Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
-ne interesuju me druga djeca, samo ti(ovo je vazilo samo kad druga djeca dobiju keca, ne i kad ja dobijem keca. Tad su poredjenja s drugom djecom bila itekako validna)
-sjetices se ti mojih rijeci
Mada je u rijetkim/rjedjim trenucima koristila i jos neke s liste
Da vidiš samo kako je efektna kad moj gimnazijalac posustane i bude mu svega preko glave.
Onu izreku:"Ne učiš meni,nego sebi" sam koristila za posustajanje u osnovnoj,a ovu sad izreku koristim za srednju
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Sve nabrojane su, manje ili vise , upotrebljavane. Oko cega je isto uvijek bila diskusija - mokra kosa....Ne smijes lec mokre kose, ne smijes izac napolje mokre kose - iskrivise se usta
I ona najbolja, legendarna - sve ti je lako dok imas mater i babu.
Mama je jedna i nezamjenjiva, to se podrazumijeva.
Sto se tice svekrve, zovem je "Majka". Rijec "majka" mi je kao globalno rijec koja oznacava osobu zenskog roda koja ima svoj porod, znaci nije mene rodila ali je rodila moga muza, oca moje djece. Od prvog dana sam je tako zvala i vidjela sam da joj to puno znaci, tako da mi ni malo ne smeta da je tako zovem. Sjecam se kad mi je svekar preselio da sam napravila zbrku kad sam rekla "umro nam babo"... Jer svi su mislili da je umro moj babo, a ne babo moga muza.
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
Moja mama je stroga i jos uvijek uspijeva da dominira nada mnom
Prosle godine mi je fino zabranila da izadjem navece i ja k'o tinejdzerka fino nazad u sobu
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Heidi wrote: 20 Oct 2017, 21:28
Moja mama je stroga i jos uvijek uspijeva da dominira nada mnom
Prosle godine mi je fino zabranila da izadjem navece i ja k'o tinejdzerka fino nazad u sobu
Mojoj dragoj majci, prijatelju I najzescem kriticaru, dok sjedim mirno I slusam svoje srce, impulsima istog saljem zelje za dobro zdravlje I zadovoljan zivot.
Sretan ti rodjendan, majko
Hvala ti na podrsci I razumijevaljnu, ozbiljnim razgovorima I savjetima, koje nisam sve uvazila, ali kao sto si mi jednom rekla, to ne bih bila ja.
Hvala ti sto si me naucila da budem socijalna, slobodna I nezavisna.
Hvala ti na bezuvjetnoj ljubavi. Hvala ti sto si bdjjela nada mnom kad sam imala temperaturu.
Hvala ti majko sto si me rodila I mojim ocem ljubav vodila.
Nadam se da cu jedan djelic uspjeti da ti uzvratim u poredjenju sto si meni dala ti.
Volim te zauvijek!
Neka bude zabiljezeno I u virtualnom prostranstvu.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Heidi wrote: 03 Feb 2020, 09:04
Mojoj dragoj majci, prijatelju I najzescem kriticaru, dok sjedim mirno I slusam svoje srce, impulsima istog saljem zelje za dobro zdravlje I zadovoljan zivot.
Sretan ti rodjendan, majko
Hvala ti na podrsci I razumijevaljnu, ozbiljnim razgovorima I savjetima, koje nisam sve uvazila, ali kao sto si mi jednom rekla, to ne bih bila ja.
Hvala ti sto si me naucila da budem socijalna, slobodna I nezavisna.
Hvala ti na bezuvjetnoj ljubavi. Hvala ti sto si bdjjela nada mnom kad sam imala temperaturu.
Hvala ti majko sto si me rodila I mojim ocem ljubav vodila.
Nadam se da cu jedan djelic uspjeti da ti uzvratim u poredjenju sto si meni dala ti.
Volim te zauvijek!
Neka bude zabiljezeno I u virtualnom prostranstvu.