Turska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3854 times
Been thanked: 2898 times
Status: Online

Re: Turska

Post by Pasaga » 28 Jul 2016, 20:30

Laser wrote:
Krokodil Behko wrote:...Erdogan je izabrao pravac i kao što sam već i rekao, podijelit će zemlju i on je u pravu samo u jednom - najgore bi tek moglo doći. Ipak, to "najgore" dolazi njegovom zaslugom, a ne zaslugom Gulena itd.
Koji je pravac Erdoan izabrao? Kako će se podijelit zemlja? Na jednoj strani su Erdoanove snage, to vidimo, a koje su snage na drugoj strani, gdje će bit granica?

Naziru li se već sad neke podjele, kakve su, partijske, sektaške, ideološke???

Behko, ozbiljan si čo'ek.
...cini ti se... :ooo

:bjezi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times
Status: Offline

Post by Mohr » 28 Jul 2016, 21:04

storm wrote:
Mohr wrote: - Nezavisno sudstvo
Sudstvo nikad i nigdje nije bilo nezavisno, ono je u sklopu državnog aparata, financira se iz proračuna, i samo bi idiot financirao nešto što mu ne koristi i ne radi za nj. Tko imenuje sudije? Raja na referendumu, bezbeli :D. To je bar minimum kapitalističkog common sense-a, zar ne :pusa Ono tobož može biti nezavisno u slučajevima komšijsko-familijarne svađe oko međe, ali u bitnim stvarima nikako ;) Ali tu već prelazimo na drugi stavak, koji se tiče korupcije...
storm wrote: - Borba protiv korupcije
Što je korupcija? Lična korist (odgovornog, izabranog, imenovanog) pojedinca unutar sustava, je l' de? Jeste, da! A kako ju je moguće realizirati. Pa tako što je privatno vlasnisštvo (lafo :kita ) svetinja unutar tog sustava, pa ljudi masovno koriste tj. zloupotrebljavaju javne funkcije zarad ličnih (materijalnih, dapače, da ne bude zabune) probitaka. U EU je korupcija zastrašujuća, navodio sam i taj podatak (u jednom Nikolaidisovom textu, postoji link sa službenog site-a EU Komisije iliti Povjerenstva), radi se o desecima i stotinama milijardi... Sistem je to jarane čiji je korupcija fundament, ona mu je imanentna, naprosto ga generira, bez nje je nezamisliv i neizvediv...

storm wrote: - Zaštita manjina
Recimo npr. Srba u Hrvatskoj ili još bolje, u Sloveniji, gdje su naprosto brisali iz državljanstva čak i ljude koji su tamo rođeni :o Ih, ta nemojte ka'sti... Naposljetku, od koga je to potrebno (posebno) štititi manjine, tko ih to ugrožava, kako i zašto :p

storm wrote:
- Ukratko funkcioniranje države i suradnja

Suradnja koga s kim :cudi

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 28 Jul 2016, 21:17

Yoker wrote:
Konsultant wrote:
Krokodil Behko wrote: Erdogan je izabrao pravac i kao što sam već i rekao, podijelit će zemlju i on je u pravu samo u jednom - najgore bi tek moglo doći. Ipak, to "najgore" dolazi njegovom zaslugom, a ne zaslugom Gulena itd.
Kako mislis, fizicki na istocnu i zapadnu Tursku ili na "nase" i "njihove"?
Nekima je želja da se Republika Turska dijeli poput Bosne. :ooo
Vrijeme kemalističkog sekularizma je prošlost. :oo
Kemalistički sekularizam je odigrao svoju ulogu.U datim okolnostima,vrlo dobro.Danas su drugi dani.Erdogan ima plebiscitarnu podršku da preispita neka prijateljstva,naročito ona sa zapadom, dok mečka nije zaigrala u avliji.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

