Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
To sto Nora kaze.
A zasto bi ti prizeljkivao svinjsko meso kad ga nikad nisi jeo? (predpostavljam)
Ne odricu se mesa jer nije ukusno…nego jer ne zele da zivotinja mora da se ubije da bi oni bili zasiceni
Plus, katastrofalna „Massenzuchttierhaltung“ (ne znam nasu rec)
Zbog cega cemo svi goreti u paklu
Ja sam godinama bila vegan, pa vegetarijanac, pa pesketerijanac da bih se opet vratila mesu.
I neki dan sa cerkom (veganka) odemo u moj omiljeni veganski restoran, narucim soja gulas i samo sto se nisam ispovratila..
Morgen wrote: 13 Oct 2025, 08:40
To sto Nora kaze.
A zasto bi ti prizeljkivao svinjsko meso kad ga nikad nisi jeo? (predpostavljam)
Ne odricu se mesa jer nije ukusno…nego jer ne zele da zivotinja mora da se ubije da bi oni bili zasiceni
Pa nisam nikada probao ali konzumiraju ga oni koji nisu muslimani.
Znači meso koje i svako drugo, imaš ga u samoposlugama, fast foodovima, jeftinim i skupim restoranima, porodice ga jedu za večerom, niko nije poslije obroka povraćao ili poludio, znači konzumiraju ga kao i piletinu, govedinu, teletinu, samo što je kod muslimana haram.
I što bi ja onda kao neko ko odbija svinjetinu (kao što vegetarijanci i veganci odbijaju svako meso) priželjkivao da se pojavi hrana na tržištu gdje ima okus i miris kao svinjetina ali nije svinjetina?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Zato sto veganstvo i vegeterijanstvo ne znaci da ljudi ne vole okus mesa.
A što bi voljeli okus mesa ako su uskladili svoj životni stil i prehranu da ne konzumiraju meso?
Pa zato sto vole jbt. To sto nesto ne konzumiras ne znaci da ne volis. Znaci ja sad ne trebam kupovat lactose free sir jer sam zbog intolerancije vec navikla da ne jedem sir ...
I dijabeticari usklade svoj zivot da ne jedu slatko, pa i dalje traze zamjene, sugar free slatkise, itd.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Naseef Mushroom wrote: 13 Oct 2025, 08:37
A što bi voljeli okus mesa ako su uskladili svoj životni stil i prehranu da ne konzumiraju meso?
Pa zato sto vole jbt. To sto nesto ne konzumiras ne znaci da ne volis. Znaci ja sad ne trebam kupovat lactose free sir jer sam zbog intolerancije vec navikla da ne jedem sir ...
I dijabeticari usklade svoj zivot da ne jedu slatko, pa i dalje traze zamjene, sugar free slatkise, itd.
To je nešto drugo. Oni su primorani da promjene ishranu zbig zdravlja.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
To je nešto drugo. Oni su primorani da promjene ishranu zbig zdravlja.
svejedno. ljudi su napravili izbor ne jer ne vole okus mesa, nego zbog drugih stvari, sasvim je normalno da traže što sličniju zamjenu za okus koji vole.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Mi smo nekad prije milion i više godina bili biljojedi. Veganima i vegetarijancima, ako već ljubav prema životinjama nije dovoljna, vazda ovo znaju spominjati kao argument ignorišući činjenicu da je čovječija vilica evoluirala tokom vremena, pa smo postali i mesojedi.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Samo jos jedna prilika da udarimo po neistomisljenicima
Pa bolan nek de hrani cime god ko zeli..nit bih ja tjerao nekog da pojede sniclu nit mene neko moze natjerst da ne pojedem.
Morgen wrote: 13 Oct 2025, 08:40
To sto Nora kaze.
Pa nisam nikada probao ali konzumiraju ga oni koji nisu muslimani.
Znači meso koje i svako drugo, imaš ga u samoposlugama, fast foodovima, jeftinim i skupim restoranima, porodice ga jedu za večerom, niko nije poslije obroka povraćao ili poludio, znači konzumiraju ga kao i piletinu, govedinu, teletinu, samo što je kod muslimana haram.
I što bi ja onda kao neko ko odbija svinjetinu (kao što vegetarijanci i veganci odbijaju svako meso) priželjkivao da se pojavi hrana na tržištu gdje ima okus i miris kao svinjetina ali nije svinjetina?
Ama zašto bi ti poželio nešto slično svinjskom miesu kad nikad svinjsko meso nisi okusio
ironman wrote: 13 Oct 2025, 11:12
Samo jos jedna prilika da udarimo po neistomisljenicima
Pa bolan nek de hrani cime god ko zeli..nit bih ja tjerao nekog da pojede sniclu nit mene neko moze natjerst da ne pojedem.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.