Da vidis kod nas krevetaMala_Mu wrote: 29 Sep 2018, 14:49 Joj od nase bolnice imam traume.
Onih 7 dana sto sam bila.. ko zombi
Haj spavaj kad ti po ormaricima hodaju zohari
![]()
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16888 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Pod svašta i jeste svašta, da nije svašta bar bi mu privatna firma opstala.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 14:41 Pa I vi svi ste vecinski negativni prema BIH. Ne vidim koja je tu razlika od tog bivseg kolege, Chloe.
A I to da je radio svasta je malo pretjerano reci. To sa sukobom interesa je jedan sasvim uobicajen mali dogadjaj.
Svi branite te sitne lopovluke zbog krupnih i ja to ne shvatam. Ako se ja kao "sitna" držim pravila, zakona i reda onda mi smeta od sitnih do krupnih nepoštenje.
Dok neki "sitni" iskorištavaju ono što ja ne bih, pa mole boga da ih niko ne dira, a kamo li da podrže neke promjene.
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Nije to bona nikakav lopovluk. Imati firmu koja je u sukobu interesa sa firmom u kojoj radis nije protivzakonito, nego nije u skladu sa pravilima firme u kojoj radis.Chloe wrote: 29 Sep 2018, 14:57Pod svašta i jeste svašta, da nije svašta bar bi mu privatna firma opstala.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 14:41 Pa I vi svi ste vecinski negativni prema BIH. Ne vidim koja je tu razlika od tog bivseg kolege, Chloe.
A I to da je radio svasta je malo pretjerano reci. To sa sukobom interesa je jedan sasvim uobicajen mali dogadjaj.
Svi branite te sitne lopovluke zbog krupnih i ja to ne shvatam. Ako se ja kao "sitna" držim pravila, zakona i reda onda mi smeta od sitnih do krupnih nepoštenje.
Dok neki "sitni" iskorištavaju ono što ja ne bih, pa mole boga da ih niko ne dira, a kamo li da podrže neke promjene.
Dobijes otkaz, i gotovo. Nema tu nista kriminalno.
Firma mu nije opstala jer nije bila konkurentna na trzistu I gotovo.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
A osvrnuo bih se malo dublje na ostale stvari koje pisete kroz moj osjecaj na Forumu, ali necu. 
. . . . . . . . .
- Chloe
- Žena za sva vremena

Firma je samo "izmedju-ostalog" što je iskopano istragom na osnovu prijave vlasnika firmi iste djelatnosti, ostalo je oprošteno.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 15:02Nije to bona nikakav lopovluk. Imati firmu koja je u sukobu interesa sa firmom u kojoj radis nije protivzakonito, nego nije u skladu sa pravilima firme u kojoj radis.Chloe wrote: 29 Sep 2018, 14:57Pod svašta i jeste svašta, da nije svašta bar bi mu privatna firma opstala.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 14:41 Pa I vi svi ste vecinski negativni prema BIH. Ne vidim koja je tu razlika od tog bivseg kolege, Chloe.
Dok neki "sitni" iskorištavaju ono što ja ne bih, pa mole boga da ih niko ne dira, a kamo li da podrže neke promjene.![]()
Znam šta pišem.
On je otkaz doživio kao nepoșten odnos prema njemu.
Hjooj Soc treba tebe dovesti u BiH da bi mogao shvatiti šta se dešava.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Firma je samo "izmedju-ostalog" što je iskopano istragom na osnovu prijave vlasnika firmi iste djelatnosti, ostalo je oprošteno.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 15:02Nije to bona nikakav lopovluk. Imati firmu koja je u sukobu interesa sa firmom u kojoj radis nije protivzakonito, nego nije u skladu sa pravilima firme u kojoj radis.Chloe wrote: 29 Sep 2018, 14:57Pod svašta i jeste svašta, da nije svašta bar bi mu privatna firma opstala.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 14:41 Pa I vi svi ste vecinski negativni prema BIH. Ne vidim koja je tu razlika od tog bivseg kolege, Chloe.
Dok neki "sitni" iskorištavaju ono što ja ne bih, pa mole boga da ih niko ne dira, a kamo li da podrže neke promjene.![]()
Znam šta pišem.
On je otkaz doživio kao nepoșten odnos prema njemu.
Hjooj Soc treba tebe dovesti u BiH da bi mogao shvatiti šta se dešava.
- Socrates
- Forum [Bot]
Svako ziv otkaz dozivi kao neposten odnos prema sebi.
Dobro, napisala si jednu stvar, ja se osvrnuo na to. Ovo "ostalo" nisi napisala u prvom postu o njemu.
Dobro, napisala si jednu stvar, ja se osvrnuo na to. Ovo "ostalo" nisi napisala u prvom postu o njemu.
. . . . . . . . .
- Chloe
- Žena za sva vremena

