazad umjesto unaprijedJahja83 wrote: 03 Feb 2025, 00:23
naznaka za prorcanstvo dolazi kada lingvisticki dio je potpomognut sa brojcanim dijelom.
Prvo moramo da shvatimo poentu ovih prorocanstava, nagovjestaja buducih dogadjaja.
Ovih nagovjestaji buducih dogadaja sto cak i mi sad koristimo u svakodnevnici su:
1. Da budu dokaz da je knjiga od sveznajuceg bica koji poznaje sva vremena , pa i nase sadasnje vrijeme znao je oduvijek sta ce da bude aktuelno u nasem vremenu, pa to ukodirao u svoju knjigu da bude dokaz da je oduvijek poznavao buducnost. Ovo ti vizuelno sada pokaze da poznaje buducnost, kako bi vjerovanje u njegove najave na nasu daleku buducnost bile jos vise uvjerljivije za citaoce i vjernike, za recimo Sudnji dan, Dzenet i Dzehennem. Pa kada recimo vidimo dokaze najave za Youtube, da ce to biti kreirano, i to u knjizi koja je 1400 godina stara, i mi koristimo youtube, znaci mi smo direktni svjedoci predkazanja, pa onda kada ta ista knjiga prica o Sudnjem danu, Dzennetu i Dzehennemu, i sta ce se sve desavati, onda itekako treba da nase ubijedjenje jos vise bude na vecoj razini, sto se kaze da se iman poveca.
2. Da bude izazov za nevjernike koji tvrde da su ljudi pisali Kuran.
3. Prorocanstva u Kuranu nisu konstruisana tako da bi se otkrivalo ono sto se jos nije desilo, nego su tu postavljeni da budu dokaz da Autor Kurana poznaje buducnost, a ne da bi mi otkrivali sta ce da se desi u buucnosti, jer komplexnost konstrukcije prorocanstava onemogucuje nas da desifrujemo stavi sto ce da se dese a jos se nisu desile. jer nije to postavljeno da bi mi otkerivali buducnost nego da bi se uvjerili u Bozansku prirodu Kurana i da to nije obicna knjiga od ljudi.
4. Bog je davao nagovjestaje jos za vrijeme Muhammeda, da su se ashabi kladili sa nevjernicima da ce se desiti kako je najavljeno, a nevjernici da se nece desiti.....i naravno da se desilo kako je najavio Bog, to pogotovo oko bitke izmedju Perzijanaca i RImljana....iako nista nemaju sa perzijancima i rimljanima, i bitka se daleko odvijala, Bog je to nagovijestio samo da ukaze vizuelno da poznaje buducnost. A kocka je u medju vremenu postala zabranjena pa nisu smjeli uzeti nagradu za to sto su se kockali ashabi i nevjernici.
Kao sto je Bog dao njima da vide prorocanstva buducih dogadjaja tako i nama je dato sada kroz Kuran....i sve je to u sklopu Bozijeg plana davanja dokaza za svoju Knjigu Kuran
gdje kaze:
41:53 Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur'an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten?
21:37 Čovjek je stvoren od žurbe. Pokazaću Ja vama, doista, dokaze Svoje, zato Me ne požurujte!
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Predkazanja su ono sto je jasno recenoJahja83 wrote: 03 Feb 2025, 08:34jeste a evo kako.
Prvo moramo da shvatimo poentu ovih prorocanstava, nagovjestaja buducih dogadjaja.
Ovih nagovjestaji buducih dogadaja sto cak i mi sad koristimo u svakodnevnici su:
1. Da budu dokaz da je knjiga od sveznajuceg bica koji poznaje sva vremena , pa i nase sadasnje vrijeme znao je oduvijek sta ce da bude aktuelno u nasem vremenu, pa to ukodirao u svoju knjigu da bude dokaz da je oduvijek poznavao buducnost. Ovo ti vizuelno sada pokaze da poznaje buducnost, kako bi vjerovanje u njegove najave na nasu daleku buducnost bile jos vise uvjerljivije za citaoce i vjernike, za recimo Sudnji dan, Dzenet i Dzehennem. Pa kada recimo vidimo dokaze najave za Youtube, da ce to biti kreirano, i to u knjizi koja je 1400 godina stara, i mi koristimo youtube, znaci mi smo direktni svjedoci predkazanja, pa onda kada ta ista knjiga prica o Sudnjem danu, Dzennetu i Dzehennemu, i sta ce se sve desavati, onda itekako treba da nase ubijedjenje jos vise bude na vecoj razini, sto se kaze da se iman poveca.
3. Prorocanstva u Kuranu nisu konstruisana tako da bi se otkrivalo ono sto se jos nije desilo, nego su tu postavljeni da budu dokaz da Autor Kurana poznaje buducnost, a ne da bi mi otkrivali sta ce da se desi u buucnosti, jer komplexnost konstrukcije prorocanstava onemogucuje nas da desifrujemo stavi sto ce da se dese a jos se nisu desile. jer nije to postavljeno da bi mi otkerivali buducnost nego da bi se uvjerili u Bozansku prirodu Kurana i da to nije obicna knjiga od ljudi.
4. Bog je davao nagovjestaje jos za vrijeme Muhammeda, da su se ashabi kladili sa nevjernicima da ce se desiti kako je najavljeno, a nevjernici da se nece desiti.....i naravno da se desilo kako je najavio Bog, to pogotovo oko bitke izmedju Perzijanaca i RImljana....iako nista nemaju sa perzijancima i rimljanima, i bitka se daleko odvijala, Bog je to nagovijestio samo da ukaze vizuelno da poznaje buducnost. A kocka je u medju vremenu postala zabranjena pa nisu smjeli uzeti nagradu za to sto su se kockali ashabi i nevjernici.
Kao sto je Bog dao njima da vide prorocanstva buducih dogadjaja tako i nama je dato sada kroz Kuran....i sve je to u sklopu Bozijeg plana davanja dokaza za svoju Knjigu Kuran
gdje kaze:
41:53 Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur'an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten?
21:37 Čovjek je stvoren od žurbe. Pokazaću Ja vama, doista, dokaze Svoje, zato Me ne požurujte!
Npr da ce muslimani zuazet jerusalem i carigrad, predznaci sudnjeg dana i slicno, embrioloski razvoj bebe, kruzenje planeta i zvijezda i tako neke jasne stvari, jasno receno i nema nista sifrirano da ti treba 8 fakulteta nauka da guglas i spajas. To sto ti radis vaganjem brojeva i rijeci i slicno je witch huntingu.
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

