Ovo je tek tako. Ne nekim forumima ima sam i svoje naslove na historijske i politicke teme, zanimljivosti, o zivotinjama itd. Bio sam veoma motiviran za taj rad.
Naravno, na ovim temama pisali su i drugi. Neki su bili malo kriticni a neki bas puno, neki srazlogom ali rijetko. Vecinom su to bili izraziti i zaludjeni nasional-sovinisti skloni vrijedjanju, ali ja sam tvrdoglavo istrajavao u ostvarenu cilja koji sam sebi postsvio. Bas zbog toga sam mislio da ce me neki odmah prepoznati.
Na jednom banjaluckom forumu pojavi se forumas sa korisnickim imenom " Jastreb " porijeklom Tuzlak. Bio je odlican poznavalac problematikr medjunacionalnih odnosa. Bili smo istomisljenici gotovo 100%. Kad je ispricao argumentirano ono sto je naumio, jednostavno je nestao, a onda su mene optuzili da sam pisao pod dva korisnicka imena sto nije bilo tacno.
Bila su tu i dva brata Banjalucanina. Na kraju smo otkrili svoja prava imena jedni drugima. Mogu kazati da mi je bilo drago zbog toga. Oba su bili na Bihackom ratistu.
Jedan od njih je bio odlican poznavalac Biblije i Kur'ana pa sa jednom nasom Bosnjakinjom poklapao pravoslavnog svestenika i dovodio ga biblijskim argumentima do izludjivanja, dokszujuci mu da je neznalica u svojoj profesiji. Divio sam se njihovom poznavanju religije.
Eto kolega veceras sam bio malo vise motiviran za pisanje.