Hidžab, nikab, burka

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Locked
neko
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Re: Hidžab, nikab, burka

Post by neko » 15 Oct 2011, 15:55

...zene muslimanke su neminovnost s kojom se gospodja Evropa mora OZBILJNO pozabaviti. Ona je tu, u paketu, onakva kakva je, pokrivena...otkrivena...Ona se danas obrazuje, ne samo svjetovno, vec napreduje i duhovno. Drustvo ne moze jednostavno zatvoriti oci pred najezdom akademika, strucnjaka, naucnika i mislilaca...samo zato sto nose mahramu...gdje cemo s njima? Poslati ih na mjesec ili u vjecna lovista? :)

Mislim da je zabrana pogresan korak. Istinska sloboda nije pustiti covjeku da radi sta hoce, vec ga ne tjerati da radi ono sto nece.
Primoravati zene da se pokriju ili da se otkriju je cista tiranija. Nije humano a o etici da ne govorimo.

Jedna od vodecih licnosti feministickog pokreta, gospodja Alice Swarzer u odbrani svoga nastojanja, a to je generalna zabrana pokrivanje zene muslimanke, navodi da bi tim zakonom oni koji primoravaju tu istu zenu bili hendikepirani. Mislim da bi efekat bio potpuno suprotan! Usudit cu se izraziti avangardnije, mozda se upravo to i zeli! Zasto je moje misljenje tako?
Naime, imamo zenu koja je primorana na hidzab-ako uzmemo u obzir da ta ista zena ima mogucnost da se skoluje i obrazuje i radi...kao takva ce ga lakse skinuti jer ce imati vise mogucnosti da samostalno izgraditi uslove za egzistenciju i samim tim ce se lakse osloboditi tiranije. Ako joj se generalnom zabranom ospori ta mogucnost...ona ce biti primorana da ostane tu, gdje je...u kuci.
S druge strane, zena koju primoravamo da se otkrije, takodjer ce ostati tu gdje je, jer nece ni pomisliti na to da ga skine jer ga je svojevoljno obukla. Dakle i ona ostaje tu gdje je. Identican rezultat, sto je po meni zalosno i strasno. Ubijanje dvije muhe jednim potezim.
Mislim da je politiziranje fenomena HIDZABA dergresivan korak u drustvu koje se busa sinonimima kao sto su ljudska prava, humanost ..sloboda.

Mozda bi trebali bez predrasuda da popricamo sa doticnom populacijom. Preporucujem sledeci serijal dokumentarca kojeg su snimile nase komsije austrijanci...muslimani pa i pokrivene muslimanke su stvarnost koja je dio nas...
http://video.google.de/videoplay?docid= ... 0516166214

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 15 Oct 2011, 16:01

Rum wrote:Svoje seksi obline prekrila burkom
Poznata po enciklopedijskom poznavanju modnih dizajnera i stilom na kojem bi joj pozavidjele sve holivudske zvijezde, Kim Kardashian je ovog puta ipak odabrala vrlo neobičan look u kojem je ni manje ni više bila - zakopčana do grla!
Image

Za vrijeme posjeta Dubaiju Kim je odlučila u potpunosti upoznati arapsku kulturu te je u jednoj trgovini odjećom na sebe odjenula pravu muslimansku burku. Iznenađeni prolaznici uspjeli su prelijepu zvijezdu fotografirati, a ona je vjerodostojnost potvrdila i na svom Twitteru.
Ovako izgleda otkrivena :zubi pa prosudite kako je ljepse :zubi ja mislim da zene trebaju da pokazu svoje atribute a ne da kriju tako je od boga i on odozgo baci pogled na zgodnu zenu i malo mu pamet pomuti ja to garantujem Image
ovako nesto treba odkriti a ne pokriti :sex
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

neko
Na probnom
Na probnom

Post by neko » 15 Oct 2011, 16:16

mrki62 wrote: Svugdje na svijetu postoje pravila ponašanja, oblačenja , sigurnost na radu , radno vrijeme itd itd.
Gospođa da bude zadovoljna što uopšte ima posao - s obzirom na situaciju u BiH al eto , od muhe se pravi medvjed.
:)
Ti isti zakoni i pravila su donoseni shodno normama, potrebama, zastiti i kvalitetu zivota ....koga? COVJEKA mrkane

