Sirija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3448 times
- Been thanked: 2601 times
- Status: Offline
Re: Sirija
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 7859 times
- Been thanked: 9285 times
Svako od Srba i Hrvata, ko želi da živi u Srbiji i u Hrvatskoj, evo ja mu plaćam kartu i to je sve što mogu dobiti
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Sirijska Arapska Armija spriječila je danas američki vojni konvoj da uđe u grad Al Kamišli u guverneratu Al Hasaka.
Prema izvještajima, američki vojni konvoj je probao da prođe sirijski vojni punkt, ali je spriječen u toj namejri, od vojnika koji su bili na punktu. Njih je na nišanu držalo i nekoliko sirijskih tenkova koji su bili spremi za djelovanje!
Prema izvještajima, američki vojni konvoj je probao da prođe sirijski vojni punkt, ali je spriječen u toj namejri, od vojnika koji su bili na punktu. Njih je na nišanu držalo i nekoliko sirijskih tenkova koji su bili spremi za djelovanje!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Sirija ce morati da se oporavi i da se sa vlasti skloni al Assad. Sirija moze uspjeti samo kao islamska drzava koja ce biti sunijska drzava koja ce biti izabrana od naroda. ISIL je minnirao revoluciju u Siriji i zbog ISILa Al Assad je porazio pobunjenike. Ipak sunnije ne mogu dozvoliti da manjina alevita drzi vlast u toj zemlji.Muslimani zele da se Sirija proglasi islamskom drzavom i da muslimani pocnu vladati Sirijom. Sirija je lijepa zemlja i kad stane rat sve izbjeglice ce se vratiti nazad u domovinu.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 3702 times
- Been thanked: 2553 times
Ma ne mogu vise jadni ni izaci, jesi vidio brace sto su podigli zid, tbjrb
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1200 times
- Been thanked: 2270 times
Opširnije o tome meleče.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Sirija nikada nije bila shijska i vrijeme je da se stvari dovedu u svom redu. Aleviti kao manjina ne mogu vladati Sirijom jer oni su manjina i vecina su sunnije. Damask je nekada bio prestolnica kalifata i to je grad kojeg su uvijek drzali sunnije. Zato sirijski rezim mora pasti i da se vec jednom rijesi pitanje Sirije. Zastita Al Assada nije logicna jer on nakon ovog krvavog rata nema legitimitet da ostane na vlasti.
Sirija ce se ponovo obnoviti i opet ce sijati punim islamskim sjajem jer muslimani zele da se Sirija izgradi kao islamska zemlja koja ce biti zemlja za muslimane. Sirija je oduvijek bila islamska i to niko ne moze osporiti. Muslimani zele da se igraju u Siriji i da grade Dzamije sa visokim minaretima u kojima ce biti muslimana koji ce klanjati.
Sirija je jedna lijepa zemlja gdje ima puno Dzamija i klanja se. U Siriji zive muslimani koji odlaze na Hadz i koji rado klanjaju i bivaju pokorni Allahu. Muslimani nece dozvoliti da se Sirija shiaizira nego ce Siriju voditi Sunnije koji ce proglasiti islamsku drzavu. Al Assad mora otici sa vlasti i prepustiti mjesto sunnijskom lideru.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Sirija je uništena zemlja iz koje je otišlo sve što nije pobijeno.Trebaće vijekovi da se tvoje želje ostvare. Onomad ,kad su Turci odlazili iz Bosne,odnijeli su svo blago i odveli sve što je bilo učeno.Još se od tada nismo oporavili,a ne zna se ni ka'ćemo.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Turci su veliki prijatelji Bosne i to je bratski narod Bosnjaka. Turci su samo unaprijedili Bosnu i islamizirali Bosnjake koji uzivaju u klanjanju. Bosnjaci su uzivali pod Turcima i da nije Turske Bosna ne bi imala sevdalinke i bas carsiju. Koliko samo Dzamija su Turci sagradili i ostavili muslimanima Bosne da se u njima klanjaju.
Sirija je prezivjela rat ali Sirija ima naftu i moci ce da se oporavi veoma brzo. Bosna nema naftu a Sirija ima naftu i moze da se razvije veoma brzo. Za Siriju je bitno da se oslobodi ludjaka koji vodi zemlju. Saudijska Arabija ce pomoci Siriju da se oporavi i opet ce se sirom Sirije cuti ezani koji ce pozivati muslimane na molitvu.
Sirija je oduvijek bila sunnijska i niko nema pravo da da vlast malobrojnim shijama. Sunnije moraju pobjediti u Siriji kako bi se Sirija dovela u red po demografskoj slici prijeratne Sirije. Muslimani zele da se klanjaju i da odlaze u Dzamiju i da se mole Allahu.
- Melek
- Deer Hunter
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
Al Assad mora odstupiti kao predsjednik. Sirijski rezim mora pasti i da konacno mir zavlada u tom dijelu zemlje. ISIL vise ne postoji i vrijeme da Rusija nagovori al Assada na ostavku. Sunnije su vecina u Siriji i to moraju znati Iran i Hezbollah. Sirija moze uspjeti samo kao sunnijska zemlja.
Region Sirije se ranije zvao Shaam i Muhammed s.a.v.s. je tezio da muslimani osvoje taj region. Shaam je atraktivna zemlja u kome su muslimani gradili Dzamije i sjediste Kalifata je bio Damask koji je prelijep grad koji ima puno Dzamija. Muslimani ne mogu dozvoliti da aleviti preuzmu Siriju. Aleviti su manjina i naravno da ne mogu Siriju smatrati privatnim vlasnistvom. Al Assad je pocinio puno zlocina i red je da odgovara. Rusija mora pritisnitu Al Assada da odstupi sa vlasti i da preda vlast vecini u Siriji. Iran i hezbollah moraju znati da ne mogu prisvajati Siriju jer Sirija je sunnijska zemlja i Damask je poznat po mnogim skolama Ehli Sunneta.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Alevite niko nece dirati i oni ce moci da ucestvuju u vlasti ali ne kao lider sirijskog rezima nego na osnovu alevitskih glasova.
- Melek
- Deer Hunter
Odatle je i shaamija poteklaMuamer18 wrote: ↑12 Jun 2018, 22:45 Region Sirije se ranije zvao Shaam i Muhammed s.a.v.s. je tezio da muslimani osvoje taj region. Shaam je atraktivna zemlja u kome su muslimani gradili Dzamije i sjediste Kalifata je bio Damask koji je prelijep grad koji ima puno Dzamija. Muslimani ne mogu dozvoliti da aleviti preuzmu Siriju. Aleviti su manjina i naravno da ne mogu Siriju smatrati privatnim vlasnistvom. Al Assad je pocinio puno zlocina i red je da odgovara. Rusija mora pritisnitu Al Assada da odstupi sa vlasti i da preda vlast vecini u Siriji. Iran i hezbollah moraju znati da ne mogu prisvajati Siriju jer Sirija je sunnijska zemlja i Damask je poznat po mnogim skolama Ehli Sunneta.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.