Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11854 times
Status: Offline

Re: Dertalji strašne nesreće u centru Sarajeva (FOTO)

Post by Krokodil Behko » 25 Jun 2012, 11:32

Ima i novija informacija. Ipak je prošao kroz crveno.

Vozač mercedesa A. T. (1994), koji je izazvao tešku saobraćajnu nesreću kod Narodnog pozorišta u Sarajevu, priveden je u policiju. On je, naime, sinoć prošao kroz crveno svjetlo i udario u vozilo Citroen, koje se uključivalo s mosta Čobanija i tom prilikom je teške tjelesne povrede zadobila Ajla Hadžismajlović, koja se nalazila za volanom Citroena.

Povrijeđena djevojka je prevezena u bolnicu Koševo, gdje su joj konstatovane teške povrede glave i karlice, a ljekari se bore za njen život.

Nakon saslušanja u policiji, A. T. će biti predan Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 4 times

Re: Detalji strašne nesreće u centru Sarajeva (FOTO)

Post by gejsha » 25 Jun 2012, 11:49

Zbog nekih glupana koji ne prate saobraćajna pravila nastrada nevina osoba :puca
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 25 Jun 2012, 12:03

ma proso je on kroz pm... meni nije jasno kako neko moze biti toliki idiot i vozit tom brzinom kroz grad. kod nas treba uvest za prekoracenje brzine vrtoglavo visoke kazne i bez progledanja kroz prste. a kao obavezno uvest u sklopu skolske nastave i saobracajno obrazovanje. kao dio poznavanja i drustva a kasnije u okviru nekog predmeta, trebalo bi svake godine posvetit par sedmica saobracajnom obrazovanju, jer kod nas treba prvo na svijest udarit. koliko je opasna brza vozja i ne pridrzavanje pravila.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 25 Jun 2012, 12:14

neizivljeni kompleksasi,brđani,sa zeljom da nesto dokazu.....
neki dan,pijem kafu s muzem u jednom restoranu,prilazi mu neki njegov poznanik,pita sta ima,ovo,ono,i dodaje pitanje:"jeli,koliko ona tvoja mecka ima konja?a kubika?
ovaj moj odgovara ravnodusno....a taj poznanik dodaje pucajući pri tom od ponosa:eh,vidis,ja sam neki dan takvog prestigao,ostavio ga!!!!
Ja ono: :misli :hm
Kontam:"jesi ti to nama dosao reci?"Prvo,ima auto stariji dvadeset godina,ali kao on njemu mijenjao motor bla bla....nebitno....
Ali koliko je to jadno,pa zar ti nista drugo u svom zivotu nemas za ispricati,tipa poslovni projekti,planovi za osnivanje porodice,neobicno putovanje na koje si isao....išta?Ništa?Prestigao si nekog :hm ?
Covjece,ja nekog prestigao!
Da,i?
:cudi
:ubihse
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 25 Jun 2012, 13:06

Kako se nezvanično saznaje, za volanom Mercedesa koji je juče teško ozlijedio mladu doktoricu Ajlu Hadžismailović bio je Tarik Aljović, 18-godišnji sin vlasnika poznate ćevabžinice Zmaj na Željezničkoj stanici?!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Supružnici Džaferović iz Sarajeva nađeni mrtvi u stanu

Post by Krokodil Behko » 27 Jun 2012, 10:10

Ejub i Vahida istu noć umrli od infarkta srca

Image

U prisustvu rodbine i brojnih prijatelja jučer je na sarajevskom mezarju Grlića Brdo obavljena dženaza Ejubu (60) i Vahidi (63) Džaferović, koje je u subotu oko 14 sati u stanu na Aerodromskom Naselju mrtve pronašao njihov mlađi sin Edin (30). Sudski vještak je pregledom tijela ustvrdio da su supružnici istu noć u subotu umrli prirodnom smrću.

Skladan brak

Edin je roditelje zatekao na krevetu u spavaćoj sobi modra lica kako leže prigrljeni jedno uz drugo. Vještak medicinske struke potvrdio je da su oboje umrli od posljedica infarkta srca. Pretpostavlja se da je Vahida prva umrla, a da srce njenog supruga nije izdržalo bol kada je ugledao njeno beživotno tijelo.

Prema Edinovim riječima, njegovi roditelji su bili vezani jedno za drugo i razdvajali su se samo kada bi Ejub odlazio na posao. Imali su skladan brak i uvijek se borili da skupa ostanu bez obzira na sve nedaće koje su ih u životu zadesile. Svakoga dana su se oko podne javljali svojim sinovima, no, kako nam je ispričao Edin, u subotu to nije bio slučaj.

Ermin i Edin Džaferović: Niko od nas ovo nije očekivao

- Kada smo brat Ermin i ja shvatili da se nikom od nas nisu javili, pokušali smo ih kontaktirati. No, kako se nisu javljali na telefon i mobitel, zaputio sam se do njihovog stana. Trnci su kroz mene prošli kada sam ugledao odškrinuta vrata na balkonu, kroz koja sam ušao u stan. Kada sam u dnevnom boravku ugledao uključen televizor, pomislio sam na ono najgore. Mislio sam da je provalnik upao u stan i da se ocu i majci nešto desilo. Na kraju sam ih zatekao u spavaćoj sobi, otac je ležao priljubljen uz majku s glavom naslonjenom na njenom ramenu - kazao nam je Edin.

