PALESTINA - Od rijeke do mora
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
- Status: Offline
Re: PALESTINA - Od rijeke do mora
Sta mislite koje snimke, slike,... Bosnjaka ce Dodik pokazati u Izraelu?
Bojim se da ce nas ova palestinska histerija i prozivanje Izraela ipak politicki kostati.
Bojim se da ce nas ova palestinska histerija i prozivanje Izraela ipak politicki kostati.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23413 times
- Been thanked: 23931 times
Boli nas kurac sta ce taj lik pokazat bilo kome.
dream of spring...
- ironman
- sirius
Inace nas svijet gleda ko malo vode na dlanu..
Ne smijem ukazat na nepravdu i silu jer ce sila doc da i mene ubije.
Ma nabijem tu silu naq.
Ma nabijem tu silu naq.
dream of spring...
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1324 times
- Been thanked: 1567 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9123 times
- Been thanked: 10825 times
- Status: Online
Superhik wrote: 25 Mar 2025, 16:49 Sta mislite koje snimke, slike,... Bosnjaka ce Dodik pokazati u Izraelu?
Boli nas q, šta će četnik pokazati ćifutskoj varijanti četnika.
Pogotovo nas boli, jer su svi normalni ljudi otkazali učešće na nacističkom balu.
"POZVALI STE FAŠISTE!": Jevreji ljuti na Netanyahua zbog Dodika i ekipe...
Od 26. do 27. marta u Jerusalimu će se održati Međunarodna konferencija o borbi protiv antisemitizma u organizaciji izraelskog Ministarstva za dijasporu. Kritike su već unaprijed bile opsežne, jer je izraelska vlada pozvala nekoliko predstavnika desnih nacionalističkih stranaka da govore na konferenciji, uključujući Jordana Bardella iz francuskog nacionalnog mitinga, Marion Maréchal, unuku osnivača Front National Jean-Marie Le Pen, iz francuskog Identité-Libertés, i Hermanna Gérca iz španske ekstremno desnie Hermanna Tertsch-a den Democrats.
Pozvani su predstavnici stranaka koje u nekim slučajevima imaju nacističku ili fašističku prošlost i stranke u kojima antisemitizam nastavlja da ostavlja trag, nerijetko u kombinaciji sa takozvanim "pro-izraelskim" stavom, pišu švedski mediji.
To je dovelo do toga da značajan broj pozvanih istraživača, stručnjaka, debatera i političara odustane od konferencije.
Među njima su Felix Klein, njemački specijalni izaslanik za borbu protiv antisemitizma, Volker Beck, političar u njemačkoj ekološkoj stranci Die Grünen i predsjednik njemačko-izraelskog udruženja prijatelja (DIG), francuski filozof Bernard-Henri Lévy, Jonathan Greenblatt, šef američkog centra za borbu protiv klevete, direktor britanskog antidefamacijskog centra iz Londona David Hitemprsh (ADL), i direktor britanske antidefamacijske lige (ADL). ism.
U izjavi na X-u, najavljujući svoj bojkot skupa, Hirsh je napisao da Izrael desničarskim ekstremistima s antisemitizmom u prtljagu i među njihovim pristalicama ne smije dati nikakav pečat odobravanja.
Snažne su reakcije i predstavnika nekoliko jevrejskih zajednica i organizacija.
Izraelski list Haaretz je 17. marta objavio da Ephraim Mirvis, glavni britanski rabin, također odustaje od konferencije u Izraelu. U komentaru konferencije, Conseil Représentatif des Institutions Juives de France (CRIF), krovna organizacija za jevrejske institucije u Francuskoj, ponovo je potvrdila svoje protivljenje normalizaciji odnosa sa pokretima kao što je Nacionalni skup.
Iz Sjedinjenih Država, kritike su, između ostalih, iznijeli Rich Jacobs, predsjednik Unije za reformski judaizam, i Amy Spitalnick, direktorica Židovskog vijeća za javne poslove.
Spitalnick je u intervjuu za Haaretz istakao da pokušaji normalizacije evropskih krajnje desnih stranaka smanjuju sigurnost Jevreja i da se zavarava bilo ko ako vjeruje da je prihvatanje ekstremista efikasan način suprotstavljanja antisemitizmu.
