Naseef Mushroom wrote: 09 May 2021, 11:24
bosnjakinja wrote: 09 May 2021, 10:40
evo jesil popio javno tokom ramazana onako u starom gradu? jesul vam dozvolili to znam bilo je frke sto ne moze
Pa evo ovi stariji neka potvrde, kada su početkom 1992. izlazili u lokale i obavljali kupovinu jesu li ikada mogli sanjati da na tim mjestima za samo 3 godine neće biti svinjetine kupiti a na mnogim ni alkohola? I sada su oni uvjereni da je nemoguće da se jednog dana zabrani skroz alkohol?
Pa već su jednom bili svjedoci.
Mnogima je antipatija prema muslimanima tolika da bi radije žrtvovali djecu da žive nemoralan život samo da protjeraju svoj inat da "vehabije ne zavladaju".
Kada bi birali između da im kćerke i sinovi žive u sredini gdje nema alkohola, da je svaki izlazak kolači i kahva i da se sve zatvara u 23:00 ili da rade diskotele do 5:00 da mogu bez problema dobiti 10 Jegera, da se konzumira alkohol gdje su veće šanse da postanu ovisnici, neko ih napadne ili se desi saobraćajna nesreća oni bi izabrali ovo drugo samo da " vehabije pocrkaju od muke".
Od tolike mržnje, inata i opsjednutosti prema islamu uopšte ne razmišljaju o svjoj djeci, čak i forsiraju takav način života.
Slažem se da je veliki strah od Islama kod nas prisutan, posebno kod samih Bošnjaka.
Ali tako je to kod nas, mentalni sklop ograničen, a medijska hajka i društvene mreže velik utjecaj imaju u svemu pa i tome.
Svaka vrsta nepoštovanja, netolerancije, nerazumijevanje drugog je odraz (ne) kulture, (ne) odgoja i straha od drugačijeg, radilo se o vjernicima ili ateistima.
Ima I vjernika koji isijavaju mržnju i ograničenost, a za moj pojam dina i imama, mržnja ne bi trebala biti emocija vjernika.
Ali, svi smo mi samo ljudi, sa vrlinama i mahanama, i nismo svi sposobni raditi na sebi kao ljudima, i jedne i druge opet doživljavam sa dozom razumijevanja.
Svi mi dajemo ono što imamo, od emocija pa dalje....