James Webb teleskop sa NASOm negovijesten:

starost univerzuma 13787 milijardi godina naznaceno u Kuranu

Hemikalije koje ce se pronaci, njihova molarna masa
Nikotin molarna masa

Aspirin molarna masa

Kokain molarna masa

Kodiranje Litra kada se biti definisan

Plankova konstanta kodirana u Kuranu:

Hemijski elementi kodirani u Kuranu sa njihovim imenima i atomskom masom i brojem u periodicnom sistemu
Bohrium

Aluminium

brom

Germanium, njemacki element

Karbon, ugljik.

Holmium, stokholmski element, svedska

Americanum, americki element

Nihonium, NIHON=Japan , japanski element, NIHON na japanski znaci Japan.

Poljski element, Polonij

Francij , francuski element

Moskovij, ruski element, sa naznakom na Moskvu

Vidite jasno kako Bog spominje njegove elemente koji su nazvani po razlicitim drzavama i gradovima gdje su pronadjeni

starost univerzuma 13787 milijardi godina naznaceno u Kuranu

Hemikalije koje ce se pronaci, njihova molarna masa
Nikotin molarna masa

Aspirin molarna masa

Kokain molarna masa

Kodiranje Litra kada se biti definisan

Plankova konstanta kodirana u Kuranu:

Hemijski elementi kodirani u Kuranu sa njihovim imenima i atomskom masom i brojem u periodicnom sistemu
Bohrium

Aluminium

brom

Germanium, njemacki element

Karbon, ugljik.