Istog dana, Haaretz je intervjuirao i Arona Verständiga, predsjednika Jevrejskog centralnog vijeća Švedske, koji je kritizirao da je Izrael sada odstupio od svoje prethodne politike da nema kontakta sa strankama poput SD-a, ekstremno desničarske partije u Švedskoj.
Pozivi predstavnika krajnje desnih stranaka na konferenciju u Izraelu dio su promjene politike desničarske nacionalističke izraelske vlade na koju se referirao Verständig.
Izraelska vlada je zabrinuta za dobijanje podrške za svoju politiku u sve kritičnijem okruženju, ali dijelom i za širi ideološki konsenzus sa strankama krajnje desnice u drugim zemljama. A za stranke poput SD-a, intenzivno udvaranje Izraela uglavnom je vođeno nadom da se "pečat odobravanja" izraelske vlade može iskoristiti kao dokaz da se stranka pomirila sa svojom historijom i da nikako ne može gajiti antisemitizam.
Oštre kritike i odustajanje od konferencije pokazuju da mnogi vide trik. Kontakti s izraelskom vladom i poziv u Jerusalem ne mijenjaju činjenicu da je SD i dalje desničarska nacionalistička i rasistička stranka sa nizom predstavnika, čak i na visokim pozicijama, koji su ispoljili antisemitizam, piše švedski portal SDKM.
Među gostima na "nacističkom balu" je i Milorad Dodik.
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Jevreji diljem svijeta dugo vremena protestuju protiv politike Netaniahua pa jesul' sta postigli? Svjetska politika je uvijek bila politika sile, nemorala, nepravde,.. a mali igraci prezivljvaju samo tako sto se pozicioniraju i ne talasaju. Izrael odavno suruje sa svjetskim desnicarima bez obzira na kritike.
Izrael jeste sranje ali to sranje ima mocan lobi u Americi da isposluje bilo sta. Ako su pridobili ludog Trumpa za "humano etnicko ciscenje" Gaze i preseljenje dva miliona ljudi u Egipat,.. mogu isposlovati i neku sitnicu za naseg baju iz Laktasa.
Iako nisam sljedbenik rahmetli Alije Izetbegovica, mora se priznati da je taj znao balansirati, lobirati i ne zamjeriti se,... Sigurno nebi dozvolio da se nesto kurcimo protiv nepravde u svijetu i zamjerimo silama koje nepravdu provode.
Plus imamo i kulturu zivota gdje se ne zamjerimo lokalnoj mafiji, jaliji u carsiji iako ih osudjujemo.
Kada covjek pogleda nase sljepilo za probleme Ujgura, Huta, Sudanaca, Rohinja,... i neprozivanje Kine, Saudije, Amerike, Rusije,... a ovoliku prozivku Izraela,... tacno nam je ova palestinska histerija specijalno usmjerena podvala. Kao da je srbijanska BIA ovo tempirala racunajuci na nasu tradicionalnu glupost i coporatovno mijenje. Ne zaboraviti da je palestinska histerija pocela na hutbama u Sandzaku, potom postala dominantna u nasim medijima i rezultat vidimo. Sve vise slavimo Putina bez obzira sta nam je Rusija sve spakovala, jer je protivnik mrske Amerike. A Amerika mrska zbog Izraela. Tacno smo glup narod. Jebala nas vise Palestina i mrski cifutski neprijateljski Izrael 5000 km daleko.
Ukoliko se Dodik priblizi Izraelu vise nego nasa diplomatija,.. to je nas poraz. Jer uz Izrael u paketu ide i Amerika.
Jebace nam nanu unuci ako im u amanet ostavimo manje BiH zbog boli u vasem q.
Nadam se iskreno da necu u buducnosti ovdje napisati nesto u stilu "eto vam vasa Palestina, ili sta sam rekao, ili sto nam je ovo trebalo".
Izrael jeste sranje ali to sranje ima mocan lobi u Americi da isposluje bilo sta. Ako su pridobili ludog Trumpa za "humano etnicko ciscenje" Gaze i preseljenje dva miliona ljudi u Egipat,.. mogu isposlovati i neku sitnicu za naseg baju iz Laktasa.
Iako nisam sljedbenik rahmetli Alije Izetbegovica, mora se priznati da je taj znao balansirati, lobirati i ne zamjeriti se,... Sigurno nebi dozvolio da se nesto kurcimo protiv nepravde u svijetu i zamjerimo silama koje nepravdu provode.
Plus imamo i kulturu zivota gdje se ne zamjerimo lokalnoj mafiji, jaliji u carsiji iako ih osudjujemo.
Kada covjek pogleda nase sljepilo za probleme Ujgura, Huta, Sudanaca, Rohinja,... i neprozivanje Kine, Saudije, Amerike, Rusije,... a ovoliku prozivku Izraela,... tacno nam je ova palestinska histerija specijalno usmjerena podvala. Kao da je srbijanska BIA ovo tempirala racunajuci na nasu tradicionalnu glupost i coporatovno mijenje. Ne zaboraviti da je palestinska histerija pocela na hutbama u Sandzaku, potom postala dominantna u nasim medijima i rezultat vidimo. Sve vise slavimo Putina bez obzira sta nam je Rusija sve spakovala, jer je protivnik mrske Amerike. A Amerika mrska zbog Izraela. Tacno smo glup narod. Jebala nas vise Palestina i mrski cifutski neprijateljski Izrael 5000 km daleko.
Ukoliko se Dodik priblizi Izraelu vise nego nasa diplomatija,.. to je nas poraz. Jer uz Izrael u paketu ide i Amerika.
Jebace nam nanu unuci ako im u amanet ostavimo manje BiH zbog boli u vasem q.
Nadam se iskreno da necu u buducnosti ovdje napisati nesto u stilu "eto vam vasa Palestina, ili sta sam rekao, ili sto nam je ovo trebalo".
- Pleše S Vukovima
- Na probnom
- Been thanked: 5 times
Postoji ozbiljan plan međunarodne fondacije da se osigura konačan prekid sukoba na Bliskom Istoku.
Dio Arapa Palestine bi dobio priliku da se iseli u Siriju i Sudan.
To je dio relokacijskog plana koji bi osigurao za 2 milijuna palestinskih Arapa nove stanove, nove gradove, sa izgrađenom prometnom i društvenom infrastrukturom.
https://postimg.cc/nXhzZw12/ce2f0731#:~ ... %5B/url%5D
Najviše se predlaže Sudan zbog veličine teritorija. A s time se smatra da bi Sudan i Južni Sudan opet mogli biti povezani.

Teritorij Gaze i Zapadne obale
Tko bi platio preseljenje i izgradnju novih gradova ?
Tko bi financirao konstrukciju od organizacije, transfera i dolaska u novu zemlju ?
Tko bi osigurao politička prava u novoj državi ?
To sve snosili bi Sjedinjene Države i Izrael, pa onda i sve zainteresirane države, prioritetno arapske.

Plan relokacije - Sudan
Dio Arapa Palestine bi dobio priliku da se iseli u Siriju i Sudan.
To je dio relokacijskog plana koji bi osigurao za 2 milijuna palestinskih Arapa nove stanove, nove gradove, sa izgrađenom prometnom i društvenom infrastrukturom.
https://postimg.cc/nXhzZw12/ce2f0731#:~ ... %5B/url%5D
Najviše se predlaže Sudan zbog veličine teritorija. A s time se smatra da bi Sudan i Južni Sudan opet mogli biti povezani.

Teritorij Gaze i Zapadne obale
Tko bi platio preseljenje i izgradnju novih gradova ?
Tko bi financirao konstrukciju od organizacije, transfera i dolaska u novu zemlju ?
Tko bi osigurao politička prava u novoj državi ?
To sve snosili bi Sjedinjene Države i Izrael, pa onda i sve zainteresirane države, prioritetno arapske.

Plan relokacije - Sudan
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4163 times
- Been thanked: 3070 times
Hoćete sad pustiti i ovoga da mlatimuda po forumu ko i onog rocka? Ako da, onda idem opet u hibernaciju..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1567 times
- Been thanked: 2924 times
Koje ba , ko te gleda, pa gleda te ko jetima kojeg treba zastiti i svezati ruke da četnik pokolje kao u Srebrenici.ironman wrote: 25 Mar 2025, 17:13 Inace nas svijet gleda ko malo vode na dlanu..
Ma nabijem tu silu naq.
Eto kako te gleda.
Da te se kulturno riješi.
Gleda ko UN kad je udario embargo, šta ja imam sa tim što EUFOR je u BIH, i on će me štitit

Ko ne uči greške iz historije, moze ih opet ponoviti u buducnosti.
