Nazivi ulica, trgova, institucija, spomenici..

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times
Status: Offline

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by General War »

Naseef Mushroom wrote: 02 Nov 2021, 00:25
General War wrote: 01 Nov 2021, 17:25
Lijepo je znati da imas svoju vjernu publiku, malo ometenu, al jbg nece da se baci :pusi
To za publiku nije uopšte činjenica već zadnja utjeha što vam je ostala jer malo je prevelika grupa da bi se moglo nazvati nečijom vjernom publikom. I zadnji naivni Bošnjak je se vratio u realnost, tu malu vjernu publiku čine danas stotine hiljada Bošnjaka.

Dijasporu niko ne mrzi više, to je ostalo iz onog vremena kada su mrzili dezertere i djecu dezertera, kako može danas neko imati antipatiju prema dijaspori kada svaka treća kuća u BiH ima nekoga vani? Džaba pišeš protiv dijaspore kada se više niko ne pali na tu šuplju iz 2006. godine.

Još jedan razlog zašto tvoja priča više ne pali je što nikome više nije mržnja prema SDA, SDP, Dini ili Fahri jača od ljubavi prema BiH i svi su se udružili da spase BiH od nove agresije i Bošnjake od novog genocida. Tebi tu najviše smeta što si i sam svjestan da će i SDP iz tvoje Tuzle sutra sjesti sa SDA i bilo kojom drugom strankom jer je sada država i bošnjački narod na prvom mjestu.

Bakir će uskoro po evropskoj turneji okupiti desetine ili čak stotine hiljada Bošnjaka ali bi ih okupili i Dino, Bećirović, Zvizdić, Mustafa Cerić, generali Dudaković i Halilović, Naser Orić, Zlatko Lagumdžija i Haris Silajdžić dok neko sa tvojim pogledom na državu ne može ni salu od 100 ljudi popuniti.
Ako je po minulom ucinku zakljuciti...sa ovim timom je uspjeh zagarantovan :D.
Zato si ti zbriso od silne ljubavi prema Bih...pust ba suplju ziv bio.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Re: Naša stranka traži da spomenik na Kazanima sadrži da su žrtve ubili pripadnici Armije RBiH

Post by Šabović Adis »

Naseef Mushroom wrote: 02 Nov 2021, 00:48
Šabović Adis wrote: 02 Nov 2021, 00:36 Bošnjački narod je irelevantan, ne zato što je bošnjački nego zato što je narod. Država je jedino etatistima na prvom mjestu.
Mjera svih stvari je čovjek. Bio i ostao.
Pogotovo ako 90% druga dva naroda se ne identificira sa državom a ovaj put će kao prošli ne klati samo čovjeka već čovjeka koji je Bošnjak.
Bošnjak ispade preči nego čovjek.
Uostalom, čovjeku niko ništa ne može. A Bošnjak, ako ga neko i može zaklati, time dokazuje samo to da nije mjera svih stvari...što znači da i nije čovjek. Po definiciji. Jebo to što čovjek nije...
Ne mereeee 👉👌
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Defincja po cemu, nauka kaze da smo uznapredovale amebe, komunisti da smo roboti, na koju od te dvije mislis? Mislim obje su netacne ali koja ti je bliza i sto bosnjake mijesas sa istima?
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Šabović Adis wrote: 02 Nov 2021, 01:55
Naseef Mushroom wrote: 02 Nov 2021, 00:48
Pogotovo ako 90% druga dva naroda se ne identificira sa državom a ovaj put će kao prošli ne klati samo čovjeka već čovjeka koji je Bošnjak.
Bošnjak ispade preči nego čovjek.
Uostalom, čovjeku niko ništa ne može. A Bošnjak, ako ga neko i može zaklati, time dokazuje samo to da nije mjera svih stvari...što znači da i nije čovjek. Po definiciji. Jebo to što čovjek nije...
Jesu li prošli mjesec u Njemačkoj govorili da se boje opasnosti ostrva čovjeka?
Je li Holocaust bio planiran nad svakim ko je čovjek?
Je li Karadžić u onom govoru 1991. govorio o nestanku svakog čovjeka?

Za nekog ko glumi mangupa na forumu nisam očejivao da će da zviči kao neki hipi.
Kada se situacija smiri onda će ljudi imati vremena i za tu patetiku.

Znači svaki zaklani Bošnjak nije čovjek? Je li to misliš?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

General War wrote: 02 Nov 2021, 00:53
Naseef Mushroom wrote: 02 Nov 2021, 00:25
To za publiku nije uopšte činjenica već zadnja utjeha što vam je ostala jer malo je prevelika grupa da bi se moglo nazvati nečijom vjernom publikom. I zadnji naivni Bošnjak je se vratio u realnost, tu malu vjernu publiku čine danas stotine hiljada Bošnjaka.

