Presuda šefovima zloglasne Herceg Bosne
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3764 times
- Been thanked: 3488 times
- Status: Offline
Re: Hrvatska republikanska stranka crta nove karte, ovako zamišljaju teritorijalni preustroj FBiH
Čestitam, Hrvati su uspjeli kreirati nešto što izgleda još ružnije od njihovih dresova.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Re: Hrvatska republikanska stranka crta nove karte, ovako zamišljaju teritorijalni preustroj FBiH
Ma da se ja pitam, išao bih na smanjenje broja kantona.Krokodil Behko wrote: 24 Sep 2022, 16:13 hahahaha
Gluplju kartu, odavno nisam vidio.
To sve što je u centralnoj Bosni, izdominirani su i ništa od žute boje, može i mora biti samo plava, uključno Žepče i Kiseljak, gdje su Bošnjaci već na 50%. Posebna bi priča bila, Travnik sa ispod 20% Hrvata distrikt, a Stolac sa možda i 40% Bošnjaka ide Hrvatima.![]()
Dovoljno je pet: sa, tz, ze, mo i bihać. Isto tako, ukinuti općine. To bi smanjilo ogromnu administraciju.
Nego, jedno drugo pitanje...
Zašto smo mi morali vratiti mrkonjić i okolna mjesta kad smo zbog toga izgubili direktnu vezu sa krajinom?
Svi mi se morete obratit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9211 times
- Been thanked: 10941 times
- Status: Online
Taare wrote: 24 Sep 2022, 16:21Ma da se ja pitam, išao bih na smanjenje broja kantona.Krokodil Behko wrote: 24 Sep 2022, 16:13 hahahaha
To sve što je u centralnoj Bosni, izdominirani su i ništa od žute boje, može i mora biti samo plava, uključno Žepče i Kiseljak, gdje su Bošnjaci već na 50%. Posebna bi priča bila, Travnik sa ispod 20% Hrvata distrikt, a Stolac sa možda i 40% Bošnjaka ide Hrvatima.![]()
Dovoljno je pet: sa, tz, ze, mo i bihać. Isto tako, ukinuti općine. To bi smanjilo ogromnu administraciju.
Zašto smo mi morali vratiti mrkonjić i okolna mjesta kad smo zbog toga izgubili direktnu vezu sa krajinom?
Neozbiljno je ukidati opštine, jer su pri ruci običnim ljudima.
Mi bolje stojimo ekonomski od čentiteta, a oni nemaju kantone. Nije administracija problem, nego srpsko-hrvatska etnokratija, s kojom se udružuje i popriličan broj naših mafijaša i političara.
Etnokratije su uspostavile i podržavaju ih Srbija i Hrvatska. Cilj je pljačka resursa. Rat je bio iz više razloga:
1. Pljačka
2. etničko čišćenje zbog pljačke
3. naseljavanje samo svojih na te oblasti - zbog pljačke
4. Pljačkanje svojih
Da mi to nekako obuzdamo, siguran sam da bi nam i Češka gledala u leđa
- Taare
- greatest
Ima smisla to što pišeš. Mislio sam da kantoni preuzmu to od općina.
Često čitam da bi se ostvarila ogromna ušteda.
Ne odgovori mi u vezi mrkonjića...
Koliko znam, bio je oslobođen. Jesmo li to morali vratiti u dejtonu, ili...?
Svi mi se morete obratit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Taare wrote: 24 Sep 2022, 16:47 Ima smisla to što pišeš. Mislio sam da kantoni preuzmu to od općina.
Moralo biti vraćeno, a vratili su ga Hrvati. Mi smo štošta vraćali u i oko Doboja i na Ozrenu
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
HV je bila uzela Mrkonjić tad u tom naletu, a mislim i Jajce ?Taare wrote: 24 Sep 2022, 16:21Ma da se ja pitam, išao bih na smanjenje broja kantona.Krokodil Behko wrote: 24 Sep 2022, 16:13 hahahaha
Iz Mrkonjića su se povukli, a 5. i 7. korpus su bili na potezu od Ključa, S.Mosta i usmjereni ka Prijedoru.
Između Mrkonjića i Ključa ima nekih 50 km, sve gusta šuma, vrlo teško za preći i zgodno za zasjedu.
Mislim i da su te čudne podjele teritorija u Dejtonu, išle na uštrb drugih dijelova federacije, a da bi kanton Sarajevo dobio ( i to bez otpora, vrs se samo povukao) od Grbavice, Trebevića, Ilijaša, Ilidže i uglavnom većina teritorije današnjeg Ks je tad bila okupirana.
Ko je bliže vatre, bolje se grije.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Taare
- greatest
I onda, ako bi se u nekoj boljoj budućnosti tražilo povezivanje sarajeva i bihaća, nebitno da l autoputem il željeznicom, morala bi se tražiti saglasnost rs-a. I onda, isto tako, dijeliti prihode.
Svi mi se morete obratit
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Može se preko Livna, i 7.korpus je tu prošao, propustili ih Hrvati.
Ali jeste zaobilaženje.
Ja kad sam isao iz vojske autobusom 1998god, znači iz Hkg Tuzla, išli smo u Zenicu, pa Bugojno, Livno, B.Petrovac...11h vožnje. Nismo smjeli preko rs-a.
Ali jeste zaobilaženje.
Ja kad sam isao iz vojske autobusom 1998god, znači iz Hkg Tuzla, išli smo u Zenicu, pa Bugojno, Livno, B.Petrovac...11h vožnje. Nismo smjeli preko rs-a.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
nema nekih sukoba.
ne tjeraju ih srbi ni bosnjaci.
sta drugo i preostaje ovima koji ih ne mogu zaustaviti u odlasku, nego da crtaju karte.
hdz npr nema vise kandidata za derventu, brod , modricu...
ich habe fertig
ne tjeraju ih srbi ni bosnjaci.
sta drugo i preostaje ovima koji ih ne mogu zaustaviti u odlasku, nego da crtaju karte.
hdz npr nema vise kandidata za derventu, brod , modricu...
ich habe fertig
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Re: Presuda šefovima zloglasne Herceg Bosne
Haški osuđenik za ratne zločine: Kajem se zbog ubojstava, silovanja, protjerivanja

HAŠKI osuđenik za ratne zločine i nekadašnji ministar obrane tzv. Herceg-Bosne Bruno Stojić ispričao se svim žrtvama i njihovim obiteljima za ono što je učinio. Stojiću se sudilo kada i generalu Slobodanu Praljku.
Rekao je da najiskrenije žali zbog "užasnih kriminalnih radnji koje je počinio". Sve je to Stojić napisao u pismu Međunarodnom mehanizmu za kaznene sudove, piše portal Oslobođenje. U pismu je tražio prijevremeno puštanje na slobodu.
"Pravično sam osuđen"
Stojić je pritvoren 2004. i trenutno u Austriji služi zatvorsku kaznu od 20 godina. U studenom 2017. osuđen je s još pet bivših dužnosnika. tzv. Herceg-Bosne na ukupno 111 godina zatvora za ratne zločine počinjenje u BiH.
"Da bi se izbjegla bilo kakva dvojba, ja sam potpuno pravično osuđen za takve zločine jer se moja presuda temelji na mojim radnjama i na onome što sam ja učinio.
Možda mi je trebalo neko vrijeme da to u potpunosti prihvatim, ali sada to zasigurno prihvaćam upravo na takav način. Ne može biti nikakvog negiranja od bilo koga da su moji zločini veoma teški i da za njih apsolutno nema nikakve isprike niti opravdanja", napisao je Stojić u pismu kojim traži prijevremeno puštanje na slobodu.
"Želim pokazati svoje istinsko kajanje"
"Bez obzira na težinu tih zločina, kao i činjenicu da vam je zasigurno poznato za što sam sve, potpuno ispravno proglašen krivim, želim također pokazati moje javno i istinsko kajanje zbog toga što sam učinio i čega sam bio dio.
To se odnosi na ubojstva i civila i pripadnika Armije RBiH, silovanja, zatočenje i sistemsko i prinudno protjerivanje Bošnjaka/Muslimana uključujući djecu, žene i starije, uništavanje njihove imovine, sistemsko i prinudno protjerivanje.
Nadalje, odnosi se i na opsadu Mostara i patnje koju je takva opsada proizvela na bošnjačko/muslimansko stanovništvo uključujući granatiranja, snajpersku vatru i oskudicu hrane i vode i ometanje dostavljanja humanitarne pomoći.
Ne umanjujući težinu bilo kojeg od ovih zločina želim iskazati i kajanje zbog zločina počinjenih u zatočeničkim centrima i zatvorima u Ljubuškom, Heliodromu, Gabeli i Dretelju", napisao je osuđeni ratni zločinac.
Naveo svoju najveću grešku
"Potpuno sam svjestan da sam bio jedan od najvažnijih članova UZP-a, budući da sam imao kontrolu nad HVO-om i vojnom policijom i bio spona između HVO-a i Vlade HZHB.
Neupitno je stoga da sam imao jednu od važnih uloga u počinjenju zločina s obzirom na funkcije i ovlaštenja koja sam imao za vrijeme rata. Moja osobna odgovornost je neupitna.
