Brak i muska zrtva
Moderator: spacebound
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9764 times
- Been thanked: 9941 times
- Status: Online
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1679 times
- Been thanked: 3209 times
- Status: Offline
Re: Brak i muska zrtva
Muškarac kad skupi sve resurse koji su mu potrebni ostvari život kaže sam sebi eh sad bi mogao osnovati porodicu.
Žena kad sve to uradi odmah fokus prebaci na sebe i kaže ne treba mi niko.
Tako da žene i muškarci nisu isti. Nisu im isto principi.
Žena kad sve to uradi odmah fokus prebaci na sebe i kaže ne treba mi niko.
Tako da žene i muškarci nisu isti. Nisu im isto principi.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22824 times
- Been thanked: 20913 times
Ma ti pričaš uglavnom o ženama zapadnog društva kad provlačiš te priče (uglavnom američke žene) koje imaju previsoko mišljenje o sebi uz 0% vlastite odgovornosti za bilo kakvu lošu odluku koju donose, te za sve moguće krive muškarce jer im je tako neko rekao. Radikalne feminističke agende su masi njihovih žena isprale mozgove, tako da su izuzetno toksične i samo dobre za izbjegavanje za svakog normalnog.
Isto tako su i muškarcima isprani mozgovi lafo oni počeli sad da se svete ženama, neće da ih ganjaju jer se ne isplati (usput idu i protiv vlastite biologije), dižu ruke od zasnivanja porodica i postaju izuzetno toksični također. Internet riječima - inceli teške vrste koji do 12 mrze sebe, a od 12 druge i žene su im krive za sve moguće.
Ovo dvoje su dvije stranice iste kovanice koje uništavaju tradicionalnu porodicu i vrijednosti. Daleko im kuća bila od naše. I jednima i drugima.
Isto tako su i muškarcima isprani mozgovi lafo oni počeli sad da se svete ženama, neće da ih ganjaju jer se ne isplati (usput idu i protiv vlastite biologije), dižu ruke od zasnivanja porodica i postaju izuzetno toksični također. Internet riječima - inceli teške vrste koji do 12 mrze sebe, a od 12 druge i žene su im krive za sve moguće.
Ovo dvoje su dvije stranice iste kovanice koje uništavaju tradicionalnu porodicu i vrijednosti. Daleko im kuća bila od naše. I jednima i drugima.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 851 times
- Been thanked: 1286 times
Ja ne vjerujem da zena ikad iskreno misli da joj niko ne treba
Kao ni muskarac
Kao ni muskarac
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8228 times
- Been thanked: 19378 times
Pa u pravu si. Ali ako ne nadjes nekog ko ti odgovara bolje biti sam nego se udati za nekog ko ce ti svaki dan cupat zivce samo da bi bio udattuzlak1212 wrote: 24 Nov 2025, 08:59 Ja ne vjerujem da zena ikad iskreno misli da joj niko ne treba
Kao ni muskarac
- Mutevelija
- Selonačelnik

Kako znaš da žene nisu imune naše na to pogotovo nove generacije i one sto su rasle na jali i bubi?Masamune wrote: 24 Nov 2025, 08:39 Ma ti pričaš uglavnom o ženama zapadnog društva kad provlačiš te priče (uglavnom američke žene) koje imaju previsoko mišljenje o sebi uz 0% vlastite odgovornosti za bilo kakvu lošu odluku koju donose, te za sve moguće krive muškarce jer im je tako neko rekao. Radikalne feminističke agende su masi njihovih žena isprale mozgove, tako da su izuzetno toksične i samo dobre za izbjegavanje za svakog normalnog.
Jesu, jesu sve se na to svodi
Razlika između Amerikanca i Balkanca je ta sto Balkanca kaze ne isplati se žensko financijsko a Amerikanac lszemne isplati se žensko , zato sto ce mi zivce popiti.
Mora biti ili 100% feministickog dejstvo ili 100%patrijarhalno ja ne vidim tu drugačijeg rješenja
Sve ostalo je frankeštajn.
Npr ako ona radi , on nek bude kod kuce ko ga sisa eto feminizam i ako ima ona jacu platu nek ona bude breadwinner.
A ako on ima veću platu nek ona bude kod kuce
Jedno od toga dvoga ce morati nadjačati , neće moći u buducnosti biti malo feministkinja malo tradicionalna.
Neće se uklapati.
Nema tu jednakosti no ravnopravnosti već moć patrijarhata ili feminizma.
