SDP

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times
Status: Online

Re: Hadžiomerović: Rukovodstvo SDP treba podnijeti ostavku

Post by harlekin »

eh problem naci nove ljude u poltici,tog kod nas ne fali,sta jes jes imamo taki cojkova na pretek
sve sami politicki znalci,ljudi stvoreni za vodit drustvo,da budu lideri,ljudi odabrani direktno s nebesa
ja cak mislim da su to nadljudi njeki,imaju moci da daju obicnom coeku govno a ovaj veli ajjj vidjaj finog cvitica :rozi
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Post by Spanac_113 »

Zagorka wrote:Ja njega nikako ne mogu zamisliti ko predsjednika nicega :cudi
kucni savjet!

dobar je momak ali ne moze niko ispuniti lagumdzijine cipele, to je ipak jedan politicki gigant :ok
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex »

Povjerenje, Hadziomerovicu, kad se izgubi, skoro pa nemoguce ga je vratiti. Nisi bas balav da to i sam ne znas, al' haj' ...
E sad necu ni kako ja hocu
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

Komšić jedanas već izjavio, da se Bakir Bezistanče, sprema za preuzimanje SDP-a.
Ono oko ujedinjenja ljevice, forsira DEPO portal, a to znači SDP.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Čudo nije prebacio malo odgovornosti za krah na izborima i na sebe jer je jedan od najodgovornijih za ovo, njega su najviše slušali na skupovima poslije Zlatka.

Meni smrdi na to da mu je Lagumdžija dao upute za ovaj istup u medijima i da će nakon povlačenja preko Bakira imati nekakvu kontrolu nad SDP-om... kada ovaj i slični demokratskim putem izaberu novo rukovodstvo.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Pitam se cime je impresionirao zadivljenu masu mu?
Obican luzer,falsifikat kao i vecina ih,a pogotovu nalogodavac mu,cijim ustima i govori.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Bogić Bogičević novi predsjednik SDP BiH?

Post by Krokodil Behko »

Image

Nužnost obnove socijaldemokracije u BiH najtješnje je povezana sa sudbinom ove zemlje i smatram je posljednjom pravom šansom BiH na njenom evropskom i demokratskom putu - izjavio je danas Dubravko Lovrenović, dopisni član ANUBiH.

Lovrenović je kao uvodničar govorio na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca „Krug 99“ o temi ''Nužnost obnove socijaldemokratije u BiH?"

- S obzirom na historijsko iskustvo jasno je da jedino istinska, izvorna socijaldemokracija predstavlja pravi i puni odgovor na historijsku kompleksnost BiH, na sve njene probleme i da jedino socijaldemokracija, bazirajući se na tekovinama AVNOJ-a, ZAVNOBiH-a i ustava Republike BiH iz 1974. može naći adekvatne odgovore na sva ta pitanja - kazao je Lovrenović.

O tom pitanju, kako je dodao, razgovaramo u kontekstu izbornog debakla Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) na posljednjom općim izborima. Njega, smatra Lovrenović, treba posmatrati u nekoliko konteksta.

Prvi je evropski i svjetski koji pokazuje da je socijaldemokracija Evropi i svijetu u defanzivi i da nije uspjela naći adekvatne odgovore na neoliberalni koncept tržišta i društva, kao i na kolaps socijalne države na području bivše Jugoslavije, odnosno u današnjoj BiH.

Lovrenović je kazao da poraz SDP-a također dolazi nakon četiri godine kada su birači dali svoju punu podršku „koja nažalost u SDP-u ne samo da nije iskorištena, nego su sada glasači SDP kaznili za jednu nepromišljenu, bahatu, arogantnu i nekonzistentnu politiku i zapravo SDP doveli pred klasičan izbor - ili će se SDPBiH istinski reformirati i vratiti izvornim principima i vrijednostima socijaldemokracije ili će se nastaviti daljnje veritikalno i horizontalno urušavanje stranke koje bi se završilo sa SDP kao jednom minornom strankom“.

- Ohrabrujuće je da su neki od vodećih ljudi SDP-a, odnosno potpredsjednik i generalni sekretar, kao znak lične odgovornosti podnijeli ostavku. Istu tu ostavku već je morao i morao bi ponuditi predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija koji bez sumnje, ne jedini, ali svakako snosi najveću odgovornost za ovakve loše izborne rezultate SDP-a - kazao je Lovrenović.

Istakao je da bi SDP morao na mjesto predsjednika stranke dovesti kredibilnu, poznatu i nekompromitiranu javnu ličnost.

Kao član SDP-a Lovrenović je svim općinskim organizacijama ponudio kao prijedlog za raspravu da predsjednik SDP-a bude Bogić Bogićević.

- Lično smatram da bi Bogićević svojom političkom karizmom, dokazanim bh. patriotizmom, neukaljanošću i nekompromitiranošću za relativno kratak period, naravno ukoliko uspije okupiti odgovarajući tim saradnika, mogao vratiti SDP u sami vrh političkog života BiH - kazao je Lovrenović.

Predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 Adil Kulenović pozvao je sve političke organizacije i pokrete u BiH na povratak izvornim idejama političkog organizovanja i rada, obnovi ideja i otvaranja procesa objedinjavanja na osnovama socijaldemokracije i građanskog političkog djelovanja.

- Apelujem na aktuelno rukovodstvo SDP-a da svojim djelovanjem ne narušava ideju socijaldemokracije i da u svojoj daljnjoj strategiji postupa na način koji je predviđen Statutom SDP i demokratskim procesom koji se u tom smislu očekuje. Daljnje razjedinjavanje unutar SDP-a, obračuni koji će više ličiti na sukob između pojedinaca, nego koji će voditi računa o stvarnom politčkom identitetu i strategiji socijaldemokracije, može dovesti do urušavanja uopšte ideje socijaldemokracije koja je nužna i potrebna ovoj državi - kazao je Kulenović.