Potreba doticne gospodje je da nosi hidzab :) ma koliko ga ti smatrao ne vaznim, njoj je bitan. Zamisli pored te gospoje jos 100 takvih gospoja...a garantujem da ih ima mnogo vise. Sta vidimo? HOPLLLAA ! Vidimo da su se norme i potrebe malkice izmijenile...jedino ako smatras da gospoje ne pripadaju ljudksoj populaciji....eh u tom slucaju...ima logike :)

Kewser
Na probnom
Na probnom

Post by Kewser » 15 Oct 2011, 16:52

Nela wrote:samo ne znam kako npr. policija identifikuje ove skroz umotane, (nikab i burka) ko im da vozačku dozovlu, pa ispod one haljine može biti bilo ko

Pitanje ti je ok :) davno nekada sam se i sama to isto pitala. Imam par sestara koje nose nikab tako da sam odgovor dobila iz prve ruke ;)
Zene pod nikabom i burkom su na licnim dokumentima uredno u hidžabu uslikane, dakle vidi im se lice. Kada to situacija zahtjeva da neku od njih policajac zaustavi prilikom voznje ili samo zbog legitimisanja(moram napomenuti i pohvaliti da su sluzbenici jako puni razumjevanja obicno pozovu zensku osobu) ako se zenska osoba ne nade tu, sestra pod nikabom skloni veo i sluzbeno lice je legitimise kao i svakog drugog gradana.. Ako imas dodatnih pitanja slobodno pitaj :)
Last edited by adacta on 28 Nov 2011, 22:45, edited 1 time in total.
Reason: off obrisan

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7483 times
Been thanked: 17450 times

Post by Maja » 15 Oct 2011, 17:03

Pokušajte da malo manje citirate postove, posebno ako su na njemu slike
Last edited by adacta on 28 Nov 2011, 22:47, edited 1 time in total.
Reason: off obrisan

neko
Na probnom
Na probnom

Post by neko » 15 Oct 2011, 17:13

mrkane ni meni nije tesko pisati, pa nek narod vidi :pusi
neko wrote:
mrki62 wrote: Svugdje na svijetu postoje pravila ponašanja, oblačenja , sigurnost na radu , radno vrijeme itd itd.
Gospođa da bude zadovoljna što uopšte ima posao - s obzirom na situaciju u BiH al eto , od muhe se pravi medvjed.
Ti isti zakoni i pravila su donoseni shodno normama, potrebama, zastiti i kvalitetu zivota ....koga? COVJEKA mrkane

Potreba doticne gospodje je da nosi hidzab :) ma koliko ga ti smatrao ne vaznim, njoj je bitan. Zamisli pored te gospoje jos 100 takvih gospoja...a garantujem da ih ima mnogo vise. Sta vidimo? HOPLLLAA ! Vidimo da su se norme i potrebe malkice izmijenile...jedino ako smatras da gospoje ne pripadaju ljudksoj populaciji....eh u tom slucaju...ima logike :)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 15 Oct 2011, 18:07

neko wrote:i jopet nek narod i mrkan vidi... :pusi
neko wrote:...zene muslimanke su neminovnost s kojom se gospodja Evropa mora OZBILJNO pozabaviti. Ona je tu, u paketu, onakva kakva je, pokrivena...otkrivena...Ona se danas obrazuje, ne samo svjetovno, vec napreduje i duhovno. Drustvo ne moze jednostavno zatvoriti oci pred najezdom akademika, strucnjaka, naucnika i mislilaca...samo zato sto nose mahramu...gdje cemo s njima? Poslati ih na mjesec ili u vjecna lovista? :)

Mislim da je zabrana pogresan korak. Istinska sloboda nije pustiti covjeku da radi sta hoce, vec ga ne tjerati da radi ono sto nece.
Primoravati zene da se pokriju ili da se otkriju je cista tiranija. Nije humano a o etici da ne govorimo.