Post by Mohr » 28 Jul 2016, 21:26

Koja mečka Meša :obrve

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 28 Jul 2016, 21:28

Mohr wrote:Koja mečka Meša :obrve
Recimo, ona što već nekoliko godina igra u Siriji.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 28 Jul 2016, 21:29

Mohr wrote:Koja mečka Meša :obrve
Pa valjda ona, s kojom ce utakmicu zajedno gledati narednih dana. :ooo

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 28 Jul 2016, 21:29

KOMESAR wrote:
Yoker wrote:
Konsultant wrote:
Krokodil Behko wrote: Erdogan je izabrao pravac i kao što sam već i rekao, podijelit će zemlju i on je u pravu samo u jednom - najgore bi tek moglo doći. Ipak, to "najgore" dolazi njegovom zaslugom, a ne zaslugom Gulena itd.
Kemalistički sekularizam je odigrao svoju ulogu.U datim okolnostima,vrlo dobro.Danas su drugi dani.Erdogan ima plebiscitarnu podršku da preispita neka prijateljstva,naročito ona sa zapadom, dok mečka nije zaigrala u avliji.
...i u Iranu....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Yoker
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yoker » 28 Jul 2016, 21:37

KOMESAR wrote:
Yoker wrote:
Konsultant wrote:
Sve su prilike da Izrael igra prljavu igru. Izraelu je u interesu da se Republika Turska destabilizuje.
Erdogan mora biti oprezan s Putinom. Stvari se mogu zakomplikovati i po našu Domovinu Bosnu, sve je u igri.
"Kakve su ti misli, takav ti je život"

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 28 Jul 2016, 21:48

Yoker wrote:
KOMESAR wrote:
Sve su prilike da Izrael igra prljavu igru. Izraelu je u interesu da se Republika Turska destabilizuje.
Erdogan mora biti oprezan s Putinom. Stvari se mogu zakomplikovati i po našu Domovinu Bosnu, sve je u igri.
Turci nam mogu,kao i obično,samo odmoći.Naša sudbina je u Allahovim i našim rukama.Sjeti se prije dvadeset godina šta su sve radili da nas unište i koja su sve sredstva upotrijebili.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9158 times
Been thanked: 10873 times

Post by Krokodil Behko » 28 Jul 2016, 22:56

Laser wrote:
Krokodil Behko wrote:...Erdogan je izabrao pravac i kao što sam već i rekao, podijelit će zemlju i on je u pravu samo u jednom - najgore bi tek moglo doći. Ipak, to "najgore" dolazi njegovom zaslugom, a ne zaslugom Gulena itd.
Koji je pravac Erdoan izabrao?
Pa šta imamo diskutovati, ako ti taj njegov pravac, još uvijek nisi primjetio?
Mislim izvini, ali ja sam za kemalistički pravac, a za šerijatski nikad neću biti i tu nema ko šta da me pita, od sada pa sve do kraja svijeta.

Druga stvar, približavanje Rusiji. Ne mereš ti to tako brato. Hoš neke stvari ubacivati, koje su zadnji put bile aktuelne u doba sultana, hoš s Rusima biti frend, a hoš i u EU. Pa ne bi ga ni ja pustio. Eno mu Evroazije, pa nek se tamo učlani, što je sam i odabrao :cudi

Posebna je priča to što Rusi u BiH igraju tu i takvu ulogu da mi tu nemamo mnogo izbora, pa ako će Erdogan "preko crte" sretno mu bilo.

Kako će se podijelit zemlja?
Nisam ni rekao u tom kontekstu, nego sam mislio na podjele u narodu i tu ne da mislim da sam u pravu, nego situacija na terenu to i pokazuje. Sam puč je dokaz o tome, pa tako da mi je ofirno čitati te komentarčiće "da nije učinio to, bilo bi ko u Siriji". Ja baš mislim da će sad biti ko u Siriji.
Ček malo, dok se opozicija presabere, dok se pregrupišu.

