Cristiano Ronaldo CR7

Kutak za sportski trenutak
Post Reply
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times
Status: Offline

Re: Ronaldo na džuma-namazu: Islam je vjera tolerancije

Post by greeneyes » 12 Oct 2015, 02:06

Samo ću ti reći da bolje abdesti nego li što zabija golove, tako bar imam veli. Sad, smiDe l' imam lagati..
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 12 Oct 2015, 08:25

greeneyes wrote:Samo ću ti reći da bolje abdesti nego li što zabija golove, tako bar imam veli. Sad, smiDe l' imam lagati..
:hm da nije poput Proroka onda, ako ovo odgovara istini :misli

:oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 12 Oct 2015, 08:47

storm wrote::hm da nije poput Proroka onda, ako ovo odgovara istini :misli
:oo
Sta ti lupetas? :rol Gledaj svoja posla a naseg Poslanika ostavi na miru!
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Oct 2015, 09:12

greeneyes wrote:Kažu da je ubacio i deset ojra za sergiju. Prenijet' će to sJutra svi jači mediji, vijest je dakako ovjekovječena slikama. :zv
Ajde ....dati će i Messi jednom ....kad plati poreznoj sve što ga terete ( i ako mu ostane nešto nakon toga :D. )

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 12 Oct 2015, 09:13

storm wrote:
greeneyes wrote:Kažu da je ubacio i deset ojra za sergiju. Prenijet' će to sJutra svi jači mediji, vijest je dakako ovjekovječena slikama. :zv

Ajde ....dati će i Messi jednom
....kad plati poreznoj sve što ga terete ( i ako mu ostane nešto nakon toga :D. )
..ko...jel onaj...cifut...... :lupa
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Oct 2015, 09:15

Pasaga wrote:
storm wrote:

Ajde ....dati će i Messi jednom
....kad plati poreznoj sve što ga terete ( i ako mu ostane nešto nakon toga :D. )
..ko...jel onaj...cifut...... :lupa
Dobro si :D. On daruje....ali po Izraelu :noga

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 12 Oct 2015, 09:16

storm wrote:
Ajde ....dati će i Messi jednom ....kad plati poreznoj sve što ga terete ( i ako mu ostane nešto nakon toga :D. )
Zato ga treba razumjeti, dao bi i on da nema vanrednih plaćanja/troškova. :zv :D.
Samo sabura

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 13 Oct 2015, 18:23

Krokodil Behko wrote:
Lavlje_srce wrote:
Krokodil Behko wrote:Bilo bi neobično, da u islam pređe neko ko se zove Christiano i glupe su te tvrdnje.
Meni ne bi ni bilo drago, jer bi to bila neka druga osoba :cudi
Zasto bi bilo nelogicno? Dragi Bog zove sebi koga hoce, a koga nece pusti ga da zivi u zabludi.

Ne bi bio druga osoba, mozda bi se samo vratio svojoj biti. To sve pod uvjetom da predje na Islam, mozda i nece, nebitno na kraju krajeva.
Pa ja sam rekao neobično, a ne nelogično, a i šalio sam se :D
:888
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1390 times

Re: Cristiano Ronaldo CR7

Post by Mala_Mu » 09 Nov 2015, 22:26

Mala_Mu wrote:ZVANIČNO: IZAŠAO TRAILER ZA FILM O CRISTIANU RONALDU (VIDEO)

Jučer je zvanično izašao trailer za film o Cristianu Ronaldu. Novi film o Portugalskoj zvijezdi se približava velikom platnu, dokumentarac koji će gledateljima dati uvid u Ronaldov privatni život.

Film nazvan ‘Ronaldo’ je sniman više od 14 mjeseci, a njegov trailer možete vidjeti na kraju ovog teksta.

Trailer pokazuje bivšeg igrača Manchester Uniteda kako razgovara sa svojim prijateljima i podsjeća ih da je on najbolji igrač svijeta do Januara – kada se ponovo dodjeljuje Ballon d’Or.

Također pokazuje kako Portugalska zvijezda govori o svom odnosu sa ocem, a njegova majka govori o poteškoćama koje su ih zadesile kada je morala slati svog sina u Lisabon dok je imao 12 godina.