Holmium, stokholmski element, svedska

Americanum, americki element

Nihonium, NIHON=Japan , japanski element, NIHON na japanski znaci Japan.

Poljski element, Polonij

Francij , francuski element

Moskovij, ruski element, sa naznakom na Moskvu

Vidite jasno kako Bog spominje njegove elemente koji su nazvani po razlicitim drzavama i gradovima gdje su pronadjeni
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

tuzlak1212 wrote: 03 Feb 2025, 08:55Predkazanja su ono sto je jasno recenoJahja83 wrote: 03 Feb 2025, 08:34
jeste a evo kako.
gdje kaze:
Npr da ce muslimani zuazet jerusalem i carigrad, predznaci sudnjeg dana i slicno, embrioloski razvoj bebe, kruzenje planeta i zvijezda i tako neke jasne stvari, jasno receno i nema nista sifrirano da ti treba 8 fakulteta nauka da guglas i spajas. To sto ti radis vaganjem brojeva i rijeci i slicno je witch huntingu.
Predkazanja su ono sto je jasno receno
predkazanja ima vise slojeva
imas jezicka predkaznaja, gdje jasno se govori o predkazanju, kao recimo poslanik kada kaze da ce pred sudnji dan se arapi siromasi takmiciti ko ce vecu zgradu napraviti
to su jasna predkaznja
ali imamo i kodirana predkazanja, gdje lingvisticki dio je potpomognut brojcanim dijelom....gdje se ukodirana predkazanja jos vise i jos detaljnije rasporedjeuju u daleko vecem broju po cijelom Kuranu, daleko dublje nego sto se to cini na prvu.
to samo mogu da desifruju oni koji imaju Kuranske pretrazivace....bez pretrazivaca je nemoguce da se sve ovo pronadje.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

jesul tako tumacili ashabi i cetvorica imamaJahja83 wrote: 03 Feb 2025, 09:12tuzlak1212 wrote: 03 Feb 2025, 08:55
Predkazanja su ono sto je jasno receno
Npr da ce muslimani zuazet jerusalem i carigrad, predznaci sudnjeg dana i slicno, embrioloski razvoj bebe, kruzenje planeta i zvijezda i tako neke jasne stvari, jasno receno i nema nista sifrirano da ti treba 8 fakulteta nauka da guglas i spajas. To sto ti radis vaganjem brojeva i rijeci i slicno je witch huntingu.Predkazanja su ono sto je jasno receno
predkazanja ima vise slojeva
imas jezicka predkaznaja, gdje jasno se govori o predkazanju, kao recimo poslanik kada kaze da ce pred sudnji dan se arapi siromasi takmiciti ko ce vecu zgradu napraviti
to su jasna predkaznja
ali imamo i kodirana predkazanja, gdje lingvisticki dio je potpomognut brojcanim dijelom....gdje se ukodirana predkazanja jos vise i jos detaljnije rasporedjeuju u daleko vecem broju po cijelom Kuranu, daleko dublje nego sto se to cini na prvu.
to samo mogu da desifruju oni koji imaju Kuranske pretrazivace....bez pretrazivaca je nemoguce da se sve ovo pronadje.
nadji mi tefsir njihov koji lici tvom pronalasku nase i youtube-a
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

