Sex sa prijateljem-za ili protiv

Slatko ćoše.....

Moderators: spacebound, Duminjo

Sex sa prijateljem/prijateljicom

Da
67
48%
Ne
64
46%
Da, pa makar puklo prijateljstvo
9
6%

Total votes: 140

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1584 times
Been thanked: 2942 times
Status: Offline

Re: Sex sa prijateljem-za ili protiv

Post by Mutevelija » 22 Aug 2024, 07:08

Mogu one imati prijatelja ali tog prijatelja iskorištavaju na način da je tu kad im je teško, ali opet taj prijatelj gubi muškost ako bi postupao sa prijateljicom kao sto ona sa njim.
Tipa da smara o vezama je i odnosima sa ženama.
Mogu ali to su dvije prijateljice :D.
Ako on nema nikako muskog društva

Mene jednostavno počne nervirati kad pričaju o svojim muškarcima, ne da bi nešto pokušao sa njima, nego jer nas trpaju u isti koš, ide za kretena a generalizije muške.
Lahko možeš postati tu Simp, treba imati granicu koliko ćeš jooj biti podrška i izbjegavati ulogu spasioca
.
Žene vole da su zaštićene i da se uvijek mogu nekom muškarcu obratiti za podršku.

Probajte kao muškarac obratiti se prijateljici kad vam je teško za emocionalnu podršku i i osjećati ćete se slabo i manje muški .

Moj konačan odgovor izmedju
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3752 times
Been thanked: 3479 times

Post by Naseef Mushroom » 22 Aug 2024, 07:17

Mutevelija wrote: 22 Aug 2024, 07:08 Mogu one imati prijatelja ali tog prijatelja iskorištavaju na način da je tu kad im je teško, ali opet taj prijatelj gubi muškost ako bi postupao sa prijateljicom kao sto ona sa njim.
Tipa da smara o vezama je i odnosima sa ženama.
Mogu ali to su dvije prijateljice :D.
Ako on nema nikako muskog društva

Mene jednostavno počne nervirati kad pričaju o svojim muškarcima, ne da bi nešto pokušao sa njima, nego jer nas trpaju u isti koš, ide za kretena a generalizije muške.
Lahko možeš postati tu Simp, treba imati granicu koliko ćeš jooj biti podrška i izbjegavati ulogu spasioca
.
Ima ona epizoda iz serije King of Queens, gdje Spence živi u stanu sa cimerkom atraktivnom Latino manekenkom. Kada su joj došle prijateljice da skupa izađu a ona se počne presvlačiti, pita je jedna “Zar ćeš se pred njim presvlačiti? Zar ti nije neugodno pred njim?”
A ona na to “Zašto? Pa to je samo Spence” :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20970 times
Been thanked: 18927 times
Status: Online

Post by Masamune » 22 Aug 2024, 07:38

Jarane, ima žena u životu na koje muškarac gleda kao da su mu sestre. Muško-žensko prijateljstvo postoji. Možda neke teme mogu biti čudne i neprijatne, ali i to se da prevazići. Čuj muškarac koji sasluša najbolju prijateljicu o njenom ljubavnom životu nije muškarac i nema prijatelje... kakve su to gluposti? Nije uvijek friendzone u pitanju. Budala si ako si svjestan da ti se sviđa, a dozvoljavaš taj isti friendzone i šutiš. Ne u slučaju kad to nije tako. Nekad muškarac prijatelj prijateljici može otvoriti oči ako joj kaže nešto iz perspektive muškarca.

Nisu svi muškarci isti, ali nisu ni žene. Jedino što je činjenica jeste da smo i jedni i drugi puni stereotipa i kompleksa.

Da muškarac i žena nikako ne mogu biti prijatelji je teška glupost. Ko god to tvrdi on ima teške komplekse.
Last edited by Masamune on 22 Aug 2024, 07:42, edited 3 times in total.

