Laser wrote:Krokodil Behko wrote:...Erdogan je izabrao pravac i kao što sam već i rekao, podijelit će zemlju i on je u pravu samo u jednom - najgore bi tek moglo doći. Ipak, to "najgore" dolazi njegovom zaslugom, a ne zaslugom Gulena itd.
Koji je pravac Erdoan izabrao?
Pa šta imamo diskutovati, ako ti taj njegov pravac, još uvijek nisi primjetio?
Mislim izvini, ali ja sam za kemalistički pravac, a za šerijatski nikad neću biti i tu nema ko šta da me pita, od sada pa sve do kraja svijeta.
Druga stvar, približavanje Rusiji. Ne mereš ti to tako brato. Hoš neke stvari ubacivati, koje su zadnji put bile aktuelne u doba sultana, hoš s Rusima biti frend, a hoš i u EU. Pa ne bi ga ni ja pustio. Eno mu Evroazije, pa nek se tamo učlani, što je sam i odabrao
Posebna je priča to što Rusi u BiH igraju tu i takvu ulogu da mi tu nemamo mnogo izbora, pa ako će Erdogan "preko crte" sretno mu bilo.
Kako će se podijelit zemlja?
Nisam ni rekao u tom kontekstu, nego sam mislio na podjele u narodu i tu ne da mislim da sam u pravu, nego situacija na terenu to i pokazuje. Sam puč je dokaz o tome, pa tako da mi je ofirno čitati te komentarčiće "da nije učinio to, bilo bi ko u Siriji". Ja baš mislim da će sad biti ko u Siriji.
Ček malo, dok se opozicija presabere, dok se pregrupišu.
Na jednoj strani su Erdoanove snage, to vidimo, a koje su snage na drugoj strani,
Sad-zasad, nema organizovanih snaga, ili se ne prikazuju, jer ovo što se trenutno dešava u Turskoj, to u Evropi nisamo vidjeli još od Frankovog doba u Španiji.
To je diktatura, a vidjeli smo i kako završavaju diktatori i zemlje pod njihovom vlašću.
Jel može biti jasno, da u tim režimima odlučuje samo jedan čovjek i da je vrlo lako destabilizirati te zemlje, pošto u svakoj od njih, ipak ima neka opozicija i čeka pomoć izvana, pa da krene na pos'o?
Jel može biti jasno, da je takav scenarij skoro pa nemoguć ako je poredak demokratski i ako cijeli narod donosi neku odluku, pošto bi to bio udar na demokratski poredak. Eto, puč nije uspio zbog toga, jer je Erdogan ipak legalno izabran za predsjednika, s tim da je tu i u tom trenutku bilo podosta diktatorskih znakova, ali sada oko toga nema nikakve sumnje.
Zatvoreno je oko 130 medijskih kuća, pa tako da ni ne trebamo sumnjati da na sljedećim izborima neće ni biti opozicije, jer će ih Erdogan sve ugušiti do tada.
Ovo smo već viđali: Sadam, Mubarak, Gadafi, Assad itd..
Naziru li se već sad neke podjele, kakve su, partijske, sektaške, ideološke???
To je toliko očito, da neću ni komentarisati.