Mjesec rođenja

S nevjericom i suzama u očima sinovi ovog bračnog para su nam ispričali da su Ejub i Vahida rođeni u istom mjesecu.

- Oboje su rođeni u aprilu, on prvog, a ona 11. Majka je davno operirala rak na debelom crijevu i sve je bilo uredu. Otac je preživio moždani udar i to bez ikakvih posljedica. Nakon toga nisu imali nikakvih tegoba. Niko od nas ovo nije očekivao - govori nam Ermin.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Supružnici Džaferović iz Sarajeva nađeni mrtvi u stanu

Post by Luna. » 27 Jun 2012, 11:48

meni ovdje nesto ne stima... ako su oni umrli na spavanju, kako onda da im je televizija bila upaljena..?
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 28 Jun 2012, 13:16

Luna. wrote:meni ovdje nesto ne stima... ako su oni umrli na spavanju, kako onda da im je televizija bila upaljena..?
i ja bih ovo provjerila.....ali kod nas je normalno da umre i mlad insan,bude dzenaza,nikome ne padne na pamet da se to malo ispita....vele sudbina :hm

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String » 28 Jun 2012, 19:30

Koliko sam samo puta iskljucio TV koji otac ostavi ukljucen i ode da spava.
Nisam nikada zvao policiju da vidim zasto je zaspao a TV mu ostao ukljucen....
Image

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 28 Jun 2012, 19:40

Hahaha hebo te sto mi nismo policija :valja :valja :valja Zaspim cesto uz tv i kad se pred zoru probudim iskljucim pa nastavim spavat.Ono je pravilno kad neko umre da dodje dr i ispita uzrok smrti ,pa ako je nasilna dodju krimosi na uvidjaj.Ovako ako su umrli i spucao ih infrakt jedno za drugo sudbina nego da je to sve sudbina :D
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Luna. » 28 Jun 2012, 23:57

vecina starijeg svijeta, skoro svi u stvari, pije spavanja dobro provjere jel sve iskljuceno i zatvoreno pa onda idu na spavanje... ovo mi uopste nije logicno al´ et´...
Djole

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

SARAJEVO: U ulici Avde Jabučice žena muškarcu pucala u glavu

Post by Krokodil Behko » 19 Jul 2012, 11:05

Image

Jedna osoba ranjena je jutros u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskoj općini Centar

ulica avde jabucicePucnjava se dogodila u 4.05 sati u ulici Avde Jabučice, potvrdio je Feni šef Ureda policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Fatmir Hajdarević.

U incidentu je tjelesne povrede zadobio muškarac M. A. Na njega je pucala ženska osoba Š. A., nakon čega je lišena slobode.

Uviđaj je u toku.

M.A. je prevezen na Kliniku za urgentnu medicinu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje mu je ukazana pomoć.

- Muškarac M.A. (1980.) je primljen na KCUS u 4.30 sati sa ustrelnom ranom na glavi, odnosno u području iznad lijevog uha, nanešenom vatrenim oružjem malog kalibra. Metak je izvađen i predat je policiji. Rana je ušivena, metak nije povrijedio kost. Njemu je predložena hospitalizacija, ali je on to odbio, kazala je Feni glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Re: SARAJEVO: U ulici Avde Jabučice žena muškarcu pucala u g

Post by Zagorka » 19 Jul 2012, 18:08

To,sestro,trebala si ciljati bolje :D. ................salim se naravno,mogao je covjek podleći,ali znam jednog hajdarevica sto je podvodio zenske,mozda je taj :hm (ali da ne brzam sa zaključcima,istraga ce pokazati) :kafa

String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String » 19 Jul 2012, 22:06

Pobiti stenad ovu ...mislim da je kujica '89. godiste..ako je to ta sto sam danas na radiju cuo...
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Jul 2012, 10:49

Aldijana ranila Amira metkom u glavu, jer je on GARANT varao sa Dženitom

Aldijana Šuko (22) iz Sarajeva uhapšena je juče pošto je ispred stana u kom živi kao podstanar u Ulici Avde Jabučice u sarajevskom naselju Gorica pucala iz pištolja u glavu Amiru Mušiću (31), s kojim je odnedavno u vezi

Image
Podstanarski stan Aldijane Šuko

Mladić je ranjen u sljepoočnicu, ali nije u životnoj opasnosti jer ga je pogodio metak malog kalibra koji je ostao na površini, odmah ispod kože. Prema nezvaničnim informacijama, motiv pucnjave najvjerovatnije je ljubomora, jer je Šukova neposredno prije napada optužila Mušića da je vara s drugom devojkom. Iako ga je zamalo ubila, Mušić je juče na sve moguće načine pokušavao da odbrani Aldijanu. Čak je nagovarao i njene komšije da ne obavještavaju policiju i ne daju nikakve izjave o pucnjavi.

