Moderator: Krokodil Behko
Ataturk je uradio nešto slično kao i Suljo, razdvojio islam od arapske tradicije i bio vrlo rigorozan u tome.Maja wrote: 23 May 2019, 23:01 A Sulejman je glumio i u seriji o dolaski Ataturka na vlast, Ti si moja domovina.
Koliko ja znam, Ibrahim je bio iz Grčke, a Matarakči je iz Bosne.Merlin246 wrote: 23 May 2019, 22:07Aaaa cuj Ibrahim iz BosneeMaja wrote: 25 Aug 2012, 23:24 Serija počinje u ponedjeljak na OBN-u i RTL-u.
Ja nemam OBN, pa ću gledati na RTL, al je problem sad što će puštati po dvije epizode ejjjjjj
Svaku veče od 20 do 22h..
Zanima me još jedna stvar. Ibrahim je koliko znam iz Bosne. Je li ikad to spominjano u seriji?
Ako budete pisali spoilere fino zacrnite tekst ovako
Ima jedan dio u seriji kad ona Kalfa Nigar pjeva neku sevdalinku Bosansku
Hannibal wrote: 24 May 2019, 10:14 meni je suljo porasto u ocima kad sam vidio da je bio na protestima u tr![]()
Hurrem sultan je bila odlična, gluma joj je za deset, one grimase facedamir5 wrote: 24 May 2019, 06:22 Meni se, pored originalne Hurrem, jel' (ona druga mi je bila odvratna) najvise svidjala ona razmazena i bezobrazna kcerka, kako se zvala, Mihrimah
... vazda me privuku pogresne
![]()
![]()
![]()
Nigar kalfa se udaje za Matrakcija a ova pjevaMerlin246 wrote: 23 May 2019, 22:07Aaaa cuj Ibrahim iz BosneeMaja wrote: 25 Aug 2012, 23:24 Serija počinje u ponedjeljak na OBN-u i RTL-u.
Ja nemam OBN, pa ću gledati na RTL, al je problem sad što će puštati po dvije epizode ejjjjjj
Svaku veče od 20 do 22h..
Zanima me još jedna stvar. Ibrahim je koliko znam iz Bosne. Je li ikad to spominjano u seriji?
Ako budete pisali spoilere fino zacrnite tekst ovako
Ima jedan dio u seriji kad ona Kalfa Nigar pjeva neku sevdalinku Bosansku
ma znam, ona crvena hurem je vrhDivlja_u_srcu wrote: 24 May 2019, 11:15Hurrem sultan je bila odlična, gluma joj je za deset, one grimase facedamir5 wrote: 24 May 2019, 06:22 Meni se, pored originalne Hurrem, jel' (ona druga mi je bila odvratna) najvise svidjala ona razmazena i bezobrazna kcerka, kako se zvala, Mihrimah
... vazda me privuku pogresne
![]()
![]()
![]()
svaka joj čast.
Mihrimah, ehhh kakva majka takva i cerka kažu![]()
Jee mijenjala je druga glumica jer je Hurem bila u losem psihickom stanju.. Nije mogla nastaviti snimanje. I od trenutka kad sam vidjela tu novu Hurem prestala sam pratiti seriju, ne znam ni kako je zavrsila, niti me bilo briga vise za tu seriju kad nema Huremdamir5 wrote: 24 May 2019, 12:06ma znam, ona crvena hurem je vrhDivlja_u_srcu wrote: 24 May 2019, 11:15
Hurrem sultan je bila odlična, gluma joj je za deset, one grimase facesvaka joj čast.
Mihrimah, ehhh kakva majka takva i cerka kažu![]()
meryem, kako se vec zove. ali cini mi se da je u jednom trenutku zamijenila druga zena, ako ja nisam nesto pobrkao, posto sam to gledao na preskoke, kad se potrefim kad moji gledaju
![]()
Ova nista nije imala. Ni glumu ni pojavu ni karizmu ni izgled. Ama bas nista u usporedbi s HuremMaja wrote: 24 May 2019, 13:13 Ovo joj je bila naj haljina i cesto je nosila.
Gledas nju i onda je odjednom zamijene ovom dole. Ok, trebala je i biti nesto starija glumica al ova je bas starija i krupnija i gruba.
hurem.jpg
zanimljiva stvar je da sam citao kako hvale ovu novu glumicu, kako je dobra, lijepa, vrhunska glumica. nije mi izgledalo da trolajuMerlin246 wrote: 24 May 2019, 13:31Ova nista nije imala. Ni glumu ni pojavu ni karizmu ni izgled. Ama bas nista u usporedbi s HuremMaja wrote: 24 May 2019, 13:13 Ovo joj je bila naj haljina i cesto je nosila.
Gledas nju i onda je odjednom zamijene ovom dole. Ok, trebala je i biti nesto starija glumica al ova je bas starija i krupnija i gruba.
hurem.jpg![]()
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests