Kućni ljubimci

Naši ljubimci, priroda, čuvanje okoliša.

Moderator: spacebound

Kojeg kućnog ljubimca biste voljeli imati?

Psa
74
50%
Mačku
36
24%
Kunića
4
3%
Hrčka
2
1%
Ribicu ili kornjaču
4
3%
Zmiju ili pauka
9
6%
Papigu, kanarinca i sl
7
5%
Nešto drugo
12
8%

Total votes: 148

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24179 times
Status: Online

Re: Kućni ljubimci

Post by Fuddo »

Duminjo wrote: 29 Oct 2023, 21:30 Zna li neko kakva bi ovo fleka ispod jezika mogla biti?

Vidio prvi put maloprije kad je zijevnuo

Screenshot_2023-10-29-21-28-59-57_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
Sprzio ti se opuskom
Nema sta drugo bit
Ojebote, prvi put vidim da se macak more propusit
Dozvolite da se obratimo
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times

Post by spacebound »

Duminjo wrote: 29 Oct 2023, 21:45 Sve je radio normalno. Vidjecu veceras i sutra hocel sta bit
Ma moguce da se ujeo :cudi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 1708 times
Status: Offline

Post by Sioux »

Maja wrote: 29 Oct 2023, 21:24 Indor/autdor
Na prvoj lezi na meni 😍
Specifićna ti je maćkica..
Pogled Joca Vujičića
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19309 times

Post by Maja »

Preksinoc je macak opet napao. Ostala sama, ma ni 10 minuta. Vidjela sam da stalno lize nogu na istom mjestu ali nisam primijetila tad ranu, jer da jesam, crkla bih. Tek danas vidjela, imam i sliku ali necu stavljati da vas ne prepadam. Prvu vece je legla na mene i osjetila sam ko da vibrira, kontam od straha. Onda je otisla u moju sobu, lezala nekih 18 sati pa je sisla i najela se. Po ponasanju mi djeluje previse mirno ali ne sepa, polako hoda, jede normalno, ne skriva se u sobi vise, pomalo izlazi vani i prati ptice al ne skace za njima. Taman kontala brzo ce to proci kad vidjeh ranu :grana
I evo sad sjedi kraj mene na balkonu i gleda ptice. Maloprije je jela. Nadam se da se rana nece zatrovati. Pa boze vise...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Maja wrote: 02 Nov 2023, 15:54 Preksinoc je macak opet napao. Ostala sama, ma ni 10 minuta. Vidjela sam da stalno lize nogu na istom mjestu ali nisam primijetila tad ranu, jer da jesam, crkla bih. Tek danas vidjela, imam i sliku ali necu stavljati da vas ne prepadam. Prvu vece je legla na mene i osjetila sam ko da vibrira, kontam od straha. Onda je otisla u moju sobu, lezala nekih 18 sati pa je sisla i najela se. Po ponasanju mi djeluje previse mirno ali ne sepa, polako hoda, jede normalno, ne skriva se u sobi vise, pomalo izlazi vani i prati ptice al ne skace za njima. Taman kontala brzo ce to proci kad vidjeh ranu :grana
I evo sad sjedi kraj mene na balkonu i gleda ptice. Maloprije je jela. Nadam se da se rana nece zatrovati. Pa boze vise...
Pa ocisti joj ranu i zamotaj
Dozvolite da se obratimo
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Ma ne da. A i ne znam cime.

Sto je najgore, ona je zdrava macka, nikad nista evo 5 i po godina. Al ovaj smrad joj pravi probleme.
Barem ovaj put pomalo izlazi. Kad je prvi put ozlijedio, tacno mjesec dana nije izasla vani.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Jodom, cuj cime
Dace, kupi joj ono ko marihuana za mace, nek joj se zamanta i sam spava
Dozvolite da se obratimo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Image
Dozvolite da se obratimo
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Maja wrote: 02 Nov 2023, 15:54 Preksinoc je macak opet napao. Ostala sama, ma ni 10 minuta. Vidjela sam da stalno lize nogu na istom mjestu ali nisam primijetila tad ranu, jer da jesam, crkla bih. Tek danas vidjela, imam i sliku ali necu stavljati da vas ne prepadam. Prvu vece je legla na mene i osjetila sam ko da vibrira, kontam od straha. Onda je otisla u moju sobu, lezala nekih 18 sati pa je sisla i najela se. Po ponasanju mi djeluje previse mirno ali ne sepa, polako hoda, jede normalno, ne skriva se u sobi vise, pomalo izlazi vani i prati ptice al ne skace za njima. Taman kontala brzo ce to proci kad vidjeh ranu :grana
Ama ja bih ga ubila. Pa jebo vise svoju majku, govno jedno nasilnicko, nenormalno. Uprati nekako, namami ga hranom, strpate u auto i nosi ga daleko, krme jedno odvratno. Imali smo i mi davno u komsiluku takvog siledziju, ubio mi jednog macka :( Koliko puta sam se naljutila, kazem zgazit cu ga autom, al' kad imam priliku, naravno ne mogu. Cini mi se, mogla bih u onoj huji al mi tad nikad nije dopa saka. Nestao je, nesto ga ubilo, srecom. Da hoce i to govno.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 31375 times
Been thanked: 29099 times