Nije uspio da pobjegne

U MUP-u Kantona Sarajevo juče nisu htjeli da otkrivaju detalje o Mušićevom ranjavanju, navodeći da je u toku kriminalistička obrada nad osumnjičenom djevojkom i da će više detalja moći da saopšte u petak.

- Policija je o pucnjavi obaviještena u 4.05 časova u četvrtak ujutro. U Ulicu Avde Jabučice upućena je patrola koja je utvrdila da je ranjen A. M. Još ne znamo kako je tačno došlo do ranjavanja, niti šta je tome prethodilo - naveli su u MUP-u KS.

S druge strane, mještani koji žive u Ulici Avde Jabučice ispričali su da su u noći između srijede i četvrtka čuli buku iz stana u kom živi Aldijana Šuko, a potom i njenu svađu sa nepoznatim muškarcem. Šukova je, tvrde oni, optuživala tog muškarca da je vara s drugom ženom i spominjala ime izvjesne Dženite.

- Govorila mu je da ga je vidjela s tom Dženitom i da je „garant sa njom vara". Izašla sam na prozor i vidjela kako iz stana u kom živi Šuko izlazi muškarac i odlazi do vozila „kadet", koji je bio parkiran ispred. Muškarac je ušao u auto i pokušao da ga upali, ali mu Šukova nije dozvoljavala, već je počela da udara po šoferšajbni. Potom se čuo pucanj, nalik na prasak petarde - rekla je stanarka koja nije željela da joj se pominje ime.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Jul 2012, 11:17

Sirotinjska ljubav u sirotinjskom vaktu :(
Ima li nade, da današnja sirotinja (duplo golo) može imati pravo na trajnu ljubav?

String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String » 20 Jul 2012, 18:15

Klasicna turbofolk prica...
Set lista pjesama:
1. Stoja - "Da li si za seks?"
2. Stoja - "Do gole koze"
3. Stoja - "Ako smeta tvojoj sreci"
4. Stoja - "Bolje i da ne vidim"
5. Stoja - "Da iseces vene"
6. Stoja - "Da li ti je dusa srecna?"
7. Stoja - "Nek te vetar nosi"
8. Stoja - "Nek ti se place danima"
9. Stoja - "Neka pati, sve nek plati"
10. Stoja - "Osveta"
11. Stoja - "Sad mi zivot nije vazan"
12. Stoja - "Tesko mi je jer je ljubav mrznja postala"
13. Stoja - "Umri"
14. Stoja - "Metak"
Hronologija veze Aldijane i Amira....
Image

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 20 Jul 2012, 18:23

hahah najtužnije što je to ISTINA
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 20 Jul 2012, 20:51

Krokodil Behko wrote:Sirotinjska ljubav u sirotinjskom vaktu :(
Ima li nade, da današnja sirotinja (duplo golo) može imati pravo na trajnu ljubav?
Najgore je biti sirotinja u glavi, kao što je to ona ... :(
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Teško bolesni dječak iz Lukavca ima samo jednu želju

Post by Krokodil Behko » 04 Aug 2012, 11:22

Kad bih vidio Meku tada bih sigurno ozdravio!

Image

Amin Hodović, devetogodišnji dječak iz Lukavca koji boluje od progresivne mišićne distrofije, ima samo jednu želju – da otputuje u Meku. Zbog bolesti ovaj mališan sve teže se kreće, a u posljednje vrijeme ima i problema s vidom, odnosno smeta mu svjetlost.

Njegova želja potječe otprije dvije godine, kada je sanjao da je posjetio Meku i ozdravio. S medicinskog stanovišta za Aminovu bolest lijeka nema, ali ova mu želja daje snagu da se nosi s bolešću zbog koje je sve češće prinuđen dane provoditi u kući.

Image

Također, ramazan za Amina ima poseban značaj jer je rođen u tom mjesecu, tako da tokom njega na televizijskim kanalima najviše prati emisije koje govore o njegovoj vrijednosti.

U septembru će Amin krenuti u treći razred OŠ “Lukavac Grad”, a pohađa i mektepsku nastavu. Počeo je učiti sufaru, a kada poraste, kaže da bi želio postati hodža. Najviše voli crtati džamije i Kabu pa su i zidovi njegove sobe ukrašeni brojnim crtežima.

Pokazujući neke od svojih radova, Amin nam je samouvjereno rekao da je Kjaba veliki prostor i kako će on, kada prođe oko Kabe, ozdraviti.

Aminova porodica zbog finansijskih prilika ne može svom sinu Aminu ispuniti ovu želju. Majka Almira kaže da bi, iako je u potpunosti svjesna težine bolesti, voljela ispuniti ovu Aminovu želju. To bi, kako kaže, barem duhovno ojačalo da se nosi sa svim onim što ova bolest nosi. Svi koji žele pomoći da se Aminu ostvari želja porodicu Hodović mogu kontaktirati pozivom na 062/372-229.

Post Reply

Return to “Mediji”