Afera respiratori

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times
Status: Offline

Re: Kako je optuženi malinar Fikret Hodžić gradio karijeru: Pijanu djevojku izvrgavao ruglu i dijelio moralne lekcije

Post by The 51st State » 09 May 2021, 11:50

Fuddo wrote: 09 May 2021, 11:45
The 51st State wrote: 09 May 2021, 11:43

Evo proste sa kovid mjerama, kafane i kladare radile uredno dok su zamandili dzamije, a to je najosnovnije....
Pa pametam Kavazovic, nece da se pandemija siri medju ummetom.
To je IZ tako odlucila.
Onda neka IZ upravlja drzavom :)

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Re: Kako je optuženi malinar Fikret Hodžić gradio karijeru: Pijanu djevojku izvrgavao ruglu i dijelio moralne lekcije

Post by insomnia » 09 May 2021, 11:52

Kme, kme hocemo i mi da ljubimo mrtvog popa
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13520 times
Been thanked: 22245 times

Post by Fuddo » 09 May 2021, 11:52

Naseef Mushroom wrote: 09 May 2021, 11:46
The 51st State wrote: 09 May 2021, 11:38

Niie dofu, kontra je . Fora je sto se mnogo vise restriktira vjernicima, ali se ne talambasa, dok s druge strane ne mere popiti pivu, aj majko, kuk, drzi ne daj.
Kao npr. FGRovac Feđa Isović
Nadalje, lako je prepoznati hiljade i hiljade kvadrata poslovnih prostora u strogom centru Sarajeva u kojima se, poštujući islamsku doktrinu, ne toči alkohol. „Sarajevo City Centar“ nosi englesko ime, ali u njemu nije moguće popiti škotski viski, a u „Konzumu“, koji se nalazi u tom shoping centru, nije moguće kupiti ni bocu vina. Štaviše, nije moguće, nije šala – istina je, kupiti ni vinsko sirće!

U „BBI shoping centru“, još jednom na engleskom nadjenutom objektu, je identična situacija. U oba ova ogromna, moderna shopping centra, u apotekama, ne možete kupiti ni neke lijekove. Zašto? Zato što u svom sastavu imaju procent svinjske masnoće. Sreća da „vijagra“ u svom sastavu nema svinjetine. Seksualni život u Bošnjaka bi bio nagrđen.

O pršuti, šunki ili, ne d'o Bog, čvarcima u ovim objektima ne treba ni pričati.
Pa, debil.
Privatni biznis ima pravo prodavati sta misli da je najbolje za njega. Ne znam za sta je taj bitan, i njegove budibogsnama, jezicke vratolomije.
Jede ti si krmetina, ne sluzimo, nema.
Dovidjenja, prijatno, idi tamo gdje ima.
Sta
Dozvolite da se obratimo

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 09 May 2021, 12:11

Fuddo wrote: 09 May 2021, 11:52
Naseef Mushroom wrote: 09 May 2021, 11:46
Kao npr. FGRovac Feđa Isović

Pa, debil.
Privatni biznis ima pravo prodavati sta misli da je najbolje za njega. Ne znam za sta je taj bitan, i njegove budibogsnama, jezicke vratolomije.
Jede ti si krmetina, ne sluzimo, nema.
Dovidjenja, prijatno, idi tamo gdje ima.
Sta
taj tvoj stav je normalan ali jedan fgr-ovac nece tako,on ce "a sta ti meni u mom sarajevu koje je oduvijek multikulti ne prodajes krmetinu,uvijek je ovdje bilo krmadi i nikome nisu smetali" i tako ta prica :cvike

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 09 May 2021, 12:14

Fuddo wrote: 09 May 2021, 11:49
bosnjakinja wrote: 09 May 2021, 11:47

Zato sto se muslimanima greska ne prasta!! srbi mogu da ljube svoje umrle i da jedu iz iste kasike,niko im nista ne smije

ali znamo mi da muslimane prate kao orlovi sa svih strana i jedva cekaju gresku,pametan je bio reis !!!
Ama zenska glavo, kakve to veze s mozgom ima?
A jest te i uputio...
Nema ali zna se da klix nebi dao zivjeti od price kako se covid siri sa teravija ,,mislim ja podrzavam restrikcije 100% samo navodim zasto je po mom misljenju IZ bila ekstra pazljiva a katolicka i pravoslavna crkva nisu