I da nije ostalog, on je ljudima koji imaju istu djelatnost, privatno rade, zapošljavaju radnike, o njima zavisi još par porodica uzimao posao. Ne što je bio bolji, kvalitetniji nego jer je bio na licu mjesta. Stranku uputi u svoju firmu.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 15:15 Svako ziv otkaz dozivi kao neposten odnos prema sebi.
Meni to nije ok.
Sad isto to imamo u općini.
Ide legalizacija nelegalno izgradjenih objekata, odeş i pokrenes postupak, odmah supruga od șefa katastra te uputi na geometra kuma, firmu muža za plan itd. Ako ne poslušaš, odeș drugom geometru, drugoj firmi nećeš riješiti slučaj brzo.
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa to je dozvoljeno na trzistu. Ako nije prekrsio nijedan zakon, ne znam sta mi imamo da mu zamjeramo?
Ovo drugo sto si napomenula je nepotizam I korupcija u drzavnom aparatu.
. . . . . . . . .
- Chloe
- Žena za sva vremena

Kakva je razlika izmedju ova dva slučaja?Socrates wrote: 29 Sep 2018, 15:38 Pa to je dozvoljeno na trzistu. Ako nije prekrsio nijedan zakon, ne znam sta mi imamo da mu zamjeramo?
Jedino nije imao suprugu da upućuje stranke nego je on sam to radio...
Da nije bilo nezakonito ne bi dobio otkaz. Dobio bi na sudu tužbu itd.
Umorise me studentice zeljne znanja :prvakafa
Nisam znao, sa mogu ovoliko laprdat
Nisam znao, sa mogu ovoliko laprdat
Habibti, ya nour el - ain... 
- Socrates
- Forum [Bot]
Chloe, pobogu, ne dobijaju ljudi otkaze iskljucivo zato sto rade nezakonite stvari. Da je radio nezakonite stvari, bio bi krivicno gonjen.Chloe wrote: 29 Sep 2018, 15:53Kakva je razlika izmedju ova dva slučaja?Socrates wrote: 29 Sep 2018, 15:38 Pa to je dozvoljeno na trzistu. Ako nije prekrsio nijedan zakon, ne znam sta mi imamo da mu zamjeramo?
Ovo drugo sto si napomenula je nepotizam I korupcija u drzavnom aparatu.![]()
Jedino nije imao suprugu da upućuje stranke nego je on sam to radio...![]()
Civilni sudski slucaj, a pretpostavljam da je on to pokrenuo, ne odlucuje sta je zakonito a sta ne, nego sta je iz perspektive razumnog covjeka pravedno a sta ne. Tokom takve parnice moze da dodje do otkrivanja nezakonitih stvari, a sudija onda moze da odluci da li je neophodno da se pokrece krivicna parnica ili je mozda bolje da se sve do kraja rijesi kroz odstetu ili sudsku kaznu jednoj od strana.
. . . . . . . . .
- Chloe
- Žena za sva vremena

