Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Post Reply
mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Povreda statusa: Muškarci se plaše uspješnih žena

Post by mailed » 05 Feb 2013, 22:33

nista onda
ponesi samo sebe :hihi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 05 Feb 2013, 23:12

Nezz jesam spominjala slučaj,moj rođak(na svu sreću dalji)kad gledaš sve ok.momak,ali ima pun qurac kompleksa......zna da nije nesto ni pametan(fizikalu radi i to jedva zadrzao),ni lijep nesto(ali se udebljao,pa ruke nosi odvojene od tijela,sad misli da je malo veci muskarac,zbog par kila :grana )......
Elem,kako to liječi:oženio ženu stupidnu toliko da te svrbi kad pričaš s njom(ako si toliki baksuz da je sretneš)....fizički lošije izgleda od njega,gluplja je od njega,(i od većine ljudi na svijetu),ali on ako se neko pravda s njim,iznosi argumente,postaje malo agresivan,zamišlja da svašta zna(takva mu je i mati) i on bi da svi šute i da potvrđuju njegove riječi.....

Normala je da se plaši žene koja ga može u dvije rečenice osakatiti......stravično se plaši žena koje imaju karijeru,vlastite prihode,izgrađen stav,jaku ličnost......

Zato je doveo glupu ko ćurka(a izgled,Boze me oprosti,necu komentirati),ali on je njoj vrh......on je njoj pravi,ona njemu carape obuva,on je njoj Tito,ako on kaze da nece vise biti snijega-neće ga biti.....
Što sa njom ne mozes normalno nikako pricati,sto ona smatra da svijet treba biti isto ko u indijskoj sapunici,sto je njoj idol seka aleksic,sto pola rijeci pogresno izgovara-sve je to nevazno.....

Dok god klimucka i gleda u njega ko u zlatan krst.......tako on liječi komplekse......tako,i rugajući se ljudima kojima nije ni do koljena..... :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Ruana

Post by Ruana » 05 Feb 2013, 23:15

Zagorka wrote:Nezz jesam spominjala slučaj,moj rođak(na svu sreću dalji)kad gledaš sve ok.momak,ali ima pun qurac kompleksa......zna da nije nesto ni pametan(fizikalu radi i to jedva zadrzao),ni lijep nesto(ali se udebljao,pa ruke nosi odvojene od tijela,sad misli da je malo veci muskarac,zbog par kila :grana )......
Elem,kako to liječi:oženio ženu stupidnu toliko da te svrbi kad pričaš s njom(ako si toliki baksuz da je sretneš)....fizički lošije izgleda od njega,gluplja je od njega,(i od većine ljudi na svijetu),ali on ako se neko pravda s njim,iznosi argumente,postaje malo agresivan,zamišlja da svašta zna(takva mu je i mati) i on bi da svi šute i da potvrđuju njegove riječi.....

Normala je da se plaši žene koja ga može u dvije rečenice osakatiti......stravično se plaši žena koje imaju karijeru,vlastite prihode,izgrađen stav,jaku ličnost......

Zato je doveo glupu ko ćurka(a izgled,Boze me oprosti,necu komentirati),ali on je njoj vrh......on je njoj pravi,ona njemu carape obuva,on je njoj Tito,ako on kaze da nece vise biti snijega-neće ga biti.....
Što sa njom ne mozes normalno nikako pricati,sto ona smatra da svijet treba biti isto ko u indijskoj sapunici,sto je njoj idol seka aleksic,sto pola rijeci pogresno izgovara-sve je to nevazno.....

Dok god klimucka i gleda u njega ko u zlatan krst.......tako on liječi komplekse......tako,i rugajući se ljudima kojima nije ni do koljena..... :kafa
:valja

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 05 Feb 2013, 23:21

ne plasim se uspjesnih zena,bar ne ovako,za brak ne znam,ne bih o tome...ali znam prilicno sigurno da su uspjesne zene vrrrlo dobre krevetu i znaju vrlo dobro udovoljit takoreci sve zelje partneru...nekako su drugacije,samopouzdane,susretljive,komunikativne,nema lako naci neku zelju a da one budu iznenadjene...ja bih rekao da jednim dijelom mozga razmisljaju slicno kao muskarci,sto bi se reklo ono muskom logikom pa je valjda i to razlog sto to sa krevetom vrlo dobro funkcionira.. :p

Ruana

Post by Ruana » 06 Feb 2013, 10:21

camargue wrote:ne plasim se uspjesnih zena,bar ne ovako,za brak ne znam,ne bih o tome...ali znam prilicno sigurno da su uspjesne zene vrrrlo dobre krevetu i znaju vrlo dobro udovoljit takoreci sve zelje partneru...nekako su drugacije,samopouzdane,susretljive,komunikativne,nema lako naci neku zelju a da one budu iznenadjene...ja bih rekao da jednim dijelom mozga razmisljaju slicno kao muskarci,sto bi se reklo ono muskom logikom pa je valjda i to razlog sto to sa krevetom vrlo dobro funkcionira.. :p
Znaci ti bi je volio imati u krevetu, a ne bi je ozenio, zezali bi te jelde.

