Kućni ljubimci
Moderator: spacebound
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 30960 times
- Been thanked: 28666 times
- Status: Offline
Re: Kućni ljubimci
Daaa
Pa najveca atrakcija posetiti zoo
Bila sam u berlinu i videla sam onog nosoroga koji je samo isao u krug, koliko je to tuzno bilo… nadsm se da nuje fakenews ali cini mi se da je tugovao za partnericom koja je umrla
I znas, ovde gde ja zivim, ovaj delfinarijum….sta da kazem, milioni se ulagali da bi mi gledali neprirodno ponasanje delfina..
Pa najveca atrakcija posetiti zoo
Bila sam u berlinu i videla sam onog nosoroga koji je samo isao u krug, koliko je to tuzno bilo… nadsm se da nuje fakenews ali cini mi se da je tugovao za partnericom koja je umrla
I znas, ovde gde ja zivim, ovaj delfinarijum….sta da kazem, milioni se ulagali da bi mi gledali neprirodno ponasanje delfina..
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10000 times
- Been thanked: 16888 times
- Status: Online
Nije sve lose. Ja sam sigurna da psi i macke mogu svoju volju rijecima izrazit svako od njih bi htio da zivi u kuci i izlazi napolje da se "išigica". Ima hranu, ima zaklon, ima toplotu. Koja zivotinja ne bi htjela kad je napolju kisa, snijeg, temperatura na 0 da je u zatvorenom i toplom? A drugo je kad stavis lava u kavez i ima 30 m² samo. Ili doneses aru iz prasume i stavis je u kavezElTriconi wrote: 24 Dec 2023, 09:35Nekoj zivotinji sebicno uskratis slobodu zbog sebe, da cirkus pravi i to. To ti je kucni ljubimac, ili okolokucniMorgen wrote: 24 Dec 2023, 09:31 Pa preslatka jeste
Ja sam ko cura imala zmiju (moj otac je nasao u kuci pa stavio u ogromnu teglu)
Ja sam bila fascinirana i stalno je posmatrala. Ali kad sam videla kako non stop pokusava da se izdigne gore i onda uvek padala, bilo mi jako tuzno i skontala sam koliko je sloboda vazna, za ljude i za zivotinje. Pustila sam je sledeci dan u sumi negde. Ne da mi se vrati Vesna.![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Morgen
- Zvezda foruma

Macke i pse smo domesticirali. I mislim da ne bi trebali jos vise zivotinje dodati toj listi
Last edited by Morgen on 24 Dec 2023, 12:28, edited 1 time in total.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53556 times
- Been thanked: 9534 times
Imaju dvije vrste zivotinja, domace i divlje. Domace zivotinje su nastale od divljih ljudskom selekcijom koja je trajala mozda i desetine hiljada godina. Te zivotinje ne mogu prezivit u divljini jer su im svi "negativni" nagoni smanjeni na minimum plus sto su im skeleti i misici totalno neadekvatni za divljinu i samostalan zivot.spacebound wrote: 24 Dec 2023, 09:46Nije sve lose. Ja sam sigurna da psi i macke mogu svoju volju rijecima izrazit svako od njih bi htio da zivi u kuci i izlazi napolje da se "išigica". Ima hranu, ima zaklon, ima toplotu. Koja zivotinja ne bi htjela kad je napolju kisa, snijeg, temperatura na 0 da je u zatvorenom i toplom? A drugo je kad stavis lava u kavez i ima 30 m² samo. Ili doneses aru iz prasume i stavis je u kavezElTriconi wrote: 24 Dec 2023, 09:35
Nekoj zivotinji sebicno uskratis slobodu zbog sebe, da cirkus pravi i to. To ti je kucni ljubimac, ili okolokucni![]()
![]()
Ne mores macu poslat u divljinu da zivi dok je zmija za to dosta bolja
Valja bit i manje inteligentan, sve zivotinje koje su malo inteligentne su sad divlje a one koje su pokazale ista sad su na lancu
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
-
adiado
- Na probnom

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 18 times
Životinje koje su rodjene u zatočeništvu kao ove moje, koje su ručno hranjene i naviknute na uvjete unutar doma, ne bi se snasle u prirodi sto zbog grabežljivaca, što zbog vremenskih i hranidbenih uvjeta. Ne vidim problem, osim što su mišljenja podijeljena, ali svatko ima pravo da misli -
adiado
- Na probnom

spacebound wrote: 24 Dec 2023, 09:46Nije sve lose. Ja sam sigurna da psi i macke mogu svoju volju rijecima izrazit svako od njih bi htio da zivi u kuci i izlazi napolje da se "išigica". Ima hranu, ima zaklon, ima toplotu. Koja zivotinja ne bi htjela kad je napolju kisa, snijeg, temperatura na 0 da je u zatvorenom i toplom? A drugo je kad stavis lava u kavez i ima 30 m² samo. Ili doneses aru iz prasume i stavis je u kavezElTriconi wrote: 24 Dec 2023, 09:35
Nekoj zivotinji sebicno uskratis slobodu zbog sebe, da cirkus pravi i to. To ti je kucni ljubimac, ili okolokucni![]()
![]()
Baš tako!
Ako životinji mozes pruziti ljubav, srecu i dom zasto da ne. Vjevericu sam kupio od uzgajivaca , rijec je o americkoj tj kanadskoj ridjoj vjeverici. Vjeverica je pitoma , hoda po meni, po kuci, jede, ima kucicu u koju sama ode da spava, prozor kad otvorim bjezi od njega

