Hrvatska - aktuelnosti

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Hrvatska - aktuelnosti

Post by storm » 06 Mar 2016, 21:24

Nole wrote:
mehaning wrote:U prošlosti ostaju samo oni, koji nemaju muda krenuti u budučnost... :djed
Meho niko ne traži da se Jastrebarsko sravni sa zemljom i da ne postoji ali nazvati ga prijateljem dece, a jedini grad koji je imao dečiji logor u Evropi je drskost i bezobrazluk da se ne izrazim drugačije.
Pa nije da niste i to pokušali nedavno ...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Mar 2016, 21:25

storm wrote:
Nole wrote:
storm wrote:
Nole wrote:Grad Jastrebarsko proglašen prijateljem dece. Jedini grad u Evropi u kom je bio logor za decu proglašen prijateljem dece....sramota....nemam komentar
Vidiš da ga imaš...

kako to misliš, jedini grad sa djecom logorašima?
Koliko znam milijuni djece su bili internirani tijekom ww2 diljem svijeta, a i nakon tog rata u ruskim kazamatima...ili ne??
U ovom logoru nije bilo starijih već sam deca sa Kozare. Tito je objavio da su partizani oslobodili logor i da je spašeno 900 dece koja su bila mučena.
I u Aušvicu je bilo dece ali i odraslih. U Jastrebarskom nije bilo odraslih već deca od 1 meseca do 14 godina.
ah da ...uvijek zaboravljam, da vi brojite jedino pod žrtve svoje....ostali manje više....
žrtve su žrtve. Trebali Srebrenicu nazvati grad prijatelj Srba?

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Mar 2016, 21:28

storm wrote:
Nole wrote:
mehaning wrote:U prošlosti ostaju samo oni, koji nemaju muda krenuti u budučnost... :djed
Meho niko ne traži da se Jastrebarsko sravni sa zemljom i da ne postoji ali nazvati ga prijateljem dece, a jedini grad koji je imao dečiji logor u Evropi je drskost i bezobrazluk da se ne izrazim drugačije.
Pa nije da niste i to pokušali nedavno ...
Šta god neki Srbin ovde napiše o bilo čemu ti si prvibkoji ćeš nešto osporavati. Ovde i ti i ja znamo da sam sad ja u pravu ali ti ćeš da vadiš neke druge podatke....što ti to treba.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 06 Mar 2016, 21:35

Normalno....prešutjeti glupost znači i odobravati istu...ma iz čijih usta dolazila.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 06 Mar 2016, 21:35

Izjednačavanje jednih i drugih ne može nikako biti u redu. :cudi
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Mar 2016, 21:39

storm wrote:Normalno....prešutjeti glupost znači i odobravati istu...ma iz čijih usta dolazila.
Ne pominjem žrtve ni folksdojčera ni četničke ni ustaške ni progon Italijana već samo pišem o cinizmu. Proglasiti grad koji je u svojoj istoriji imao dečiji logor prijateljem dece je cinizam...šta ti misliš o tome? Pusti sad nedića pavelića mihajlovića....ovo me zanima.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 06 Mar 2016, 21:41

Lebowski wrote:Izjednačavanje jednih i drugih ne može nikako biti u redu. :cudi
Zar nije zločin- zločin?
Objasni mi ti u čemu se razlikuju?
Pobijali su i jedni i drugi ciljano protivnike režima, ciljano etničke skupine, uspostavljani su logori...
Ne pada mi na pamet trunku braniti ni jedne ni druge...još manje se identificirati s nekima.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 06 Mar 2016, 21:43

Nole wrote:
storm wrote:Normalno....prešutjeti glupost znači i odobravati istu...ma iz čijih usta dolazila.
Ne pominjem žrtve ni folksdojčera ni četničke ni ustaške ni progon Italijana već samo pišem o cinizmu. Proglasiti grad koji je u svojoj istoriji imao dečiji logor prijateljem dece je cinizam...šta ti misliš o tome? Pusti sad nedića pavelića mihajlovića....ovo me zanima.
Da li ti znaš po kojim to ide kriterijima?
Što znaš uopće o Jastrebarskom- danas?
Da to možda nije rijeć o najvećim površinama za djećija igrališta, da nije možda rijeć o kids friendly gradu.....dovoljno vrtića, kvalitetnih po glavi stanovnika....
ali ti i slični ste iste sekunde u drugom svjetskom ratu :lud

