Sex sa prijateljem-za ili protiv

Slatko ćoše.....

Moderators: spacebound, Duminjo

Sex sa prijateljem/prijateljicom

Da
67
48%
Ne
64
46%
Da, pa makar puklo prijateljstvo
8
6%

Total votes: 139

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3682 times
Been thanked: 3405 times
Status: Offline

Re: Sex sa prijateljem-za ili protiv

Post by Naseef Mushroom » 23 Aug 2024, 09:58

Muško-ženska prijateljstva su isto kao u onom crtanu Ptica trkačica, kada onaj kojot hoda po zraku i tek padne u provaliju kada pogleda dole.
Tako i muško-ženska prijateljstva, sve funkcioniše dok se neko od njih dvoje (ili čak obadvoje) ne sjeti da je ona žena a on muškarac.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 25176 times
Been thanked: 28893 times

Post by Zanki » 23 Aug 2024, 10:00

Pa ljudi smo volimo si slagati
A sebi najvise

Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki » 23 Aug 2024, 10:02

Kupit cu si top kad tad kad tad

Kao intermeco

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 22575 times
Been thanked: 23138 times

Post by ironman » 23 Aug 2024, 10:12

A sa neprijateljem?
Na sta se misli u izreci.
Drz prijatelje blizu a neprijatelje jos blize.
U duhu ovog pitanja gore ova izreka poprima novu dimenziju :D.
dream of spring.

Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki » 23 Aug 2024, 10:14

:D.

Ja necu da kazem 🙈🙊

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20486 times
Been thanked: 18505 times

Post by Masamune » 23 Aug 2024, 11:15

Naseef Mushroom wrote: 23 Aug 2024, 09:58 Muško-ženska prijateljstva su isto kao u onom crtanu Ptica trkačica, kada onaj kojot hoda po zraku i tek padne u provaliju kada pogleda dole.
Tako i muško-ženska prijateljstva, sve funkcioniše dok se neko od njih dvoje (ili čak obadvoje) ne sjeti da je ona žena a on muškarac.
Ne sjetiš se, nego znaš uvijek da je žena s druge strane, a i ona isto tako. Vremenom se može pojaviti želja za više i tad bi to trebalo dati do znanja šta god da bude, ali i ne mora.
Civilizacija nije zapela na biološkim faktorima i nagonima, već se razvila u tom smjeru da ne moraš uvijek drugu stranu smatrati seksualnim objektom.
Treba nekad izaći iz okvira razmišljanja balkanskog čovjeka mada nije to samo vezano za Balkan... eto Tate je jedan od primjera i sve slične pojave. Zdravije je.
Last edited by Masamune on 23 Aug 2024, 11:26, edited 2 times in total.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 28016 times
Been thanked: 25690 times

Post by Morgen » 23 Aug 2024, 11:23

Naseef Mushroom wrote: 23 Aug 2024, 09:01.
Mogu biti prijatelji ako se on ponaša kao gay stylista a ona se pravi da je frigidna.
Ja imam dosta muskih prijatelja i delim ih u dve kategorije
Prva - znsm da nikad nista ne bi bilo
Druga - ovaj bi, samo da trepnem JER SU MUSKARCI ZIVOTINJE KOJI MISLE SAMO NA JEDNO

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 23 Aug 2024, 11:25

Šta li koraci misli o ovome :D.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 28016 times
Been thanked: 25690 times

Post by Morgen » 23 Aug 2024, 11:26

🫣

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 22575 times
Been thanked: 23138 times

Post by ironman » 23 Aug 2024, 11:26

Ono kad nas forumase pitaju o muskozenskim prijateljstvima

:ooo
dream of spring.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 21674 times
Been thanked: 9266 times