Još biti musliman u Evropskom kontinentu, pa kad bi jeo krmetinu i išao samo na Bajram, ti si kulturološki musliman i trn u oku Evrope koja ne moze da asimilira muslimane.
Zapravo takav demokratski musliman vise nervira, jer nije otvoren, ne znaš kako da postupaš sa njim, a zadrzava islamsku kulturu kolko tolko pa makar ona bila puna poroka.
Taj musliman je tajni agent, nema bradu i nema odrezane pantalone.
Treba jačati kantonalno policiju gdje su Bošnjaci većina, ako su vec OSBIH nakaradne nek ima kao što se jača MUP RS.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- ironman
- sirius
Pa to sam ironicno napiso.Mutevelija wrote: 31 Mar 2025, 03:18Koje ba , ko te gleda, pa gleda te ko jetima kojeg treba zastiti i svezati ruke da četnik pokolje kao u Srebrenici.ironman wrote: 25 Mar 2025, 17:13 Inace nas svijet gleda ko malo vode na dlanu..
Ma nabijem tu silu naq.
Eto kako te gleda.
Da te se kulturno riješi.
Gleda ko UN kad je udario embargo, šta ja imam sa tim što EUFOR je u BIH, i on će me štitit
Ko ne uči greške iz historije, moze ih opet ponoviti u buducnosti.
Još biti musliman u Evropskom kontinentu, pa kad bi jeo krmetinu i išao samo na Bajram, ti si kulturološki musliman i trn u oku Evrope koja ne moze da asimilira muslimane.
Zapravo takav demokratski musliman vise nervira, jer nije otvoren, ne znaš kako da postupaš sa njim, a zadrzava islamsku kulturu kolko tolko pa makar ona bila puna poroka.
Taj musliman je tajni agent, nema bradu i nema odrezane pantalone.
Treba jačati kantonalno policiju gdje su Bošnjaci većina, ako su vec OSBIH nakaradne nek ima kao što se jača MUP RS.
Da nas svijet gleda ko malo vode na dlanu..
dream of spring...
- Mutevelija
- Selonačelnik
Bošnjaci nemaju ništa protiv Jevrejskog naroda kao takvog i to treba biti jasno.
I Jevreji su živjeli sa muslimanima u Bosni i Hercegovini prije više od 100 godina.
Bošnjaci imaju protiv nepravde i zuluma koji čini 52 država SAD-a na okupiranoj zemlji .
I Bošnjaci se nemaju ništa nikome pravdati jer su doživjeli genocid kao i Jevreji holokaust na teritoriju istog kontinenta.
I Jevreji su živjeli sa muslimanima u Bosni i Hercegovini prije više od 100 godina.
Bošnjaci imaju protiv nepravde i zuluma koji čini 52 država SAD-a na okupiranoj zemlji .
I Bošnjaci se nemaju ništa nikome pravdati jer su doživjeli genocid kao i Jevreji holokaust na teritoriju istog kontinenta.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Sioux
- Inventar foruma
Ta država je važnija od svih ostalih država zajedno..
Pogled Joca Vujičića
- Mutevelija
- Selonačelnik
Koja?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Sioux
- Inventar foruma
- ironman
- sirius
Manojlo strikes back .
Ko imperija.
Samo u opancima s onim vrhovima zakrivljenim..
Aupm ,storm trooper sa sajkacom
Ko imperija.
Samo u opancima s onim vrhovima zakrivljenim..
Aupm ,storm trooper sa sajkacom

dream of spring...
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 210 times
- Been thanked: 143 times
Hajde , hajde pohiti da se spremis za mobilizaciju I gibire za katastrofe. Nije forumanje za tebe , boli koga hos ti forumat ili neces.Melek wrote: 31 Mar 2025, 00:52 Hoćete sad pustiti i ovoga da mlatimuda po forumu ko i onog rocka? Ako da, onda idem opet u hibernaciju..
Na drugu ruku onaj dzeneral war je dodik , vazda navio za izrael prikazuje Bosnjake ko nekakve hamasovce I kako izdadose nalog za hapsenje nesta ga sa foruma
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39851 times
- Been thanked: 25863 times
Rafa bez zgrada i stanovnika. Najvece etnicko ciscenje modernog doba. I sve u prenosu uzivo.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12265 times
- Been thanked: 12935 times