Jedna od vodecih licnosti feministickog pokreta, gospodja Alice Swarzer u odbrani svoga nastojanja, a to je generalna zabrana pokrivanje zene muslimanke, navodi da bi tim zakonom oni koji primoravaju tu istu zenu bili hendikepirani. Mislim da bi efekat bio potpuno suprotan! Usudit cu se izraziti avangardnije, mozda se upravo to i zeli! Zasto je moje misljenje tako?
Naime, imamo zenu koja je primorana na hidzab-ako uzmemo u obzir da ta ista zena ima mogucnost da se skoluje i obrazuje i radi...kao takva ce ga lakse skinuti jer ce imati vise mogucnosti da samostalno izgraditi uslove za egzistenciju i samim tim ce se lakse osloboditi tiranije. Ako joj se generalnom zabranom ospori ta mogucnost...ona ce biti primorana da ostane tu, gdje je...u kuci.
S druge strane, zena koju primoravamo da se otkrije, takodjer ce ostati tu gdje je, jer nece ni pomisliti na to da ga skine jer ga je svojevoljno obukla. Dakle i ona ostaje tu gdje je. Identican rezultat, sto je po meni zalosno i strasno. Ubijanje dvije muhe jednim potezim.
Mislim da je politiziranje fenomena HIDZABA dergresivan korak u drustvu koje se busa sinonimima kao sto su ljudska prava, humanost ..sloboda.

Mozda bi trebali bez predrasuda da popricamo sa doticnom populacijom. Preporucujem sledeci serijal dokumentarca kojeg su snimile nase komsije austrijanci...muslimani pa i pokrivene muslimanke su stvarnost koja je dio nas...
http://video.google.de/videoplay?docid= ... 0516166214
Ne zato što se znamo već zato što zaista jeste odličan post ako ne i najbolji, koji sagleda objektivno obje strane hidžaba u dnašnjem vaktu :ok Allah te nagradio ćeri :D
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 15 Oct 2011, 18:11

@neko

Imamo novog moderatora i ja se bojim mnogo šta napisati , jednostavno me strah :pusi
A inače u vezi žene, koja ima problem na sudu , meni osobno treba informacija ; čija je to žena ?
Jer , ako je od vehabije, onda je sasvim normalno da je došlo do pomenutog problema.
Već sam pomenuo , pa evo i ovaj ću puta ; vehabije ne priznaju ovozemaljske zakone i u javnosti iznositi kao adekvatno društvu - to što je čarobni citirao i pohvalio je jako cinički , jer se to tiče vjernika i vjerovanja a ne radnika i rada općenito
PS.Ne treba meni crtati na čiji nagovor si ti i ona dama došli na ovaj forum i kojom namjerom :dole
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 15 Oct 2011, 18:27

carobnjak_iz_voza wrote:držimo se teme i bez uvreda na vjerskoj osnovi,hvala
svako buduće takvo pisanje i pokušaji da se skrene sa teme biće brisani
Kome je ovo upućeno?
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 15 Oct 2011, 18:28

Nela wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:držimo se teme i bez uvreda na vjerskoj osnovi,hvala
svako buduće takvo pisanje i pokušaji da se skrene sa teme biće brisani
Kome je ovo upućeno?
Tebi nije

neko
Na probnom
Na probnom

Post by neko » 16 Oct 2011, 14:16

mrki62 wrote:@neko

Imamo novog moderatora i ja se bojim mnogo šta napisati , jednostavno me strah :pusi
A inače u vezi žene, koja ima problem na sudu , meni osobno treba informacija ; čija je to žena ?
Jer , ako je od vehabije, onda je sasvim normalno da je došlo do pomenutog problema.
Već sam pomenuo , pa evo i ovaj ću puta ; vehabije ne priznaju ovozemaljske zakone i u javnosti iznositi kao adekvatno društvu - to što je čarobni citirao i pohvalio je jako cinički , jer se to tiče vjernika i vjerovanja a ne radnika i rada općenito
PS.Ne treba meni crtati na čiji nagovor si ti i ona dama došli na ovaj forum i kojom namjerom :dole
molim carobnog da ne hvali :)