Ovo je BiH Soc. Nije ga firma tužila. Izašla mu je u susret.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 16:03Chloe, pobogu, ne dobijaju ljudi otkaze iskljucivo zato sto rade nezakonite stvari. Da je radio nezakonite stvari, bio bi krivicno gonjen.Chloe wrote: 29 Sep 2018, 15:53Kakva je razlika izmedju ova dva slučaja?Socrates wrote: 29 Sep 2018, 15:38 Pa to je dozvoljeno na trzistu. Ako nije prekrsio nijedan zakon, ne znam sta mi imamo da mu zamjeramo?
Ovo drugo sto si napomenula je nepotizam I korupcija u drzavnom aparatu.![]()
Jedino nije imao suprugu da upućuje stranke nego je on sam to radio...![]()
Civilni sudski slucaj, a pretpostavljam da je on to pokrenuo, ne odlucuje sta je zakonito a sta ne, nego sta je iz perspektive razumnog covjeka pravedno a sta ne. Tokom takve parnice moze da dodje do otkrivanja nezakonitih stvari, a sudija onda moze da odluci da li je neophodno da se pokrece krivicna parnica ili je mozda bolje da se sve do kraja rijesi kroz odstetu ili sudsku kaznu jednoj od strana.
- Socrates
- Forum [Bot]
Nista ja tebe vise ne razumijem.
Dok se bolje ne razumijemo, bolje da zaboravimo ovog kolegu.
Nisam ni rekao da ga je firma tuzila, nego da je on firmu tuzio. A to, bez obzira sto je to BIH, ima odredjena pravila. Ako firma nije bila drzavna, onda citav slucaj nema previse veze sa legalizacijom bespravno izgradjenih objekata koju si spomenula.
Nisam ni rekao da ga je firma tuzila, nego da je on firmu tuzio. A to, bez obzira sto je to BIH, ima odredjena pravila. Ako firma nije bila drzavna, onda citav slucaj nema previse veze sa legalizacijom bespravno izgradjenih objekata koju si spomenula.
. . . . . . . . .
- Chloe
- Žena za sva vremena

Ne razumijeș da mu je firma dala otkaz, a sve drugo gurnuli u ladicu, izašli mu u susret. Nije ga tužila a imala je itekako osnova.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 16:13 Nista ja tebe vise ne razumijem.
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa?Chloe wrote: 29 Sep 2018, 16:20Ne razumijeș da mu je firma dala otkaz, a sve drugo gurnuli u ladicu, izašli mu u susret. Nije ga tužila a imala je itekako osnova.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 16:13 Nista ja tebe vise ne razumijem.
Da li bi pokrenuli krivicni postupak ili gradjanski postupak? Ako je krivicni postupak, onda su oni ti koji su postedili kriminalca i snose istu odgovornost kao on.
Ako je gradjanski postupak, onda je njihova volja da li ce ga pokrenuti.
U ovom slucaju, dakle, pitanje je da li je on prekrsio zakone BIH ili je ostetio firmu za koju radi bez prekrsavanja zakona BIH.
. . . . . . . . .
- Chloe
- Žena za sva vremena

Meni apsolutno nije bitno koji postupak je trebao ići.Socrates wrote: 29 Sep 2018, 16:28
Pa?
Da li bi pokrenuli krivicni postupak ili gradjanski postupak? Ako je krivicni postupak, onda su oni ti koji su postedili kriminalca i snose istu odgovornost kao on.
Ako je gradjanski postupak, onda je njihova volja da li ce ga pokrenuti.
U ovom slucaju, dakle, pitanje je da li je on prekrsio zakone BIH ili je ostetio firmu za koju radi bez prekrsavanja zakona BIH.
Pravda za sve. On je ostvario puno više koristi od onog carinika što je dobio godinu zbog 60 eura.
Vratim se na početak priče. Neka šuti. Nek' ne laje ni na firmu ni na državu. Meni ne. Tebi može ti ga razumiješ.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Mah iz voza, stanica Pardubice 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija