Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Mocan_Nick
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 9 times
Been thanked: 34 times
Status: Offline

Re: U Evropu stiže 800 miliona migranata, najviše u Francusku

Post by Mocan_Nick »

Hajd da je receno 8 miliona, pa i 80 miliona

Al 800 miliona 😂😂😂😂
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Nema nas sad u evropi toliko svih zajedno
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 836 times
Been thanked: 1256 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 »

Pa od ovih 10 migracija samo 2 i po idu u Evropu
Ljudi se sele i migriraju otkako postoje, nista novo... Uvijek je trbuhom za kruhom bila motivacija za to, zasto ne bi i sada.

Mislim da je svugdje surovije nego u Evropi, evo kako god pretumbam u glavi, ovi iz Juzne Amerike gdje god da odu osim USA i Kanade nece im bit nista bolje... Slicna sudbina ceka i Afrikance
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14410 times
Been thanked: 24216 times

Post by Fuddo »

tuzlak1212 wrote: 07 Nov 2020, 11:15 Pa od ovih 10 migracija samo 2 i po idu u Evropu
Ljudi se sele i migriraju otkako postoje, nista novo... Uvijek je trbuhom za kruhom bila motivacija za to, zasto ne bi i sada.

Mislim da je svugdje surovije nego u Evropi, evo kako god pretumbam u glavi, ovi iz Juzne Amerike gdje god da odu osim USA i Kanade nece im bit nista bolje... Slicna sudbina ceka i Afrikance
Sve ja to razumijem, i ja sam ga nabro...
Al’ nema vise mjesta.
Mislim, ima, mores ga strpat u sator i dat mu konzervu sardina i cetvrt hljeba...al ga nemas dje zaposlit da bude funkcionalan i nezavisan.
Ne znaju sta ce ni sa svojima vise, sve pobudalilo, jos mu samo fali 800 miliona novih.
Zapad se treba prestat zajebavat i nekako im pomoci da kod kuce naprave podnosljivo mjesto za zivot,
Al opet, haj im ga napravi kad je to mentalno i tehnoloski zaglavljeno u 19 vijeku.
Zajebano pa haj
Dozvolite da se obratimo
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

tuzlak1212 wrote: 07 Nov 2020, 11:15 Pa od ovih 10 migracija samo 2 i po idu u Evropu

Da su pametni pa da ulažu u afriku. Evropa i amerika su svakako prezasićeni, bogati kontinenti. U africi se očekuje ogroman prirast stanovništva.
Ako se ne potrude da im u njihovim zemljama, na njihovom kontinentu naprave uslove za život dostojne čovjeka, ovi će kad tad krenuti put evrope, samo što u budućnosti neće dolaziti u grupicama od par desetina ili stotina, nego u stotinama hiljada.
Bogati moraju iskoristiti blagoslov elektronskog novca i konačno uraditi pravu stvar.
Svi mi se morete obratit
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Pretenciozan je malo ovaj tekst i naslov ,ipak će doći puno manji broj migranata .
Imala sam inače prije rata jednog komšiju imao je dobrih bisera ,recimo jedan od njih je bio ovakav ,Znaš uz nas Srbe su Kinezi a njih ima toliko da se ne mogu ni pokopati u Bosni.
Kad je granatiran Dubrovnik , komentar mu je bio ,To je rpa kamenja,.

PS,bude li i 400 miliona migranata recimo prošlo kroz Bosnu 🌝,ovdje neće ostati ni travka
Ostalo je cutanje.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 836 times
Been thanked: 1256 times

Post by tuzlak1212 »

Jestel vi procitali tekst clanka :plavi
Šta će se dogoditi kad umijesto jednog budemo imali 800 miliona migranata?
Cifra od 800 miliona je lupanje ekstrema da naprave poentu
Nece nikome na vrata pokucati tolika masa... Ali slazem se da zapadna civilizacija treba pomoci Africi i Juznoj Americi da urede drzave i postanu funkionalniji i prosperitetniji za zivot
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Tekst počinje s riječju: "jednom".
Znamo da većina bajki počinje tako. Jednom davno krenulo je osamsto milijuna migranata....Migracije će postojati, i u budućnosti, kao što su oduvijek postojale. Ali ove projekcije su neozbiljne i površne.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3950 times
Been thanked: 7310 times

Post by Matan »

Evropa ima 500 miliona stanovnika..
i prenapucena je..
gluposti..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22773 times
Been thanked: 20848 times

Post by Masamune »

Čuj 800 miliona... de ba
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2566 times
Been thanked: 1202 times

Post by amidza idriz »

Pa tih 800 miliona je 10% od ukupne populacije a sto nama zvuci mnogo je druga stvar.
Mi navikli na pustare oko sebe jer je BiH nenaseljena pa mislimo da to treba tako biti. Doce Akira, Ziaur, Tahir...i naseliti to na ovakav ili onakav nacin.
Migracije su bile i prije nas tako da ih je ocekivati jos pa ko doceka.

Vazda su ljudi isli za boljim.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3950 times
Been thanked: 7310 times

Post by Matan »

Fufe wrote: 07 Nov 2020, 17:10

Da su pametni pa da ulažu u afriku. Evropa i amerika su svakako prezasićeni, bogati kontinenti. U africi se očekuje ogroman prirast stanovništva.
Ako se ne potrude da im u njihovim zemljama, na njihovom kontinentu naprave uslove za život dostojne čovjeka, ovi će kad tad krenuti put evrope, samo što u budućnosti neće dolaziti u grupicama od par desetina ili stotina, nego u stotinama hiljada.
Bogati moraju iskoristiti blagoslov elektronskog novca i konačno uraditi pravu stvar.
Mozes samo tamo u dijamante i naftu ulagati...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 70 times
Been thanked: 234 times

Post by XoKli »

Ovaj behko nas živ isprepada...prvi burek sa kupusom sad ovo :123
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

animals wrote: 07 Nov 2020, 22:55 Mozes samo tamo u dijamante i naftu ulagati...
Ozbiljno :rol
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8764 times

Post by Duminjo »

Afrika, krava muzara
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 »

800 000 000 🥰masala

E taman su jos oni falili pored ove Korone 🥰
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... »

Vala, ako živiš u nehumanim uslovima, nemaš vode i hrane, djeca ti umiru od gladi i zaraznih bolesti za koje postoji lijek negdje drugo ili svugdje u svijetu, naravno da će otići tamo gdje svega toga ima....Hoće li to biti Evropa ili neka druga razvijena oblast, nebitno.

Prema tome, ta očekivanja i predviđanja ogromnog broja ljudi su sasvim realna, koliko god iseljavanje bilo masovno. Opšte je poznato da su siromašni krajevi svijeta ujedno i gusto naseljeni tako da me broj iseljenika iz takvih krajeva uopšte ne čudi. Više me čudi doživotni ostanak u nemogućim uslovima života. Mrzi me sad da kontam o ukupnom broju stanovnika svih navedenih oblasti iz kojih se očekuje priliv iseljenika....ali da sutra odluče svi da nagrnu prema zemljama koje sebe smatraju civilizovanim i bogatim, ne bi me začudilo i prije bih rekla: aleluja, dobro ste se sjetili!

Isti princip važi i za ove naše krajeve u poređenju sa razvijenijim dijelovima svijeta, samo što mi eto ipak ne živimo u prašini; imamo elementarne uslove za život i ne skupljaju se muhe po nama.

Sadaka mentalitet i u Africi i kod nas očito ne donosi nikakvu dobrobit na duge staze i omogućava samo kratkotrajno preživljavanje. Decenijama se (za naših života) prikuplja pomoć iz cijelog svijeta u hrani, lijekovima, milionima i milijardama za ljude, pretežno djecu, Afrike pa opet većina gladni, jadni i nemoćni da sami stvaraju sebi optimalne uslove za život i funkcionalne društvene sisteme.

Elem, jašta nego otići odatle ako iole poštuju sebe i taj jedan život koji imaju.
A tamo gdje dođu itekako mogu biti višestruko korisni članovi društva - privremeno ili za stalno.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 »

Realno, afrikanci i kad dodju u zapadne zemlje nisu se puno udaljili od rodjaka u africi.
Pogledajte afroamerikanska gheta u americi. Ne razlikuju se ni u cemu od favela u eritreji.

A bojim se slicno je i sa arapskim doseljenicima sa tog kontinenta.

Nemaju radnu etiku. Zelju za usavrsavanjem i poslovnim dostignucima. Pojebat, nazderat i bog ce ostalo dati. To ne ide. A tu svijest nece ni promjena sredine izbrisati.
Eto pogledajte rome. Stotine godina u evropi a ni makac od gliba.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Hmm ,Use,nase i podase,čestp posmatram pojedine populacije ljudi u pravu si prog .,zadovoljavaju se samo osnovnim porivima ,recimo da imaju alkohola uz sebe ,šta zapaliti i jesti ,inace nigdge veze od zžvota ,daleko su od uklapanja u zajednicu ili od recimo nekog drustveno korisnog rada ili dostignućs jednostavno te teze da budu neki barem i najmanje bitan kotačić u društvu🌝 nesto privrjede idu ka boljem
Ostalo je cutanje.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9980 times
Been thanked: 11855 times

Post by Krokodil Behko »

Oni će doći. Možda ne 600 miliona, ali će doći. Šta god i kakvi god da jesu, oni će doći, pa tako da se nema šta razglabati, o njihovim sposobnostima itd. I Evropljani imaju sposobnost pravljenja djece, pa je natalitet ipak u slobodnom padu i to je ono što odlučuje. Sve dok migranti znaju, da za njih imam jesta i da će moći nešto raditi, oni će dolaziti i nema te žice i nema tog batinaša na granici, koji će ih zaustaviti
Post Reply

Return to “Svijet”