Koncept udruženog zločinačkog pothvata mi možda i nije bio jasan u pravnom smislu, ali sam sada potpuno svjestan što on zapravo znači i što je bio. Kao svoju najveću grešku smatram što sam bio dio takvog udruženog zločinačkog pothvata koji se nigdje i nikad više ne bi smio dogoditi", napisao je Stojić Međunarodnom mehanizmu za kaznene sudove
(index)
-
- Sitna buranija
- Has thanked: 402 times
- Been thanked: 94 times
Haaski sud jeste politicki sud, ali ne protiv Srba, a jos manje Hrvata. On je politicki sud protiv Bosnjaka i BiH gdje su se ozbiljni, masovni i dobro organizirani poduhvati za najvece zlocine sveli na nekoliko pojedinaca, kako bi se skinula stvarna i kolektivna odgovornost odredjenih naroda koji su za svoje ilegalne i masovne zlocine nagradjeni ne samo teritorijom, nego i disproporcijalnom politickom (a samim time i ekonomskom) moci naustrb svojih zrtava. Bosnjo je dobio utjesnu nagradu kojom moze mahati i lajati u prazno.
Podsjecam da je u jednom izvjestaju pisalo da je za prikrivanje masovnih grobnica samo u Srebrenici trebalo organizirati otprilike 20000 ljudi.
Podsjecam da je u jednom izvjestaju pisalo da je za prikrivanje masovnih grobnica samo u Srebrenici trebalo organizirati otprilike 20000 ljudi.
- General War
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
Tako je, Haski sud je sprijecio tuzbu protiv Srbije a i tuzbu za onaj most kod Neuma...a bogami i za Dejtonski sporazum.KatoBosanski wrote: 16 Dec 2022, 17:34 Haaski sud jeste politicki sud, ali ne protiv Srba, a jos manje Hrvata. On je politicki sud protiv Bosnjaka i BiH gdje su se ozbiljni, masovni i dobro organizirani poduhvati za najvece zlocine sveli na nekoliko pojedinaca, kako bi se skinula stvarna i kolektivna odgovornost odredjenih naroda koji su za svoje ilegalne i masovne zlocine nagradjeni ne samo teritorijom, nego i disproporcijalnom politickom (a samim time i ekonomskom) moci naustrb svojih zrtava. Bosnjo je dobio utjesnu nagradu kojom moze mahati i lajati u prazno.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
-
- Sitna buranija
Haha, vrhunska replika Djeneralisimo.General War wrote: 17 Dec 2022, 16:25 Tako je, Haski sud je sprijecio tuzbu protiv Srbije a i tuzbu za onaj most kod Neuma...a bogami i za Dejtonski sporazum.

Na stranu whataboutizam opcenito, pobrkao si tuzbu i reviziju tuzbe (koju je BOOkir uprskao, mada bi prvostepena presuda bila samo potvrdjena). Haaski sud je oslobodio Srbiju odgovornosti za pocinjeni genocid (nemoj mi molim te spominjati nesprjecavanje) i dosudio da nije bilo genocida na cijeloj teritoriji BiH, nego samo u Srebrenici (od koje opet nije napravio zasebni distrikt i izuzece iz RSa). Ukratko, Bosnje mogu Haaske presude izlistati i koristiti iskljucivo za brisanje guzice.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22160 times
- Been thanked: 5908 times
...resocijalizacija uspjela!
...neda ga mama, jes se popravio, samo da sto prije izadje sa robije, pa da ga drugari sto ljepse docekaju i pronohaju na ramenima!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13519 times
- Been thanked: 22242 times
Nisu bas iskljucivo za brisanje guzice.KatoBosanski wrote: 17 Dec 2022, 21:26Haha, vrhunska replika Djeneralisimo.General War wrote: 17 Dec 2022, 16:25 Tako je, Haski sud je sprijecio tuzbu protiv Srbije a i tuzbu za onaj most kod Neuma...a bogami i za Dejtonski sporazum.![]()
Na stranu whataboutizam opcenito, pobrkao si tuzbu i reviziju tuzbe (koju je BOOkir uprskao, mada bi prvostepena presuda bila samo potvrdjena). Haaski sud je oslobodio Srbiju odgovornosti za pocinjeni genocid (nemoj mi molim te spominjati nesprjecavanje) i dosudio da nije bilo genocida na cijeloj teritoriji BiH, nego samo u Srebrenici (od koje opet nije napravio zasebni distrikt i izuzece iz RSa). Ukratko, Bosnje mogu Haaske presude izlistati i koristiti iskljucivo za brisanje guzice.
To sto ih niko ne koristi da bar dobije materijalnu naknadu za zlocine koji su mu naneseni je drugi par opanaka.
Recimo, konkretno u slucaju presude za uzp krivac je jasno naznacen kao hrvatski drzavni vrh. Zasto se nije isli sa privatnim tuzbama u Strazbur, ako vec ne moze drzava zbog blokada, jasno i cijih, meni bas i nije najjasnije.ustvari, jasno mi je. Glupi smo ko zvono.
