Javni saobraćaj
Moderator: Krokodil Behko
-
Spanac_113
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Ubijen vozač GRAS-a na stajalištu
SARAJEVO - Sindikat radnika komunalne privrede Sindikalna podružnica KJKP GRAS Sarajevo i uposlenici GRAS-a danas su u Sarajevu donijeli odluku o spontanoj obustavi saobraćaja. Razlozi za ovakav potez je što je naš radni kolega, a vaš sugrađanin Dulić Armen, ...
... u vozilu GRAS-a, napadnut hladnim oružjem i podlegao od nanesenih rana - kazali su iz GRAS-a, te podsjetili da već duži niz godina upozoravaju na sve učestalije napade na kontrolore i vozače GRAS-a.
Tim povodom od Vlade Kantona Sarajevo zahtijevali su da riješi pitanje statusa ove kategorije uposlenika, ali nikada do toga nije došlo iz nepoznatih razloga.
- Nemar i indolentnost Vlade KS kulminirali su u današnjim događanjima koja za posljedicu imaju izgubljen ljudski život. Zbog toga radnici GRAS-a zahtijevaju hitnu sjednicu Skupštine i Vlade KS kako bi se spriječili dalji nemili događaji - saopćio je GRAS.
Građane Kantona Sarajevo, uposlenici GRAS-a mole za razumijevanje i podršku, jer radnici GRAS-a godinama upozoravaju na "maćehinski odnos Vlade KS prema ovoj firmi, koji su rezultirali činjenicom da je javni prevoz u KS na ivici kolapsa, da radnici GRAS-a i putnici u vozilima GRAS-a trpe verbalne i fizičke napade, koji su kulminirali gubitkom jednog ljudskog života".
- Ovo je kap koja je prevršila mjeru, ovakvo više dalje ne ide - poručili su iz GRAS-a.
(FENA)
... u vozilu GRAS-a, napadnut hladnim oružjem i podlegao od nanesenih rana - kazali su iz GRAS-a, te podsjetili da već duži niz godina upozoravaju na sve učestalije napade na kontrolore i vozače GRAS-a.
Tim povodom od Vlade Kantona Sarajevo zahtijevali su da riješi pitanje statusa ove kategorije uposlenika, ali nikada do toga nije došlo iz nepoznatih razloga.
- Nemar i indolentnost Vlade KS kulminirali su u današnjim događanjima koja za posljedicu imaju izgubljen ljudski život. Zbog toga radnici GRAS-a zahtijevaju hitnu sjednicu Skupštine i Vlade KS kako bi se spriječili dalji nemili događaji - saopćio je GRAS.
Građane Kantona Sarajevo, uposlenici GRAS-a mole za razumijevanje i podršku, jer radnici GRAS-a godinama upozoravaju na "maćehinski odnos Vlade KS prema ovoj firmi, koji su rezultirali činjenicom da je javni prevoz u KS na ivici kolapsa, da radnici GRAS-a i putnici u vozilima GRAS-a trpe verbalne i fizičke napade, koji su kulminirali gubitkom jednog ljudskog života".
- Ovo je kap koja je prevršila mjeru, ovakvo više dalje ne ide - poručili su iz GRAS-a.
(FENA)
-
dacina_curica
-
Trepavica
teski sirovi tipicni balkanChugos idiotos 
[url]https://www.google.de/search?q=caparol+farbdesignstudio&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla
official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=bxLUU8PEK8OI8QeYt4C4DQ[/url]
a ja tvrdoglav ko konj
a ja tvrdoglav ko konj
Boze ti sacuvaj i zakloni.

mogu shvatiti da se ljudi zakace i posvadjaju. ali da se zbog toga, pogotovo ovakvih i slicnih stvari poseze za ubistvom - to nikako. ne znam kakvo je stanje u glavnom gradu sto se tice javnog prevoza tj. njihovih uposlenika - ali imam dojam da oni sluze svakojakim pojavama za iskaljivanje svoga bijesa i frustracije.
ovog tipa treba osuditi na smrt i to svezati ga za tramvaj i tako ga vuci da drlja prugom sve dok ne izdahne.
mogu shvatiti da se ljudi zakace i posvadjaju. ali da se zbog toga, pogotovo ovakvih i slicnih stvari poseze za ubistvom - to nikako. ne znam kakvo je stanje u glavnom gradu sto se tice javnog prevoza tj. njihovih uposlenika - ali imam dojam da oni sluze svakojakim pojavama za iskaljivanje svoga bijesa i frustracije.
ovog tipa treba osuditi na smrt i to svezati ga za tramvaj i tako ga vuci da drlja prugom sve dok ne izdahne.
