Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26724 times
Status: Offline

Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Post by ironman »

Ne znam.
Da sjedim i gledam il okrenem glavu a neko moli za zivot ,kako zivjet nakon toga sam sa sobom.
Stajaznam..tu se nema kad mislit.
Samo znam da kad citam ova desavanja da mi u glavi sta da je moj neko a niko joj nije i pokusao pomoc.
Mene uznemiri da pisem o ovim uzasima..ko da vrijedjam ove koje su zivot izgubile..jer sad je kasno.
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

Matan wrote: 18 Nov 2025, 18:44 I nisam jos cuo npr. da je Turcin u Austriji ubio zenu..
nema potrebe, ubijati roba koji ga slusa..
ali ljudi sa nasi prostora, malo malo pa ubije zenu..
jer nase zene se oslobadjaju tog patrijahalnog mentaliteta, gdje je normalno da zena bude rob..
i onda bude normalno da imas one koji opravdavaju ubistvo, jer pobogu, zena treba da bude uz muskarca,
i kad je zlo..
Što je najgore, ima i danas dovoljno žena koje su po njegovoj mjeri, ali on bira onu koja će mu po njenom načinu života stvarati glavobolje.

npr. od toliko djevojaka na selu on izabere neku što istrenirana stavlja slike po Instagramu i onda zahtjeva od nje da bude domaćica i da se ne prezentira po društvenim mrežama.

Imam osjećaj da takvim psihopatama ne treba žena po mjeri, već da radi sve suprotno, da bi našao što više razloga da se iživljava nad njom i da joj brani sve.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

I opet Matane, napišeš par super postova i onda usereš sve sa primjerom Turčina, pa ćeš onda napisati “Što me napadate?” :oo

Što nisi naveo primjer nekog Joze i Mare iz neke selendre iz Hercegovine koji su došli u Austriju jer imaju hrvatski pasoš, već ti odmah po Turčinu i njegovoj robinji :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3819 times
Been thanked: 7047 times

Post by Matan »

Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2025, 19:07 I opet Matane, napišeš par super postova i onda usereš sve sa primjerom Turčina, pa ćeš onda napisati “Što me napadate?” :oo

Što nisi naveo primjer nekog Joze i Mare iz neke selendre iz Hercegovine koji su došli u Austriju jer imaju hrvatski pasoš, već ti odmah po Turčinu i njegovoj robinji :D.
Pa stvarno..
u zadnje vrijeme , malo malo, neko ubije zenu u Austriji..
mislim da statisticki najvise zena ubili su Srbi..
a stvarno, nisam mislio nista lose za Turke, ali nisam stvarno cuo da je Turcin ubio zenu u zadnje vrijeme..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2025, 19:07 I opet Matane, napišeš par super postova i onda usereš sve sa primjerom Turčina, pa ćeš onda napisati “Što me napadate?” :oo

Pa Mare je se otela Jozi, i Mare ce lako najebati, kao i neka Srpkinja ili Bosnjakinja..
mislim, da su nasi narodi po tome slicni..
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1664 times
Been thanked: 3157 times
Status: Online

Post by Mutevelija »

Koja je sad razlika između femicida i ubistva iz strasti?
Karakteristike femicida bi bile valjda ono što je uradio Alec Menasio u Kanadi, pobio nasumično neke žene koje nije ni poznavao, a razlog je što ga je neka žena odbila.
I sad motiv toga je bio da mrzi žene i sad on ubija one koje ni ne poznaje, jel to femicid ili je terorizam?
A sad femicid ubije partner partnerku koju je poznavao, ubija li je na osnvou spola, kako to klasifikuju sad.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8065 times
Been thanked: 19073 times

Post by Maja »

Shadow wrote: 18 Nov 2025, 16:18 Screenshot_20251118_145814_TikTok.jpg

:bua
Steta sto se kriju imena. Trebali smo mi otvoriti temu gdje cemo stavljati ovakve komentare bez cenzurisanja imena i prezimena. Ne samo za ovakve slucajeve nego inace govor mrznje
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9459 times
Been thanked: 9541 times

Post by Zana »

:(
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Maja wrote: 18 Nov 2025, 19:44
Shadow wrote: 18 Nov 2025, 16:18 Screenshot_20251118_145814_TikTok.jpg