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24200 times
Been thanked: 26283 times

Post by Shadow » 22 Aug 2024, 07:40

Mescini su i pederi ne samo kompleksasi. Ne znam. Vidi s njim.
Acta non Verba

bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 234 times
Been thanked: 658 times

Post by bez » 22 Aug 2024, 07:42

valjda je preduslov za razvoj bilo kakvog ozbiljnijeg odnosa prijateljstvo, znaci ako nije sex sa nekim koga nemas namjeru vise nikad vidit, prijateljstvo bi se trebalo podrazumijevati

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3752 times
Been thanked: 3479 times

Post by Naseef Mushroom » 22 Aug 2024, 08:02

Masamune wrote: 22 Aug 2024, 07:38 Jarane, ima žena u životu na koje muškarac gleda kao da su mu sestre. Muško-žensko prijateljstvo postoji. Možda neke teme mogu biti čudne i neprijatne, ali i to se da prevazići. Čuj muškarac koji sasluša najbolju prijateljicu o njenom ljubavnom životu nije muškarac i nema prijatelje... kakve su to gluposti? Nije uvijek friendzone u pitanju. Budala si ako si svjestan da ti se sviđa, a dozvoljavaš taj isti friendzone i šutiš. Ne u slučaju kad to nije tako. Nekad muškarac prijatelj prijateljici može otvoriti oči ako joj kaže nešto iz perspektive muškarca.

Nisu svi muškarci isti, ali nisu ni žene. Jedino što je činjenica jeste da smo i jedni i drugi puni stereotipa i kompleksa.

Da muškarac i žena nikako ne mogu biti prijatelji je teška glupost. Ko god to tvrdi on ima teške komplekse.
Pa nije svako muško i žensko prijateljstvo isto.
Evo ja imam dosta prijateljica, neke sam upoznao preko supruge, neke su supruge mojih prijatelja i rođaka, a kod nekih bez obzira na gluposti koje pišem na forumu vezano za slike žena ja nikada ne bih suprugu prevario.

Tako je i kod dosta muškaraca, imaju vezu ili brak gdje su vjerni i neće odmah pokušati da nađe način kako da je zaskoči.

Znamo na kakvo prijateljstvo mislimo. Ako imaš krug prijatelja, njih četiri a ti peti i ako si za jednu od njih tu kao rame ta plakanje, 5-10 godina si tu da slušaš o njenim vezama, avanturama, upoznavanjima, prekidima, problemima u vezi, ako si za vrijeme vašeg prijateljstva se naslušao ko joj se sviđa i sa kim je bila, od bogatog biznismena do momka skromnih primanja, od muškarca koji liči na Brad Pitta do muškarca koji liči na Boru Drljaču, od bodibildera do feminiziranog romantičara a nikada nije ni indirektno naglasila da bi mogla pomisliti da proba i sa tobom, onda ili te smatra da si gay ili te smatra prijateljicom umjesto prijateljem gdje ne vidi u tebi ni M od muškarca.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 22 Aug 2024, 08:03

Masamune wrote: 22 Aug 2024, 07:38 Jarane, ima žena u životu na koje muškarac gleda kao da su mu sestre. Muško-žensko prijateljstvo postoji. Možda neke teme mogu biti čudne i neprijatne, ali i to se da prevazići. Čuj muškarac koji sasluša najbolju prijateljicu o njenom ljubavnom životu nije muškarac i nema prijatelje... kakve su to gluposti? Nije uvijek friendzone u pitanju. Budala si ako si svjestan da ti se sviđa, a dozvoljavaš taj isti friendzone i šutiš. Ne u slučaju kad to nije tako. Nekad muškarac prijatelj prijateljici može otvoriti oči ako joj kaže nešto iz perspektive muškarca.

Možeš se otvoriti ali ne Mozes toliko kao one .
Slabije se osjećaš to je moja poanta.
Zašto moje rijeci Vadis iz konteksta da bi dokazao da si u pravu.