Na jednoj strani su Erdoanove snage, to vidimo, a koje su snage na drugoj strani,
Sad-zasad, nema organizovanih snaga, ili se ne prikazuju, jer ovo što se trenutno dešava u Turskoj, to u Evropi nisamo vidjeli još od Frankovog doba u Španiji.
To je diktatura, a vidjeli smo i kako završavaju diktatori i zemlje pod njihovom vlašću.
Jel može biti jasno, da u tim režimima odlučuje samo jedan čovjek i da je vrlo lako destabilizirati te zemlje, pošto u svakoj od njih, ipak ima neka opozicija i čeka pomoć izvana, pa da krene na pos'o?
Jel može biti jasno, da je takav scenarij skoro pa nemoguć ako je poredak demokratski i ako cijeli narod donosi neku odluku, pošto bi to bio udar na demokratski poredak. Eto, puč nije uspio zbog toga, jer je Erdogan ipak legalno izabran za predsjednika, s tim da je tu i u tom trenutku bilo podosta diktatorskih znakova, ali sada oko toga nema nikakve sumnje.

Zatvoreno je oko 130 medijskih kuća, pa tako da ni ne trebamo sumnjati da na sljedećim izborima neće ni biti opozicije, jer će ih Erdogan sve ugušiti do tada.
Ovo smo već viđali: Sadam, Mubarak, Gadafi, Assad itd..
To je toliko očito, da neću ni komentarisati.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 28 Jul 2016, 23:15

Krokodil Behko wrote:
Laser wrote:
Mislim izvini, ali ja sam za kemalistički pravac, a za šerijatski nikad neću biti i tu nema ko šta da me pita, od sada pa sve do kraja svijeta.

Druga stvar, približavanje Rusiji. Ne mereš ti to tako brato. Hoš neke stvari ubacivati, koje su zadnji put bile aktuelne u doba sultana, hoš s Rusima biti frend, a hoš i u EU. Pa ne bi ga ni ja pustio. Eno mu Evroazije, pa nek se tamo učlani, što je sam i odabrao :cudi

Posebna je priča to što Rusi u BiH igraju tu i takvu ulogu da mi tu nemamo mnogo izbora, pa ako će Erdogan "preko crte" sretno mu bilo.

Nisam ni rekao u tom kontekstu, nego sam mislio na podjele u narodu i tu ne da mislim da sam u pravu, nego situacija na terenu to i pokazuje. Sam puč je dokaz o tome, pa tako da mi je ofirno čitati te komentarčiće "da nije učinio to, bilo bi ko u Siriji". Ja baš mislim da će sad biti ko u Siriji.

Na jednoj strani su Erdoanove snage, to vidimo, a koje su snage na drugoj strani,
Sad-zasad, nema organizovanih snaga, ili se ne prikazuju, jer ovo što se trenutno dešava u Turskoj, to u Evropi nisamo vidjeli još od Frankovog doba u Španiji.
To je diktatura, a vidjeli smo i kako završavaju diktatori i zemlje pod njihovom vlašću.
Jel može biti jasno, da u tim režimima odlučuje samo jedan čovjek i da je vrlo lako destabilizirati te zemlje, pošto u svakoj od njih, ipak ima neka opozicija i čeka pomoć izvana, pa da krene na pos'o?
Jel može biti jasno, da je takav scenarij skoro pa nemoguć ako je poredak demokratski i ako cijeli narod donosi neku odluku, pošto bi to bio udar na demokratski poredak. Eto, puč nije uspio zbog toga, jer je Erdogan ipak legalno izabran za predsjednika, s tim da je tu i u tom trenutku bilo podosta diktatorskih znakova, ali sada oko toga nema nikakve sumnje.