Dijasporu niko ne mrzi više, to je ostalo iz onog vremena kada su mrzili dezertere i djecu dezertera, kako može danas neko imati antipatiju prema dijaspori kada svaka treća kuća u BiH ima nekoga vani? Džaba pišeš protiv dijaspore kada se više niko ne pali na tu šuplju iz 2006. godine.

Još jedan razlog zašto tvoja priča više ne pali je što nikome više nije mržnja prema SDA, SDP, Dini ili Fahri jača od ljubavi prema BiH i svi su se udružili da spase BiH od nove agresije i Bošnjake od novog genocida. Tebi tu najviše smeta što si i sam svjestan da će i SDP iz tvoje Tuzle sutra sjesti sa SDA i bilo kojom drugom strankom jer je sada država i bošnjački narod na prvom mjestu.

Bakir će uskoro po evropskoj turneji okupiti desetine ili čak stotine hiljada Bošnjaka ali bi ih okupili i Dino, Bećirović, Zvizdić, Mustafa Cerić, generali Dudaković i Halilović, Naser Orić, Zlatko Lagumdžija i Haris Silajdžić dok neko sa tvojim pogledom na državu ne može ni salu od 100 ljudi popuniti.
Zvučiš kao dijete koje je shvatilo da se niko u školi neće sa tobom igrati pa pokušavaš da dokažeš da se trebaju igrati pošto imaš PlayStation 2 kod kuće a djeca već imaju PlayStation 5.

Samo što se ovdje ne radi o djeci već o državi, kakve god imamo ljude, šta misliš u ovakvoj situaciji kada su svi okrenuti opet protiv jednog naroda da bi nas trebao voditi tim Predraga Kojovića?
A ti nastavi davati sebi važnost, zadnji put ste bili relevantni baš kada je PlayStation 2 bila aktuelna pa misliš da neko više treba vas uzeti za ozbiljno sa forama i fazonima iz doba dvojke kada svi pričaju o petici.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Naseef Mushroom wrote: 02 Nov 2021, 09:47
General War wrote: 02 Nov 2021, 00:53
Zvučiš kao dijete koje je shvatilo da se niko u školi neće sa tobom igrati pa pokušavaš da dokažeš da se trebaju igrati pošto imaš PlayStation 2 kod kuće a djeca već imaju PlayStation 5.

Samo što se ovdje ne radi o djeci već o državi, kakve god imamo ljude, šta misliš u ovakvoj situaciji kada su svi okrenuti opet protiv jednog naroda da bi nas trebao voditi tim Predraga Kojovića?
A ti nastavi davati sebi važnost, zadnji put ste bili relevantni baš kada je PlayStation 2 bila aktuelna pa misliš da neko više treba vas uzeti za ozbiljno sa forama i fazonima iz doba dvojke kada svi pričaju o petici.
Prvo, jesil si se ti meni lijepo napajkio?
Onoj ekipi sto si nabrojao, da joj atomsku daju...oni bi je prodali...a ti pricaj o play station-u, nek si ti za svaki slucaj razgulio.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Naseef Mushroom wrote: 02 Nov 2021, 09:20Jesu li prošli mjesec u Njemačkoj govorili da se boje opasnosti ostrva čovjeka?
Naravno da nisu.
Je li Holocaust bio planiran nad svakim ko je čovjek?
Naravno da nije.
Je li Karadžić u onom govoru 1991. govorio o nestanku svakog čovjeka?
Nije.
Za nekog ko glumi mangupa na forumu nisam očejivao da će da zviči kao neki hipi.
Stvarno?
A ja zadnje što očekujem od žrtve je da ima stav. O bilo čemu. I da mi zube pokazuje.
Kada se situacija smiri onda će ljudi imati vremena i za tu patetiku.
Prestani uime ljudi govoriti.
Nije nijedan, pa ni onaj zaklani. Ti vjerovatno od mene očekuješ da mislim da su i Bošnjaci ljudi, a ja ti ovom prilikom poručujem da ni Bošnjaci nisu ljudi. Različit je i broj Bošnjaka od broja ljudi, pa se i po tome razlikuju. O Bošnjakinjama da i ne govorim. Dalje, pogle ti potpisa. Vi ste ništa drugo do kukavičje jaje koje bi neko ljudima da podmetne pa da ljudi o vama vode brigu...a vi da se Alahu zahvaljujete?! Ja tebi neko dobročinstvo da učinim a ti Alahu da se zahvališ umjesto meni, Adisu?! Neće moći. Učinim li ja bilo šta što tebi ide u korist ima meni da vječito budeš zahvalan, meni da klanjaš i to ne petput dnevno nego pedesetpet puta dnevno. I meni ima pjesme da pjevaš. Znaš, živio živio Adis!