Post by Nice » 23 Aug 2024, 17:28

Masamune wrote: 23 Aug 2024, 11:15
Naseef Mushroom wrote: 23 Aug 2024, 09:58 Muško-ženska prijateljstva su isto kao u onom crtanu Ptica trkačica, kada onaj kojot hoda po zraku i tek padne u provaliju kada pogleda dole.
Ne sjetiš se, nego znaš uvijek da je žena s druge strane, a i ona isto tako. Vremenom se može pojaviti želja za više i tad bi to trebalo dati do znanja šta god da bude, ali i ne mora.
Civilizacija nije zapela na biološkim faktorima i nagonima, već se razvila u tom smjeru da ne moraš uvijek drugu stranu smatrati seksualnim objektom.
Treba nekad izaći iz okvira razmišljanja balkanskog čovjeka mada nije to samo vezano za Balkan... eto Tate je jedan od primjera i sve slične pojave. Zdravije je.
Ne znam što je ovo teško za shvatiti

dert
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 84 times
Been thanked: 311 times

Post by dert » 23 Aug 2024, 19:05

ama, samo neka je fino oboma :D

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1264 times
Been thanked: 4261 times

Post by Ledena » 23 Aug 2024, 19:15

Za
Life's a game made for everyone and love is a prize
Skyfall is where we start
A thousand miles and poles apart

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2582 times
Been thanked: 21452 times

Post by HAVANA » 23 Aug 2024, 19:46

dert wrote: 23 Aug 2024, 19:05 ama, samo neka je fino oboma :D
IMG_8703.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3786 times
Been thanked: 2850 times

Post by Pasaga » 23 Aug 2024, 19:50

HAVANA wrote: 23 Aug 2024, 19:46
dert wrote: 23 Aug 2024, 19:05 ama, samo neka je fino oboma :D
IMG_8703.jpeg
:888
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3980 times
Been thanked: 1956 times
Status: Online

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 23 Aug 2024, 19:51

ovaj vise nije dosao po auto :plavi
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39588 times
Been thanked: 25593 times

Post by Rum » 23 Aug 2024, 20:59

Image
Ako imaš potrebu da drugima dokazuješ da si sretan - onda nisi.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 24 Aug 2024, 06:51

Svjesni su i brat i sestra i majka i sin da je jedno muški rod a drugi ženski rod ali samo će neko od njih ko je zreo za ludnice pokušati više samo zato što se toliko godina znaju i razumiju dok je sa druge strane muško i žensko koji su prijatelji i pokušali više, pa na kraju završili skupa za mnoge biti romantična priča. Zašto?
Zato što je privlačnost muškarca i žene koji nisu u rodu nešto sasvim normalno a sa muško-ženskim prijateljstvima se želi održati nešto neprirodno.
“Ja ga gledam kao brata” nije isto kao “ja imam brata”.

Zašto postoje prijateljstva između dvojice muškaraca ili između dvije žene koja traju 40 godina a nikada nije došlo do neprijatnih situacija i razmišljanja da li da pokušaju? Jer niko od njih nema sklonosti prema istom spolu. Da je jedno od njih homoseksualac došlo bi do neprijatnih situacija, sada uporedite sa muško-ženskim prijateljstvima gdje su oboje hetero.

Zašto žena paniči kada čuje da joj suprug provodi puno vremena sa prijateljicom ili muškarac kada mu supruga izlazi često navečer sa prijateljem dok se ne paniči kada suprug izađe sa jaranom ili supruga sa prijateljicom?

Jedini razlog za paniku tu može biti da se boje da dva jarana mogu (jer su bez svojih supruga) naći nekoga i varati ih sa drugim ženama ili da kada dvije prijateljice izađu same da im dva muškarca mogu prići. Ovdje imamo ironiju da se i ne treba tražiti suprotni spol na izlascima bez supruga, jer se taj drugi spol nalazi direktno pred nosom kao prijatelj/ica.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 24 Aug 2024, 07:15

Morgen wrote: 23 Aug 2024, 11:23
Naseef Mushroom wrote: 23 Aug 2024, 09:01.
Mogu biti prijatelji ako se on ponaša kao gay stylista a ona se pravi da je frigidna.
Ja imam dosta muskih prijatelja i delim ih u dve kategorije
Prva - znsm da nikad nista ne bi bilo
Druga - ovaj bi, samo da trepnem JER SU MUSKARCI ZIVOTINJE KOJI MISLE SAMO NA JEDNO
Kao prvo, onako ukratko, svi muškarci su životinje koje misle samo na jedno i svi imaju nagon kada vide žensko, prvi ja pa onda milijarde ostalih.