Mislim da nije tacna teza da vehabije ne priznaju ovozemaljske zakone. Koliko mogu da vidim je da oni ne priznaju zakone koji se kose sa njihovim vjerskim ubjedjenjem i zivotnom filozofijom, odnosno sa zakonima koji vrijedjaju njihov integritet u drustvu.
Ne bi se ni tebi dopadalo da na snagu stupi zakon koji bi povrijedio norme tvoga dostojanstva. Pokrivena zena, bila ona zena vehabije ili dervisa s hrasnice, svojom pojavom ne vrijedja NIKOGA. Ako je potpisala ugovor koji je obavezuje da sudi po zakonima drzave Bosne i Hercegovine,pa valjda je i vjera nalaze da ispostuje isti.
Medjutim tvoje pitanje je na mjestu. Imas bojazan da ce ti ona suditi po serijatu, a ne po svjetovnom zakonu :)
A odkud znas da muski sudija nije vehabija? Koji su kriteriji? Hocemo li sve muslimane eliminisati s radnog mjenja jer su potencijalne vehabije? Kako je ta zena uopste dospjela do tolike pozicije pa je postala sudija? Poznajem najmanje 20 advokata koji su prakticirajuci vjernici muslimani, klanjaju, poste, placaju zekat, hadzije su...zasto njih ne vidimo kao opasnost? Zasto se zena degradira? Muski sovinizam?

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 16 Oct 2011, 14:32

neko wrote:

Mislim da nije tacna teza da vehabije ne priznaju ovozemaljske zakone. Koliko mogu da vidim je da oni ne priznaju zakone koji se kose sa njihovim vjerskim ubjedjenjem i zivotnom filozofijom, odnosno sa zakonima koji vrijedjaju njihov integritet u drustvu.
Ne bi se ni tebi dopadalo da na snagu stupi zakon koji bi povrijedio norme tvoga dostojanstva. Pokrivena zena, bila ona zena vehabije ili dervisa s hrasnice, svojom pojavom ne vrijedja NIKOGA. Ako je potpisala ugovor koji je obavezuje da sudi po zakonima drzave Bosne i Hercegovine,pa valjda je i vjera nalaze da ispostuje isti.
Medjutim tvoje pitanje je na mjestu. Imas bojazan da ce ti ona suditi po serijatu, a ne po svjetovnom zakonu :)
A odkud znas da muski sudija nije vehabija? Koji su kriteriji? Hocemo li sve muslimane eliminisati s radnog mjenja jer su potencijalne vehabije? Kako je ta zena uopste dospjela do tolike pozicije pa je postala sudija? Poznajem najmanje 20 advokata koji su prakticirajuci vjernici muslimani, klanjaju, poste, placaju zekat, hadzije su...zasto njih ne vidimo kao opasnost? Zasto se zena degradira? Muski sovinizam?
Vidi se da nisi čitala sve , jer da jesi , onda bi pročitala i ovo ; Recimo da radi neki službenik u tom istom sudu , koji čarobnjak pominje , i službenik dođe jedan dan sa Karadžićevim likom na majici, drugi dan Mladićevim likom i svi bi bili kao veseli, jer se kao mora poštovati nečije uvjerenje
Bil to po tvom ubjeđenju bilo ok ?
Dalje, mogla si pročitati i ovo : Na sudu postoje pravila, mene čudi da ti nemaš moć zapažanja i da još nikad u javnost , preko medija nisi vidila kako su na suđenju obučeni suci, advokati i uposlenici.
Ti vjerovatno poznaješ slučaj u vezi Harisa Čauševića , pa klikni http://www.bh-news.com/ba/vijest_det.php?vid=13225&r=1
Pogledaj kako je advokat obučen , šta to ima na sebi ???????
Čak ni porota ne može biti kako se kome ćefne obučena.
Sudac , klikni,........Sudija Jusufović Mirza
Dao sam ti sliku sudije BiH, koja jasno pokazuje kako MORA sudija biti obučen a to znači da on ne može biti u svom odijelu - pa ma kojoj vjeri pripadao.
Svi uposlenici imaju pravila ponašanja, oblačenja itd itd. Pa tako ta pravila važe i za tu gospođu
Čak i bančni službenici imaju kodeks oblačenja, to ti dajem kao primjer a primjerice radnice u farmaciji su sve redom "muslimanke" , jer moraju biti pokrivene - takva i slična pravila se jednostavno moraju ispoštovati.
Svaka institucija ima svoja pravila.
Moja firma takođe, imamo svi jednaku obuću , odjeću , kapu . rukavice i to mi moramo nositi, onaj ko neće iz ovih il onih razloga mu slijedi otkaz.
To je tako - pa ko voli nek izvoli.
I za kraj : Tebi za spoznaju ; Meddžida Kreso je predsjednica Suda BiH i ona u svom privat životu može da se oblači kako joj je volja a na službovanju je ona ovakva :

Image

neko
Na probnom
Na probnom

Post by neko » 16 Oct 2011, 15:15

Znam ko je i sta je doticna gospodja. Pozeljeh istaci da sposobnost iste apsolutno ne remete hladna trajna, crvena kosa, a cisto sumnjam da bi remetila mahrama na glavi.

