storm wrote:a to si mislio, kad si rekao da nakon seksa pomisliš na komšinicurima wrote:Kad si u kuci onda ti je kao kod kuce... Zivim u stanu tako se i osjecam..zatvorenicki
Imam super komsije.. povise mene.. dva para studenata.. svako malo festaju.. tako da meni njihov bass cesto ritmuje...
Do mene samac narkoman.. bude onako fin dva mjeseca.. pa ga safata kriza.. e onda imam i tu muziku glasnu.. tako da kad on ima krizu automacki je i ja imam
Ispod mene tek su se neki doselili.. tako da ste strane neznam sta ce se desiti..
al se dobar komad doselio.. pa me to onako raduje.. da zanemarim problematicne komsije
Dobro nisam ni ja uzoran.. al ja samo par puta u godini... iznenadim
Kuća ili stan?
Moderator: spacebound
Re: Kuća ili stan?
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Kuća definitivno!
Cijeli život sam provela u stanovima, sada sam u kući i ne mogu opisati blaženi osjećaj kada možeš da radiš šta hoćeš bez straha da li će susjedu iznad ili ispod tebe smetati ovo ili ono...
Stan jeste lakši za održavanje, ali snađem se i ovdje sa gubitkom sata vremena...
Cijeli život sam provela u stanovima, sada sam u kući i ne mogu opisati blaženi osjećaj kada možeš da radiš šta hoćeš bez straha da li će susjedu iznad ili ispod tebe smetati ovo ili ono...
Stan jeste lakši za održavanje, ali snađem se i ovdje sa gubitkom sata vremena...
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Ovisi koliko te posao okupira... Meni se vise sviđa kombinaciji stan i ako imam viška vremena, vikendica u blizini...Divlja_u_srcu wrote:Kuća definitivno!
Habibti, ya nour el - ain... 
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Vikendica bi dobro došla za odmor mozga...storm wrote:Ovisi koliko te posao okupira... Meni se vise sviđa kombinaciji stan i ako imam viška vremena, vikendica u blizini...Divlja_u_srcu wrote:Kuća definitivno!
❤️ Majka❤️
Kuća je super, ali prava promjena i isključivanje dosadne i smorne svakodnevice je ipak odlazak u vikendicu... Nešto skromno, samo da se imaš gdje izvrnuti, spremiti objed i zarostiljati 
Habibti, ya nour el - ain... 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14549 times
- Been thanked: 10056 times
hmmm
mozda bih ja za par godinica i ovdje mogla neku vikendicicu kupiti 
dobro si ti, storme... ima veze
dobro si ti, storme... ima veze
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- drugrankovic
- Inventar foruma

kuća je zakon... jebo stan u njemu nema dvorišta roštilja o čas posla... već vikendica... svoj trem to je zakon
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Kuća ako je ikako moguće. Kućica u cvijeću... 
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Tačno znam kako ti je.vila wrote:Kuca ....iako se povremeno kajem zbog te odluke
Preskupo za odrzavanje..
Ali eto..svaki gust se placa
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Ljulja, tobogan, bicikl, bazenčić, travnjak, rostilj, lezaljka itditd..........da li je uopce uporedivo?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Kuxa ti je nova pa jos ne stignes kukati: kafaZagorka wrote:Ljulja, tobogan, bicikl, bazenčić, travnjak, rostilj, lezaljka itditd..........da li je uopce uporedivo?
Vidjet ces...fasada,okucnica,krov...stalno nesto
Doduse moja je kuca dosta velika a okucnica ogromna pa je tu zajeb
Ali ipak..neke stvari su neprocjenjive
- Zagorka

