Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Mirelam »

Venera wrote: 08 Mar 2020, 13:50
Skin wrote: 08 Mar 2020, 13:43 pa smije li se covjek pozaliti na prave probleme, sta ti je ljubice
a zar sam mu to "zabranila" :rumenko
Ma nemojte pogresno shvatiti. Nije to pitanje zaljenja na zivotne probleme, nego rezoni i logike koje covjek pokusava koristiti da djeluje racionalno i pragmaticno. Zamisljam hipoteticku situaciju. Izlozen sam kontaktu u javnom prevozu, znaci voz i autobus. Fasujem virus. Sta se desava? Firma u kojoj radim, ide odmah u karantin. Znaci 15 ljudi sa svojim porodicama je van pogona. Ne ispunjava svoje preuzete obaveze i ispada iz igre. Citav prehrambeni lanac dolazi u pitanje. Logika je, koristi auto, pa neka i kosta vise, ako rijesava problem? Idi u licni gubitak, zastiti radno mjesto i sav ekonomski proces opstanka. A da li svi tako mogu razmisljati?
Privatno. Samo od zeninih i mojih primanja direktno zavisi 6 osoba. Znaci i njihov opstanak dolazi u pitanje.
Ali ako nista ne puca se. :ooo
Nikad nije bilo, da nije nekako bilo. :ooo
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

Mirelam wrote: 08 Mar 2020, 14:40
Venera wrote: 08 Mar 2020, 13:50

a zar sam mu to "zabranila" :rumenko
Ma nemojte pogresno shvatiti. Nije to pitanje zaljenja na zivotne probleme, nego rezoni i logike koje covjek pokusava koristiti da djeluje racionalno i pragmaticno. Zamisljam hipoteticku situaciju. Izlozen sam kontaktu u javnom prevozu, znaci voz i autobus. Fasujem virus. Sta se desava? Firma u kojoj radim, ide odmah u karantin. Znaci 15 ljudi sa svojim porodicama je van pogona. Ne ispunjava svoje preuzete obaveze i ispada iz igre. Citav prehrambeni lanac dolazi u pitanje. Logika je, koristi auto, pa neka i kosta vise, ako rijesava problem? Idi u licni gubitak, zastiti radno mjesto i sav ekonomski proces opstanka. A da li svi tako mogu razmisljati?
Privatno. Samo od zeninih i mojih primanja direktno zavisi 6 osoba. Znaci i njihov opstanak dolazi u pitanje.
ma bitno je da ostanete zdravi , a opstanak, pa dobro, opet je akse prezivjeti ekonosmku od zdrastvene krize, jel' tako :pusa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

Venera wrote: 08 Mar 2020, 14:42
Mirelam wrote: 08 Mar 2020, 14:40
ma bitno je da ostanete zdravi , a opstanak, pa dobro, opet je akse prezivjeti ekonosmku od zdrastvene krize, jel' tako :pusa
Ma Ljubice@, 2, 3, 5 pa i 10 % mrtvih od virusa je nista u odnosu na ono sta se moze desiti. Posljedice mogu biti mnogo katastrofalnije globalno.
Nismo jos u godinama gdje je smrtnost izrazena. :ooo
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Mirelam wrote: 08 Mar 2020, 12:38
Venera wrote: 08 Mar 2020, 12:31

pa zasto je problem rezati budzet , to je dio ekonomisanja u domacinstvu, narocito u vanrednim okolnostima :rumenko

pazi se :pusa
Pa jeste problem. Zena vec ide na prinudni odmor, koji se moze pretvoriti u otkaz i nije onda samo pitanje 200 eura nego mnogo vise.
Nadam se da se situacija neće dalje komplikovati.
Čuvajte se.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law »

Google's DeepMind just shared AI-generated predictions about the coronavirus that could help researchers stem the global outbreak

https://www.businessinsider.com/google- ... rus-2020-3
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

Mirelam wrote: 08 Mar 2020, 14:46
Venera wrote: 08 Mar 2020, 14:42

Ma Ljubice@, 2, 3, 5 pa i 10 % mrtvih od virusa je nista u odnosu na ono sta se moze desiti. Posljedice mogu biti mnogo katastrofalnije globalno.
Nismo jos u godinama gdje je smrtnost izrazena. :ooo
ama bitno je ostati zdrav i przivjeti epidemiju :pusa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13880 times
Been thanked: 22813 times

Post by Fuddo »

Mirelam wrote: 08 Mar 2020, 12:10
Skin wrote: 08 Mar 2020, 11:20 hvale ljudi ovaj graf, kojeg je napravila novinarka za the economist. uz min kompleksnih detalja modeliranja epidemije, slikovito prenosi poentu: bolje da duze traje da bi zdravstveni sistem mogao izdrzati
-Vec ovo spomenuh u nekoj zajebanciji ranije ali eknomisti ne razmisljaju drugojacije, nego samo u brojevima. Pustiti da pomlati ove iznad 75-80 godina i smanjiti troskove.
-Italija ide u recesiju a moguce i drugi u zavisnosti od razvoja situacije. Ako se prekine prehrambeni lanac, zahtijeva trazenje novih resursa koji su dodatni trosak u obliku vremena, novca, kvaliteta. Neminovna kasnjenja za isporuku, prouzrokuju pad kvaliteta, tempistike u buducnosti, pojacane resurse, pad na burzi,...
-Za posao koristim javni prevoz. Voz + autobus (100 eura). Mogucnost zaraze ogromna. Da idem autom treba mi 300 eura plus amortizacija auta. Sta raditi? 200 eura tako fali u budjetu, negdje moras rezati. Haj budi pametan.
Joj racunice...
Isti si Fadil Novalic :D.