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3479 times

Post by Chloe » 09 May 2021, 12:16

Naseef Mushroom wrote: 09 May 2021, 11:24
bosnjakinja wrote: 09 May 2021, 10:40

evo jesil popio javno tokom ramazana onako u starom gradu? jesul vam dozvolili to znam bilo je frke sto ne moze :ooo
Pa evo ovi stariji neka potvrde, kada su početkom 1992. izlazili u lokale i obavljali kupovinu jesu li ikada mogli sanjati da na tim mjestima za samo 3 godine neće biti svinjetine kupiti a na mnogim ni alkohola? I sada su oni uvjereni da je nemoguće da se jednog dana zabrani skroz alkohol?
Pa već su jednom bili svjedoci.

Mnogima je antipatija prema muslimanima tolika da bi radije žrtvovali djecu da žive nemoralan život samo da protjeraju svoj inat da "vehabije ne zavladaju".
Kada bi birali između da im kćerke i sinovi žive u sredini gdje nema alkohola, da je svaki izlazak kolači i kahva i da se sve zatvara u 23:00 ili da rade diskotele do 5:00 da mogu bez problema dobiti 10 Jegera, da se konzumira alkohol gdje su veće šanse da postanu ovisnici, neko ih napadne ili se desi saobraćajna nesreća oni bi izabrali ovo drugo samo da " vehabije pocrkaju od muke".
Od tolike mržnje, inata i opsjednutosti prema islamu uopšte ne razmišljaju o svjoj djeci, čak i forsiraju takav način života.
Slažem se da je veliki strah od Islama kod nas prisutan, posebno kod samih Bošnjaka.
Ali tako je to kod nas, mentalni sklop ograničen, a medijska hajka i društvene mreže velik utjecaj imaju u svemu pa i tome.

Svaka vrsta nepoštovanja, netolerancije, nerazumijevanje drugog je odraz (ne) kulture, (ne) odgoja i straha od drugačijeg, radilo se o vjernicima ili ateistima. :cudi

Ima I vjernika koji isijavaju mržnju i ograničenost, a za moj pojam dina i imama, mržnja ne bi trebala biti emocija vjernika.
Ali, svi smo mi samo ljudi, sa vrlinama i mahanama, i nismo svi sposobni raditi na sebi kao ljudima, i jedne i druge opet doživljavam sa dozom razumijevanja.

Svi mi dajemo ono što imamo, od emocija pa dalje.... :cudi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3479 times

Post by Chloe » 09 May 2021, 12:26

The 51st State wrote: 09 May 2021, 11:38
Fuddo wrote: 09 May 2021, 11:36 To sto vi hocete, na jedvite jade prolazi u saudijskoj arabiji, a u Bosni nece nikad.
Bezveze se zamarate budalastinama.
Ako si bas u vjeri, fino ti, dobro ti, pronasao se u tome, pa drzi se toga, polako i zBismiletom.
A to, ja cu zabraniti ovo, ja cu zabraniti ono, nema od toga nista.
Niie dofu, kontra je . Fora je sto se mnogo vise restriktira vjernicima, ali se ne talambasa, dok s druge strane ne mere popiti pivu, aj majko, kuk, drzi ne daj.
Umjereni ljudi, kulturni ljudi nisu glasni i ne mogu parirati prznicama i galamdžijama, zato imamo takve slučajeve.

Normalan insan će s poštovanjem prihvatiti pravila i odluke drugih, a galamdžije i ljudi sa kompleksima će napraviti hajku ma o čemu da je riječ. :cudi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3764 times
Been thanked: 3488 times

Post by Naseef Mushroom » 09 May 2021, 12:29

Chloe wrote: 09 May 2021, 12:16
Naseef Mushroom wrote: 09 May 2021, 11:24
Pa evo ovi stariji neka potvrde, kada su početkom 1992. izlazili u lokale i obavljali kupovinu jesu li ikada mogli sanjati da na tim mjestima za samo 3 godine neće biti svinjetine kupiti a na mnogim ni alkohola? I sada su oni uvjereni da je nemoguće da se jednog dana zabrani skroz alkohol?
Pa već su jednom bili svjedoci.