(Fena/md)
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Bogić Bogičević novi predsjednik SDP BiH?

Post by mrki62 »

S moje strane to bi bio dobar potez
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25244 times
Been thanked: 6630 times

Post by Veca »

mrki62 wrote:S moje strane to bi bio dobar potez
...i s moje!...najbolji! :djed
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Re: SDP

Post by Pasaga »

SDP - BiH
Dvadeset godina nakon bosnjackog divljanja / monopola nad idejom Socijaldemokratije !

* Sta nas ocekuje poslje fantasticnog izbornog rezultata ?

* Veliko ohrabrenje se jedino ogleda u spremnosti birackog tjela da majmune znaju adekvatno kazniti, s tom cinjenicom se drugi politicki subjekti i ne mogu bas pohvaliti. Ne zbog birackog inata, koji se cesto prebacuje nasim narodima, vec zbog prevage nacionalnog nad gradjanskim prioritetima.

Tema ce se baviti iskljucivo sa uzrocima i posljedicama izbornog kraha SDPa BiH.

By : Radomir Lazic

Ne, nisu oni pobijedili. Vi ste izgubili i vi ste nas prodali.Vi koji ste se bespravno pozivali na ideju socijaldemokracije a ne samo da ste zadavili tu ideju nego ste ubili i ideju alternative u ovoj zemlji. To je, zapravo, najgore što ste učinili i to je neoprostivo.

Došlo je do užasa. Demokratura se rasporila kao ružan čir i zaudara, a mi smo u apsolutnom slobodnom padu, pri čemu izgleda nije lako dodirnuti dno u uslovima demokrature, odnosno diktature.Šta ste radili kad je gorila Tuzla i Sarajevo? Je li to bila revolucija? Zašto ste je ugušili upravo vi ? Zato što ste sve ono što je bila ideologija onih koji su se digli, izdali za račun tehnologije.

Kad i ako je zatrebalo bili ste i demokrate i nacionalisti i komunisti, čak i liberali. Ne zbog ideologije ili interesa građana – već zbog tehnologije. Mislim na tehnologiju vlasti. I moći, naravno.Šta vam je ovaj put alibi. Šta i koga nam to nudite sada. Nekoga kome ne ponestaje daha u odlučnom trenutku, nekoga ko ima dovoljno jak glas da okupa bilo koju dvoranu, bilo koji skup, bilo koju priliku. Nekog ko shvata važnost i smislenosti osnovnog poretka stvari. Nekog ko zna da su svi bivši zaista bivši bez mogućnosti oprosta za sve što su prešutili i sve što nisu rekli ili su zakasnili da kažu. A takvog među vama nema.Pozivate se na Boga a prodali ste i Bogića.Prepoznaće, i neće zamjeriti neki ljudi, među ovim riječima i svoje.

Namjerno ih nisam stavljao pod znake navoda jer to što su oni govorili i pisali većina nas je mislila. Živjeli smo skromno, vjerovali vam i nije nas uznemiravalo to što drugi žive mnogo bolje. Mogli smo i mi ali nas je bilo sramota.Odstupite drugovi i drugarice.

Ovo je sud vaše Partije. Bez vas će ono što nas očekuje biti lakše i jedino moguće.

http://tacno.net/novosti/radomir-laz...-ste-i-bogica/
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit »

Ja mislim da Zlatko Lagumdžija zasluzuje novi mandat za predsjednika SDP-a.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

fruit wrote:Ja mislim da Zlatko Lagumdžija zasluzuje novi mandat za predsjednika SDP-a.
Ali prije toga mora preživjeti vješala.On je uništio jednu cijelu generaciju dobrih i poštenih ljudi.
Nanu mu naninu!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Daj bože. Ostavke pljušte. Dali su ih Hadžić, Nikšić i još nekoliko visokih funkcionera SDP BiH, ali ne i onaj najodgovorniji - Zlatko. Kad bi on otišao, mogla bi to biti nova perspektiva.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

KOMESAR wrote:
fruit wrote:Ja mislim da Zlatko Lagumdžija zasluzuje novi mandat za predsjednika SDP-a.
Ali prije toga mora preživjeti vješala.On je uništio jednu cijelu generaciju dobrih i poštenih ljudi.
Nanu mu naninu!
Vecina njih mora na vjesala.
Nije u pitanju jedna generacija....od 95...pa nadalje.
Koliko je to mladosti propalo...izgubilo se,u nepovrat.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Krokodil Behko wrote:Daj bože. Ostavke pljušte. Dali su ih Hadžić, Nikšić i još nekoliko visokih funkcionera SDP BiH, ali ne i onaj najodgovorniji - Zlatko. Kad bi on otišao, mogla bi to biti nova perspektiva.
Moz mislit,i onaj glavonja u Bihacu dao ostavku,jos i njega poziva.
Onaj je veci luzer od njega 100 put.
Vjerujem da ce Lipovaca vjesto promjenit dres.
Po mom,moro bi na vjesala ko i sef mu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

barem bi bio jedan srbin u sdp-u...inače respekt za boičevića za stvari iz ex-yu.... :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..zanimljivo da se svi "istraživački" novinari uhljebe u sdp-u....kako u hrvatskoj tako i u bih-u... :zubi
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25244 times
Been thanked: 6630 times

Post by Veca »

laganini wrote:barem bi bio jedan srbin u sdp-u...inače respekt za boičevića za stvari iz ex-yu.... :ok
...ima srba u SPD-u,no sikiriki! ...onaj konj ako ne bude dao ostavku,sjebace partiju,skroz!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

nabroji svatri... :hihi
Post Reply

Return to “Politika u BiH”