Cuvaj se rocko
Dozvolite da se obratimo
Femea
Propala kaladontašica 
Propala kaladontašica 
Been thanked: 2 times

Post by Femea »

Zaista ne znam šta da mislim. Piše se da gripa odnese više života a ovamo stavljaju gradove u izolaciju :grana
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9793 times
Been thanked: 16448 times

Post by spacebound »

Femea wrote: 08 Mar 2020, 18:52 Zaista ne znam šta da mislim. Piše se da gripa odnese više života a ovamo stavljaju gradove u izolaciju :grana
Virus treba shvatit ozbiljno i postupati po uputama ljekara/zdravstvene ustanove/organizacije.Biti odgovoran prema sebi i onima oko sebe u slucaju da dodje do epidemije kod nas.Ali ne podlijegati masovnoj panici, panika nikom ne pomaze.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Femea
Propala kaladontašica 
Propala kaladontašica 
Been thanked: 2 times

Post by Femea »

spacebound wrote: 08 Mar 2020, 19:00
Femea wrote: 08 Mar 2020, 18:52 Zaista ne znam šta da mislim. Piše se da gripa odnese više života a ovamo stavljaju gradove u izolaciju :grana
Virus treba shvatit ozbiljno i postupati po uputama ljekara/zdravstvene ustanove/organizacije.Biti odgovoran prema sebi i onima oko sebe u slucaju da dodje do epidemije kod nas.Ali ne podlijegati masovnoj panici, panika nikom ne pomaze.
To razumijem ali toliko je oprečnih vijesti da čovjek više ne zna šta da misli.
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9510 times
Been thanked: 11248 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Fuddo wrote: 08 Mar 2020, 18:49
-Vec ovo spomenuh u nekoj zajebanciji ranije ali eknomisti ne razmisljaju drugojacije, nego samo u brojevima. Pustiti da pomlati ove iznad 75-80 godina i smanjiti troskove.
-Italija ide u recesiju a moguce i drugi u zavisnosti od razvoja situacije. Ako se prekine prehrambeni lanac, zahtijeva trazenje novih resursa koji su dodatni trosak u obliku vremena, novca, kvaliteta. Neminovna kasnjenja za isporuku, prouzrokuju pad kvaliteta, tempistike u buducnosti, pojacane resurse, pad na burzi,...
-Za posao koristim javni prevoz. Voz + autobus (100 eura). Mogucnost zaraze ogromna. Da idem autom treba mi 300 eura plus amortizacija auta. Sta raditi? 200 eura tako fali u budjetu, negdje moras rezati. Haj budi pametan.
Joj racunice...

Cuvaj se rocko

Pa Fadilova je računica najpreventivnija protiv korone.
Malo manje u Bingo i Konzum i neće ti ništa biti.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

-Za posao koristim javni prevoz. Voz + autobus (100 eura). Mogucnost zaraze ogromna. Da idem autom treba mi 300 eura plus amortizacija auta. Sta raditi? 200 eura tako fali u budzetu, negdje moras rezati. Haj budi pametan. :ooo
Joj racunice...

Cuvaj se rocko
Najbolja mi je ova , "chuvaj se". Kako srece ti? :D.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi »

Pa eto za pocetak idi kolim na posao.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam »

MunDZi wrote: 08 Mar 2020, 19:13 Pa eto za pocetak idi kolim na posao.
To je odluceno. :ooo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9510 times
Been thanked: 11248 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Mirelam wrote: 08 Mar 2020, 19:14
MunDZi wrote: 08 Mar 2020, 19:13 Pa eto za pocetak idi kolim na posao.
To je odluceno. :ooo

Obzirom na situaciju, možda bolje da ideš helikopterom.

Image
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

Femea wrote: 08 Mar 2020, 19:06
spacebound wrote: 08 Mar 2020, 19:00

To razumijem ali toliko je oprečnih vijesti da čovjek više ne zna šta da misli.

@Femea

Ne treba te to zbunjivati, niti se trebaš previše osvrtati na svakojake vijesti. Ako čitaš onda gledaj ko piše, na.kojoj stranici itd. Mjere predostrožnosti svakako treba provoditi , bar one osnovne higijenske, a od virusa ako se proširi može nas zaštiti saMo.opce trenutno stanje našeg organizma, pa tako u vezi s tim jedino možemo poraditi na tome, jačati imuni sistem mada ni to ne ide.preko noći.

Općenito na temu želim reći, da mi je drago što je ovaj topic dobio malo.ozbiljniju notu, kakvu i treba, ali.mi je žao ako je to produkt straha i stanja u svijetu.
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Šta su tacno oprečne vijesti?
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

U Italiji samo danas skočilo sa 233 na 366 mrtvih, a mi se jos mislimo da li je ozbiljno.

Eto, sad vjerujem da je broj zaraženih vjerovatno 10 puta veći nego što je zvanični broj.
. . . . . . . . .
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

Socrates wrote: 08 Mar 2020, 19:26 U Italiji samo danas skočilo sa 233 na 366 mrtvih, a mi se jos mislimo da li je ozbiljno.

Eto, sad vjerujem da je broj zaraženih vjerovatno 10 puta veći nego što je zvanični broj.

Joj.bolan, mi širimo.paniku :nokti
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13880 times
Been thanked: 22813 times

Post by Fuddo »

Mirelam wrote: 08 Mar 2020, 19:11

Joj racunice...

Cuvaj se rocko
Najbolja mi je ova , "chuvaj se". Kako srece ti? :D.
Eto rece ti frajer,
Zajebano ovo, sve gore i gore.
Pa znaju li otkud kod vas, kako da bas tako eksplodira?
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Zdravlje”