-
adiado
- Na probnom

Morgen wrote: 24 Dec 2023, 09:20Mojoj drugarici dolazi na prozor pa je hrani, al u kucu ne ulazi, nit bi ona to htela.spacebound wrote: 24 Dec 2023, 08:04
Kakva je to vjeverica? Je l divljakusa? Odakle ti? Bas me zanima. Ne mogu vjerovati da vjeverica moze biti pitoma i u kuci. Smijes li je pustiti napolje? De, molim te, malo vise o njoj napisi.
Mozda je ova bila ranjena pa je on negovao, mislim, nadam se da je tako. Grehota
drzati vevericu u kuci
Draga gospodjice/gdjo, da li ste Vi svjesni svoje nesvijesti?
Ja sam dr.vet.med., valjda poznajem osobnost zivotinja bolje od vas! Lp.
- Morgen
- Zvezda foruma

Iskreno da ti rečem, zabolje me ona stvar sta si tiadiado wrote: 24 Dec 2023, 10:46Morgen wrote: 24 Dec 2023, 09:20
Mojoj drugarici dolazi na prozor pa je hrani, al u kucu ne ulazi, nit bi ona to htela.
Mozda je ova bila ranjena pa je on negovao, mislim, nadam se da je tako. Grehota
drzati vevericu u kuci
Draga gospodjice/gdjo, da li ste Vi svjesni svoje nesvijesti?
Ja sam dr.vet.med., valjda poznajem osobnost zivotinja bolje od vas! Lp.
-
adiado
- Na probnom

- Morgen
- Zvezda foruma

- spacebound
- Urednik foruma

Prva eskalacija na ovoj temi ever!

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Morgen
- Zvezda foruma

A dobro, da se mogo audio snimiti na crnogorskom shvAtio vi odma ko šalu
Al super odregovao bome
- Morgen
- Zvezda foruma

Ama normalno, ti recimo volis te zivotinje i sigurno ih ne drzis da bi ih mucio.adiado wrote: 24 Dec 2023, 11:57Malo šale nije na odmet. Ovdje smo svi jer volimo životinje i gajimo ljubav prema njima.
![]()
![]()
![]()
Ne mozemo svi isto da volimo. Evo ja imam macku, ali da nemam mogucnost da je pustim vani, ne bih imala.
A volim ga abnormalno
- spacebound
- Urednik foruma

Ja imam jednog psa u boksu i strasno me grize savjest zbog toga. Iskreno, desi se da ga ne pustimo pp par dana vani. Ako je kisa ili ako smo u nekoj frci, ne stignemo. Mene to bas muci i znam razmisljati da bi bio sretniji da je lutalica ili kod nekog drugog.
Drugi pas je slobodan. Ona je uvijek ispred vrata skoro, iako ima svoje mjesto, udobno nastimano i za nju nije frka, ali moj Reo, jadni zatvoreni
Drugi pas je slobodan. Ona je uvijek ispred vrata skoro, iako ima svoje mjesto, udobno nastimano i za nju nije frka, ali moj Reo, jadni zatvoreni
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5118 times
- Been thanked: 6651 times
Kakva prepiska
Naglas se smijem
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Morgen
- Zvezda foruma

Zasto je u boksu?
Moj stric naprimer ima Kangala pa ga drzi vani ali mu napravio super box. Koliki je pas trebao bi da ima km2 ko luxemburg
Uglavnom on ide svako vece s njim 2 sata u setnju
I videla sam ga jednom tako sa verande dok sam ispijala kafu kako je posao s njim i poneo sekiru.
pitam, striko sto ce ti sekira???
Kaze, da branim Maxa od lutalica

Moj stric naprimer ima Kangala pa ga drzi vani ali mu napravio super box. Koliki je pas trebao bi da ima km2 ko luxemburg
I videla sam ga jednom tako sa verande dok sam ispijala kafu kako je posao s njim i poneo sekiru.
-
adiado
- Na probnom

- spacebound
- Urednik foruma

Zato sto nema ograde izmedju nas i komsija. On je dobrocudan pas, voli djecu, macke mu kradu hranu. Nece nikog napast, ali komsije mrze nas i sve sto je nase, pa tako kad bi samo vidjeli da on predje u njihovo dvoriste haos bi bio. Ova kujica sto je pustena je dosla iz sume i odabrala nas i nase dvoriste, tako da ona ne smeta. On im smeta. I ovako kad smo mi tu, pa on trci ako samo sapom predje, a oni vide psuju.Morgen wrote: 24 Dec 2023, 12:27 Zasto je u boksu?
![]()
- Morgen
- Zvezda foruma

I tu vam ne daju mira…spacebound wrote: 24 Dec 2023, 12:56Zato sto nema ograde izmedju nas i komsija. On je dobrocudan pas, voli djecu, macke mu kradu hranu. Nece nikog napast, ali komsije mrze nas i sve sto je nase, pa tako kad bi samo vidjeli da on predje u njihovo dvoriste haos bi bio. Ova kujica sto je pustena je dosla iz sume i odabrala nas i nase dvoriste, tako da ona ne smeta. On im smeta. I ovako kad smo mi tu, pa on trci ako samo sapom predje, a oni vide psuju.Morgen wrote: 24 Dec 2023, 12:27 Zasto je u boksu?
![]()
A sto se tice macaka, i ovoj grdosiji ulazi macka u boks a on nista, pusti je