Zatvoreno je oko 130 medijskih kuća, pa tako da ni ne trebamo sumnjati da na sljedećim izborima neće ni biti opozicije, jer će ih Erdogan sve ugušiti do tada.
Možeš li malo dočarati ovo "kemalistički pravac"?

p.s.
Da ti pomognem:
Godine 1932. u Turskoj je počelo učenje ezana na turskom jeziku.... -

Nisu mogli podnijeti ni riječ Allah
Tekst na turskom jeziku je odabran iz različitih prijevoda i poslat medžlisima:
Tanrı uludur Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrı’dan başka yoktur tapacak Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrı’nın elçisidir Muhammed Haydi namaza Haydi felaha Namaz uykudan hayırlıdır Tanrı uludur Tanrı’dan başka yoktur tapacak
Bog je najveći. Nema božanstva osim Boga. Svjedočim da je Muhammed Božji poslanik. Požurite na namaz. Požurite na spas. Bolje je klanjati nego spavati. Bog je najveći. Nema božanstva osim Boga.
Turski prijevod ezana je tvrdio ‘Bog je najveći’ umjesto Allah je najveći i sve arapske fraze su izmijenjene ali jedina riječ koja je ostala bila je ‘felah’ u frazi ‘hajje ala felah’ jer to bi promijenilo značenje ‘požurite na spas’ /namaz te su zadržali ovu riječ zbog svog neprijateljstva prema namazu.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Jul 2016, 23:32

KOMESAR wrote:
Krokodil Behko wrote:
Laser wrote:

Možeš li malo dočarati ovo "kemalistički pravac"?

p.s.
Da ti pomognem:
Godine 1932. u Turskoj je počelo učenje ezana na turskom jeziku.... -

Nisu mogli podnijeti ni riječ Allah
Tekst na turskom jeziku je odabran iz različitih prijevoda i poslat medžlisima:
Tanrı uludur Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrı’dan başka yoktur tapacak Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrı’nın elçisidir Muhammed Haydi namaza Haydi felaha Namaz uykudan hayırlıdır Tanrı uludur Tanrı’dan başka yoktur tapacak
Bog je najveći. Nema božanstva osim Boga. Svjedočim da je Muhammed Božji poslanik. Požurite na namaz. Požurite na spas. Bolje je klanjati nego spavati. Bog je najveći. Nema božanstva osim Boga.
Turski prijevod ezana je tvrdio ‘Bog je najveći’ umjesto Allah je najveći i sve arapske fraze su izmijenjene ali jedina riječ koja je ostala bila je ‘felah’ u frazi ‘hajje ala felah’ jer to bi promijenilo značenje ‘požurite na spas’ /namaz te su zadržali ovu riječ zbog svog neprijateljstva prema namazu.
To nije toliko bitan primjer. Mislim da je bogu najbtinije, da neko radi onako kako mu bog preporučuje, a razumjet će ga bez obzira na jezik.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1153 times
Been thanked: 3552 times

Post by Laser » 29 Jul 2016, 09:58

Krokodil Behko wrote: Pa šta imamo diskutovati, ako ti taj njegov pravac, još uvijek nisi primjetio?
Od svega što si napisao, izdvajam osovinu tvog promišljanja o situaciju u Turskoj. Što prije se trebaš izdići iznad toga, inače ćeš na temi o Turskoj fulati skoro sve.

Sem toga, kemalizam shvataš skroz površno. Kad bi tačno znao šta je to zapravo, ne bi ga nikom prizivao.

Šerijat, kao društveno uređenje, u Turskoj nikad, pa ni tad neće biti zaveden. To je jasno svim poznavaocima prilika u Turskoj. Reafirmacija nekih islamskih vrijednosti u turskom društvu je uzela maha još kad je Tayip Erdoan bio dječak. Ona će sigurno biti nastavljena, dosegnut će neku tačku i tu će stati, jer nema dalje.

Sve ostalo što si ponudio kao odgovor na moja pitanja, nije ništa drugo do vadiona. Upotrijebio si prejak iskaz "podijeliti zemlju", a nisi ga mogao opravdati.