Međutim, Ronaldo nije impresioniran kada mu njegov sin govori da želi biti golman.

U traileru možete čuti kako Ronaldo govori: “Neki ljudi me mrze, a neki me vole. Ja sam stvoren da budem najbolji. Tako ja živim svoj život.”

Čini se čudno da čovjek koji još uvijek igra fudbal ima svoj sopstveni film, ali to samo dokazuje kolika je popularnost Portugalskog kapitena.

Čovjek koji je tri puta osvojio Ballon d’Or, uz Messija, najbolji je igrač u svijetu fudbala i svakako je jedan od najboljih svih vremena.

Njegovih 321 gol u 307 utakmica za Real Madrid govore kako ogroman talenat on posjeduje.

Film će biti objavljen 9. novembra ove godine i produkcija ‘Senna’, gledateljima garantuje nevjerovatan uvid u život Cristiana Ronalda.

[ytube][/ytube]

A sad je tu i film :D :jupi nasla sam link.. al nema jos na nasim stranicama, sa prevodom.. :)

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1390 times

Post by Mala_Mu » 18 Nov 2015, 21:09

Ronaldo pokazao veličinu: Šta bi se desilo kada bi mu sin istetovirao Messija?

Cristiano Ronaldo je u sklopu promocije dokumentarnog filma o njegovom životu, jednostavno nazvanog - "Ronaldo", gostovao na Jonathan Ross Showu. Odgovorio je na nekoliko zanimljivih pitanja, a odgovor koji je oduševio sviju ticao se njegovog sina.

Naime, voditelj Jonathan Ross je najprije spomenuo podatak da je sin Waynea Rooneya na ruci imao dječiju tetovažu sa Ronaldovim likom, na šta je uslijedilo pitanje šta bi se desilo kada bi Ronaldov sin stavio tetovažu Rooneya.

[ytube][/ytube]

Ronaldo je odgovorio da mu to ne bi predstavljalo problem, na šta je Ross uzvratio pitanjem šta bi bilo da umjesto Rooneyevog stoji Messijev lik.

Portugalac je tada pokazao svoju veličinu i odgovorio:

"Ne bih imao ništa protiv. To bi značilo da je moj sin pametan i da zna da prepozna dobre igrače", odgovorio je Ronaldo.

Kompletan intervju u kojem je Ronaldo "bocnuo" Messija, kao i još nekoliko zanimljivosti, možete pogledati ovdje:

[ytube][/ytube]

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 21 Nov 2015, 13:38

Cristiano Ronaldo: Toliko mi je žao palestinske djece da bih bio spreman poginuti samo da im pomognem!

Image

Cristiano Ronaldo je po drugi put donirao novac za palestinsku djecu i iznenadio sve prisutne.

- ``Veoma mi je žao šta Izrael radi Palestini, a čitav svjet to gleda i niko ništa ne čini povodom toga. Može ih biti sram, želim da pomognem palestinskoj djeci i njihovim roditeljima i ovo nije ni prvi ni posljednji put da uplaćujem novac. Ta djeca nisu kriva ni za šta i nisu zaslužila da im se to dešava``, izjavio je Ronaldo za portugalsku televiziju PPG i dodao:

``Da mogu poginuo bi samo da pomognem toj djeci, to mora da prestane``.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Apr 2016, 11:41

Možete ga mrziti ili voljeti....ali činjenice su takve :cudi

Image

Lude brojke Cristiana Ronalda: Nitko nije toliko zabijao šest godina zaredom
Cristiano Ronaldo zabio 30. gol u prvenstvu ove sezone
Šestu sezonu zaredom je prešao tu granicu, jedini u povijesti

Piše: I.G.

Foto: Getty Images/Guliver Image

U RASPRAVAMA o tome tko je najbolji nogometaš svih vremena Cristiano Ronaldo je upravo dobio novi, vrlo jak argument. Jučer je Portugalac postao prvi igrač u povijesti koji je u španjolskoj ligi zabio najmanje 30 golova šest sezona zaredom.

Jučerašnjim pogotkom protiv Eibara u pobjedi 4:0 došao je do 30. gola ove sezone u 32 prvenstvene utakmice, a do kraja je još šest kola. No, to nije sve, jer Ronaldo je u Ligi prvaka ove sezone zabio još 13 golova u 9 nastupa (ukupno 43 gola u 41 utakmici).

Prošle sezone ukupno je upisao čak 48 golova, što mu je osobni rekord, a ništa lošiji nije bio ni četiri ranije sezone u istom dresu.

U Realu je u gotovo šest godina skupio ukupno 341 službenu utakmicu i 356 golova uz 116 asistencija.

Ronaldovi golovi u španjolskoj ligi

2010/2011 40 golova u 38 nastupa
2011/2012 46 golova u 34 nastupa
2012/2013 34 gola u 38 nastupa
2013/2014 31 gol u 30 nastupa
2014/2015 48 golova u 35 nastupa
2015/2016 30 golova u 31 nastupu

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 10 Apr 2016, 11:45

Dabome, ovo je svakako za reŠpekt, što bi rekao Ćiro. :ok
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Apr 2016, 12:01

greeneyes wrote:Dabome, ovo je svakako za reŠpekt, što bi rekao Ćiro. :ok
Jest... Ali je i činjenica, da je to igrač kojeg cijela momčad servisira... I kad on zaškripi (ipak nije robot) škripne i real...

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 10 Apr 2016, 12:12

Pa da, u tome i leži ovaj neuspjeh Reala. Previše se igra na njega, a premalo se obraća pažnja na timsku igru. Zato "igra" Reala baš izgleda na silu, na horuk, a imaju i imali su godinama unazad strašan tim i igrače koji znaju igrati fuce. I to kako.
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Apr 2016, 12:17

Ja unatoč respektabilnoj statistici mislim da su zakasnili sezonu dvije, da ga prodaju.....mogli su ubrati strašnu lovu od transfera, formirati momčad koja je malo bolje izbalansirana....
sad se svaki trener prvo muči kako sastaviti ostalih 9 u polju oko njega :cudi
Na kraju će otići za neku siću ( s obzirom na ime) i opet će isti postupak morati proći kad tad...
a svaka promašena sezona reala je ravna katastrofi ( i sad se već nakupilo toga u nizu :oo )

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 10 Apr 2016, 12:28

Pa istina, možda se mogla sačekati sezona poslije osvajanja Decime i onda ga prodati. Uzeli bi oept fine pare, možda sklopili bolji, povezaiji tim. Al' najveći problem Reala jeste Perez. On gleda samo pare, rezultati su tu manje bitni, a i mnogi navijači su, nekom šizologikom, postali slavljenici tog čo'eka. A Real je od Ronalda financijski dobro zaradio, al' rezultatski tankosava, tankosava. Jer, osvojiti jednu titulu u sedam godina je sramotno za jedan Real.
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Apr 2016, 12:30

greeneyes wrote:Pa istina, možda se mogla sačekati sezona poslije osvajanja Decime i onda ga prodati. Uzeli bi oept fine pare, možda sklopili bolji, povezaiji tim. Al' najveći problem Reala jeste Perez. On gleda samo pare, rezultati su tu manje bitni, a i mnogi navijači su, nekom šizologikom, postali slavljenici tog čo'eka. A Real je od Ronalda financijski dobro zaradio, al' rezultatski tankosava, tankosava. Jer, osvojiti jednu titulu u sedam godina je sramotno za jedan Real.
Malo je i do nesreće....biti suvremenik Messija je loša karma :D.

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 10 Apr 2016, 12:37

Ima i toga, to ti je peh da ne može biti veći. :DD

Ali opet, Atletiko kao mnogo financijski skromniji tim ima identičen rezultate, dakleM, mogla se bar još jeda liga uzeti u vremenu kad je Pep otišao, a Barcu vodili Tito, Martino, Jordi Roura.. a igrači Barce bili prezasićeni svim silnim treofejima, bezvoljni. To se trebalo iskoristiti. :oo
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Apr 2016, 12:40

Pa i ono što je bilo "lufta" jamio je Atletico :ooo

Post Reply

Return to “Fudbal”