Mogu biti Ali muškarac mora imati neku distancu , jer se pretvara u rame za plakanje samo, i ona njemu u rame za plakanje , a ako u toj vezi on vidi nju bolju prijateljicu od bilo kojeg muskog prijatelja, nek ne očekuje od nje rame za plakanje jer pobogu muško je, može samo u rijetkim i teškom situacijama .
I ona ga vidi kao slabije rame za plakanje ako cmizdri njoj sto ga ostavila djevojka, a ako bi ona njemu cmizdrila sto ju je momak povrijedio, on bi se osjećao moćno, zastitmicki.

Eh sad da li su tu njegove namjere iskrene prijateljske ja ne znam . Ili je zeli iskoristiti ranjivu pa je stalno joj rame za plakanje.
Last edited by Mutevelija on 22 Aug 2024, 08:09, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 22 Aug 2024, 08:07

Mutevelija wrote: 22 Aug 2024, 08:03

Ma jok kakvo slabije... ako su vam namjere iskrene nema tu slabije jače, a ako ima nešto što stvara neprijatnost o tome nećete pričati ili hoćete kad se ona prevaziđe.
Ni pred najboljim jaranima većina nas ne priča sve što nas muči i baš o svemu. Tako je i kad je žensko s druge strane.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 22 Aug 2024, 08:10

Masamune wrote: 22 Aug 2024, 08:07
Mutevelija wrote: 22 Aug 2024, 08:03

Ma jok kakvo slabije... ako su vam namjere iskrene nema tu slabije jače, a ako ima nešto što stvara neprijatnost o tome nećete pričati ili hoćete kad se ona prevaziđe.
Ni pred najboljim jaranima većina nas ne priča sve što nas muči i baš o svemu. Tako je i kad je žensko s druge strane.
Probaj biti toliko emocionalan kao one o tome i nek ti bude rame za plakanje pa mi javi :oo
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 22 Aug 2024, 08:12

Naseef Mushroom wrote: 22 Aug 2024, 08:02

Pa nije svako muško i žensko prijateljstvo isto.
Evo ja imam dosta prijateljica, neke sam upoznao preko supruge, neke su supruge mojih prijatelja i rođaka, a kod nekih bez obzira na gluposti koje pišem na forumu vezano za slike žena ja nikada ne bih suprugu prevario.

Tako je i kod dosta muškaraca, imaju vezu ili brak gdje su vjerni i neće odmah pokušati da nađe način kako da je zaskoči.

Znamo na kakvo prijateljstvo mislimo. Ako imaš krug prijatelja, njih četiri a ti peti i ako si za jednu od njih tu kao rame ta plakanje, 5-10 godina si tu da slušaš o njenim vezama, avanturama, upoznavanjima, prekidima, problemima u vezi, ako si za vrijeme vašeg prijateljstva se naslušao ko joj se sviđa i sa kim je bila, od bogatog biznismena do momka skromnih primanja, od muškarca koji liči na Brad Pitta do muškarca koji liči na Boru Drljaču, od bodibildera do feminiziranog romantičara a nikada nije ni indirektno naglasila da bi mogla pomisliti da proba i sa tobom, onda ili te smatra da si gay ili te smatra prijateljicom umjesto prijateljem gdje ne vidi u tebi ni M od muškarca.
Drugo je kad si isključivo kao nečiji tampon... od toga treba bježati. Ako ste samo na to mislili onda ok.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 22 Aug 2024, 08:13

Mutevelija wrote: 22 Aug 2024, 08:10
Masamune wrote: 22 Aug 2024, 08:07
Probaj biti toliko emocionalan kao one o tome i nek ti bude rame za plakanje pa mi javi :oo
Jarane, radi se o zrelosti i iskrenosti prema samom sebi, ali i prema njoj. Kad dođeš do te faze to nije nikakav problem.

Kao što rekoh... tebe muče kompleksi po tom pitanju.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 22 Aug 2024, 08:16

Masamune wrote: 22 Aug 2024, 08:13
Mutevelija wrote: 22 Aug 2024, 08:10

Jarane, radi se o zrelosti i iskrenosti prema samom sebi, ali i prema njoj. Kad dođeš do te faze to nije nikakav problem.