E sad opširnije, ne mislim da je svako krkan i da svako razmišlja krkanski kao onaj Zmaj od Šipova koji govori svakoj ženi u lice “Ja ga moram uštekati”, niti je svako muško opasnost koji bi silovao ženu kada bi se pružila prilika da bude sam sa njom 5 minuta, niti planira svaku ženu koja mu kaže “dobar dan” odvesti u krevet, niti bi svako prevario svoju suprugu.

Kod svih muškaraca će proraditi ono u glavi “Uh što bi je rado” ali to i ostane kod mnogih samo u glavi, u mislima, vidio sam hiljadu puta zgodnu ženu na ulici, poslu i trgovini i pomislio “Auu jest zgodna” ali to i ostane samo u mojim mislima, vidio sam na Facebooku i Instagramu zgodno žensko a nisam nikada poslao nijednoj poruku kada bi pročitao da živi blizu mene.

Svaki muškarac bi, da može birati pred utakmicu, prije izabrao da se vozi u autobusu sa cheerleaderkama nego u autobusu sa mudonjima navijačima, to ne znači da planira orgije u autobusu, već mu samo godi biti u ženskom društvu.

Svi smo mi svjedoci na poslu kada na pauzama i u toku radnog vremena se muške kolege ponašaju šarmantnije prema koleginicama nego kolegama, što zgodnija to šarmantnije, ali kada se završi radno vrijeme svako ide svojoj kući i nema više kontakta do idućeg radnog dana.

Ali je potpuno drugačije kada se neko odluči biti prijatelj sa ženom, provoditi toliko godina sa njom, i biti joj kao i ostale prijateljice a de ne pomisli i da je ne gleda kao žensko.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 24 Aug 2024, 07:17

Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2024, 06:51
Svjesni su i brat i sestra i majka i sin da je jedno muški rod a drugi ženski rod ali samo će neko od njih ko je zreo za ludnice pokušati više samo zato što se toliko godina znaju i razumiju dok je sa druge strane muško i žensko koji su prijatelji i pokušali više, pa na kraju završili skupa za mnoge biti romantična priča. Zašto?
Zato što je privlačnost muškarca i žene koji nisu u rodu nešto sasvim normalno a sa muško-ženskim prijateljstvima se želi održati nešto neprirodno.
“Ja ga gledam kao brata” nije isto kao “ja imam brata”.

Zašto postoje prijateljstva između dvojice muškaraca ili između dvije žene koja traju 40 godina a nikada nije došlo do neprijatnih situacija i razmišljanja da li da pokušaju? Jer niko od njih nema sklonosti prema istom spolu. Da je jedno od njih homoseksualac došlo bi do neprijatnih situacija, sada uporedite sa muško-ženskim prijateljstvima gdje su oboje hetero.

Zašto žena paniči kada čuje da joj suprug provodi puno vremena sa prijateljicom ili muškarac kada mu supruga izlazi često navečer sa prijateljem dok se ne paniči kada suprug izađe sa jaranom ili supruga sa prijateljicom?

Jedini razlog za paniku tu može biti da se boje da dva jarana mogu (jer su bez svojih supruga) naći nekoga i varati ih sa drugim ženama ili da kada dvije prijateljice izađu same da im dva muškarca mogu prići. Ovdje imamo ironiju da se i ne treba tražiti suprotni spol na izlascima bez supruga, jer se taj drugi spol nalazi direktno pred nosom kao prijatelj/ica.
Ne bih se više ponavljao i išao u detalje. Zadnjim postom sam rekao sve što imam za reći. Isto treba raditi i na povjerenju.
Ne slažemo se u ključnom dijelu i to je to.

Post Reply

Return to “Sex”