Yetta,radili smo najbolje sto smo mogli,i kupili najbolje sto smo mogli,da ne bi upravo doslo do toga. Ono kad neko pozuri useliti pa negdje ustine,brzo se nesto pocne klimat,bas zato sam sad da joj tornado ne moze nista.(krv i znoj) Da ne dajem pare kasnije,da ne gledam majstore.vila wrote:Kuxa ti je nova pa jos ne stignes kukati: kafaZagorka wrote:Ljulja, tobogan, bicikl, bazenčić, travnjak, rostilj, lezaljka itditd..........da li je uopce uporedivo?
Vidjet ces...fasada,okucnica,krov...stalno nesto
Doduse moja je kuca dosta velika a okucnica ogromna pa je tu zajeb
Ali ipak..neke stvari su neprocjenjive
Krov,ima garanciju (da te ne slazem mislim 65 god),poslije toga nek voda nosi. Fasada ne kontam,sta joj se desi?
Po mojoj procjeni (a i vecih strucnjaka) morala bi izdurat za nasih zivota da ni luster ne mijenjamo.
(isto golemo sve,al ne kajem se,ne volim malo nista)
I stanovi se renoviraju,pogotovo ove nase zgrade. Mi smo u stanu pregradjivali. Kad kupis gotovo pa se slikaj,plan ti je kakav je takav je,uklapaj se. Kad sam osmislis i nacrtas plan,druga je prica.
Ni djecji rodjendan posteno u stanu ne mozes imati,moras restoran uzimati. Vrijedi svake zrtve.
- Zagorka

Kod renoviranja ima vazda neke zayebancije. Ali ako je temelj dobar,moze se i dogradjivat i svasta. U startu je prednost sto si odmah uselio. Avlija i okucnica 
- Zagorka

Nemam bona pomocnicuvila wrote:Necu vise s tobom pricati
Vec znam da imas sobu za odjecu..sad jos i kucnu pomocnicu
Ali to samo zato jer sam zveknuta pa mi se ne svidja kako ociste. Sigurno negdje ima i dobrih,no su mene zaobisle.
A ovo sa sobom,ako imas priliku,svima preporucujem. I obicno kad se obilazi kuca,zene to prokomentiraju,mozda dva muskarca do sad.
A imas eto prostora,nazidaj,ili upotrijebi sobu koju ne koristis (neku za goste). Veseraj je odlicna stvar isto,sve one stvari koje ne zelis da ti se vide po kuci,a nije im bas ni mjesto u spajzu mogu stajat tu.
Daska za peglanje,pegla,omeksivaci,korpe s peskirima,ves masina,susilica,usisivac,korpa za rublje.Tu peglas,razvrstavas,i odmah iz toga nosis u sobu za odjecu (klizna vrata preporucam). 99% odjece visi na vjesalicama (ofingerima),lako dostupno.
Nigdje po kuci nema odjevnih predmeta,nema ormara.
Ovo bi svakom najtoplije preporucila.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3914 times
- Been thanked: 2949 times
...Zagorka wrote:Nemam bona pomocnicuvila wrote:Necu vise s tobom pricati
Vec znam da imas sobu za odjecu..sad jos i kucnu pomocnicu
![]()
Ali to samo zato jer sam zveknuta pa mi se ne svidja kako ociste. Sigurno negdje ima i dobrih,no su mene zaobisle.![]()
A ovo sa sobom,ako imas priliku,svima preporucujem. I obicno kad se obilazi kuca,zene to prokomentiraju,mozda dva muskarca do sad.
A imas eto prostora,nazidaj,ili upotrijebi sobu koju ne koristis (neku za goste). Veseraj je odlicna stvar isto,sve one stvari koje ne zelis da ti se vide po kuci,a nije im bas ni mjesto u spajzu mogu stajat tu.
Daska za peglanje,pegla,omeksivaci,korpe s peskirima,ves masina,susilica,usisivac,korpa za rublje.Tu peglas,razvrstavas,i odmah iz toga nosis u sobu za odjecu (klizna vrata preporucam). 99% odjece visi na vjesalicama (ofingerima),lako dostupno.
Nigdje po kuci nema odjevnih predmeta,nema ormara.
Ovo bi svakom najtoplije preporucila.
....uradio novo.....opremio sa novim.....
sto kazes....investicija koju cojk mora uradit da bi bio rahat....
U sobama,ugradio manje plakare,samo za ono osnovno....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Jonas
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 449 times
Moj je rodjak napravio kucu uz glavnu prometnu cestu, i to nepuna dva metra od ceste. Pogled na susjedne kuce. Njima ne smeta. Samo da su odabrali bolju lokaciju.