Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2309 times
Been thanked: 5637 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Beni » 03 Apr 2020, 15:55

Remzija wrote: 03 Apr 2020, 15:37 Sad će opet navala u trgovine
ja odoh sutra u 8
Fuck you a friendly note to start the day

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra » 03 Apr 2020, 15:59

SmokingMan wrote: 03 Apr 2020, 15:44 Ja se siguro neću pridržavati uoliko se ova apsurdna mjera uvede, pa bujrum neka me uhapse. Čovječe, ljudi će ostati bez posla, a kao da država može iz federalnih rezervi tek tako navući stotine miliona maraka, koje se trebaju raspodjeliti kao privremeni vid pomoći građanima. Ja hoću da radim kao do sada, ne treba mi sadaka, nisam navikao na parazitski režim kao ovi naši parlamentarci, i oni iznad njih. Na ma trebaju adekvatnije mjere testiranja, građanska disciplina na javnom mjestu, alternativni načini poslovanja u doba krize da ljudi mogu normalno funkcionisati. Koliko je čitav parzitski sistem nesposoban, dovoljno govore podaci da svu ovu situacijune bi mogli držati pod kotrolom da nije inostrane pomoći. Ljudi moji, da se sada ne vraćamo rektroaktivno na nađ zdravstveni sistem, gluho bilo...

Ma nema nista od potpunog karantena, vidiš da su se pogubili, jedan dan razmatraju ukidanje i relaksaciju zabrane kretanja za +65 i -18 , A drugi potpuni karanten hoće. A od gradjanske discipline nema ništa, Sad sam iz kupovine, došlo mi tri puta da se posvadjam. Ni razmak, ni rukavice ne nose,niiti postuju red jedko po jedno....nista.
:srce Jer si moje, najmoje... :srce

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law » 03 Apr 2020, 16:06

Iskra wrote: 03 Apr 2020, 15:59
SmokingMan wrote: 03 Apr 2020, 15:44 Ja se siguro neću pridržavati uoliko se ova apsurdna mjera uvede, pa bujrum neka me uhapse. Čovječe, ljudi će ostati bez posla, a kao da država može iz federalnih rezervi tek tako navući stotine miliona maraka, koje se trebaju raspodjeliti kao privremeni vid pomoći građanima. Ja hoću da radim kao do sada, ne treba mi sadaka, nisam navikao na parazitski režim kao ovi naši parlamentarci, i oni iznad njih. Na ma trebaju adekvatnije mjere testiranja, građanska disciplina na javnom mjestu, alternativni načini poslovanja u doba krize da ljudi mogu normalno funkcionisati. Koliko je čitav parzitski sistem nesposoban, dovoljno govore podaci da svu ovu situacijune bi mogli držati pod kotrolom da nije inostrane pomoći. Ljudi moji, da se sada ne vraćamo rektroaktivno na nađ zdravstveni sistem, gluho bilo...

Ma nema nista od potpunog karantena, vidiš da su se pogubili, jedan dan razmatraju ukidanje i relaksaciju zabrane kretanja za +65 i -18 , A drugi potpuni karanten hoće. A od gradjanske discipline nema ništa, Sad sam iz kupovine, došlo mi tri puta da se posvadjam. Ni razmak, ni rukavice ne nose,niiti postuju red jedko po jedno....nista.
Kod nas se drže u dobroj mjeri, barem ono što sam ja uspio vidjeti svaki put kada idem po fasungu. Ali isto tako vidim sijaset raje nema osnovne zaštite. Čovječe, Perem redovno ruke, stalno koristim dezifekciona sredsvta na poslu, nosam sa sobom 2 para rukavica. Idem pjehe na posao u dva smjera po 5 KM, i uvijek pazim kada jedem da negdje sjednem dalje od ljudi. Kod nas u društvu na žalost ne postoji svijest i empatija...

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra » 03 Apr 2020, 16:06

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1667 times
Been thanked: 3165 times
Status: Online

Post by Mutevelija » 03 Apr 2020, 16:11

I šta vele biti ce karantena za cijelu Federaciju, pa sta hocete makar mozete komentarisati rad vlade, negdje nedaju ni rad svoj komentarisati :obrve :oo
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times

Post by Trafalgar Law » 03 Apr 2020, 16:11

Smjeniti onu budalu Solaka čim prije. Lik kao da šmrče limuntos, pa njegove prosudbe nisu skladu sa realnim stanjem.

Femea
Propala kaladontašica 
Propala kaladontašica 
Been thanked: 2 times

Post by Femea » 03 Apr 2020, 16:40

Ja mislim da će vremenom i uvesti tu vrstu mjere. Svi pod ključ :(
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra » 03 Apr 2020, 16:42

Ja se presvukla, dezinfikovala auto, ključeve, sve... I sad moram.opet nazad. Dosadilo mi glancanje A ako ne uradim sve po propisu, savjest me grize. :aaa

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9484 times
Been thanked: 9585 times
Status: Online

Post by Zana » 03 Apr 2020, 16:49

Do kad li će ovo, znal se išta? :julia
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try » 03 Apr 2020, 16:51

Iskra wrote: 03 Apr 2020, 16:42 Ja se presvukla, dezinfikovala auto, ključeve, sve... I sad moram.opet nazad. Dosadilo mi glancanje A ako ne uradim sve po propisu, savjest me grize. :aaa
Ako šta zaboravim, ne vraćam se :D
Ionako mi je prevelik stres ako negdje izađem. Nije ništa toliko važno da bih dva puta izlazila van i rizikovala.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice try » 03 Apr 2020, 16:54