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Mar 2016, 21:45

storm wrote:
Lebowski wrote:Izjednačavanje jednih i drugih ne može nikako biti u redu. :cudi
Zar nije zločin- zločin?
Objasni mi ti u čemu se razlikuju?
Pobijali su i jedni i drugi ciljano protivnike režima, ciljano etničke skupine, uspostavljani su logori...
Ne pada mi na pamet trunku braniti ni jedne ni druge...još manje se identificirati s nekima.
Storme u pravu si zločin je zločin i onaj ko ga je počinio je zločinac ma ko bio. Ali otišao si od teme. O Jastrebarskom se radi.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Mar 2016, 21:48

storm wrote:
Nole wrote:
Da li ti znaš po kojim to ide kriterijima?
Što znaš uopće o Jastrebarskom- danas?
Da to možda nije rijeć o najvećim površinama za djećija igrališta, da nije možda rijeć o kids friendly gradu.....dovoljno vrtića, kvalitetnih po glavi stanovnika....
ali ti i slični ste iste sekunde u drugom svjetskom ratu :lud
Normalno jer u tom gradu je pobijeno nekoliko stotina dece. Mogu sad praviti svemirska igrališta za decu tu mrlju iz prošlosti izbrisati ne mogu.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 06 Mar 2016, 21:49

Našao se tko će o mrljama....de prošetaj, dosadan si....

Inače te čitam kako urlaš po forumu kako je 21. vijek....ali ti nikako da izađeš iz 20.og.....u biti kako ti odgovara.....zato se ja još jedini i igram tu s tobom....

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Mar 2016, 21:56

storm wrote:Našao se tko će o mrljama....de prošetaj, dosadan si....

Inače te čitam kako urlaš po forumu kako je 21. vijek....ali ti nikako da izađeš iz 20.og.....u biti kako ti odgovara.....zato se ja još jedini i igram tu s tobom....
Kad ne želite biti realni. Optužujete me da pravdam zločine što nikada nisam radio. Svaki zločin sam osudio. Ni jedan nisam pravdao. Ovde mi je samo to zasmetalo jer je jedini grad u Evropi koji je imao isključivo dečiji logor. A sa Hrvatima danas nemam nikakvih problema. Baš dosta prijatelja imam u HR.

mehaning
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mehaning » 06 Mar 2016, 22:01

Nole wrote:

Kad ne želite biti realni. Optužujete me da pravdam zločine što nikada nisam radio. Svaki zločin sam osudio. Ni jedan nisam pravdao. Ovde mi je samo to zasmetalo jer je jedini grad u Evropi koji je imao isključivo dečiji logor. A sa Hrvatima danas nemam nikakvih problema. Baš dosta prijatelja imam u HR.
Ne mogu se ne složiti sa stormom, da si prekojako dosadan sa WW2... :123

Ljudi koji danas žive u Jastrebarskom nemaju blage veze sa drugim svjetskim ratom... :123

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 06 Mar 2016, 22:02

Mir decki, mir..pustite povijest..
Poskupise nam struju..
Ama Orescic ce nama aman uvesti svakofaznu..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 06 Mar 2016, 22:14

mehaning wrote:
Nole wrote:

Ne mogu se ne složiti sa stormom, da si prekojako dosadan sa WW2... :123

Ljudi koji danas žive u Jastrebarskom nemaju blage veze sa drugim svjetskim ratom... :123
Pa ko osuđuje te ljude što tamo žive? Samo sam napisao da je cinizam tom gradu dati tu titulu i ništa više.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9387 times
Been thanked: 11147 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 07 Mar 2016, 00:13

Kako ćemo onda zvati Vukovar?

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Mar 2016, 22:32

Krokodil Behko wrote:Kako ćemo onda zvati Vukovar?
Po JNA ....Ih koliko li su puta ušli u centar i samo naređenje povlači se...nisam tamo bio, ja sam sa jedinicom bio u Sarvašu kod Osijeka al ovi moji drugari koji su bili na Vukovaru tako govore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9387 times
Been thanked: 11147 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 07 Mar 2016, 22:37

Nole wrote:
Po JNA ....Ih koliko li su puta ušli u centar i samo naređenje povlači se...nisam tamo bio, ja sam sa jedinicom bio u Sarvašu kod Osijeka al ovi moji drugari koji su bili na Vukovaru tako govore.
Nisam mislio na JNA, ni na sistem RiK u JNA, nego na Ovčaru i sl., ako već govorimo o pravima gradova na ove ili one epitete. Jbg, kad već moramo da pamtimo Jastebarsko koje je bilo prije 75 godina, valjda bi trebali ponekad i o Vukovaru, koji je bio prije svega 25 godina.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Mar 2016, 22:44

Krokodil Behko wrote:
Nole wrote:
Nisam mislio na JNA, ni na sistem RiK u JNA, nego na Ovčaru i sl., ako već govorimo o pravima gradova na ove ili one epitete. Jbg, kad već moramo da pamtimo Jastebarsko koje je bilo prije 75 godina, valjda bi trebali ponekad i o Vukovaru, koji je bio prije svega 25 godina.
I jedno i drugo su istorija? Ne? Ako je Jastrebarsko (jedini dečiji logor u Evropi) istorija kako su mi svi ovde rekli zašto i Ovčara nije istorija? :cudi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 07 Mar 2016, 23:06

Opet olako blebećeš :rol

drž se tamo svoje kasabe...

Post Reply

Return to “EX YU”