Tako. A sad da se vratimo na temu: ono pitanje o srpskim zločincima ti postavljam da te navedem da se zapitaš zbog čega ploči ne stoji tako. Šta govori protiv toga? Jel ima razlog? Je li to zato što se uopšte ne radi o zločincima? Ili možda zato što nisu srpski? Tipujem na ovo drugo. Ok, kakvi su ako nisu srpski? Jesu li hrvatski. Ili su srpski ili su hrvatski, treće nema, je li tako? Ili možda ipak ima? Eto, zato te, Bošnjače, pitam. Tebe, koji voliš da ističeš nacionalnost iznad svega ali u ovom slučaju ne. Pa istakni je na ploči, junačino! Stavi bošnjački zločinci, nek se zna da ste nas i vi ubijali. Nas, građane Sarajeva (i građanke, i Sarajlije i Sarajke). Vi, Bošnjaci.
Kontaš, seljoberu jedan tešanjski...
Ne mereeee 👉👌
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

General War wrote: 02 Nov 2021, 09:54
Naseef Mushroom wrote: 02 Nov 2021, 09:47

Onoj ekipi sto si nabrojao, da joj atomsku daju...oni bi je prodali...a ti pricaj o play station-u, nek si ti za svaki slucaj razgulio.
Ma ja, glupi Bošnjo je samo za viceva, ne mogu se porediti ni sa balavcima Mirkom i Slavkom, pogotovo onaj Atif ili Sefer.
Nekad se samom sebi divim, sjetim se nekog bez veze primjera da ličiš na dijete što se niko neće sa njim igrati i onda se shvatim da su ti argumenti iz vremena kada je PlayStation izašao, ne dvojka već kec.

Šta veliš? Razgulio? Argumenti baš iz vremena PlayStation keca, ti sigurno zoveš i studente koji su 2019. godine otišli iz BiH dezerterima :D.
Toliko je naroda otišlo iza rata da uopšte ne postoji više antipatija prema dijaspori kao što je bila nekada opravdana prema dezerterima koji su roštiljali tamo dok je narod ovdje ginuo jer u doba globalizacije i olakšanog odlaska, balkanskog zakona itd. ne samo da svako u svojoj užoj familiji ima nekoga vani već i svako može otići vani ko želi.
To tebe boli što je svakom Bošnjaku preči drugi Bošnjak iz Hamburga ili Washingtona koji je patriotski nastrojen od tebe što si u BiH a što relativizraš i izjednačavaš.

Toga si i sam svjestan jer znas da si jedini koji je na dva foruma koji ne mogu više biti različiti a da si na oba kao strano tijelo.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Šabović Adis wrote: 02 Nov 2021, 12:59
Nije nijedan, pa ni onaj zaklani. Ti vjerovatno od mene očekuješ da mislim da su i Bošnjaci ljudi, a ja ti ovom prilikom poručujem da ni Bošnjaci nisu ljudi.
Neka se zna da je i ovo napisano na ovom forumu.

Ne da antifašista Jugoslaven da na pločama stoje srpski zločinci.
Ti, Djeneral, onaj bradonja historičar čiji je video postavio djeneral koji je u drugoj emisiji izjavio da je možda sud u Haagu presudio da je bio genocid ali imaju i drugačija mišljenja, onaj forumaš koji je napisao na onom forumu da mu je se i 11. juli popeo na qurac kada je vidio da se svake godine okupe tu i Džaferović i Bakir, fino je se društvo pronašlo da udara kontru na ovakvim temama