Post by Morgen »

Potpisujem spejs

Ko zna koliko macaka on jos maltretira. Uhvatite ga i izbacite ga u sumu negde daleko. Ne morate ga ubijati 😐
Last edited by Morgen on 02 Nov 2023, 16:43, edited 1 time in total.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen »

A kad fudo spomenu marihuanu za macke (Baldrian/Valerijana)

Ja juce dala Mariu kesicu čaja
Poluđeo 😂
IMG_8249.jpeg
IMG_8251.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26112 times
Been thanked: 26753 times

Post by ironman »

Podavno sam imao slucaj sa jednom od onih sto sam spasio. Nesto je bilo zgrabilo za nogu,ugriz bas se vidio. Kod veterinara nije bilo antibiotika za macke pa mi dao ovaj za pse.( isti sastav samo veca tableta jer su psi krupniji)
Cetvrtina tablete na dan. Ova macka je imala 4kg pa onda mozes odrediti po tome.
Noga bila bas otekla.
Pomoglo je tj zalijecilo je nakon par dana.

Screenshot_20231102_163825_Gallery.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
dream of spring...
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Hvala. Poslala sam sliku veterinaru al poruke citaju samo za vrijeme radnog vremena pa cemo vidjeti sutra abd.

A macka bismo rado uhvatili da mozemo. Nema sanse kako je uvjezbano govno.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Pa polako ga hranom mami, danima sve fino, njezno, ostavljaj mu hranu, tepaj mu iz daleka, zovi ga. Mic po mic, za 5, 15, 25 dana ce ti prici. Onda ga fino u auto i istovari u Mostar. Gad jedan.
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24452 times
Been thanked: 10611 times

Post by Nice »

Nema šanse, to je divlji mačak, nepovjerljiv, navikao da se izvuče iz svake situacije. Može čak nekoga i ozbiljno povrijediti ako ga pokušaju tako hvatati
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen »

spacebound wrote: 02 Nov 2023, 17:50 Pa polako ga hranom mami, danima sve fino, njezno, ostavljaj mu hranu, tepaj mu iz daleka, zovi ga. Mic po mic, za 5, 15, 25 dana ce ti prici. Onda ga fino u auto i istovari u Mostar. Gad jedan.
Bome si ti opasna 😂😂😂
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Nice wrote: 02 Nov 2023, 17:58 Nema šanse, to je divlji mačak, nepovjerljiv, navikao da se izvuče iz svake situacije. Može čak nekoga i ozbiljno povrijediti ako ga pokušaju tako hvatati
E, tacno. Nikad nije nikom prisao ni na 10 metara. Cim vidi ljude bjezi ko lud. Kukavica.
Pokusavala sam ga zvati i mamiti hranom al nema sanse. Dok sam ne krepa ili ne ode, tako je kako je.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Majo, de da ti ja iznajmim moju Ludaricu 😂 Preplivat ce taj Neretvu uzvodno samo da pobjegne. Kako je to opaka tigrica kad se brani :srce Ja bih je sa sobom u borbu s medvjedom vodila :D.
Bego
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1786 times

Post by Bego »

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 6401 times
Been thanked: 5822 times

Post by uvijek_kontra »

Obicni jod, uzmi u ljekari, polijes na brzaka ako se boji.

Ako nije oteklo, bice oki. Ako jeste, vidi da nije kandza ostala unutra, ako je ogrebano, da se ne zagnoji.

Mozes i nekom kremom koju ti imas namazati, tipa Bepanthen, ima i krema i sprej.

Vezanu za kandze.. pita me vet za crno bijelog macka, koji vise nije sa nama, dal ide van, dal se tuce. Reko, ide van al ne vjerujem da se tuce, bar ja ne vidim kad ona njemu s ledja vadi kandzu nekog macka. :D.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
Post Reply

Return to “Ekologija, priroda, životinje”