KAd 60-ogodišnjaci nose nože sa sobom vidiš dokle smo dogurali. 
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Trepavica
Vjerovatno ga je uvijek i nosio sa sobom...Lebowski wrote:KAd 60-ogodišnjaci nose nože sa sobom vidiš dokle smo dogurali.
Možda 
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Moj je dedo rahmetli počeo nosati noževe po tramvaju tek kada je prešao 70 godina.
Stvarno ne znam gdje ovaj svijet ide, već se granica pomjerila 10 godina za tako kratko vrijeme.
Stvarno ne znam gdje ovaj svijet ide, već se granica pomjerila 10 godina za tako kratko vrijeme.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Upravo, kad sam cula da ima 60 godina zblaznila sam se.Lebowski wrote:KAd 60-ogodišnjaci nose nože sa sobom vidiš dokle smo dogurali.
Stanje u Grasu je ocajno, odnos drzave prema njima katastrofa, jednak odnos je njih prema narodu. Ponasaju se bahato jednako kao i klosari koji svako malo svoje frustracije istresaju nad njima.
Samo me interesuje gdje im je security kojih ima k'o mrava i koji u stopu prate revizore umjesto da budu u vozilima kao sto je i bila prvobitna ideja.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Tramvaji... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
- Status: Online
Za putnika bez karte kazna 50 KM

Skupština Kantona Sarajevo po hitnom postupku je donijela Zakon o obavezama i ovlaštenjima kontrolora operatera javnog prijevoza putnika u KS-u. Prema ovom zakonu, novčanom kaznom od 50 KM, kaznit će se za prekršaj putnik ukoliko nema važeću kartu za prijevoz i ako na zahtjev kontrolora ne predoči kartu radi kontrole.
Ovaj zakon je usklađen sa Zakonom o prekršajima Federacije BiH kao i Zakonom o cestovnom prijevozu FBiH.
Propis je donesen zbog značaja regulative ovlaštenja službenog osoblja za efikasniju naplatu prijevozne usluge i održivo poslovanje prijevoznika, jer dosadašnji propisi nisu omogućavali sankcioniranje korisnika bez vozne karte.
Po evidenciji operatera javnog prijevoza putnika, procent realizacije prijava protiv putnika bez vozne karte u 2012. i 2013. godini putem opomena je sveden na dva posto, a realizacija prijava sudskim putem je u potpunosti bila isključena.
Zakonom su propisani i uvjeti koje mora ispunjavati kontrolor u pogledu stepena obrazovanja i stručne osposobljenosti za obavljanje ovih poslova.
Predviđeno je da kontrolor mora posjedovati i iskaznicu izdatu od ministarstva.
U nastavku sjednice, zastupnici razmatraju Nacrt zakona o poticaju razvoja male privrede.
(Fena)
Re: Za putnika bez karte kazna 50 KM
Koliko puta je to više, od karte npr za gradsku relaciju
Malo mi se mnogo čini
Malo mi se mnogo čini
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
U njemackoj je kazna za ovo i puno veca.. pa se ti usudi vozati bez karte. 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
- Status: Online
Karta je od 1.5 do 1.8 KM.storm wrote:Koliko puta je to više, od karte npr za gradsku relaciju![]()
Malo mi se mnogo čini
Smijesni su sa svojim zakonima. Opet ce biti onih kojih se vze bez karte. I neka ce, sve dok im je karta za jednu stanicu jednaka kao i za deset stanica.
I sve dok se revizori ponasaju ko cobani.
I pravo me nervira kad stane na ulicu i trazi kartu.
I sve dok se revizori ponasaju ko cobani.
I pravo me nervira kad stane na ulicu i trazi kartu.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Malo je oftopic (vidjeh sliku) al' srce bi mi bilo k'o Trebević kad bi se oni tramvaji zamijenili. Kako bi bilo milina vidjeti da glavni grad BiH ima nove tramvaje.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
Ima i novih, dvije vrste. Jedni su ok a drugi ko tabuti. Da umres u njima. Nigdje prozora.Rockefeller wrote:Malo je oftopic (vidjeh sliku) al' srce bi mi bilo k'o Trebević kad bi se oni tramvaji zamijenili. Kako bi bilo milina vidjeti da glavni grad BiH ima nove tramvaje.