Obje ideologije tome streme.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ne staje život i ako ne nađeš nikog. Ljudi samo trebaju biti manje opterećeni, a ako u međuvremenu neko i uđe u nečiji život dobro je i to.Maja wrote: 24 Nov 2025, 14:33Pa u pravu si. Ali ako ne nadjes nekog ko ti odgovara bolje biti sam nego se udati za nekog ko ce ti svaki dan cupat zivce samo da bi bio udattuzlak1212 wrote: 24 Nov 2025, 08:59 Ja ne vjerujem da zena ikad iskreno misli da joj niko ne treba
Kao ni muskarac
Kod nas je opet problem među starijim pogotovo ako žena ne nađe nekog odmah komentari mora da je ovo ili ono i obično osuđuju na prvu. Dosta rjeđe osuđuju muškarce samce.
Al ovo u Americi je užas i to je posebna priča. Oni će se sami od sebe raspasti vremenom ako ne dođu tobe. Baš je počela vladati epidemija po tom pitanju da niko ne želi da bude ni s kim, a ogorčenost im je baš na visokom nivou.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Jarane, ti na naše žene bukvalno gledaš kroz prizmu američkog feminizma. To je tako očito.Mutevelija wrote: 24 Nov 2025, 14:53Kako znaš da žene nisu imune naše na to pogotovo nove generacije i one sto su rasle na jali i bubi?Masamune wrote: 24 Nov 2025, 08:39 Ma ti pričaš uglavnom o ženama zapadnog društva kad provlačiš te priče (uglavnom američke žene) koje imaju previsoko mišljenje o sebi uz 0% vlastite odgovornosti za bilo kakvu lošu odluku koju donose, te za sve moguće krive muškarce jer im je tako neko rekao. Radikalne feminističke agende su masi njihovih žena isprale mozgove, tako da su izuzetno toksične i samo dobre za izbjegavanje za svakog normalnog.
Razlika između Amerikanca i Balkanca je ta sto Balkanca kaze ne isplati se žensko financijsko a Amerikanac lszemne isplati se žensko , zato sto ce mi zivce popiti.
Mora biti ili 100% feministickog dejstvo ili 100%patrijarhalno ja ne vidim tu drugačijeg rješenja
Npr ako ona radi , on nek bude kod kuce ko ga sisa eto feminizam i ako ima ona jacu platu nek ona bude breadwinner.
Jedno od toga dvoga ce morati nadjačati , neće moći u buducnosti biti malo feministkinja malo tradicionalna.
Neće se uklapati.
Nije to ni blizu tako. Ogorčenost treba smanjiti žestoko jer naše žene to apsolutno ne zaslužuju. Sa takvim razmišljanjima neće te nijedna htjeti odmah u startu.
Ako žene nešto znaju da namirišu onda su kompleksi i ogorčenost i to veoma brzo.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ma ide to i nama taj feminizam ja tebi govorim, ti si mozda uhvatio generaciju prije devedesetih koje su rodjene.Masamune wrote: 24 Nov 2025, 15:00Jarane, ti na naše žene bukvalno gledaš kroz prizmu američkog feminizma. To je tako očito.Mutevelija wrote: 24 Nov 2025, 14:53
Kako znaš da žene nisu imune naše na to pogotovo nove generacije i one sto su rasle na jali i bubi?
Neće se uklapati.
Nije to ni blizu tako. Ogorčenost treba smanjiti žestoko jer naše žene to apsolutno ne zaslužuju. Sa takvim razmišljanjima neće te nijedna htjeti odmah u startu.
Ako žene nešto znaju da namirišu onda su kompleksi i ogorčenost i to veoma brzo.
I kod nas je to pomalo uzelo maha.
Neda mi se cimati umoran sam da tim.
Ali zapamti jedno.
Žene uvijek govore o lošim bivšima koje su imale, a na dobre zaborave ni ne spominju ih.
Is toga slijedi ako hoćeš da te žena pamti budi loš.
Ako kaže ti s najbolji momak kojeg sam dosad imala svi ostali su me tretirali loše.
Bježi od nje, jer ćeš joj postati dosadan, ona je već navikla na dramu i svađe, sve misli da imaš skrivene motive neke.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Pa eto, ključna riječ je pomalo. Rijetkost je to kod nas. Imam ja jarana koji petljaju sa mlađim djevojkama. Najmanje ih smara nešto u vezi feminizma. Više ih smori jednostavno prevelika razlika u godinama, manjak zrelosti itd.
A to zadnje što si naveo jednostavno nije tačno. I loši i dobri su iskustvo više samo što sa lošim mogu nositi i neke traume koje nekad i ispričaju kad steknu povjerenje u tebe. Ne spominju ih jer ih se radije sjećaju od onih drugih koji nisu bili loši, već ono zbog čega se plaše, ne žele da se ponovi itd.
Hajd mogu shvatiti da neka klinka ganja razne probisvijete, ali to je uglavnom faza koja prođe vrlo brzo.