Mnogima je antipatija prema muslimanima tolika da bi radije žrtvovali djecu da žive nemoralan život samo da protjeraju svoj inat da "vehabije ne zavladaju".
Kada bi birali između da im kćerke i sinovi žive u sredini gdje nema alkohola, da je svaki izlazak kolači i kahva i da se sve zatvara u 23:00 ili da rade diskotele do 5:00 da mogu bez problema dobiti 10 Jegera, da se konzumira alkohol gdje su veće šanse da postanu ovisnici, neko ih napadne ili se desi saobraćajna nesreća oni bi izabrali ovo drugo samo da " vehabije pocrkaju od muke".
Od tolike mržnje, inata i opsjednutosti prema islamu uopšte ne razmišljaju o svjoj djeci, čak i forsiraju takav način života.
Slažem se da je veliki strah od Islama kod nas prisutan, posebno kod samih Bošnjaka.
Ali tako je to kod nas, mentalni sklop ograničen, a medijska hajka i društvene mreže velik utjecaj imaju u svemu pa i tome.

Svaka vrsta nepoštovanja, netolerancije, nerazumijevanje drugog je odraz (ne) kulture, (ne) odgoja i straha od drugačijeg, radilo se o vjernicima ili ateistima. :cudi

Ima I vjernika koji isijavaju mržnju i ograničenost, a za moj pojam dina i imama, mržnja ne bi trebala biti emocija vjernika.
Ali, svi smo mi samo ljudi, sa vrlinama i mahanama, i nismo svi sposobni raditi na sebi kao ljudima, i jedne i druge opet doživljavam sa dozom razumijevanja.

Ali imaju dvije stvari vezane za njihovu reakciju koje bodu u oči.

Kao prvo mi ne pričamo o Islanđanima kada su se prvi put susreli sa muslimanima nego o Bosni i Hercegovini gdje je ta religija prisutna veoma dugo. Pa skoro svi Bošnjaci dolaze iz muslimanskih familija gdje su bili u dodiru sa religijom.
To za mene nije strah nego jednostavno bijes od strane FGRovaca što Bošnjaci nisu ostale komunjare iz onog sistema.

Što se tiče drugog, ja ne razumijem FGRovski mentalni sklop. Neka uopšte ne obraćaju pažnjiu na muslimane, ovdje se radi o sopstvenoj djeci. Da dođe crni đavo sa prijedlogom kako će djeci biti budućnost sigurnija prihvatio bih a oni neće da se ukine alkohol samo zbog inata prema muslimanima. Imaju mogućnost da djeci bude sigurnije a ono odgovara "Neću, nije vam ovo Saudijska Arabija" :zid
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 09 May 2021, 12:38

Naseef Mushroom wrote: 09 May 2021, 12:29
Chloe wrote: 09 May 2021, 12:16

Ali imaju dvije stvari vezane za njihovu reakciju koje bodu u oči.

Kao prvo mi ne pričamo o Islanđanima kada su se prvi put susreli sa muslimanima nego o Bosni i Hercegovini gdje je ta religija prisutna veoma dugo. Pa skoro svi Bošnjaci dolaze iz muslimanskih familija gdje su bili u dodiru sa religijom.
To za mene nije strah nego jednostavno bijes od strane FGRovaca što Bošnjaci nisu ostale komunjare iz onog sistema.

Što se tiče drugog, ja ne razumijem FGRovski mentalni sklop. Neka uopšte ne obraćaju pažnjiu na muslimane, ovdje se radi o sopstvenoj djeci. Da dođe crni đavo sa prijedlogom kako će djeci biti budućnost sigurnija prihvatio bih a oni neće da se ukine alkohol samo zbog inata prema muslimanima. Imaju mogućnost da djeci bude sigurnije a ono odgovara "Neću, nije vam ovo Saudijska Arabija" :zid
Ja mislim da fgr-ovci kunu sudbinu sto se nisu rodili u katolickoj ili makar pravoslavnoj porodici. :zao

sve im smeta,javni iftari-nikad to nije bilo kod nas,, advent u sarajevu-svaka cast to je staro sarajevo koje znam! kurbani-koja brutalnost fuj,nikad to u sarajevu nije bilo :ooo

