Božo Vrećo

Sve o muzici, šta je aktuelno, tekstovi pjesama
immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13499 times
Been thanked: 14705 times
Status: Offline

Re: Božo Vrećo razgovarao s bogom

Post by immuno »

HAVANA wrote: 11 Dec 2024, 15:47IMG_0881.jpeg

Bravo :aplauzz dodjes ,skolujes se, steknes "slavu " i onda pljuj po tom gradu ....mrs
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41468 times
Been thanked: 28260 times

Re: Božo Vrećo

Post by Rum »

Jedini Fočak koji se nije snašao u Sarajevu
FB_IMG_1765369030584.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31352 times
Been thanked: 29082 times

Post by Morgen »

Ama bude mi lose od vasih bosanskih pravoslavaca njihovih prezimena

Vreco
Pudar
Dodik
A najgori mi

PUHALO
Tacno sam alergicna na takva prezimena
Ima i u dalmaciji takvih nenormalnih

A da budem u temi

Ne volim bozin glas, ne slusam ga
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara »

ja volem Bozin glas, volim kako pEva

I nisam citala intervju gdje je rekao bla bla bla, nemam volje, jer imam osjecaj da je opet nesto izvuceno iz konteksta.

Ako ko ima link neka postavi, mozda se i nakanim procitati nekad.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1660 times
Been thanked: 1493 times

Re: Božo Vrećo razgovarao s bogom

Post by Tokmak »

Krokodil Behko wrote: 08 Dec 2024, 15:35
BOŽO VREĆO, SASVIM OTVORENO: "Možda me u Sarajevu nisu svi prihvatili jer nisam musliman; ljudi se boje slobode" (VIDEO)

Poznati interpretator sevdalinke Božo Vrećo gostovao je sinoć na Face TV gdje je govorio o svojoj karijeri i duhovnim uvjerenjima.

"Ljudi se boje slobode. Od samog početka. Možda nikada nisam prihvaćen zato što nisam musliman. U ovom sam gradu za njih Srbin koji živi u Sarajevu! Srbin koji se bavi sevdalinkom. Osamdeset posto stanovnika u ovom gradu misli da sevdalinku treba izvoditi musliman", kazao je Vrećo čiji su koncerti u Sarajevu redovno rasprodani.

Vrećo je kazao da je njegova publika drugačija i da su to ljudi koji vole i praštaju.

“Današnji sistem je vrlo rušilački i nikada nisam htio biti dio tog društva", kazao je Vrećo.

“Iz sve mržnje koja je upućena meni dolazi samo najčišća ljubav koju ćeš uvijek dobiti i koja će uvijek biti dio mene", kazao je Vrećo i dodao da je određen od Boga da prenese poruke ljubavi.

Vrećo je govorio i o gradu iz kojeg potiče, Foči, te pjesmama koje je pisao o ubijenoj djevojčici Elmi i Aladža džamiji.

“Djevojčica Elma je moja prva ljubav. Ubijena je u Foči na kućnom pragu. Poslije puno godina sam je usnio i ona meni kaže: ‘Božo, ja te i dalje vidim i čujem kako mi pjevaš!’ Ja sam zapisao taj tekst! To jutro sam imao takvu inspiraciju i Božji priziv! Jako me boljelo to i boli me i dan-danas!” kazao je.

Vrećo je, podsjetimo, djetinjstvo proveo u Foči, gradu u kojem su počinjeni brojni zločini nad bošnjačkim stanovnicima. U Foči su tokom rata porušene sve džamije, a to je i grad iz kojeg je potekao najveći broj ratnih zločinaca u BiH.

Vrećo je o ratnim danima u Foči kazao da su živjeli u domu u kojem je sa svih strana bio odsustvo svjetlosti.

“U tom domu, da bi smo ostali prisebni, u toj gladi, u tom besomučnom traganju moja majka je govorila da zapjevamo tiho. Možda je tu bilo moje rađanje sevdaha. Možda je to ta žar ptica. Možda je to bio taj trenutak kada me Bog odabrao”, kazao je.

Na pitanje voditelja da li je u Foči u očima posmatrača čudan, kazao je da su umjetnici svuda čudni.

Vrećo je kazao i da ne postoji muško-ženska dualnost te da postoji samo biće.

“Muškarci su prvi nosili visoke potpetice, prvi su koristili šminku…” rekao je, između ostalog.

Kompletno gostovanje Bože Vreće pogledajte u videu.
Treba li pisati da bi @somnia sad napisao:

😂😂😂
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2910 times
Been thanked: 24114 times
Status: Online

Post by HAVANA »

Kaze jedini focak sto se nije snaso u sarajevu.Po njegovom.A bogme snaso se itekako.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Post Reply

Return to “Muzika”