Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4195 times
- Been thanked: 3108 times
- Status: Offline
Re: Turska
A ti Nole, ima da pravilno izgovaras ovo "Hizmetovci", jes' cuo?

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
nije problem no mi objasni ko su Hizmetovci? Kontam šta znači reč al ne znam koji su to, pučisti, ili ovi drugi?Melek wrote:A ti Nole, ima da pravilno izgovaras ovo "Hizmetovci", jes' cuo?
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4195 times
- Been thanked: 3108 times
Blage veze, prvi put sam cuo za njih bas u vezi ovog vojnog udara, moram i sam da se raspitam..Nole wrote:nije problem no mi objasni ko su Hizmetovci? Kontam šta znači reč al ne znam koji su to, pučisti, ili ovi drugi?Melek wrote:A ti Nole, ima da pravilno izgovaras ovo "Hizmetovci", jes' cuo?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
Ok evo ti Alijin intervjuMelek wrote:Blage veze, prvi put sam cuo za njih bas u vezi ovog vojnog udara, moram i sam da se raspitam..Nole wrote:nije problem no mi objasni ko su Hizmetovci? Kontam šta znači reč al ne znam koji su to, pučisti, ili ovi drugi?Melek wrote:A ti Nole, ima da pravilno izgovaras ovo "Hizmetovci", jes' cuo?
Neposredno nakon osnivanja Stranke demokratske akcije njen prvi predsjednik Alija Izetbegović u opširnom intervjuu za zagrebački “Start” govorio je o vezama bosanskohercegovačkih Muslimana sa Turskom.
Iz Izetbegovićevih odgovora lako je zaključiti da neprikosnoveni lider i osnivač SDA ne dijeli stavove koje je nedavno izrekao aktuelni turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan da “su Turci i Bošnjaci jedna nacija”.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1167 times
- Been thanked: 3588 times
Koji ćeš kurac, tako neznan, na ovako kompleksnoj temi?Nole wrote:nije problem no mi objasni ko su Hizmetovci? Kontam šta znači reč al ne znam koji su to, pučisti, ili ovi drugi?Melek wrote:A ti Nole, ima da pravilno izgovaras ovo "Hizmetovci", jes' cuo?

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
ne dajem komentare no pitam, a slučajno sad na Novi.ba nađoh ovoja Alijin intervju...Laser wrote:Koji ćeš k...., tako neznan, na ovako kompleksnoj temi?Nole wrote:nije problem no mi objasni ko su Hizmetovci? Kontam šta znači reč al ne znam koji su to, pučisti, ili ovi drugi?Melek wrote:A ti Nole, ima da pravilno izgovaras ovo "Hizmetovci", jes' cuo?
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Bilo je mnogo prilika do sada.Pasaga wrote:...O Bakiru kao nekom pragmatcaru...sta reci,ev gledamo,cekamo 20 i kusur god.
Mali Bake,kao sto rekoh,ima dobru priluku da se uozbilji,stane na loptu
inace ode sve u helac.
Misliš li, ili se nadaš, da će neko, ko je propustio tolike prilike, odjednom okrenuti ploču i postati odgovoran državnik?
Budimo realni.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
Po ovom,sto je pokazao dosad ...NECE...Laser wrote:Bilo je mnogo prilika do sada.Pasaga wrote:...O Bakiru kao nekom pragmatcaru...sta reci,ev gledamo,cekamo 20 i kusur god.
inace ode sve u helac.
Misliš li, ili se nadaš, da će neko, ko je propustio tolike prilike, odjednom okrenuti ploču i postati odgovoran državnik?
Budimo realni.
U danasnje vrjeme,covjeku se pruzi jedna sansa
O prilikama u takoj kompleksnoj sredini,tesko da iko moze ispuniti min.ocekivanja glasackog tjela.
Sve vitalne poluge vlasti drze ameri ili neke druge interesne sile.....
..............
.......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
A u susednim državama gde su prilike bolje političari kao ispunjavaju predizborna obećanja??? Najviše se laže pre izbora i posle lova...Pasaga wrote:Po ovom,sto je pokazao dosad ...NECE...Laser wrote:Bilo je mnogo prilika do sada.Pasaga wrote:...O Bakiru kao nekom pragmatcaru...sta reci,ev gledamo,cekamo 20 i kusur god.
inace ode sve u helac.
Budimo realni.
U danasnje vrjeme,covjeku se pruzi jedna sansa
O prilikama u takoj kompleksnoj sredini,tesko da iko moze ispuniti min.ocekivanja glasackog tjela.
Sve vitalne poluge vlasti drze ameri ili neke druge interesne sile.....
..............
.......
Oprosti Melek i ti si lovac

