Sa djecom u restoranu...
Moderator: spacebound
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20984 times
- Been thanked: 18937 times
- Status: Online
Re: Sa djecom u restoranu...
Pa i nadrndan starac ima svoje razloge kao i mlađa osoba.
Zašto takva stigmatizacija starijih ljudi? Eto, opravdano je da se žali osoba od 23 godine na takav plač djeteta, al nadrndani starac bio bi problem jer, eto, on je nadrndan.
Ili su oboje problem ili nije niko od njih.
Zašto takva stigmatizacija starijih ljudi? Eto, opravdano je da se žali osoba od 23 godine na takav plač djeteta, al nadrndani starac bio bi problem jer, eto, on je nadrndan.
Ili su oboje problem ili nije niko od njih.
Last edited by Masamune on 07 Aug 2024, 23:21, edited 1 time in total.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28822 times
- Been thanked: 26498 times
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12339 times
- Been thanked: 13052 times
- Status: Offline
TakoeMasamune wrote: 07 Aug 2024, 23:19 Pa i nadrndan starac ima svoje razloge kao i mlađa osoba.
Ili je oboje problem ili nije niko od njih.

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Pa zašto onda spomenu da je bolje da se žali ta osoba nego neki nadrndani starac?
- Morgen
- Zvezda foruma
- Morgen
- Zvezda foruma
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3607 times
- Been thanked: 6614 times
Djeca tog uzrasta su nezgodna..
jednom sam malog u sred zime odnio kuci, u jednoj ruci on, u drugoj mi njegova jakna i cizmice.. nije moglo drugacije
drao se, nece kuci iz nekog trgovackog centra, Lugnercity, gdje je bila igraonica..
jednom sam malog u sred zime odnio kuci, u jednoj ruci on, u drugoj mi njegova jakna i cizmice.. nije moglo drugacije

drao se, nece kuci iz nekog trgovackog centra, Lugnercity, gdje je bila igraonica..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2805 times
- Been thanked: 3135 times
pa pise u tekstu kontekst, nije bilo u sred prosidbe i nije prijavila tezak dan, nego pise da je djevojka platila da na miru jede jer je tu dobra klopa. i postala zivcana zbog tog placa.
nisu jednostavne situacije, svakako, niko nikad nema savrsene reakcije, ali to nije nesto sto se lako moze kontrolirati, to je sve..pa malo razumijevanja i pravde za roditelje
mi sa svojom djevojcicom idemo samo u restorane u prirodi, dragi mi se sav usrkleti ako ona postane nemirna, a ni ja ne zelim neke neugodne situacije sa nadrdanim ljudima pa se sklonimo.
a uopste nije ni razmazeno deriste ni neko super cutljivo, poslusno dijete...sredina neka, slobodna je. ali da mi neko ovako reaguje sto mi dijete place, ma bolje se skloniti za svaki slucaj.
nisu jednostavne situacije, svakako, niko nikad nema savrsene reakcije, ali to nije nesto sto se lako moze kontrolirati, to je sve..pa malo razumijevanja i pravde za roditelje