U mojoj firmi medju svim ostalim rade dvije muslimanke. Takodjer imamo radnu odjecu, jedna od muslimanki je pokrivena. Dobar radnik. Ljudi je vole, zadovoljni su njezinim uslugama, susretljiva je veoma. Ne smatram da je opasna po drustvo niti da je nasilna i nezadovoljna. Radim po principu: kvalitetan rad mogu postici zadovoljni ljudi. Zasto bi toj muslimanki pricinjavali nezadovoljstvo i neprijatnosti ?

neko
Na probnom
Na probnom

Post by neko » 16 Oct 2011, 15:32

Ipak mislim da je zabrana hidzaba produkt vjerske netrpeljivosti...a nikakava takozvana teznja ka "neutralnosti".

neko
Na probnom
Na probnom

Post by neko » 16 Oct 2011, 15:44

neko wrote:

...mislim da su norme i pravila oblacenja u sudstvu i javnom radu ostarila i da se trebaju mijenjati u skladu sa potrebama naroda za koji taj sud na kraju krajeva i radi. Ne svugdje, ali u Bosni i Hercegovini, postoje ljudi koji se zovu MUSLIMANI i ti ljudi dobivaju kceri...ti isti ljudi se zene zenama koje se zovu MUSLIMANKE. Nisu svi muslimani sekularisti i nisu svi muslimani komunisti :plavi ajooooj mislim da samo u Bosni postoji fenomen komuniste kojem se ipak na kraju klanja dzenaza :valja
...i da...jos ovo...nisu svi muslimani vehabije...a doticna gospoja kadinca pogotovo NE

Gospodine Mrki :) muslimanke su ti na pomolu...pa ti primaj i odpustaj koga hos :58

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 16 Oct 2011, 16:15

neko wrote::)

Znam ko je i sta je doticna gospodja. Pozeljeh istaci da sposobnost iste apsolutno ne remete hladna trajna, crvena kosa, a cisto sumnjam da bi remetila mahrama na glavi.
Ne, marama ne bi remetila al kodeks oblačenja na sudu očito to ne odobrava iliti zabranjuje i ko ne poštuje sudska pravila, to znači da ne poštuje ni državu , jer je sud u bistvu izvršna vlast države.
Ko si ti ili ja ?
Jel mi predstavljamo sud ?
Mislim da ne, pa opet ne možemo na sud doći u šorcu , ne možemo pjevušiti na sudu , žvakati žvaku i sl.
A ako se ne drži propisa zaposlenik suda, pa kud mi onda došli na takav način ?
Apsurd je govoriti kako Dodik ne poštuje ovo il ono i zgražati se a u slučaju ove žene zagovarati to isto , nelogično , zar ne :pusi
neko wrote: U mojoj firmi medju svim ostalim rade dvije muslimanke. Takodjer imamo radnu odjecu, jedna od muslimanki je pokrivena. Dobar radnik. Ljudi je vole, zadovoljni su njezinim uslugama, susretljiva je veoma. Ne smatram da je opasna po drustvo niti da je nasilna i nezadovoljna. Radim po principu: kvalitetan rad mogu postici zadovoljni ljudi. Zasto bi toj muslimanki pricinjavali nezadovoljstvo i neprijatnosti ?
U mojoj bivšoj firmi , gdje smo imali proizvodnju eksploziva su žene obavezno morale imati maramu - zbog propisa a na BiH sudu se marama ne smije imati - zbog propisa ,......... to je sva umjetnost

I ne, ne zavijaju se samo muslimanke :sjedi vider Seke Aleksić KLIKNI
Dakle , pravila na svakom mjestu su jasna, pa tako i na sudu a po ISO standardima je strogo određeno šta i kako a te standarde ti i ja nismo pisali a ako neka država ima propise u državnim ustanovama, pa valjda se zaposlenici i državljani moraju držati ta pravila u suprotnom se remeti red i mir.
Ko se kako ukopava, to je individualna stvar , mada i za to postoje pravila , koja ti baš i ne kontaš :pusi
Sud je institucija države i nije neko vlasništvo ove il one religije a kako sam obaviješten , čak neko ko je pozvan na sud a redi se o ženama, iste ne smiju doći golih ramena a tako je i u crkvi.
Pa ko voli nek izvoli , ja pravila nisam postavljao.
Dotična nek proba istjerati pravdu - ako je uopšte ima u tom slučaju

neko
Na probnom
Na probnom

Post by neko » 16 Oct 2011, 16:23

Mrkane ...vrijeme ce pokazati svoje, zivi bili pa vidjeli...