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9197 times
- Been thanked: 10922 times
Ako Bakir želi ruiniranje vlastite stranke, samo nek počne s tim erdoganizmom, pa ćeš da vidiš i to ekspres brzo, kako će građani reagirati.Pasaga wrote:Po ovom,sto je pokazao dosad ...NECE...Laser wrote:Bilo je mnogo prilika do sada.Pasaga wrote:...O Bakiru kao nekom pragmatcaru...sta reci,ev gledamo,cekamo 20 i kusur god.
inace ode sve u helac.
Budimo realni.
Ako u glavi odvrtimo film unazad, brzo dođemo do zaključka da je bezrezervnu podršku Erdoganu, pružio ipak mali procenat Bošnjaka, pa ako je i bio malo veći od toga, sve je to bilo u prvih nekoliko dana poslije puča.
Kasnije se već vidjelo do kojih granica se ide. Oni koji su izginuli na strani pučista, nisu imali ni dženazu, niti će biti sahranjeni na regularnom groblju, nego na nekom groblju za izdajnike, a kod njih je izdajnik svako ko je protiv državnog aparata.
Mi smo potpuno drugačiji i sumnjam da će biti ikakve podrške u eventualnom napadu na te hizmetovce i njihove škole.
- Pasaga
- Hadžija
...pa...sta sam ja ...zajebo...Krokodil Behko wrote:Ako Bakir želi ruiniranje vlastite stranke, samo nek počne s tim erdoganizmom, pa ćeš da vidiš i to ekspres brzo, kako će građani reagirati.Pasaga wrote:Po ovom,sto je pokazao dosad ...NECE...Laser wrote:Bilo je mnogo prilika do sada.Pasaga wrote:...O Bakiru kao nekom pragmatcaru...sta reci,ev gledamo,cekamo 20 i kusur god.
inace ode sve u helac.
Budimo realni.
Ako u glavi odvrtimo film unazad, brzo dođemo do zaključka da je bezrezervnu podršku Erdoganu, pružio ipak mali procenat Bošnjaka, pa ako je i bio malo veći od toga, sve je to bilo u prvih nekoliko dana poslije puča.
Kasnije se već vidjelo do kojih granica se ide. Oni koji su izginuli na strani pučista, nisu imali ni dženazu, niti će biti sahranjeni na regularnom groblju, nego na nekom groblju za izdajnike, a kod njih je izdajnik svako ko je protiv državnog aparata.
Mi smo potpuno drugačiji i sumnjam da će biti ikakve podrške u eventualnom napadu na te hizmetovce i njihove škole.

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 13 times
Krokodil Behko wrote:
Ako Bakir želi ruiniranje vlastite stranke, samo nek počne s tim erdoganizmom, pa ćeš da vidiš i to ekspres brzo, kako će građani reagirati.
E to bi baš bilo interesantno vidjeti

SDA je je starija od Erdoganove AKP (ili kako se već zove), i ona je odavno i stoput više erdoganizovana oda same Tayyipove partije, štaviše, obiteljska i uže-šire-familijarno rođačka prćija

- Pasaga
- Hadžija
http://www.yenisafak.com/en/news/us-com ... ey-2499245
http://rodrik.typepad.com/dani_rodriks_ ... -coup.html
...malo novih detalja.....
...koliko ovo moze promjeniti tok dogadjaja,ostaje da se vidi.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Pasaga
- Hadžija

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Bakir nije počeo sa erdoganizmom, on je ogrezao u njemu.Krokodil Behko wrote:Ako Bakir želi ruiniranje vlastite stranke, samo nek počne s tim erdoganizmom, pa ćeš da vidiš i to ekspres brzo, kako će građani reagirati.
Nebitno je koliko Bošnjaka podržava Tayipa ili njegove akcije poslije slamanja puča.
Neće biti nikakvih otvorenih napada na hizmetovce, bit će zagorčavanja života preko poluga vlasti. Ovisno o tome kako hizmetovci odgovore, slijede dalje akcije bakirovaca (zanemari prostu raju).
Nije nikakav problem iscenirati probleme i prikazati ovdašnje hizmetovce kao najgoru sortu. Uvijek se nađe dovoljan broj "stručnjaka" za izazivanje kavge tamo gdje joj nema nikakvog mjesta.
Podmetanja kavge u Bosna - Sema koledžima i na Burču je dovoljan razlog da roditelji ispišu djecu iz škola. Niko ne šalje djecu u internate i studentske domove tamo gdje je frka. Pogotovo ne ako to sve dobro plaćaju.
Nadam se da Tayip neće pritisnut Bakira u tom pravcu. Ako ga pritisne, eto kavge.
Naravno, kavga se neće proširiti na raju koja nema niti volje niti želje za tim. Ostat će strogo izolirana i koncentrisana na hizmetove koledže i na Burč.
Last edited by Laser on 25 Jul 2016, 22:00, edited 1 time in total.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22095 times
- Been thanked: 5891 times
- Status: Online

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3479 times
Valjda neće.Krokodil Behko wrote:Hoće sigurno.Bla wrote:Hoće li sada ukinuti i ove naše Gulenove škole na Ilidži?
Chloe na aparatima.

Pristao je da ide u Ljubljanu ali ako zatvore Burch.

- Pasaga
- Hadžija
Erdo ce u najmanju ruku pokupiti simpatije Pute......

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
...jedan je ispod postavio dobro pitanje....gdje su i što rade i koju ulogu imaju turske tajne, obavještajno sigurnostne službePasaga wrote:http://www.yenisafak.com/en/news/us-com ... ey-2499245

ako je frka ovih razmjera prošla kraj njih....onda

vojni udar je inače u sređenim državama nemoguća misija (a turska jest bila sređena na tom nivou)
previše je tu osigurača i protokola, da baš ništa ne procuri....nije to zauzimanje bircuza

Habibti, ya nour el - ain... 

Ne znam zašto to u startu niste gledaliChloe wrote:Valjda neće.Krokodil Behko wrote:Hoće sigurno.Bla wrote:Hoće li sada ukinuti i ove naše Gulenove škole na Ilidži?
Chloe na aparatima.
Pristao je da ide u Ljubljanu ali ako zatvore Burch.

Habibti, ya nour el - ain...