mi sa svojom djevojcicom idemo samo u restorane u prirodi, dragi mi se sav usrkleti ako ona postane nemirna, a ni ja ne zelim neke neugodne situacije sa nadrdanim ljudima pa se sklonimo.
a uopste nije ni razmazeno deriste ni neko super cutljivo, poslusno dijete...sredina neka, slobodna je. ali da mi neko ovako reaguje sto mi dijete place, ma bolje se skloniti za svaki slucaj.
- Morgen
- Zvezda foruma
Znaci , to nisam rekla JA, nego kontamMorgen wrote: 07 Aug 2024, 23:13Razumem ja tebe, al treba imati i razumevanje za drugu stranu…sta da je momak u tomSkin wrote: 07 Aug 2024, 23:04 probaj izvesti iz restorana uplakano dijete u roku od minut pa mi javi da li su lusteri otpali od jacine decibela.
mozda je zena umorna od zivota, mozda otac nije sabran, mozda ih je sramota, mozda su grozni roditelji koji su namjerno jos doveli dijete da place u restoranu i da smeta svima 10 minuta bas namjerno. ali to je ebenih 10 minuta vasih zivota. da je bilo koja druga nekultura u restoranu u pitanju, koja ukljucuje odrasle osobe i neku situaciju koja se moze kontrolisati, i ja bih se zgrozila i trazila svoja prava .. ali tim roditeljima plac od 10 minuta nije najsretnija situacija i fakat sto toliko osudjujete. te vi bi ti odgojili, vi bi to disciplinovali, vi to nikad ne biste...
jah eto ja bih nekog stvarno samarala, pa je potrebno reci da to ne treba raditi. jeste shega fakat.
Momentu hteo da je zaprosi, ili je imala tezak dan, dobila otkaz??
Mozda je prisla i dala savet da bi mogla da proseta sa bebom, mozda je mislila, bolje ja da odem i
Kazem
Nego neki nadrndan starac
Ipak, 10 minuta je definitivno predugo..
a sve to moze da se sredi sa lepim recima.
Sta je cura mozda pomislila
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ono ako ćemo o tome... pa gore je ako je osoba sa 23 godine u guzici i u najboljim godinama nadrndana nego neki starac kod kojih se očekuje zbog starosti da nešto teže podnose.
Kakva li će ta ženska onda biti sa 70 godina ako je već sad takva? Već je vidim kako proljeva grah sa balkona po djeci jer se igraju ispred njenog ulaza.
Kakva li će ta ženska onda biti sa 70 godina ako je već sad takva? Već je vidim kako proljeva grah sa balkona po djeci jer se igraju ispred njenog ulaza.
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1324 times
- Been thanked: 4556 times
Draze mi je i dijete malo slusat, neg starca od 75 kako laje i bogara jer mu nesto nije po volji.
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Morgen
- Zvezda foruma
Sve to stoji, ali kako sam te procenila kao roditelja, ja ne verujem da bi ti ostavila malu da place 10 minuta….Skin wrote: 07 Aug 2024, 23:24 pa pise u tekstu kontekst, nije bilo u sred prosidbe i nije prijavila tezak dan, nego pise da je djevojka platila da na miru jede jer je tu dobra klopa. i postala zivcana zbog tog placa.
A mozda zavisi sve od zemlje do zemlje…
Imam drugaricu koja živi u Španiji, došli u posetu sa dva mala sina tad bili 5 i 3 ovdje u restoranu imao jedan kutak za decu sa igračkama,stolicama i olovkama da crtaju, a njena dva sina su se gađali stolicama. Dok sam ja celo vreme trzala i ustajala i dizala stolice govorila im nemojte nemojte ona je bila mrtva hladna i rekla da je to u Španiji normalno tamo su deca na prvom mestu i mogu da rade šta god hoće. Tako je ona meni objasnila. Nažalost niko nije ustao da joj kaže da smiri djecu, valjda se plasili da ih klimci ne prebiju
U Nemačkoj to jednostavno ne ide. I onda sam bila u dilemi pa ko je u pravu? Što se mene tiče deca su uvek na prvom mestu, ali ja ipak mislim da se oni trebaju vaspitati, da znaju da se ponašaju, gađanje stolicama naprimjer — to jednostavno ne ide.
Ali to se, ocigledno, u spaniji tolerise
- Morgen
- Zvezda foruma
Sasvim mogucr da ce biti takvaMasamune wrote: 07 Aug 2024, 23:25 Ono ako ćemo o tome... pa gore je ako je osoba sa 23 godine u guzici i u najboljim godinama nadrndana nego neki starac kod kojih se očekuje zbog starosti da nešto teže podnose.
A mozda i bude ok
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Tako je mene moja jednom u prodavnici za igračke počela ujedati za ruku. Trpala u kolica šta god joj se svidilo da sam otišo na kasu bilo bi 500 KM da platim, a ima igrački za izvoza ne znamo šta s njima da radimo... ja polako, ne može tako ovo ono standardno, ali plač, vriska i ujeda i ujeda... e reko znaćeš kad dođeš kući. Prevrištala je do kuće što nije dobila sve što je tražila.Matan wrote: 07 Aug 2024, 23:24 Djeca tog uzrasta su nezgodna..
jednom sam malog u sred zime odnio kuci, u jednoj ruci on, u drugoj mi njegova jakna i cizmice.. nije moglo drugacije![]()
Došli kući, predam kese ženi i pucnem je par puta vriska... od tad nikad više. Sljedeći put hoš slušati u prodavnici viče hoću hoću tajo. Sad nemamo nikakve probleme s tim.
- Skin
- Inventar foruma
potpuno se slazem, ne treba dopustati neko divljanje.
pa ja ove pameti ne bih pustila dijete da place 10 minuta, ali to ne znaci da su ovi roditelji to samo tako pustili, kao ta spanjolka npr (svako udaranje je za hitnu reakciju) niti bih osudjivala druge roditelje kojima dijete toliko place (nije divljalo). to je nivo malogradjanstine koji ne podnosim. svako se bori kako zna i umije.
pa ja ove pameti ne bih pustila dijete da place 10 minuta, ali to ne znaci da su ovi roditelji to samo tako pustili, kao ta spanjolka npr (svako udaranje je za hitnu reakciju) niti bih osudjivala druge roditelje kojima dijete toliko place (nije divljalo). to je nivo malogradjanstine koji ne podnosim. svako se bori kako zna i umije.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12339 times
- Been thanked: 13052 times
Masamune wrote: 07 Aug 2024, 23:37Tako je mene moja jednom u prodavnici za igračke počela ujedati za ruku. Trpala u kolica šta god joj se svidilo da sam otišo na kasu bilo bi 500 KM da platim, a ima igrački za izvoza ne znamo šta s njima da radimo... ja polako, ne može tako ovo ono standardno, ali plač, vriska i ujeda i ujeda... e reko znaćeš kad dođeš kući. Prevrištala je do kuće što nije dobila sve što je tražila.Matan wrote: 07 Aug 2024, 23:24 Djeca tog uzrasta su nezgodna..
jednom sam malog u sred zime odnio kuci, u jednoj ruci on, u drugoj mi njegova jakna i cizmice.. nije moglo drugacije![]()
Došli kući, predam kese ženi i pucnem je par puta vriska... od tad nikad više. Sljedeći put hoš slušati u prodavnici viče hoću hoću tajo. Sad nemamo nikakve probleme s tim.