:bua
Steta sto se kriju imena. Trebali smo mi otvoriti temu gdje cemo stavljati ovakve komentare bez cenzurisanja imena i prezimena. Ne samo za ovakve slucajeve nego inace govor mrznje
Napiše, i onda se nastavi igrati sa kćerkom ili unukom.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mutevelija wrote: 18 Nov 2025, 19:41 Koja je sad razlika između femicida i ubistva iz strasti?
Karakteristike femicida bi bile valjda ono što je uradio Alec Menasio u Kanadi, pobio nasumično neke žene koje nije ni poznavao, a razlog je što ga je neka žena odbila.
I sad motiv toga je bio da mrzi žene i sad on ubija one koje ni ne poznaje, jel to femicid ili je terorizam?
A sad femicid ubije partner partnerku koju je poznavao, ubija li je na osnvou spola, kako to klasifikuju sad.
Napisao sam od jednih od postova. Razlog ubostva kod mnogih nije zato što je žensko, već zato što je zajednica i problemi u toj zajednici. Iz istog razloga bi jedan peder ubio svog partnera.

Zašto je većinom kada čujemo vijest da je sin ubio oca ili mater, to je većinom neko ko još živi sa roditeljima i nije oženjen?
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Mozemo mi do sutra ovako..
ali sjetite se samo oceva, djedova, susjeda, komsija..
kako su se ponasali prema zenama..opet kazem, ne svi..
bilo je i divno ljudi, koji nisu nikada ni povisili glas na zenu..
bilo je, ali malo..
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2025, 19:56
Mutevelija wrote: 18 Nov 2025, 19:41 Koja je sad razlika između femicida i ubistva iz strasti?
Napisao sam od jednih od postova. Razlog ubostva kod mnogih nije zato što je žensko, već zato što je zajednica i problemi u toj zajednici. Iz istog razloga bi jedan peder ubio svog partnera.

Zašto je većinom kada čujemo vijest da je sin ubio oca ili mater, to je većinom neko ko još živi sa roditeljima i nije oženjen?
Pa ja to i kazem sta da je ona Srpkinja a on Bošnjak ili ona hrišćanin a ona muslimanka, mozemo dodati motiv ubio je zato sto je Srpkinja, ili ubio je zbog islamofobije.

Iz toga razloga što bi neko pomislio da nešto kaze u korist zrtve, ja prvi, ne mogu vidim da se krije odmah feministička agenda, femicid, ili što neki kazu nek to brat rješava ili otac, ali to je opet skakanje u patrijarhat, i da ga brat ubije njen to bi bilo sad pravedno npr, ali bi bilo eno toksična muškost muškarac ga ubio, ili da ga je prebio dok joj je prijetio, bilo bi muškarci su nasilni.

Koliko god da sam na strani žrtve opet sam oprezan i vidim da ima neka feministička agenda iza toga.

A mislim da će doći vrijeme ako nastavi ovi femicidi do "Šveđanizacije" ono kad suj Šveđani bili fašisti i nacisti, pa sad se boje išta da kazu da ne bi ispali fašisti i sve tolerišu .
Ili ono što se desilo sa Nijemcima i Jevrejima, kako moraju da im se dodvoravaju.
Ne ovi muškarci ali neki drugi će osjećati neku krivnju samo zato što su muškarci, a toga ima masovno na zapadu i povlačiti se iz solidarnosti prema ženama.
KAo izvini što sam muško i to ide u drugu krajnost.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

ironman wrote: 18 Nov 2025, 19:01 Ne znam.
Da sjedim i gledam il okrenem glavu a neko moli za zivot ,kako zivjet nakon toga sam sa sobom.
Samo znam da kad citam ova desavanja da mi u glavi sta da je moj neko a niko joj nije i pokusao pomoc.
Mene uznemiri da pisem o ovim uzasima..ko da vrijedjam ove koje su zivot izgubile..jer sad je kasno.

A nejasni su mi i oni što kazu sto nisu spriječili da je ubije u tom momentu, a lik ide sa pištoljem i ganja ženu.
Pa šta tu treba poduzeti?

Eto ovo je konkretan slučaj gdje je lik ganjao zenu u neki kafić bukvalno, i sve se desilo brzo.
Šta bi ti tu uradio?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mutevelija wrote: 18 Nov 2025, 21:27
ironman wrote: 18 Nov 2025, 19:01 Ne znam.
A nejasni su mi i oni što kazu sto nisu spriječili da je ubije u tom momentu, a lik ide sa pištoljem i ganja ženu.
Pa šta tu treba poduzeti?

Eto ovo je konkretan slučaj gdje je lik ganjao zenu u neki kafić bukvalno, i sve se desilo brzo.
Šta bi ti tu uradio?
Ma lahko je pričati sada iz sigurne daljine, a sada da im ušeta lik sa pištoljem u kuću, dobrovoljno bi mu dali 5.000 eura i tri kreditne kartice, samo da ode iz kuće.
zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 8 times

Post by zvrk »

Najgore sto nekom moze pasti na pamet je da izmislja... sta bi bilo kad bi bilo.

Nema toga. U stvarnosti sve se desava drugacije od onoga sta god mozete zamisliti.

Ja bih ovako, onaj bi onako... jes kurac tako.

Prvo da znate, svako ko nesto namjerava ide na taj strah. Ocekuje da ce se svi prepast.... uopste ne ocekiva "nikakvu kontru"...?

"Kontra" moze biti bilo kakva... vecinom je dovoljno samo zagalamit... neko sa strane uleti sa galamom, dovoljna je sekunda da se taj neko omete...

A kad se "zagalami..." onda se to i cuje... i drugi se zaustave, pogledaju i situacija ide u "kontru..."

Moze se uzeti kamen pa gadjat, moze se uzet neka letva... moze bilo sta...

Tako to ide....

Pistolj, noz... i tako to, pa ne glumi frajera ako nisi frajer jebo te konj.
Tu nikakva gluma ne prolazi... ili jesi ili nisi???

Sve te suplje iza tastature... samo ces u najgorem slucaju poginut.

Za noz i pistolj, tu prestaje bilo kakva prica...

Za noz najvaznija je sto veca razdaljina... da mozes pobjec.

Ako imas pistolj... upucas ga ODMAH (ako mozes ranis ga...) inace ko ga jebe.

Za pistolj, tu ne smijem nista reci... narocito ako ga i ti nemas, ili ako ga je ovaj prije tebe izvukao... To se najlakse moze objasniti sa, TREBAJU TI SVA MOGUCA CUDESA... ????

Ako si ga i ti izvukao... pa to je totalno drugacije, narocito jer i ovaj zna da ga mozes ukinut... kraj price.

Za pistolj... ovo morate znati, najvaznije je da se pistolj nikad ne izvlaci ako ga ne namjeravas upotrijebit... inace si odmah ubijen.

Ovo sad je za zene... jebiga, ja znam zena koje bi same nas po trojicu "muskaraca" povaljaje u 18 sekundi.

Ovo je za ove "druge zene"

Kad bjezite... a Bogami bjezite ako niste da zavalite musko bilo kako... trebate bjezat na ulicu... gdje ima ljudi, izletite na sred ulice... izletite bilo gdje gdje ima ljudi... direktno odmah sve zaustavite.

Ne bjezite kroz nikakve parkinge, nigdje izmedju zgrada... kroz nikakve prolaze, jer upravo se to trazi da skrenete na takva mjesta... da bi vas "ulovio"

E sad, udaranje u jaja, svakakvo neko blokiranje itd... ne prolazi ako nemas jaku kontru da ga odmah poslije blokiranja zavalis... kraj price.

Filmovi nikad nigdje ne prolaze...

Samo vjezbanje borilckih vjestina... bilo kojih, naucit koristenje vatrenog oruzja, nauciti svasta nesto za samo odbranu. KRAJ PRICE

Drugo i najvaznije je, i ovo je suplja, jer se nikad ne zna sta ce se desit, sta god da zamislite... nece se tako desit.

Ovo je samo da znate da se mozete izvuci... i da znate da uvjek ima kontra.

Strah je normalan... ali samo kad ti njega "kontrolises... nedas da strah tebe vodi.

Ako strah tebe "vodi"... ne mozes ga kontrolisat, to je druga stvar.

Kontrola straha moze se samo dobiti... vjezbanjem borilackih vjestina, KRAJ PRICE

Sad idemo na GRUBO DA NE MOZE BITI GRUBLJE, je... ako vi mislite da ce vas neko drugi spasiti... ZAJEBALI STE SE.

Vi sami morate napraviti tako...??? da vas neko drugi moze spasiti... da sami napravite takve bilo kakve nekakve situacije, scene... da bilo ko drugi "moze skontat..." da treba da uskoci... da vas spasi.

INACE STE GOTOVI.... KRAJ PRICE.

A za sve ove GLUMCE... FUCK OF (nastradase ljudi radi njih be-je im sve)

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20614 times

Post by Masamune »

Ma 80% toga na youtube je namješteno, ali je tačno da će ljudi mnogo češće priletiti ako muškarac vrši nasilje nad ženom na sred ulice.

To je jasno kao dan i to je prirodna reakcija da se zaštite fizički slabiji. To što ti znaš par žena koji bi po trojicu poslagale - za svaku takvu ženu postoji 1000 muškaraca koji bi je izvrnuli iz cipela čak i bez predznanja iz borilačkih vještina i to je jednostavno tako.

Da, žene, majke, kćerke i sve ostale... treba ih maksimalno zaštititi u svim mogućim slučajevima.

Evo, baš se neki dan pojavio neki manijak kod nas u Tuzli u naselju Irac. Napada žene - uglavnom starice i mlade djevojke tj. one koje se manje mogu odbraniti. Manijak koji je bio u zatvoru zbog pokušaja silovanja i koji je pušten. Slobodno hoda tom mahalom i okolnim. To će raditi sve dok ga neki muž ili otac ne izbuba i dok mu ne polomi kosti. Haman je došlo do toga.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 8 times

Post by zvrk »

CUVAJTE SE GLUMACA... SVIH VRSTA.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 751 times
Been thanked: 1136 times

Post by tuzlak1212 »

ironman wrote: 18 Nov 2025, 18:09 I da niko ne pomogne..il pokusa pomoc.
Jest mi se zgadilo ovo sve..
Bgm. Imamo u porodicama svi sestre ili kcerke..
Sto Fudo kaze,otvorit oci ,gledat.
Nema zakona. Krivicnog.
Yebi i demokratiju i ljudska prava u kojoj kukavice ubijaju okolo misleci da su bogovi.
Dozivotna robija bez mogucnosti pomilovanja ikad.
Za sve ove neljude..
Pa nek se barem neki ludjak zamisli i odustane prije nego povuce okidac..kukavice jebene..
Ma ovo ko i tema o zvijerima sto snajperom pucali po Sa..samo bih psovao pogano.
ma kad ce ko reagovat, to se sve izdesava u 30 sekundi, nije to film od sat i po pa haj ko ce ustat i doletit
ja sam vise puta bio u trznom na Sjenjaku na kafi kad su bile akcije i pucnjave, to sve pocne i zavrsi u 40 sekundi, nebitno jel izmedju 2 krimosa, krimos i civil ili policija vs krimosi...
nemas ti tu kad sta, kad se zapuca u mirnom danu/noci prvo kontas neko nesto udara il se djeca zajebaju petardama, kasnije procitas u vijestima da su pistolji radili...
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30867 times
Been thanked: 28544 times

Post by Morgen »

zvrk wrote: 19 Nov 2025, 07:34

Kad bjezite... a Bogami bjezite ako niste da zavalite musko bilo kako... trebate bjezat na ulicu... gdje ima ljudi, izletite na sred ulice... izletite bilo gdje gdje ima ljudi... direktno odmah sve zaustavite.
Akde kad si sledeci put u jednom velikom trznom centru, zamisli da cujes pucnjavu i razgledaj gde bi se ti sklonio. Pogledaj i van trznog centra, parking… nevezano sad musko/zensko…….
Nemas se gde sakriti….

Ubica ce te naci i pucat ce u tebe da si medj 100 ljudi.
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 477 times
Been thanked: 1453 times

Post by edo_79 »

Morgen wrote: 19 Nov 2025, 08:30
zvrk wrote: 19 Nov 2025, 07:34

Akde kad si sledeci put u jednom velikom trznom centru, zamisli da cujes pucnjavu i razgledaj gde bi se ti sklonio. Pogledaj i van trznog centra, parking… nevezano sad musko/zensko…….
Nemas se gde sakriti….

Ubica ce te naci i pucat ce u tebe da si medj 100 ljudi.
KASNO JE SAD ... sad mi možemo razglabati do mile volje .... lako je biti general poslije boja ....
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Post Reply

Return to “Drustvo”