Sreća pa je se i SDP očistio od osoba što razmišljaju poput vas i raznih Damira Nikšića i imamo nove generacije poput Benjamine.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Naseef Mushroom wrote: 02 Nov 2021, 13:34
General War wrote: 02 Nov 2021, 09:54
Ma ja, glupi Bošnjo je samo za viceva, ne mogu se porediti ni sa balavcima Mirkom i Slavkom, pogotovo onaj Atif ili Sefer.
Nekad se samom sebi divim, sjetim se nekog bez veze primjera da ličiš na dijete što se niko neće sa njim igrati i onda se shvatim da su ti argumenti iz vremena kada je PlayStation izašao, ne dvojka već kec.
:DD
Šta veliš? Razgulio? Argumenti baš iz vremena PlayStation keca, ti sigurno zoveš i studente koji su 2019. godine otišli iz BiH dezerterima :D.
Hoces da ti kupim taj play statinon da prestanes kukat za njim?
Toliko je naroda otišlo iza rata da uopšte ne postoji više antipatija prema dijaspori kao što je bila nekada opravdana prema dezerterima koji su roštiljali tamo dok je narod ovdje ginuo jer u doba globalizacije i olakšanog odlaska, balkanskog zakona itd. ne samo da svako u svojoj užoj familiji ima nekoga vani već i svako može otići vani ko želi.
Antipatija je prema tebi,kao dopisnom patriJoti
To tebe boli što je svakom Bošnjaku preči drugi Bošnjak iz Hamburga ili Washingtona koji je patriotski nastrojen od tebe što si u BiH a što relativizraš i izjednačavaš.
:123
Eto Upravo to, ali ne kontas
Toga si i sam svjestan jer znas da si jedini koji je na dva foruma koji ne mogu više biti različiti a da si na oba kao strano tijelo.
Image
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Nikada nisam koristio ovaj izraz ali posto ste ti Djenerale i Adis doslovno na aparatima i dovoljno ste kosa od muke počupali :D. nije mi više tema interesantna i neću više na njoj pisati.

Samo još za kraj, hvala ličnostima iz prošlosti

Image

I novim generacijama

Image

Što su uvijek znali šta je antifašizam i takvu bitku i politiku vodili i vode a u isto vrijeme su znali i znaju kako sa osobama poput vas dvojice postupiti. Od starije generacije se niste ni nakon 30 godina oporavili čim toliko kmečite a nove generacije će produžiti rok bar još 20 godina.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Hvala im i odmene; da nije onog prvog ti svjeta nebi vidio :apl
A one druge; barem je jasno zasto je Bogicevicu smrklo da bi njoj svanulo. :kafa
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune »

Bogić je ljudina bez ikakve sumnje, ali je on potrošen i dobro je što nije u politici i što se ipak povukao kako bi sačuvao svoj obraz. Negovo vrijeme je prošlo i hvala mu na svemu. I sam SDP je već dugo sjena onog što je nekad bio.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

The 51st State wrote: 02 Nov 2021, 07:36 Defincja po cemu, nauka kaze da smo uznapredovale amebe, komunisti da smo roboti, na koju od te dvije mislis? Mislim obje su netacne ali koja ti je bliza i sto bosnjake mijesas sa istima?
Ne miješam ja Bošnjake, Bošnjaci bi među ljude da se umiješaju. Valjda misle nećemo ih poznat, štali.
To kao prvo, kao drugo ta nauka koja kaže da smo uznapredovale amebe ne poznaje revoluciju, poznaje samo evoluciju. A za razliku od revolucije evolucija je tek pokret. A pokret je ograničen, ide dok se ne zaustavi. I nikad ne dolazi do tačke s kojeg polazi. Ne sastavlja kraj s krajem. A čovjek je okruglo čovjek. Okruglo je ovdje ključna riječ! Nikad nije bio nešto što čovjek nije niti će kad biti nešto što čovjek nije. E to je učenje komunista. Kakvi roboti i bakrači...
Ne mereeee 👉👌
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2784 times
Been thanked: 8740 times
Status: Online

Post by Duminjo »

Šabović Adis wrote: 02 Nov 2021, 19:50

Odmori jednu heftu
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Duminjo wrote: 02 Nov 2021, 19:57
Šabović Adis wrote: 02 Nov 2021, 19:50

Odmori jednu heftu
E, majstore, de ti meni reci hoćeš li prastati da brišeš replike!
Samo da znam, da se ne trudim bez veze.
Ne mereeee 👉👌
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2784 times
Been thanked: 8740 times
Status: Online

Post by Duminjo »

Šabović Adis wrote: 09 Nov 2021, 21:16
Duminjo wrote: 02 Nov 2021, 19:57

Odmori jednu heftu
Nisam ti ni slovo obriso
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

Duminjo wrote: 10 Nov 2021, 16:41
Šabović Adis wrote: 09 Nov 2021, 21:16

Nisam ti ni slovo obriso

Jesam ja. Bole me oči od tih upisa, koji veze nemaju s temom, a toliko su drčno napisani
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Aha.
A kakve su šanse da ovaj posljednji obrisani bude vraćen?
Ne mereeee 👉👌
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Šabović Adis wrote: 10 Nov 2021, 17:25 Aha.
A kakve su šanse da ovaj posljednji obrisani bude vraćen?
Nikakve. il se uozbilji i piši u skladu sa mogućnostima, il napusti. Vidiš da ti ne tolerišu gluposti.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “BiH”