Krokodil Behko wrote: 12 Dec 2020, 22:27
Ne brini, eto ga sutra pod pravim nickom, da kuka kako je on dijete iz miješanog braka
...pa ko je to, reci nam?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Krokodil Behko wrote: 12 Dec 2020, 22:27
Ne brini, eto ga sutra pod pravim nickom, da kuka kako je on dijete iz miješanog braka
Nije on otjeran, nego je sam izasao ko Slovenci sa onog posljednjeg kongresa.
Ja ba.
Opa. Ako ikad oceras Olafa dodji da ostarimo zajednoMunDzi wrote: 12 Dec 2020, 22:19Masala.Maja wrote: 12 Dec 2020, 22:16
Jednu naslijedila od bake jevrejke ili u Austriji ili Njemackoj, jednu od oca, jednu kupila u fojnici svojoj majci koja je ostala njoj poslije majcine smrti, ova u Stocu je mozda od muza jer su Turkovici iz Stoca.
Cini mi se da su kuce u Fojnici, Stocu, Sarajevu, Zagrebu, USA i Austrija ili Njem.
Ma imam i ja 5, a nisam politicar.
Doduse, jednu sam ostavila u RS, bilo mi se mrsko cerati s njima.
Ebla ih.
Eno ti Bisera, ona ima 6.
Rješenje su zabrane, sankcije i nametanje zakona. Država i ustav se moraju poštovati. Nemamo ništa od fraza poput "Zašto ne možemo svi narodi živjeti u slogi u jedinoj nam domovini, hajmo da se volimo." nego samo lobiranjem i sankcjama a ne patetikom i pružanjem ruke.
Mi jesmo nevažni u poređenju sa ostalim državama ali nismo što se tiče teritorije. Tačno smo zona gdje se spajaju američki i ruski interesi i zato uvijek privlačimo pažnju.
Ma nevazni smo mi u svakom pogledu. Cak citav Balkan je nebitan iako se hrvati busaju unijom a srbi nekim prijateljstvima sa najvecim silama svijeta. Vece i mnogo bitnije stvari u svijetu se desavaju da bi mi bili nekome bitni, prioritet ili nesto slicno.Naseef Mushroom wrote: 13 Dec 2020, 00:17Mi jesmo nevažni u poređenju sa ostalim državama ali nismo što se tiče teritorije. Tačno smo zona gdje se spajaju američki i ruski interesi i zato uvijek privlačimo pažnju.Duminjo wrote: 12 Dec 2020, 21:30
Malehni smo.
Dovoljno je da neki kihnu i nema nas.
Treba se uzdati u sebe i birati prave ljude kojima cemo ici niz dlaku.
Ako žele Amerikanci ikako spriječiti uticaj Rusije (čiji je apetit porastao zadnjih 5-10 godina rastom evropskih desničarskih stranaka koji svi sarađuju sa Rusijom ili su ruski igrači) onda moraju igrati na ukidanje entiteta jer stvaranjem rs-a Banjaluka je postala nezvanično glavni grad za BH Srbe i time su se otvorila vrata za uticaj Rusije na ovom području.
Zamislite da nema rs entiteta, Banjaluka bi bila danas običan BH grad kao i Sarajevo, Zenica, Tuzla.
Sa Srbijom je drugačije, tu je skoro pa komplet država pro-Rusija ali ovdje se ukidanjem entiteta ukida prostor Bosne i Hercegovine koji je anti-Nato i pro-Rusija.
MarlboroGold wrote: 13 Dec 2020, 00:48 Sarajevo nek digne ulicu po Bidenu, a Banja Luka po Trumpu. Gotivimo i demokrate i republikance![]()
Složio bih se sa tobom da imamo još 2 mjeseca do izbora ali mi sada nema logike da je ovo obična šuplja.Nora Ibsenova wrote: 12 Dec 2020, 22:06I tako.izrazio zabrinutost zbog "konstantnog neuvažavanja drugih naroda od bošnjačkih nosilaca funkcija u državnim institucijama".
Bisera nešto izvali, onaj svom Srbu u RS-u viče: vidiš ti, oni hoće da nam entiteta nema, samo ja i moj nacionalizam te možemo odbranit. Pa onda ujavnosti malo otcjepljivanje entiteta, malo pripajanja Srbiji, pa se onda neki iz Herceg Bosne digne i viče: e hoćemo i mi! ako mogu oni imati svoj entitet, što ne bi mogli i mi, vi ste ugroženi dragi Hrvati, vidite da ne daju ni ljudima u svom entitetu da dišu, kako ćemo mi s njima, samo ja i moj nacionalizam te možemo odbranit od zlih balija. A onda se i onaj u Federaciji digne i viče: ama vidite da je sa njima nemoguć suživot, samo ja i moj nacionalizam vas možemo odbranit.
I onda sva trojica odu na janje i krme sa ražnja i plate račune parama kojima su zadužili narod toliko da će nam i prapraunučad otplaćivati njihova auta, kuće, stanove i ljetovanja.