JOSIRLU-RECEPT.jpg
Kuhanje-pitanja i savjeti!
- KREMENAC
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 3 times
- Status: Offline
Re: Kuhanje-pitanja i savjeti!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 3709 times
- Been thanked: 3619 times
Bitno je da nisi gladna.Venera wrote: 01 Apr 2020, 16:38
samo da kazem, ni sa ovom karantinom, ne kuham, nema od mene dobre kuharice![]()

Nismo svi za sve, ja te razumijem.

P. S. Ti zuti cvjetici su kod nas "trobentice" i jestivi su.

„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9767 times
- Been thanked: 16415 times
Pa sam spinat, ja ga tako najvise volim i najcesce jedem. Obarim, pa na ulje, dodam malo bijelog luka, pola kasike brasna, na samom kraju jedno jaje i malkice mlijekavrhbosnica wrote: 01 Apr 2020, 17:54 imam spinata punu kesu na balkonu, osusi se, nemam inspiracije sta bi sa njim...![]()
za zeljanicu nemam rerne, za proju nemam nista od sastojaka...![]()

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
E nemas potrebe ga obarivati.. izgubi sav kvalitet obarivanjem.. možeš ga preprziti direct..spacebound wrote: 01 Apr 2020, 19:30Pa sam spinat, ja ga tako najvise volim i najcesce jedem. Obarim, pa na ulje, dodam malo bijelog luka, pola kasike brasna, na samom kraju jedno jaje i malkice mlijekavrhbosnica wrote: 01 Apr 2020, 17:54 imam spinata punu kesu na balkonu, osusi se, nemam inspiracije sta bi sa njim...![]()
za zeljanicu nemam rerne, za proju nemam nista od sastojaka...![]()
.

.
- spacebound
- Urednik foruma
Ja ovako od mame naucila. Ali probat cu i bez obarivanjaČupava wrote: 01 Apr 2020, 19:41E nemas potrebe ga obarivati.. izgubi sav kvalitet obarivanjem.. možeš ga preprziti direct..spacebound wrote: 01 Apr 2020, 19:30
Pa sam spinat, ja ga tako najvise volim i najcesce jedem. Obarim, pa na ulje, dodam malo bijelog luka, pola kasike brasna, na samom kraju jedno jaje i malkice mlijeka.
![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Čupava
- Forum [Bot]
Pa i kad pitu pravis praviš je sa ne obarenim spinatim zar ne..spacebound wrote: 01 Apr 2020, 19:54Ja ovako od mame naucila. Ali probat cu i bez obarivanjaČupava wrote: 01 Apr 2020, 19:41
E nemas potrebe ga obarivati.. izgubi sav kvalitet obarivanjem.. možeš ga preprziti direct..![]()
Ja ga nikad ne obarujem..
.
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
sa ovim sadasnjim nekretanjem, ni ne treba preivse jestiuvijek_kontra wrote: 01 Apr 2020, 18:26Bitno je da nisi gladna.Venera wrote: 01 Apr 2020, 16:38
samo da kazem, ni sa ovom karantinom, ne kuham, nema od mene dobre kuharice![]()
Nismo svi za sve, ja te razumijem.
P. S. Ti zuti cvjetici su kod nas "trobentice" i jestivi su.![]()

ti nisi u stanu, tebi je lakse kretanje oko kuce

naravo, najvaznije je da nisam gladna, ali sam zeljna specijiteta iz restorana

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- spacebound
- Urednik foruma
Obarim i tadČupava wrote: 01 Apr 2020, 19:57Pa i kad pitu pravis praviš je sa ne obarenim spinatim zar ne..
Ja ga nikad ne obarujem..

- Čupava
- Forum [Bot]
Pa nemoj bona, svo željezo ostane u vodi...spacebound wrote: 01 Apr 2020, 20:10Obarim i tadČupava wrote: 01 Apr 2020, 19:57
Pa i kad pitu pravis praviš je sa ne obarenim spinatim zar ne..
Ja ga nikad ne obarujem..![]()
.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
a ja bas za pitu ne obarim... narezem i posolim i ostavim kratko da pusti vodu, da ne bude mokra zeljanica...
a ovo sad je : puter, otopiti, malo brasna, preprziti ali da brasno stane bijelo.. malo mlijeka..mijesati.. jos mlijeka... mijesati mijesati...da se ne stvore grudvice... sol i biber...bijeli luk, i obaren isjeckan spinat... nekad dodam i jaje u ovu masu... mijesati mijesati.... i kraj
i jos kriska tostiranog hljeba
a ovo sad je : puter, otopiti, malo brasna, preprziti ali da brasno stane bijelo.. malo mlijeka..mijesati.. jos mlijeka... mijesati mijesati...da se ne stvore grudvice... sol i biber...bijeli luk, i obaren isjeckan spinat... nekad dodam i jaje u ovu masu... mijesati mijesati.... i kraj
i jos kriska tostiranog hljeba

Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Digla_da_kreci
- Aktivni forumaš
imal ikoga ovdje, treba mi pomoc
pravim hurmasice, tijesto se raspada, ne mogu ih oblikovati ni nist. sta da radim sad?

pravim hurmasice, tijesto se raspada, ne mogu ih oblikovati ni nist. sta da radim sad?

Digla_da_kreci wrote: 01 Apr 2020, 22:57 imal ikoga ovdje, treba mi pomoc![]()
pravim hurmasice, tijesto se raspada, ne mogu ih oblikovati ni nist. sta da radim sad?![]()
Možda su premasne? Ako imaš takav utisak dodaj malo brašna.

- Digla_da_kreci
- Aktivni forumaš
jesu, osjetim pod prstima masnocu dok mijesim. stavila dvije solje ulja i 100 grama putera. idem dodat jos brasna da vidim
- Digla_da_kreci
- Aktivni forumaš
sto vise dodajem brasno tijesto se vise mrvi
sta cu sad zao mi bacit sve a ne daju se oblikovat

Digla_da_kreci wrote: 01 Apr 2020, 23:08 sto vise dodajem brasno tijesto se vise mrvista cu sad zao mi bacit sve a ne daju se oblikovat
Ma.kakva ti je to mjera? Previše masnoće defi itivno.
Ja radim 1 soljica ulja i to mala.i ostalo.outer, 1 jaje, i soljica šećera, brašno po potrebi i stvarno mi budu extra.
Majke.mi ne znam šta ćeš sad...

- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
A da ostavis malo tijesto u frizider? Pa onda probas opet oblikovati.
Puter nisi trebala ja mislim jer je ulja dovoljno. I ne podmazuj tepsiju ako uspijes oblikovati. Ako ne, Natrpaj u tepsiju sve, ispeci, zalij i reži kvadratice.
Puter nisi trebala ja mislim jer je ulja dovoljno. I ne podmazuj tepsiju ako uspijes oblikovati. Ako ne, Natrpaj u tepsiju sve, ispeci, zalij i reži kvadratice.

„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
Sad kontam.. ako ne mozes nista, imas li pavlake/kiselog vrhnja u kuci? Pa da dodas pomalo i probas oblikovat?
- Digla_da_kreci
- Aktivni forumaš
i meni se cini da sam puno masnoce krknula, nasla na youtubu neki recept.
ako je puno masnoce onda mogu pojacat ostalo sve i napravit duplu mjeru
il ovo sto je kontra rekla,strpat sve u tepsiju ispec zalit i izrezat kvadratice.
ako je puno masnoce onda mogu pojacat ostalo sve i napravit duplu mjeru

il ovo sto je kontra rekla,strpat sve u tepsiju ispec zalit i izrezat kvadratice.