i ti ocekujes da ashabi odgonetnu ove stvari, tipa NASA , youtube, NATO itdtuzlak1212 wrote: 03 Feb 2025, 09:15 ......
jesul tako tumacili ashabi i cetvorica imama
pa kako to uopste mozes pomisliti???+
Te stvari uopstye nisu namijenjene da budu dokazi za njihovo vrijeme.....oni su imali svoje dokaze u svoje vrijeme a jedno od njihovih dokaza koje Bog namijenio njima je bitka Rimljana i Perzijanaca oko koje se kladjenje bilo izmedju nevjernika i muslimana.....to su dokazi za njih....a za nas i nasa vremena su ovih dokazi.
pa ocekivati da ti ashabi spominju NASU , youtube je van svake pameti.
Uostalom da se i ovo napomene, prvi koji je poceo sa brojcanim cudima u Kuranu je bio najbolji poznavalac Kurana ashab Ibn Abbas.....gdje je cak to koristio u diskusiji sa Omerom r.a
- tuzlak1212
- Inventar foruma

skreces s teme, pitao sam kad su oni sta nalazili nesto s metodama kojima ti trazis NS harfove i zakljucujes da je NASA jer je na tom i tom ajetuJahja83 wrote: 03 Feb 2025, 09:46i ti ocekujes da ashabi odgonetnu ove stvari, tipa NASA , youtube, NATO itdtuzlak1212 wrote: 03 Feb 2025, 09:15 ......
jesul tako tumacili ashabi i cetvorica imama
pa kako to uopste mozes pomisliti???+
Te stvari uopstye nisu namijenjene da budu dokazi za njihovo vrijeme.....oni su imali svoje dokaze u svoje vrijeme a jedno od njihovih dokaza koje Bog namijenio njima je bitka Rimljana i Perzijanaca oko koje se kladjenje bilo izmedju nevjernika i muslimana.....to su dokazi za njih....a za nas i nasa vremena su ovih dokazi.
pa ocekivati da ti ashabi spominju NASU , youtube je van svake pameti.
Uostalom da se i ovo napomene, prvi koji je poceo sa brojcanim cudima u Kuranu je bio najbolji poznavalac Kurana ashab Ibn Abbas.....gdje je cak to koristio u diskusiji sa Omerom r.a
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

nemoguce je to uopste traziti bez tehnoloskih pomagala.tuzlak1212 wrote: 03 Feb 2025, 09:53 ......
skreces s teme, pitao sam kad su oni sta nalazili nesto s metodama kojima ti trazis NS harfove i zakljucujes da je NASA jer je na tom i tom ajetu
ali jedan ashab jeste nalazio, Ibn Abbas, on je prvi zapoceo istrazivanje brojcane kodiranosti Kurana, analizirajuci suru Kadr, gdje je uocio broj slova i rijeci koje ukazuju da je Lejletul Kadr 27 noc u ramazanu, i to je u argumentu koristio sa Omerom, sa tim je on fakticki otvorio vrata studiranja ove teme.
A niko od njih nije trazio nikakve NATA i youtubove jer je to bilo nemoguce za njih da tako nesto traze, nezamisliva stvar.
Ibn Abbasova opazanja brojcane strukture Kurana
-
Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 274 times
- Been thanked: 488 times
Sledeci kick..
Leylut al Kadr,27.noc ramazana - jedna magicna noc.
To je isto jedna kontroverzna stvar u vezi Islama.
Na jednoj strani se govori Sihir je haram,ali za vreme Kadre sve je halal.
U vjestackom sektoru ima isto tako nesto,zove se
Walpurgisnight i slavi se svaki 30.April svake godine.
Leylut al Kadr,27.noc ramazana - jedna magicna noc.
To je isto jedna kontroverzna stvar u vezi Islama.
Na jednoj strani se govori Sihir je haram,ali za vreme Kadre sve je halal.
U vjestackom sektoru ima isto tako nesto,zove se
Walpurgisnight i slavi se svaki 30.April svake godine.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2824 times
- Been thanked: 5047 times
Prebrojavanje riječi, računanje "težine" riječi i slično - nikako ne spada u matematiku. Možemo govorit samo o numerologiji.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