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 09 May 2021, 12:39

svako druga izjava nikada to prije nije bilo,pa znaju li sta je bilo? treba im naci one slike kad su zene hodale pod feredzom,to su vehabije furali kad im kazes ovako me nisu ucili djedovi,eh evo ti djedova :oo

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 09 May 2021, 12:48

Koje trolanje jebo me svak, sa Malinara ide se na alkohol, krmetinu i pozeljnu zabranu istih jer je haram. :D.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15060 times
Been thanked: 14798 times

Post by Dori » 09 May 2021, 12:57

Taare wrote: 09 May 2021, 00:12
HAVANA wrote: 09 May 2021, 00:04 Al koga boli qrac sta ti mislis? Il ja? Nek zivi svako kako misli da treba.
E nećeš kako ti hoćeš. Biće kako treba, a ne kako pojedinac želi.
kao što rekoh, ako dođem na vlast, nećeš se više napit na čaršiji pa da si još toliki.
Alkohol je zlo. Kraj priče.
Cuj, zabrane su kroz istoriju uvijek imale kontra efekat. Nikada očekivani rezultat. Po tvojoj percepciji bilo ko ko konzumira alkohol je izjednačen sa narkomanom. Mislim suvišno i komentarisati.
Ja ću uvijek uz večeru uzeti času vina. To me ne čini zlim, podlim alkosom. Mada nisam sigurna da ovi komentari nisu ni vrijedni replike....Na nekom Iranskom forumu možda. Na Bosanskom definitivno nemaju mjesta.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 09 May 2021, 12:58

Dori wrote: 09 May 2021, 12:57

kao što rekoh, ako dođem na vlast, nećeš se više napit na čaršiji pa da si još toliki.
Cuj, zabrane su kroz istoriju uvijek imale kontra efekat. Nikada očekivani rezultat. Po tvojoj percepciji bilo ko ko konzumira alkohol je izjednačen sa narkomanom. Mislim suvišno i komentarisati.
Ja ću uvijek uz večeru uzeti času vina. To me ne čini zlim, podlim alkosom. Mada nisam sigurna da ovi komentari nisu ni vrijedni replike....Na nekom Iranskom forumu možda. Na Bosanskom definitivno nemaju mjesta.
otkad to bosnjaci imaju tradiciju da jedu uz vino? to ste pokupili sa zapada :ćitire

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 09 May 2021, 13:00

Morebit prije nego su pojedini prodali veru za veceru.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 09 May 2021, 13:01

Dori wrote: 09 May 2021, 12:57

Cuj, zabrane su kroz istoriju uvijek imale kontra efekat. Nikada očekivani rezultat. Po tvojoj percepciji bilo ko ko konzumira ) je izjednačen sa narkomanom. Mislim suvišno i komentarisati.
Nije po njoj nego po nauci, zakljucili su da su i male kolicime alkohola stetne po zdravlje, a posto su i male kolicine droge stetne po zdravlje, onda mozemo reci da su konzumeristi alkohola isti kao i narkomani, sa logicnog i naucnog aspekta.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 09 May 2021, 13:02

Zato je izmedjuostalog u EU ocekivana dob preko 80 godina

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 09 May 2021, 13:02

insomnia wrote: 09 May 2021, 13:00 Morebit prije nego su pojedini prodali veru za veceru.
De se ti odluci jeli pratis srbski narativ ili si kontra istih, verglas previse.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 09 May 2021, 13:02

Da nema alkohola i krmetine zivjeli bi po 160

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 09 May 2021, 13:03

The 51st State wrote: 09 May 2021, 13:02
insomnia wrote: 09 May 2021, 13:00 Morebit prije nego su pojedini prodali veru za veceru.
De se ti odluci jeli pratis srbski narativ ili si kontra istih, verglas previse.
To nema veze se Srbima. To je istorijska cinjenica
Last edited by insomnia on 09 May 2021, 13:03, edited 1 time in total.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 09 May 2021, 13:03

insomnia wrote: 09 May 2021, 13:02 Zato je izmedjuostalog u EU ocekivana dob preko 80 godina
Jes, kes, to je sto mastrafe alkohol, a nije zbog medecine, farmacije i para.

Post Reply

Return to “BiH”