A to zadnje što si naveo jednostavno nije tačno. I loši i dobri su iskustvo više samo što sa lošim mogu nositi i neke traume koje nekad i ispričaju kad steknu povjerenje u tebe. Ne spominju ih jer ih se radije sjećaju od onih drugih koji nisu bili loši, već ono zbog čega se plaše, ne žele da se ponovi itd.
Hajd mogu shvatiti da neka klinka ganja razne probisvijete, ali to je uglavnom faza koja prođe vrlo brzo.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Jest ali ako si loš prema njoj bio onda će ostati upečatljivo, a rijetko će koja priznati da je dobar momak ili muz bio prema njoj, da se na glavi nasadi neće biti zahvalna, jer smatra da to njoj po prirodi samoj pripada.Masamune wrote: 24 Nov 2025, 15:09 Pa eto, ključna riječ je pomalo. Rijetkost je to kod nas. Imam ja jarana koji petljaju sa mlađim djevojkama. Najmanje ih smara nešto u vezi feminizma. Više ih smori jednostavno prevelika razlika u godinama, manjak zrelosti itd.
A ako je imala loše iskustvo i tebi kazee e jesam imala lose iskustvo a ti si dobar to je red flag, neće znati kako da se ophodi sa tobom i uvijek će sumnjati u tebe.
Ja probao vise puta i odustao, zaledio kao kad fakultet zalede ljudi, mozda nekad , nemam se kad igrati igrica stariji sam, ja da njoj ne odgovaram na poruku 6 sati , nakon sto ona meni ne odgovori 6, pa cekam kad ce ona meni, pa onda ona meni da ne odgovori 12 i tako da se ćeramo, Moraš ne biti naporan previše a i ned biti hladan, ja sam se umorio od toga, a zašto.
Šta će ti realno moderna žena?
I dont cook i dont clean, ako je samo seks pa kazu najmanje se seksaju u braku
Po meni bolji je mir bio ti muško ili zensko nego da budes kod osobe koju ne volis ili ne daj Boze prezires.
Ne tvrdim ja da ne moze tebi biti lijepo u vezi ili braku čemu već, ali većinom to tebi um pravi iluziju i idealizuje osobu, predstavlja ju onakvom kakva nije i uljepšava sliku.
I tu je dosta potrebno testova, što ona da tebe testira, što da ti nju .
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2919 times
- Been thanked: 24183 times
Pa ja cu se ovde sloziti sa majom a to sam i cerki rekao sto ona napisa.Na zor ne ide,doduse i ne pokusava na zor.Bolje sama nego sa nekim ko ti ne odgovora.A 1997 je godiste.Sa feminizimom se ni u putu nije srela.Jednostavno njoj musko ne treba ni zbog kakvih materijalnih stvari,sigurnosti itd Treba joj partner,saputnik slicnog razmisljanja.Ima sve od obrazovanja do posla,stambeno rijesena,mlada,lijepa...Al sto kaze il je peder,il je kockasta glava il je neradnik il je zauzet,il je anksiozan ima sad i to novo...Sta cu ja sad,nema i cao.Ako bude bice...Imam ja sta i gdje...Bolje nikako neg svakako.I koliko god bi mi volili da nadje nesto dobro opet u pravu je.Bolje nikako nego sa budalom il sa nekim ko ti ne odgovara...Mutevelija wrote: 24 Nov 2025, 15:06Ma ide to i nama taj feminizam ja tebi govorim, ti si mozda uhvatio generaciju prije devedesetih koje su rodjene.Masamune wrote: 24 Nov 2025, 15:00
Jarane, ti na naše žene bukvalno gledaš kroz prizmu američkog feminizma. To je tako očito.
I kod nas je to pomalo uzelo maha.
Neda mi se cimati umoran sam da tim.
Ali zapamti jedno.
Žene uvijek govore o lošim bivšima koje su imale, a na dobre zaborave ni ne spominju ih.
Is toga slijedi ako hoćeš da te žena pamti budi loš.
Ako kaže ti s najbolji momak kojeg sam dosad imala svi ostali su me tretirali loše.
Bježi od nje, jer ćeš joj postati dosadan, ona je već navikla na dramu i svađe, sve misli da imaš skrivene motive neke.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55293 times
- Been thanked: 9864 times
Pametno velis, trebam to zapamtit da znam sta da reknem kad me pitaju sto se ne zenimMaja wrote: 24 Nov 2025, 14:33Pa u pravu si. Ali ako ne nadjes nekog ko ti odgovara bolje biti sam nego se udati za nekog ko ce ti svaki dan cupat zivce samo da bi bio udattuzlak1212 wrote: 24 Nov 2025, 08:59 Ja ne vjerujem da zena ikad iskreno misli da joj niko ne treba
Kao ni muskarac
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Mutevelija
- Selonačelnik

Koji battlefieldMasamune wrote: 24 Nov 2025, 15:26
proći će ti život u testiranju...
dobro brate... odoh igrati battlefield![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik