ja odoh sutra u 8
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2309 times
- Been thanked: 5637 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
SmokingMan wrote: 03 Apr 2020, 15:44 Ja se siguro neću pridržavati uoliko se ova apsurdna mjera uvede, pa bujrum neka me uhapse. Čovječe, ljudi će ostati bez posla, a kao da država može iz federalnih rezervi tek tako navući stotine miliona maraka, koje se trebaju raspodjeliti kao privremeni vid pomoći građanima. Ja hoću da radim kao do sada, ne treba mi sadaka, nisam navikao na parazitski režim kao ovi naši parlamentarci, i oni iznad njih. Na ma trebaju adekvatnije mjere testiranja, građanska disciplina na javnom mjestu, alternativni načini poslovanja u doba krize da ljudi mogu normalno funkcionisati. Koliko je čitav parzitski sistem nesposoban, dovoljno govore podaci da svu ovu situacijune bi mogli držati pod kotrolom da nije inostrane pomoći. Ljudi moji, da se sada ne vraćamo rektroaktivno na nađ zdravstveni sistem, gluho bilo...
Ma nema nista od potpunog karantena, vidiš da su se pogubili, jedan dan razmatraju ukidanje i relaksaciju zabrane kretanja za +65 i -18 , A drugi potpuni karanten hoće. A od gradjanske discipline nema ništa, Sad sam iz kupovine, došlo mi tri puta da se posvadjam. Ni razmak, ni rukavice ne nose,niiti postuju red jedko po jedno....nista.
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
Kod nas se drže u dobroj mjeri, barem ono što sam ja uspio vidjeti svaki put kada idem po fasungu. Ali isto tako vidim sijaset raje nema osnovne zaštite. Čovječe, Perem redovno ruke, stalno koristim dezifekciona sredsvta na poslu, nosam sa sobom 2 para rukavica. Idem pjehe na posao u dva smjera po 5 KM, i uvijek pazim kada jedem da negdje sjednem dalje od ljudi. Kod nas u društvu na žalost ne postoji svijest i empatija...Iskra wrote: 03 Apr 2020, 15:59SmokingMan wrote: 03 Apr 2020, 15:44 Ja se siguro neću pridržavati uoliko se ova apsurdna mjera uvede, pa bujrum neka me uhapse. Čovječe, ljudi će ostati bez posla, a kao da država može iz federalnih rezervi tek tako navući stotine miliona maraka, koje se trebaju raspodjeliti kao privremeni vid pomoći građanima. Ja hoću da radim kao do sada, ne treba mi sadaka, nisam navikao na parazitski režim kao ovi naši parlamentarci, i oni iznad njih. Na ma trebaju adekvatnije mjere testiranja, građanska disciplina na javnom mjestu, alternativni načini poslovanja u doba krize da ljudi mogu normalno funkcionisati. Koliko je čitav parzitski sistem nesposoban, dovoljno govore podaci da svu ovu situacijune bi mogli držati pod kotrolom da nije inostrane pomoći. Ljudi moji, da se sada ne vraćamo rektroaktivno na nađ zdravstveni sistem, gluho bilo...
Ma nema nista od potpunog karantena, vidiš da su se pogubili, jedan dan razmatraju ukidanje i relaksaciju zabrane kretanja za +65 i -18 , A drugi potpuni karanten hoće. A od gradjanske discipline nema ništa, Sad sam iz kupovine, došlo mi tri puta da se posvadjam. Ni razmak, ni rukavice ne nose,niiti postuju red jedko po jedno....nista.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1667 times
- Been thanked: 3165 times
- Status: Online
I šta vele biti ce karantena za cijelu Federaciju, pa sta hocete makar mozete komentarisati rad vlade, negdje nedaju ni rad svoj komentarisati

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 4 times
Smjeniti onu budalu Solaka čim prije. Lik kao da šmrče limuntos, pa njegove prosudbe nisu skladu sa realnim stanjem.
- Femea
- Propala kaladontašica

- Been thanked: 2 times
Ja mislim da će vremenom i uvesti tu vrstu mjere. Svi pod ključ 
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
Ja se presvukla, dezinfikovala auto, ključeve, sve... I sad moram.opet nazad. Dosadilo mi glancanje A ako ne uradim sve po propisu, savjest me grize. 
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9484 times
- Been thanked: 9585 times
- Status: Online
Do kad li će ovo, znal se išta? 
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Ako šta zaboravim, ne vraćam seIskra wrote: 03 Apr 2020, 16:42 Ja se presvukla, dezinfikovala auto, ključeve, sve... I sad moram.opet nazad. Dosadilo mi glancanje A ako ne uradim sve po propisu, savjest me grize.![]()
Ionako mi je prevelik stres ako negdje izađem. Nije ništa toliko važno da bih dva puta izlazila van i rizikovala.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Ako bude potrebno, neka uvedu. Naravno, onako kao u Kini, u nekoliko dana jedan član porodice može otići po namirnice. Ako je to cijena da se pandemija uspori i skroz zaustavi, što se ne bismo strpjeli tih petnaest dana.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Nice try wrote: 03 Apr 2020, 16:51Ako šta zaboravim, ne vraćam seIskra wrote: 03 Apr 2020, 16:42 Ja se presvukla, dezinfikovala auto, ključeve, sve... I sad moram.opet nazad. Dosadilo mi glancanje A ako ne uradim sve po propisu, savjest me grize.![]()
![]()
Ionako mi je prevelik stres ako negdje izađem. Nije ništa toliko važno da bih dva puta izlazila van i rizikovala.
Ja stavim dvoje rukavice jedne preko drugih. Kad sve obavim što treba, kad hoću u auto...imam.kesicu u džepu, skinem gornje rukavice, stavim u kesicu, kesicu pod noge u auto. Vozim u čistim. Kad sve izvadim iz auta, naprskam dezinficijensom i prebrisem, unutra i steke okolo. Pa bacim i te u kantu za smeće. Svaki proizvod naprskam , obrisem, stavim na mjesto. Onda obucu naprskam, steke , pa se presvucem. Stavim.sve na pranje. Ne mogu više majke.mi.
- Femea
- Propala kaladontašica

Ja sam evo strpljena još od 15.03.(mislim) samo ne znam da li to uopšte ima neki značaj s obzirom na brojeve oboljelih. Negdje se očito nešto ne radi kako trebaNice try wrote: 03 Apr 2020, 16:54Ako bude potrebno, neka uvedu. Naravno, onako kao u Kini, u nekoliko dana jedan član porodice može otići po namirnice. Ako je to cijena da se pandemija uspori i skroz zaustavi, što se ne bismo strpjeli tih petnaest dana.
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
Znam, a sad u to sve uključi i punu kuću djece koju mogu dovesti u opasnost ...a ne vraćam se 
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Nista ja to ne radim. Jedino sto pojacano perem ruke
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Ljudi se baš i ne čuvaju. Ne vjerujem da je tu većina, ali ima dosta primjera da se ne razmišlja.Femea wrote: 03 Apr 2020, 16:58Ja sam evo strpljena još od 15.03.(mislim) samo ne znam da li to uopšte ima neki značaj s obzirom na brojeve oboljelih. Negdje se očito nešto ne radi kako trebaNice try wrote: 03 Apr 2020, 16:54
Ako bude potrebno, neka uvedu. Naravno, onako kao u Kini, u nekoliko dana jedan član porodice može otići po namirnice. Ako je to cijena da se pandemija uspori i skroz zaustavi, što se ne bismo strpjeli tih petnaest dana.![]()
Pogledaj izvještaje o kršenju policijskog sata, pa mjera izolacije, onda ljudi nikako da raščiste sa tom distancom...
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
De pomanje s tom dezinfekcijomIskra wrote: 03 Apr 2020, 16:55Nice try wrote: 03 Apr 2020, 16:51
Ako šta zaboravim, ne vraćam se![]()
Ja stavim dvoje rukavice jedne preko drugih. Kad sve obavim što treba, kad hoću u auto...imam.kesicu u džepu, skinem gornje rukavice, stavim u kesicu, kesicu pod noge u auto. Vozim u čistim. Kad sve izvadim iz auta, naprskam dezinficijensom i prebrisem, unutra i steke okolo. Pa bacim i te u kantu za smeće. Svaki proizvod naprskam , obrisem, stavim na mjesto. Onda obucu naprskam, steke , pa se presvucem. Stavim.sve na pranje. Ne mogu više majke.mi.
Pobit cemo sve mikrobe okolo i dobre i lose
A sto se tice odjece ...nema potrebe sve odmah prati
Ostaviti na balkonu par sati i to je to
- Čupava
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Poznato mi ovo + ključeve obvezno također..Iskra wrote: 03 Apr 2020, 16:55Nice try wrote: 03 Apr 2020, 16:51
Ako šta zaboravim, ne vraćam se![]()
.
- Femea
- Propala kaladontašica

Ne znam šta da mislim Nice ali nekako se nadam da ćemo izaći na kraj sa ovim i mi koji se pridržavamo a i oni drugi.Nice try wrote: 03 Apr 2020, 17:00Ljudi se baš i ne čuvaju. Ne vjerujem da je tu većina, ali ima dosta primjera da se ne razmišlja.Femea wrote: 03 Apr 2020, 16:58
Ja sam evo strpljena još od 15.03.(mislim) samo ne znam da li to uopšte ima neki značaj s obzirom na brojeve oboljelih. Negdje se očito nešto ne radi kako treba![]()
Pogledaj izvještaje o kršenju policijskog sata, pa mjera izolacije, onda ljudi nikako da raščiste sa tom distancom...
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9995 times
- Been thanked: 16879 times
BasNice try wrote: 03 Apr 2020, 16:51Ako šta zaboravim, ne vraćam seIskra wrote: 03 Apr 2020, 16:42 Ja se presvukla, dezinfikovala auto, ključeve, sve... I sad moram.opet nazad. Dosadilo mi glancanje A ako ne uradim sve po propisu, savjest me grize.![]()
![]()
Al' znam da mi treba, i da cu najmanje sedmicu bit bez toga
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.