Kao što rekoh... tebe muče kompleksi po tom pitanju.
Ne muce.
Kakvi kompleksi?
O ovome se radi, muškarcima ni zenama me treba biti "spasilac"

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 234 times
Been thanked: 658 times

Post by bez » 22 Aug 2024, 08:18

muce, trazis tudje misljenje o tom a trebas imat svoje

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 22 Aug 2024, 08:19

Pa ti pričaš kao da je svaki m/ž odnos u kontekstu prijateljstva takav.
Rekoh gore... ako je samo u pitanju iskorištavanje i slično nemoj sebi dozvoliti da budeš nečiji tampon. Neće te ni ona gnjaviti konstantno s tim ako joj je stalo do tebe.
Mene nikad nisu gnjavile, a bome imao sam i dobrih prijateljica. Sa dvije sam i dalje u kontaktu. One su mi kao sestre... nikad ih nisam gledao kao nešto drugo u seksualnom smislu.
Last edited by Masamune on 22 Aug 2024, 08:21, edited 2 times in total.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 22 Aug 2024, 08:19

Ima vise kompleksa , koji kompleksi , Lahko je reci tebe muci kompleks , ali morate reci koji, u protivnom sam upravu i sluzite se ad hominemom i gubite raspravu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 22 Aug 2024, 08:22

Masamune wrote: 22 Aug 2024, 08:19 Pa ti pričaš kao da je svaki m/ž odnos u kontekstu prijateljstva takav.

Rekoh gore... ako je samo u pitanju iskorištavanje i slično nemoj sebi dozvoliti da budeš nečiji tampon. Neće te ni ona gnjaviti konstantno s tim ako joj je stalo do tebe.
Nisam to rekao da je svaki.
Kazem ako muškarac nema muskih prijatelja i muskog društva i samo ima zensko on postaje prijateljica .

Muškarci ti neće tolerirati da im toliko kukas kao zene, ohrabriti ce te na podrugljiv nacin i reci istinu pa koliko ona gorka bila , dok ce te prijateljica saslušati kao što si nju ali ako vam to pređe u naviku , nije dobro po tebe .
Eto to sam rekao.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 22 Aug 2024, 08:23

Mutevelija wrote: 22 Aug 2024, 08:22
Masamune wrote: 22 Aug 2024, 08:19 Pa ti pričaš kao da je svaki m/ž odnos u kontekstu prijateljstva takav.

Kazem ako muškarac nema muskih prijatelja i muskog društva i samo ima zensko on postaje prijateljica .

Muškarci ti neće tolerirati da im toliko kukas kao zene, ohrabriti ce te na podrugljiv nacin i reci istinu pa koliko ona gorka bila , dok ce te prijateljica saslušati kao što si nju ali ako vam to pređe u naviku , nije dobro po tebe .
Eto to sam rekao.
I to ne mora značiti. Jarane, mani se apsolutizama predstavljajući ih kao neke univerzalne činjenice i istine. To je logička greška.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 22 Aug 2024, 08:31

Mutevelija wrote: 22 Aug 2024, 08:19 Ima vise kompleksa , koji kompleksi , Lahko je reci tebe muci kompleks , ali morate reci koji, u protivnom sam upravu i sluzite se ad hominemom i gubite raspravu.
Pa s obzirom da je s tobom vrlo često nemoguće normalno voditi diskusiju (u skladu sa ranijim iskustvom) i da tvrdoglavo držiš samo jednu svoju liniju odbacujući sve što dolazi s druge strane po defaultu, tad je ad hominem itekako opravdan.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 22 Aug 2024, 08:53

Masamune wrote: 22 Aug 2024, 08:23
Mutevelija wrote: 22 Aug 2024, 08:22

Eto to sam rekao.
I to ne mora značiti. Jarane, mani se apsolutizama predstavljajući ih kao neke univerzalne činjenice i istine. To je logička greška.
Moguće je to, ali teško i rijetko .
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood: