I inkvizicija je oslobadjala od zla,Hitler isto tako cistio drustvo i stvarao bolji svijet,daj boze da dozivim da i vasu djecu netko oslobodi disanja vazduha ko sto vi oslobadjate tudu po svijetu.rocko wrote: 25 Oct 2025, 19:24Da ih oslobodimo ne napadnemo mi samo dolazimo ko oslobodioci nikada ko okupatorituzlak1212 wrote: 25 Oct 2025, 08:08 kakve ljepote Trumponja hoce da napadne
ovdje mogu zivjet samo miroljubivi ljudi, nije sve ratoborno ko gladna hladna Evropa
![]()
AMERIKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 374 times
- Status: Offline
Re: AMERIKA
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Nije se nikada radilo o tome kakvi ljudi gdje žive, već da li ima koristi od teritorije gdje ti ljudi žive.tuzlak1212 wrote: 25 Oct 2025, 08:08 kakve ljepote Trumponja hoce da napadne
ovdje mogu zivjet samo miroljubivi ljudi, nije sve ratoborno ko gladna hladna Evropa
![]()
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11848 times
Milijarderi se ujedinili protiv Mamdanija: 26 osoba doniralo 22 miliona dolara u kampanju njegovog protivnika

Zohran Mamdani, kandidat za mjesto gradonačelnika New Yorka, protiv sebe ima dva kandidata, Andrewa Cuomoa i Curtisa Sliwu, ali i ogroman broj milijardera koji finansiraju njihove kampanje.
Prema izvještaju Forbesa, 26 milijardera se ujedinilo protiv Mamdanija, te su u grupe koje finansiraju kampanje njegovih protivnika uložili čak 22 miliona dolara.
Između ostalog, među ovim milijarderima nalaze se Bill Ackman, Michael Bloomberg i Joe Gebbia, koji zajedno uložili čak 13 miliona dolara u kampanje njegovih protukandidata.
S druge strane, Mamdani se većinom oslanjao na individualne i male donacije, a njegovoj popularnosti svjedoči i činjenica da je u jednom trenutku zatražio da se donacije obustave, kako ne bi prekršio pravila o skupljanju novca.
Zvanični podaci o finansiranju kampanja kažu da je čak 40.000 ljudi doniralo novac Mamdaniju, a prosječan iznos donacije je 98 dolara.
S druge strane, Cuomo je dobio 9.896 donacija, a prosječan iznos bio je 593 dolara.
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 253 times
- Been thanked: 157 times
- Status: Online
Nes to dozivitharlekin wrote: 25 Oct 2025, 20:08I inkvizicija je oslobadjala od zla,Hitler isto tako cistio drustvo i stvarao bolji svijet,daj boze da dozivim da i vasu djecu netko oslobodi disanja vazduha ko sto vi oslobadjate tudu po svijetu.rocko wrote: 25 Oct 2025, 19:24
Da ih oslobodimo ne napadnemo mi samo dolazimo ko oslobodioci nikada ko okupatori
- rocko
- Inventar foruma

Mi hocemo Zohrana da pobjedi i zato neprijatelji. Velikog Trumpa poput Bloomberga I ekipe oko njega doniraju tolike pare da sprijece Zohranovu pobjedu.Krokodil Behko wrote: 26 Oct 2025, 09:10Milijarderi se ujedinili protiv Mamdanija: 26 osoba doniralo 22 miliona dolara u kampanju njegovog protivnika
Zohran Mamdani, kandidat za mjesto gradonačelnika New Yorka, protiv sebe ima dva kandidata, Andrewa Cuomoa i Curtisa Sliwu, ali i ogroman broj milijardera koji finansiraju njihove kampanje.
Prema izvještaju Forbesa, 26 milijardera se ujedinilo protiv Mamdanija, te su u grupe koje finansiraju kampanje njegovih protivnika uložili čak 22 miliona dolara.
Između ostalog, među ovim milijarderima nalaze se Bill Ackman, Michael Bloomberg i Joe Gebbia, koji zajedno uložili čak 13 miliona dolara u kampanje njegovih protukandidata.
S druge strane, Mamdani se većinom oslanjao na individualne i male donacije, a njegovoj popularnosti svjedoči i činjenica da je u jednom trenutku zatražio da se donacije obustave, kako ne bi prekršio pravila o skupljanju novca.
Zvanični podaci o finansiranju kampanja kažu da je čak 40.000 ljudi doniralo novac Mamdaniju, a prosječan iznos donacije je 98 dolara.
S druge strane, Cuomo je dobio 9.896 donacija, a prosječan iznos bio je 593 dolara.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

rocko wrote: 26 Oct 2025, 17:24Mi hocemo Zohrana da pobjedi i zato neprijatelji. Velikog Trumpa poput Bloomberga I ekipe oko njega doniraju tolike pare da sprijece Zohranovu pobjedu.Krokodil Behko wrote: 26 Oct 2025, 09:10Milijarderi se ujedinili protiv Mamdanija: 26 osoba doniralo 22 miliona dolara u kampanju njegovog protivnika
Čovječe mijenjaj i terapiju i doktora.
Trump nikako ne voli ovog lika
- rocko
- Inventar foruma

Moj behkane PO obicaju nevidis dalje od nosa.Krokodil Behko wrote: 26 Oct 2025, 18:48rocko wrote: 26 Oct 2025, 17:24
Mi hocemo Zohrana da pobjedi i zato neprijatelji. Velikog Trumpa poput Bloomberga I ekipe oko njega doniraju tolike pare da sprijece Zohranovu pobjedu.
Mi zelimo.da Zorhan pobjedi kao sto zelimo.da u Maine Collinsovoj bude Graham Platner protivnik to je frajer sto je istetovirao totenkompf na dopustu u Splitu .a kaze on je Antifa super vojnik
Sto vise takvih socijalista/komunista pobjedi jal.u NYC za gradonacelnika bukvalno I dalje najnizi nivo vlasti ili kao protukandidat ispred dems u Maine za Nas bolje jer dems nemaju vizije cim Neko pobjedi bilo.koje izbore oni skoce da usvoje tu ideju.
I na kraju dva su izbora ili ce ljevicari da se otcjepe I podjele se na democrats I socijal democrats ili ce sva dem.partija smotat u lijevo I.postati socjalistiska stranka.
Na kraju rezultat ce biti isti zagarantovana vladavina GOP u narednim decenijama.
Jer vecina glasackog tijela nije spremna na takve ideje a posebno manjka podrske medju neovisnim I republican.
To.prolazi.u mjestima tipa NYC i sad u Manie zbog priliva mlade raje r koja radi na daljinu pa su se preselili u Maine iz nys ili Mass.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

rocko wrote: 27 Oct 2025, 06:47Moj behkane PO obicaju nevidis dalje od nosa.Krokodil Behko wrote: 26 Oct 2025, 18:48
Mi zelimo.da Zorhan pobjedi kao sto zelimo.da u Maine Collinsovoj bude Graham Platner protivnik to je frajer sto je istetovirao totenkompf na dopustu u Splitu .a kaze on je Antifa super vojnik
Sto vise takvih socijalista/komunista pobjedi jal.u NYC za gradonacelnika bukvalno I dalje najnizi nivo vlasti ili kao protukandidat ispred dems u Maine za Nas bolje jer dems nemaju vizije cim Neko pobjedi bilo.koje izbore oni skoce da usvoje tu ideju.
I na kraju dva su izbora ili ce ljevicari da se otcjepe I podjele se na democrats I socijal democrats ili ce sva dem.partija smotat u lijevo I.postati socjalistiska stranka.
Na kraju rezultat ce biti isti zagarantovana vladavina GOP u narednim decenijama.
Jer vecina glasackog tijela nije spremna na takve ideje a posebno manjka podrske medju neovisnim I republican.
To.prolazi.u mjestima tipa NYC i sad u Manie zbog priliva mlade raje r koja radi na daljinu pa su se preselili u Maine iz nys ili Mass.
Jel ovo sve sa Qanon foruma? Ono brstili razne teorije, ne znate kako se suprostaviti, a sramota je reći da ovaj čovjek ima loš program, pa smislili tu glupu teoriju?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- rocko
- Inventar foruma

Jok ba mi ga hocemo da pobjedi , vako kad Veliki Trump podsjeti da je on protiv njega stoka ce sigurno za njega da glasa. Ma on I'ma super program .Krokodil Behko wrote: 27 Oct 2025, 09:32rocko wrote: 27 Oct 2025, 06:47
Moj behkane PO obicaju nevidis dalje od nosa.
Jel ovo sve sa Qanon foruma? Ono brstili razne teorije, ne znate kako se suprostaviti, a sramota je reći da ovaj čovjek ima loš program, pa smislili tu glupu teoriju?
Behko do sada ja Sam bio svaki put u pravi jer radim sa cinjenicama ti si zrtva propagande vjerujes sto ti mediju serviraju I zato si godinama u krivu
Vako si sanjao pobjedu Kamala , piskao se od srece da e skupila 3 puta vise u donacijama i sl.
Medjutim Veliki Trump I GOP odnjeli ubjedljivu pobjedu bolan Behko New Jersey I'ma snsu da se okrene GOP, 40% California je glasali za Velikog Trumpa.
Da Zorhan nema MI bi ga morali izmisliti
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9691 times
- Been thanked: 9890 times
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26112 times
- Been thanked: 26753 times
- ironman
- sirius

- ironman
- sirius

- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 1231 times
Negdje sam na pola
I et ako je pola stvari u pravu vezano za politiku, beskucnike, interese stranaka itd, reci da ne bi i ti glasao za republikance
Opet, ne zivimo mi tamo pa moje i tvoje vidjenje se cesto svodi i kome ko vjeruje, al ako je pola u pravu sto je rekao behko bi bio u prvom safu da rusi pentagon
- ironman
- sirius

Ja sam negdje do dijela gdje je o 3I atlasu..nisam stigao dalje .tuzlak1212 wrote: 04 Nov 2025, 08:19Negdje sam na pola
I et ako je pola stvari u pravu vezano za politiku, beskucnike, interese stranaka itd, reci da ne bi i ti glasao za republikance![]()
Opet, ne zivimo mi tamo pa moje i tvoje vidjenje se cesto svodi i kome ko vjeruje, al ako je pola u pravu sto je rekao behko bi bio u prvom safu da rusi pentagon
A sta ocekivati od dark mage plus Joe,provokator
dream of spring...
- ironman
- sirius

I sto Mehdi rece .
Mozes izvuc momka iz aparhejda al aparthejd iz momka ne mozes.
A u vezi Muskovih komentara na izbor gradonacelnika Nueva Jorka.
Mozes izvuc momka iz aparhejda al aparthejd iz momka ne mozes.
A u vezi Muskovih komentara na izbor gradonacelnika Nueva Jorka.
dream of spring...