Femea wrote: 03 Apr 2020, 16:40 Ja mislim da će vremenom i uvesti tu vrstu mjere. Svi pod ključ :(
Ako bude potrebno, neka uvedu. Naravno, onako kao u Kini, u nekoliko dana jedan član porodice može otići po namirnice. Ako je to cijena da se pandemija uspori i skroz zaustavi, što se ne bismo strpjeli tih petnaest dana.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra » 03 Apr 2020, 16:55

Nice try wrote: 03 Apr 2020, 16:51
Iskra wrote: 03 Apr 2020, 16:42 Ja se presvukla, dezinfikovala auto, ključeve, sve... I sad moram.opet nazad. Dosadilo mi glancanje A ako ne uradim sve po propisu, savjest me grize. :aaa
Ionako mi je prevelik stres ako negdje izađem. Nije ništa toliko važno da bih dva puta izlazila van i rizikovala.

Ja stavim dvoje rukavice jedne preko drugih. Kad sve obavim što treba, kad hoću u auto...imam.kesicu u džepu, skinem gornje rukavice, stavim u kesicu, kesicu pod noge u auto. Vozim u čistim. Kad sve izvadim iz auta, naprskam dezinficijensom i prebrisem, unutra i steke okolo. Pa bacim i te u kantu za smeće. Svaki proizvod naprskam , obrisem, stavim na mjesto. Onda obucu naprskam, steke , pa se presvucem. Stavim.sve na pranje. Ne mogu više majke.mi.

Femea
Propala kaladontašica 
Propala kaladontašica 

Post by Femea » 03 Apr 2020, 16:58

Nice try wrote: 03 Apr 2020, 16:54
Femea wrote: 03 Apr 2020, 16:40 Ja mislim da će vremenom i uvesti tu vrstu mjere. Svi pod ključ :(
Ako bude potrebno, neka uvedu. Naravno, onako kao u Kini, u nekoliko dana jedan član porodice može otići po namirnice. Ako je to cijena da se pandemija uspori i skroz zaustavi, što se ne bismo strpjeli tih petnaest dana.
Ja sam evo strpljena još od 15.03.(mislim) samo ne znam da li to uopšte ima neki značaj s obzirom na brojeve oboljelih. Negdje se očito nešto ne radi kako treba :hm
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice try » 03 Apr 2020, 16:58

Znam, a sad u to sve uključi i punu kuću djece koju mogu dovesti u opasnost ...a ne vraćam se :ooo

Balada o Bohoreti

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 03 Apr 2020, 16:58

Nista ja to ne radim. Jedino sto pojacano perem ruke
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice try » 03 Apr 2020, 17:00

Femea wrote: 03 Apr 2020, 16:58
Nice try wrote: 03 Apr 2020, 16:54

Ja sam evo strpljena još od 15.03.(mislim) samo ne znam da li to uopšte ima neki značaj s obzirom na brojeve oboljelih. Negdje se očito nešto ne radi kako treba :hm
Ljudi se baš i ne čuvaju. Ne vjerujem da je tu većina, ali ima dosta primjera da se ne razmišlja.
Pogledaj izvještaje o kršenju policijskog sata, pa mjera izolacije, onda ljudi nikako da raščiste sa tom distancom...

Balada o Bohoreti

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila » 03 Apr 2020, 17:01

Iskra wrote: 03 Apr 2020, 16:55

Ja stavim dvoje rukavice jedne preko drugih. Kad sve obavim što treba, kad hoću u auto...imam.kesicu u džepu, skinem gornje rukavice, stavim u kesicu, kesicu pod noge u auto. Vozim u čistim. Kad sve izvadim iz auta, naprskam dezinficijensom i prebrisem, unutra i steke okolo. Pa bacim i te u kantu za smeće. Svaki proizvod naprskam , obrisem, stavim na mjesto. Onda obucu naprskam, steke , pa se presvucem. Stavim.sve na pranje. Ne mogu više majke.mi.
De pomanje s tom dezinfekcijom
Pobit cemo sve mikrobe okolo i dobre i lose
:D.

A sto se tice odjece ...nema potrebe sve odmah prati
Ostaviti na balkonu par sati i to je to

Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Čupava » 03 Apr 2020, 17:03

Iskra wrote: 03 Apr 2020, 16:55

Poznato mi ovo + ključeve obvezno također.. :D. Ko šta radi ja samo śpricam... :D. :D.
.

Femea
Propala kaladontašica 
Propala kaladontašica 

Post by Femea » 03 Apr 2020, 17:04

Nice try wrote: 03 Apr 2020, 17:00
Femea wrote: 03 Apr 2020, 16:58

Ljudi se baš i ne čuvaju. Ne vjerujem da je tu većina, ali ima dosta primjera da se ne razmišlja.
Pogledaj izvještaje o kršenju policijskog sata, pa mjera izolacije, onda ljudi nikako da raščiste sa tom distancom...
Ne znam šta da mislim Nice ali nekako se nadam da ćemo izaći na kraj sa ovim i mi koji se pridržavamo a i oni drugi.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9995 times
Been thanked: 16879 times

Post by spacebound » 03 Apr 2020, 17:06

Bas :grana Pravim spisak 24 sata i opet nesto zaboravim. Eto danas kad sam dosla kuci sjetih se da sam dvije stvari zaboravila. Sad se ne mogu sjetiti sta :D.
Al' znam da mi treba, i da cu najmanje sedmicu bit bez toga :123
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Post Reply

Return to “Zdravlje”