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Re: Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?

Post by sann » 29 Apr 2015, 22:11

Jakih"zena ima,to je sigurno,e sad,da li su dorasli da im pariraju u obrazovanju,to moraju sami provjeriti'' :)
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 29 Apr 2015, 22:21

Zavisi da li u ruci drži motornu testeru ili nalivpero.
Pitanje za kaladonta.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 29 Apr 2015, 22:35

Kako koji...Jedan moj je bio jako iskompleksiran...meni nije smetalo sto je on manje obrazovan vec sto je bio blentav...stvarno blentav...ali ne plase se svi.. :jok Visokoobrazovani se ne plase..ama eno jedan tugica, ne znam ima li osnovnu, dodijo mi vala...a dosadan nesreca jedna...morala sam reci da ide u .....cccc....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23239 times
Been thanked: 6112 times

Post by Veca » 29 Apr 2015, 23:05

:vecaa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

sann
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by sann » 29 Apr 2015, 23:13

:respekt
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Slučajni prolaznik » 30 Apr 2015, 00:17

nekad ih respektirao,a danas još i više :)

strah...nema se čega tu plašiti...žene ko i svake druge samo obrazovanije :D.
Osmijeh ne treba biti blistav,ali mora biti iskren :)

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4916 times
Been thanked: 6710 times

Post by ina » 30 Apr 2015, 18:13

Muskarac najcesce zeli biti , kao i vjekovima, snazan i dominantan...fizicki a i umno.
Kad se nadje u ravnim ili superiornim vodama sa suprotnim spolom neki to gledaju kao neku vrstu prijetnje.
Ali .....
Obrazovanje nije uvijek i = inteligencija. Obrazovanje je sve ono sto nas je neko drugi naucio
a inteligencija nacin na koji koristimo nauceno, nacin na koji sve to obradimo svojom glavom. Svako nas moze nauciti da pisemo ali nasa kaligrafija osat ce uvijek jedinstvena, samo nasa. ( tako nekako).
Najbitnije je kako ti ko servira obrazovanu inteligenciju.
Posto sam jos uvijek u dimenziji kuhanja evo jos jedan primjer : Ako zensko/musko servira svoje znanje/inteligenciju kao tanjir obicne supe ili pite krompiruse, vjerovatno ce nas probuditi i zelja da zatrazimo i porciju vise. Ako nam to servira kao neki francuski UZVISENI specijalitet, dobre su mogucnosti da zapocnemo tapkati viljskom, mirisati, i gledati cak i sa nepovjerenjem ili distancom. Ne zato sto drhtimo od straha nego zato sto nam se tako predstavilo.
Da pokusam biti konciznija. Obrazovano inteligentna zena nece te dovesti u slicnu situaciju.
Svijest ima sidrište.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 30 Apr 2015, 18:32

Kakav strah... To je privlačno...
Ali ujedno, kako ina rece... Ne mora biti uvijek znak jednakosti između obrazovanja i inteligencije, a potonja mi je ipak bitnija...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 30 Apr 2015, 19:49

...ja se jedva kontarisala jednog a jedan drugi mene zaustavi na autobusnoj stanici i kaže : Eh, sad imam ŠAMSU...ma kad ga nisam kišobranom nabubala...Salamun :plavi

sann
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by sann » 10 Jun 2015, 00:34

Biba wrote:...ja se jedva kontarisala jednog a jedan drugi mene zaustavi na autobusnoj stanici i kaže : Eh, sad imam ŠAMSU...ma kad ga nisam kišobranom nabubala...Salamun :plavi
:DD

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 10 Jun 2015, 14:41

Zasto se plasiti? :cudi Ustvari je mnogo zanimljivije kada ne moras nekoga sve uciti i objasnjavati i kada mozes voditi normalan razgovor bez vecih "zapinjanja".Uz to je za pohvalu kada zena moze nesto sama uraditi uz to ti i pomoci a za to su obrazovanje i inteligencija neophodni i sve je to jedan veliki plus.Problem je u karakteru jer dosta slicnih nosom para oblake.
Question everything.

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Johny » 10 Jun 2015, 15:03

slabi muskarci se plase i sami sebe....kad kazem slabi ne mislim naravno na fizicki izgled..
mislim da je daleko lakse putovati zivotnim putevima sa emancipovanijom,snalazljivijom zenom,,narocito u ovakvim vremenima...
a slazem se sa Stormom da obrazovanje nekad nije u direktnoj sprezi sa inteligencijom i snalazljivoscu

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 10 Jun 2015, 15:48

Ma hajde pa ni one obrazovane ne ujedaju osim u eksplicitnim situacijama . ;)
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 10 Jun 2015, 15:56

Terasa svjesti wrote:Ma hajde pa ni one obrazovane ne ujedaju osim u eksplicitnim situacijama . ;)
:plavi ...ma dobro je ak malo gricne..uvo i tak to..

Neki muškarci ipak ne vole kad je žena pametnija... :perezube

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23239 times
Been thanked: 6112 times

Post by Veca » 10 Jun 2015, 17:52

...üpffffffffffff,al' mi ota vasa pamet ide na ganglije! :ccc
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”