Dozvolite da se obratimo
-
- Sitna buranija
Dobili bi kurac realno.Fuddo wrote: 17 Dec 2022, 22:00Nisu bas iskljucivo za brisanje guzice.KatoBosanski wrote: 17 Dec 2022, 21:26
Haha, vrhunska replika Djeneralisimo.![]()
To sto ih niko ne koristi da bar dobije materijalnu naknadu za zlocine koji su mu naneseni je drugi par opanaka.
Recimo, konkretno u slucaju presude za uzp krivac je jasno naznacen kao hrvatski drzavni vrh. Zasto se nije isli sa privatnim tuzbama u Strazbur, ako vec ne moze drzava zbog blokada, jasno i cijih, meni bas i nije najjasnije.ustvari, jasno mi je. Glupi smo ko zvono.
- General War
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
Me ciji si ti taki nacitan i pametanKatoBosanski wrote: 17 Dec 2022, 21:26Haha, vrhunska replika Djeneralisimo.General War wrote: 17 Dec 2022, 16:25 Tako je, Haski sud je sprijecio tuzbu protiv Srbije a i tuzbu za onaj most kod Neuma...a bogami i za Dejtonski sporazum.![]()

Nije govno nego ce cuko posro
De jos sta za hude bosnjake bosanski

“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13519 times
- Been thanked: 22242 times
Je li iko pokusao?KatoBosanski wrote: 17 Dec 2022, 22:10Dobili bi kurac realno.Fuddo wrote: 17 Dec 2022, 22:00
Nisu bas iskljucivo za brisanje guzice.
Cini mi se da su oni iz Trebinje, ili odakle vec, naplatili svoje elektrode od dodika.
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest
Pokrenuo je neki advokat, borio se. Bio je kod senada. Spominje neku presudu iz amerike. Eto, i on se ušutio
Svi mi se morete obratit
-
- Sitna buranija
1. mora postojati odredjena politicka volja u drzavnoj vlasti za podizanje takve tuzbe opcenito (a HDZ BiH definitivno nece pristati tuziti samog sebe, sad jos manje)Fuddo wrote: 17 Dec 2022, 22:14Je li iko pokusao?
Cini mi se da su oni iz Trebinje, ili odakle vec, naplatili svoje elektrode od dodika.
2. prodje tu pokoja tuzbica cisto pro forme da zamaze oci, ali ove koje bi optuzile susjedne drzave i jos otvorile vrata za nekakve reparacije (ili narusavanje politickog statusa petokolonaskih naroda) se nece nikada dogoditi
Isto kao sto BiH nece u EU dok god se ne sprovede IZ koji ce Bosnjacima trajno oduzeti cak i sansu za samostalno vodjenje drzave (jer kao sto smo imali prilike vidjeti, trenutnim zakonom mozemo birati Komsica, a da SDOO nije uprskala povratnike mogli bi smo jednog dana izabrati i clana Srbina kojeg biraju gradjani RS). Pa nije Europa sufinancirala Peljeski most sa stotinama milijuna eura da je planirala BiH dati clanstvo u nekoj blizoj buducnosti. Kad se Sratko vec pravi pametan:
https://ba.n1info.com/vijesti/kako-je-p ... da-dodika/Bošnjačke stranke pokrenule su inicijativu u Parlamentu BiH o zaustavljanju radova na Pelješkom mostu dok se ne riješi pitanje morske granice kod Neuma. Za tu inicijativu važan je bio ishod glasanja u Domu naroda, u kojem bošnjačke stranke nemaju većinu, a hrvatski zastupnici uz pomoć Stranke nezavisnih demokrata Milorada Dodika, tadašnjeg predsjednika bh. entiteta Republike Srpske, mogu srušiti inicijativu i podržati gradnju mosta.
Ukratko, ne mozes kurcem mrdnuti bez Srba i Hrvata, kojima MZ i EU konstantno idu u susret. Pobili ste neke Muje i etnicki ih ocistili? Haj sto ima veze, moramo prihvatiti realno stanje na terenu. Bosnjo dodje na preko 50% stanovnistva prirodnim prirastajem i legalnim i demokratskim putem izabire clanove predsjednistva? Demografski oportunizam, muslimansko ostvro, kmekme.
Ljudi pricaju o bonskim ovlastima i kako se islo na ruku iskljucivo bosnjackoj strani, a doslovno se samo sprovodio DMS, i to polovicno. S druge strane, ljudi ukinuli legalnu drzavnu zastavu, ostavili UZP i genocidaske paravojnih formacija i kao slag na kraju, ni tu istu zastavu ne zele isticati. Jebe lud zbunjenog.