E ljubim je "hocu tajo hocu"
- Morgen
- Zvezda foruma
Skin wrote: 07 Aug 2024, 23:41 potpuno se slazem, ne treba dopustati neko divljanje.

- Skin
- Inventar foruma
osudjujemMasamune wrote: 07 Aug 2024, 23:37Tako je mene moja jednom u prodavnici za igračke počela ujedati za ruku. Trpala u kolica šta god joj se svidilo da sam otišo na kasu bilo bi 500 KM da platim, a ima igrački za izvoza ne znamo šta s njima da radimo... ja polako, ne može tako ovo ono standardno, ali plač, vriska i ujeda i ujeda... e reko znaćeš kad dođeš kući. Prevrištala je do kuće što nije dobila sve što je tražila.Matan wrote: 07 Aug 2024, 23:24 Djeca tog uzrasta su nezgodna..

- Morgen
- Zvezda foruma
Ja bih istog trena vratila i ujela jeimmuno wrote: 07 Aug 2024, 23:41Masamune wrote: 07 Aug 2024, 23:37
Tako je mene moja jednom u prodavnici za igračke počela ujedati za ruku. Trpala u kolica šta god joj se svidilo da sam otišo na kasu bilo bi 500 KM da platim, a ima igrački za izvoza ne znamo šta s njima da radimo... ja polako, ne može tako ovo ono standardno, ali plač, vriska i ujeda i ujeda... e reko znaćeš kad dođeš kući. Prevrištala je do kuće što nije dobila sve što je tražila.
Došli kući, predam kese ženi i pucnem je par puta vriska... od tad nikad više. Sljedeći put hoš slušati u prodavnici viče hoću hoću tajo. Sad nemamo nikakve probleme s tim.eto I tebi, sluso e sluso briga me
E ljubim je "hocu tajo hocu"srce drago
(Ali da niko ne vidi
- Skin
- Inventar foruma
bila ona faza kad ujeda, stipka. ali pocela to raditi i nani i majki. i mi joj samo vratimo, ujedemo je i iskuliramo