ja navijam za pokrivene muslimanke :pusi a ti navijaj za seku aleksic

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 16 Oct 2011, 16:37

U aneksu 6 ,članak drugi ustava BiH se garantira svim gradjanima sloboda vjeroispovjesti i obavljnja vjerskih dužnosti .
Vjerska dužnost muslimanke je nošenje hidžaba,što znači da joj je isti zaštićen i ni u kom slučaju se ne smije dovesti u pitanje .To kaže ustav BiH i on je osnova za sva tumačenja svih zakona u našoj državi. Tačka .
Apsurd je što je sudac u našoj državi postupio protuustvano i to će ako slučaj ode na ustavni sud ,glatko da izgubi ;)
Imamo primjer koji sam mnogo puta navodio u Švedskoj gdje je Mup dao otkaz policajki koja je uz uniformu počela nositi i maramu -hidžab.Slučaj je završio na ustavnom sudu koji je vratio policajku na posao,naredio da joj se plati svo vrijeme koje nije radila .Svi ustavi demokratskih država su većinom isti ,a naše pravosudje se ionako mora restruktuirati i urediti prema evropskom ako želimo u EU ,tako da nas ovakve odluke vraćaju korak unazad.Ja želim da BiH udje u EU ,a vi?

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 16 Oct 2011, 16:42

neko wrote:Mrkane ...vrijeme ce pokazati svoje, zivi bili pa vidjeli...

Jok, ni za koga ja ne navijam, ja sam samo pripadnik ovozemaljskih zakona i nije mi jasno kako ta osoba nije dobila otkaz.
Kod nas se i te kako dobiva otkaz za takve stvari , dakle, ko ne poštuje propise , onda se to radi o jakom prekršaju i za to se gubi posao.
Kod nas u firmi je kontra; sve firma nabavi - sem gaća i čarapa i jasno piše u zakonu ; firma je dužna nabaviti ( nema hoćel il neće ) sve potrebno za zaštitu na radu a radnik je to dužan nositi/ upotrebljavati i nema hoćel - neće.
Ne znam koliko si ti upoznata sa sudskim procesima, kako se smije a kako se ne smije ići na sud ( u kom smislu obučena a u kom obuvena )?
Kodeks na sudu je napravljen ne zato da bi suci omalovažavali ili potcjenjivali ljude, nego zbog upravo suprotnog razloga. Dakle, da bi se sudu kao instituciji odalo dužno poštovanje. Neznanje, nepoznavanje i nepoštivanje tog kodeksa tu pokrivenu ženu ne opravdava jer bi ona MORALA znati kakva su pravila , ta ista pravila nas ne zanimaju , jer mi nismo uposlenici suda.
Isto je i u samom PRAVU/SUĐENJU , gdje bi se pojedine osobe mogle vaditi na religiju , kao religija dozvoljava, dozvoljeno je u islamu ovo , ono , dozvoljeno je višeženstvo , fizično kažnjavanje , džihad ,......... ili kako se već pokušava opravdati njezin čin sa slobodom na vjeru i prezentiranje iste.
Sloboda jeste dozvoljena Ustavom ( to čarobni pokušava objasniti al je kratak u riječima, samo izvadak iz konteksta postavi čojk ) al imaju i tamo granice, koje jasno kažu šta se smije a šta ne, eto , nek neko ima više žena, nek neko poziva na džihad , nek neko javno fizično nekog lopova kazni itd itd :pusi
Za mnoge je šteta da žive u državi - koju ne poštivaju iliti , kojim je vjera iznad države u kojoj žive !!!!!!!

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 16 Oct 2011, 16:44

neko wrote:Mrkane ...vrijeme ce pokazati svoje, zivi bili pa vidjeli...

a ja navijam na sto otkrivenije
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Locked

Return to “Religija”