Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Podrinjac wrote: 07 Apr 2020, 23:18
Venera, Ti nista i ne uzimas u ruke, i nemas potrebe za tim. Meni je svake sekunde metal u rukama. A taj metal je prošao kroz stotine ruku.
zato sma pitala, znaci, to radis na poslu ; vjerovatno ne mozes korsititi rukavice , ne znam
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Venera, Ti nista i ne uzimas u ruke, i nemas potrebe za tim. Meni je svake sekunde metal u rukama. A taj metal je prošao kroz stotine ruku.
zato sma pitala, znaci, to radis na poslu ; vjerovatno ne mozes korsititi rukavice , ne znam
Koristim ja i rukavace, ali nemamo ih dovoljno na raspolaganju da bih ih uvijek koristio.
MunDZi wrote: 07 Apr 2020, 22:55
Pravilno je i masku, i rukavice i zastitu za oci u kontaktu sa ljudima.
pa to nosi medicinsko osoblje, ja pisem o stitnicma/vizirima za lice
masa medicniskih radnika to NEMA!!!
u apoeti imaju, u prodavnici nemaju
I sta je tebi tako histericno smijesno da se moras po podu valjati?
Smijesno ti sto neko ima ispravnu zastitu, a neko nema?
I sve to jos u BiH!
A da se malo spustis sa tog high horse i pocnes tipkati bez potrebe da smaras.
Grijesis 100%.
ahahahahahahahahahaha al' safunja pa je opet dobro.
Grad Wuhan vise nije u karantinu. Gradjani mogu opet putovati.
Grad Ima oko 11 mil stanovnika a bilo ih je zaraženo oko 80.000.. U brojke nisam siguran Al je tu negdje.
Elem, grad Wuhan nije dostigo imunitet krda. Broj ovih zarazenih/oporavljenih je sitnica na ovo 11 miliona.
Ako se Virus siri cijelim svijetom, logicno je da ce uskoro ponovo doci u Wuhan
pa to nosi medicinsko osoblje, ja pisem o stitnicma/vizirima za lice
masa medicniskih radnika to NEMA!!!
u apoeti imaju, u prodavnici nemaju
I sve to jos u BiH!
to nije samo u BiH , vec i van BiH
histericno je da bolnice nemaju takav obik zastite za radnike i kad nije period pandmeije , jer postoje periodo epidemija i slicnih vanrednih situacija
Duminjo wrote: 07 Apr 2020, 23:31
Grad Ima oko 11 mil stanovnika a bilo ih je zaraženo oko 80.000.. U brojke nisam siguran Al je tu negdje.
Elem, grad Wuhan nije dostigo imunitet krda. Broj ovih zarazenih/oporavljenih je sitnica na ovo 11 miliona.
I sve to jos u BiH!
to nije samo u BiH , vec i van BiH
histericno je da bolnice nemaju takav obik zastite za radnike i kad nije period pandmeije , jer postoje periodo epidemija i slicnih vanrednih situacija
Imale su bolnice i maske i rukavice i vizire i specijalna odijela i respiratore i u "normalno" vrijeme.
Problem sada je što je potreba za tim sredstvima i opremom porasla van normalne potrebe i van svake prognoze. I niko nema dovoljno u cijelom svijetu.
Ovaj virus je strahovito virulentan, brzo se širi. I u normalno vrijeme koristiš 100 komada opreme, za epidemije koje očekuješ da se mogu desiti imaš u rezervi još 1.000 komada, ali odjednom se pojavi virus koji nikada prije nije bio na čovjeku i sada ti treba 10.000 komada. I to ne bio bio problem da treba samo tebi, ali treba cijelom svijetu. A svi imaju 1.000 ili maksimalno 5.000 komada u rezervi. I eto belaja.
Daj i ti malo...
Last edited by Dorian on 07 Apr 2020, 23:38, edited 2 times in total.
Dorian wrote: 07 Apr 2020, 23:30
Može, ali poenta rukavica u svrhu zaštite od infekcija virusom ili bakterijom i jeste da se bacaju odmah poslije upotrebe.
Ako ćeš dezinfikovati ili prati rukavice za višekratnu upotrebu, onda možeš dezinfikovati ili oprati ruke, ne trebaju ti rukavice tada.
pa radi sa metalom , znaci, ruke su mu u pokretu
dezinfekcija rukavica se uradi nakon zavrsetka radnog vremena
ne znam sto radi
Duminjo wrote: 07 Apr 2020, 23:31
Docemo mi abd.
Bice im virus.
Bogami ste zakazali. Jedino sto ste do sad uspjeli je ukrast maske
Dorian wrote: 07 Apr 2020, 23:30
Može, ali poenta rukavica u svrhu zaštite od infekcija virusom ili bakterijom i jeste da se bacaju odmah poslije upotrebe.
Ako ćeš dezinfikovati ili prati rukavice za višekratnu upotrebu, onda možeš dezinfikovati ili oprati ruke, ne trebaju ti rukavice tada.
pa radi sa metalom , znaci, ruke su mu u pokretu
dezinfekcija rukavica se uradi nakon zavrsetka radnog vremena
ne znam sto radi
PA valjda koristi one klasične radničke rukavice za rad sa metalom, koje se kooriste i u normalnoj situaciji.
Čuj što radi? Što mora? I ja radim.
Last edited by Dorian on 07 Apr 2020, 23:40, edited 1 time in total.
Imale su bolnice i maske i rukavice i vizire i specijalna odijela i respiratore i u "normalno" vrijeme.
Problem sada je što je potreba za tim sredstvima i opremom porasla van normalne potrebe i van svake prognoze. I niko nema dovoljno u cijelom svijetu.
ranije koristenje vizira nisam vidjela u bolnicama, tek su poceli nositii prosli tjedan , a iste se dezifniciraju, nisu u jendokratnoj upotrebi