Ovaj puč nije kao prethodni pučevi. Ovaj je izveden sa skroz drugačijim namjerama. Pokušaj zamisliti šta bi se sada događalo u Turskoj da su Gulenovi pučisti uspjeli.

Zato su tvoje jadikovke nad zlehudim sudbinama onih što godinama podrivaju tursku vladu u najmanju ruku neozbiljne.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 29 Jul 2016, 10:33

Laser wrote:
Sem toga, kemalizam shvataš skroz površno. Kad bi tačno znao šta je to zapravo, ne bi ga nikom prizivao.
Eto tebe, pošto ja ne znam. De približi mi kemalizam, pa da vidimo šta je dobro, a šta nije? Ima li neka definicija, neki primjeri, neki primjeri koji utiču na kretanje cjelokupnog društva, nešto veoma konkretno, a ne oko ezana?
Znači sad trebaš da daš sliku tog društva.

Sve ostalo što si ponudio kao odgovor na moja pitanja, nije ništa drugo do vadiona. Upotrijebio si prejak iskaz "podijeliti zemlju", a nisi ga mogao opravdati.

Možda je vadiona kad ne komentarišeš ništa iz podugačkog posta, a potom na osnovu ničega sve to proglasiš vadionom? nekako bi mi ovo već bilo u skladu sa praksom na forumima, s tim da ja imam običaj da se držim pravca, pa tako da očekujem objašnjenje, zašto je cjelokupan moj post vadiona.

Što se tiče "prejakog izraza", on nije prejak, nego sam upotrijebio uobičajen izraz za podjele u društvu i lično ne volim učestvovati u diskusijama gdje nakon podužeg posta ne dobijem inkakav odgovor, mada sam fino odgovorio na sva postavljena pitanja, ali se zato neko zakači samo za jedan izraz, pa ga tefsira u kontekstu da je samo on značajan, u cijelom postu.
Ovaj puč nije kao prethodni pučevi. Ovaj je izveden sa skroz drugačijim namjerama. Pokušaj zamisliti šta bi se sada događalo u Turskoj da su Gulenovi pučisti uspjeli.
Do sada ni ne znamo da je to Gulen učinio, pa tako da..?
E da, od jutros Erdogan traži i od Njemačke da mu se isporuče "gulenovci".
Msm, jel jasno da je ovo lov na vještice i to po cijelom svijetu?
Njemačka vjerovatno nije slučajno odabrana, pa tako da možemo očekivati dalje zaoštravanje situacije sa zapadom.
Zato su tvoje jadikovke nad zlehudim sudbinama onih što godinama podrivaju tursku vladu u najmanju ruku neozbiljne.
Nema to veze s njima. nego sa mnogim lošim stvarima koje su se desile u Turskoj i naivno je vjerovati da vlast nije kriva ni za šta, nego uvijek neki subverzivni elementi.
Da vidimo. Sunovrat turizma, sunovrat privrede, mnogobrojni teroristički napadi, jako puno mitinga protiv vlasti, ukidanje slobode javnog stava i kritike, itd.
Moraš živjeti u Sjevernoj Koreji pa vjerovati da vlast ni na koji način nije mogla djelovati, da ne bude svega toga.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1153 times
Been thanked: 3552 times

Post by Laser » 29 Jul 2016, 11:17

Behko, druže.

Primijeti da su kemalistička CHP i nacionalistička MHP, kao dvije glavne opozicione partije, dale podršku mjerama protiv Gulenovaca. Prije dva-tri dana smo vidjeli zajednički miting protiv pučista. Kemalistička CHP i Tayipova AK partija, zajedno na mitingu, do juče skroz nezamislivo. Izgrađen je svojevrstan nacionalni konsenzus u borbi protiv Gulenovog paralelnog centra moći kojeg vidi cijeli svijet, osim tebe. Zato si skroz profulao kad si u jednom postu rekao da je na sceni podjela zemlje.