Nora Ibsenova wrote: 03 Feb 2025, 14:15 Prebrojavanje riječi, računanje "težine" riječi i slično - nikako ne spada u matematiku. Možemo govorit samo o numerologiji.
nije matematika samo formule.
Prvo, to nije nikakva numerologija, brkas stvari, to je isto kao da kazes astronomu koji istrazujes svemir sa teleskopom da je astrolog.
Zasto ovo nije numerologija, zato sto numerologija je :
Numerologija je pseudoznanstvena praksa koja proučava simboliku brojeva i njihov uticaj na život ljudi. Temelji se na ideji da brojevi imaju skrivena značenja i mogu odražavati karakter osobe, sudbinu, energiju i životne cikluse.
Vrste numeroloških analiza
Nista ovo nema veze sa Kuranskim matematickim kodiranjem
a evo ti prmjer zasto nema.
Naprimjer
Prvi put tvrdo zeljezo se spominje u jednom ajetu.........prodje 1538 ajeta dok se spomene mehko zeljezo......a nauka nam kaze da tacka topljenja Zeljeza je 1538 Celzijusa.
znaci imamo u Kuranu:
Tvrdo zeljezo------------------1538 ajeta--------------------Mehko Zeljezo
u Nauci imamo:
Tvrdo zeljezo------------------1538 celzijusa kada pocne Zeljezo da se topi--------------------Mehko Zeljezo

Kako je ovo numeroliogija, nikakva numerologija ovo nije, nego jasno naucno matematicko kodiranje pa cak ima i prorocanstva u tome, jer celzijusi su se definisali daleko poslije objave Kurana, sto znaci da Autor Kurana je znao kako ce ljudi definisati jedinicu za mjerenje, Celzijus, pa to kodirao u Kuranu.
Nauci prvo sta je numerolgija a sta brojcano kodiranje/programiranje...da znas raspoznavati sta je sta....ocito da ne znas sta je numerologija cim ovo svrstavas u numerologiju.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55454 times
- Been thanked: 9889 times
Zamisli pajdo nadjes svaki ajet dje se govori o kockanju i to, prebrojis kolko ima rjeci i kolko svaka ima slova. Odes u kladionicu i uplatis, dobijes milion. Znaci onda je to najavljeno u objavi bilo, bog dao objavu poslaniku i u njoj skriveno da ces ti bit dobar milion 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Jahja83
- Poneki mu pročitamo

to sto si napisao sad, je produkt nepoznavanja Boga i sta on od nas trazi i kako djeluje sa nama.ElTriconi wrote: 03 Feb 2025, 15:18 Zamisli pajdo nadjes svaki ajet dje se govori o kockanju i to, prebrojis kolko ima rjeci i kolko svaka ima slova. Odes u kladionicu i uplatis, dobijes milion. Znaci onda je to najavljeno u objavi bilo, bog dao objavu poslaniku i u njoj skriveno da ces ti bit dobar milion![]()
Kada bi ti Bog to tako dao, to je signal da te ne voli, i da hoce da te kazni. Jer ljudi imaju percepciju da ako Bog daje puno para da to automatski znaci Bog me voli, a nije to tako
dobro procitaj i pazljivo sta Bog kaze po tom pitanju:
kao sto Bog kaze:
43:32 A da oni ne raspodjeljuju milost Gospodara tvoga?! Mi raspodjeljujemo među njima ono što im je potrebno za život na dunjaluku i Mi jedne nad drugima uzdižemo po stepenima da bi jedni druge uzimali da im služe. A milost Gospodara tvoga bolja je od onoga što oni gomilaju.
33 A da neće svi ljudi postati nevjernici, Mi bismo krovove kuća onih koji ne vjeruju u Svemilosnog od srebra učinili, a i stepenice uz koje se penju,
34 i vrata kuća njihovih, i divane na kojima se odmaraju,
35 i ukrase od zlata bismo im dali, jer sve je to samo uživanje u životu na ovome svijetu, a onaj svijet, u Gospodara tvoga, bit će za bogobojazne.
9:38.... A uživanje na ovome svijetu, prema onome na onome svijetu, nije ništa.