A ne vidiš iz skroz prizemnog razloga: Više lajkaš kemalizam nego li šerijat.
Lajkanje ili ne lajkanje ne pomaže u razumijevanju tamošnje situacije.

Ja lično ne lajkam ni jedno ni drugo. Izbor bih prepustio Turcima. Suviše je to star i samosvjestan narod da bi im iko govorio šta je za njih dobro, a šta ne. Pogotovo ne davno umrli paša čijeg se pravca niko više i ne sjeća. Ako si dobro upratio, kemalizam je ubijen 1982. godine. Kakvog li paradoksa, ubio ga je zadrti kemalista general Kenan Evren, tako što je nakon puča 1980. izvršio temeljite promjene ustava kao i nekolicine glavnih poluga u društvu. Šira elabiracija bi uzela previše prostora, a ne bi ni pomogla osobama koje pristupaju temi sa predrasudama.

Ima još jedna predrasuda koje se trebaš riješit. Daj jednom zaboravi akcije protiv Husein kapetana, kao i odluke sa Berlinskog kongresa. Turci su danas skroz moderna nacija i nemaju nikakve veze sa tim događajima.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 29 Jul 2016, 11:31

Laser wrote:Behko, druže.

Primijeti da su kemalistička CHP i nacionalistička MHP, kao dvije glavne opozicione partije, dale podršku mjerama protiv Gulenovaca. Prije dva-tri dana smo vidjeli zajednički miting protiv pučista.
Koji su mediji to prenijeli?
Da nije ono kao nekad u Jugoslaviji, pošteni Albanci su protiv "albanskog separatizma"?

Možda su te mimoišle vijesti o ukidanju stotina medijskih kuća, pa dođoh do zaključka da je taj Gulen jači od Gatesa s parama, pa kupio pola Turske.

Kad smo već kod tog izraza "pola Turske" i kod Gulena, kako ti komentarišeš snagu Gulenovom pokreta? Ako je cijela Turska ZA Erdogana, kako je moguće da je toliko medijskih kuća protiv? Ovo bi baš iziskivalo neki konkretan odgovor.

Ima još jedna predrasuda koje se trebaš riješit. Daj jednom zaboravi akcije protiv Husein kapetana, kao i odluke sa Berlinskog kongresa. Turci su danas skroz moderna nacija i nemaju nikakve veze sa tim događajima.
Svaka ti čast što ti umiješ ocijeniti i procijeniti šta je niskopobudna a šta obična predrasuda. Ja to ne umijem :cudi

To što govorim, nema nikakve veze s našom zemljom.
Ali, kad smo već kod nje, i kod tvoje tvrdnje da su Turci moderna nacija, izvini brato ali i mi samo moderna nacija i ebe nam se za bilo koga ko bi nas gurkao u isti koš s Rusima, bez čijeg bi uticaja na balkanu, nama sigurno bilo puno bolje.

E da, još bolje bi nam bilo da nikad nisu ni raselili izvjesni živalj zapadno od Drine. taman bi nam bilo toliko dobro, da nikakve ratove ne bismo ni imali prije 20 i kusur godina :ok

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 29 Jul 2016, 14:17

Cak i u Rusiji...da ne spominjem druge....
Opozicija je mrtva bez CIA...FBI.......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 29 Jul 2016, 15:22

Šta se ono dešava sa Indžirlikom? Svo zlo ovog svijeta je realizovano upravo iz te baze.Neka im je i odzvonilo?

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 29 Jul 2016, 15:54

Sve je zamandaljeno.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 31 Jul 2016, 10:26

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je Evropskoj uniji i SAD-u:
– Kažete da ste zabrinuti. Gledajte svoja posla. Pogledajte svoja djela.

Ovo je već pravi trag i pravi put.

Post Reply

Return to “Svijet”