Tržni centri
Moderator: Krokodil Behko
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4227 times
- Been thanked: 3147 times
- Status: Offline
Re: Bh. prodavačice otvorile dušu: Ovo bi vam rekle da smiju
Ma u nas je svako žensko drčno, prodavačica ili ne. 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Istina. Danas je vecina naroda obrazovana a nevaspitana. Ljudi se na sva zvona hvale svojim fakultetskim diplomama al u interakciji s njima shvatas da im nedostaje cak i osnovna kultura i ljudski moral.Melek wrote:Ma u nas je svako žensko drčno, prodavačica ili ne.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4227 times
- Been thanked: 3147 times
Nas u sustini prozima nekakva cudna frustracija i agresivnost, u svim sferama. Strah me reci da je to osobina nacije (i svakog od naroda koji je tvore), ali sta ces, nadam se da nije (samo) do mene 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
navika wrote:Istina. Danas je vecina naroda obrazovana a nevaspitana. Ljudi se na sva zvona hvale svojim fakultetskim diplomama al u interakciji s njima shvatas da im nedostaje cak i osnovna kultura i ljudski moral.Melek wrote:Ma u nas je svako žensko drčno, prodavačica ili ne.
Dobra,i na mjestu konstatacija.
Imam dojam,da danasnja omladina ide u skole da se samo nauce bezobrazluku
i kako covjeka preveslat,u svemu i svacemu.
Ni njihovi profesori nista nisu bolji,pa cak ni rektori.
Drustva,sva...idu u vrlo losem smjeru.
Ti ljudi ce za par giodina biti na rukovodecim mjestima,donosit vazne odluke...
...kakvo ce svjet biti mjesto za zivjet.....ako je danas vec na krajnjoj granici normale.
Ovo boldirano gore......
Svi su oni vaspitani....samo sto su bezobrazni......
niko me nemoze ubjedit da je drugacije.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

moje misljene, da su RODITELJI zakazali. rat je unazado sve , poceli od 0, trka za prezivljavanjem, djecu prave (NE ZNAJU NI SAMI ZASTO) i hoce da ih DONACIJE uzdizu, hrane....
profesori -ne smiju nista lose reci roditeljima --kako ce , kad ga MAJKA doceka da je on kriv sto dijete ima lose ocjene, jer ona ga je rodila ''ispravnog'' i pamtnog na NJU ITD
NE DA MI SE VISE

Moje prodavacice ne smiju puno voca i povrca cak ni naruciti. Ako uvene tj. propadne, one moraju platiti štetu.
Jako su ljubazne. Prije je bio trgovac lud. Pljuvao je prste i posluzivao a znam da boluje od tuberkuloze.Kupobala sam kruh i sve u selu gdje radim.On je cak stari kruh grijao na peci za drva...i rastjerao sve musterije...
Ima svakakvih kupaca.Ja u Plodinama puno kupim artikala, puuuna kolica. Neki djed me napo sta stavljam u vrecice ...kad sam bila na kasi...Procijenila sam da je pravo manijak i rekla da ja brze ne mogu...jos i batina zamalo dobit..svakakvog svijeta ima..
Jako su ljubazne. Prije je bio trgovac lud. Pljuvao je prste i posluzivao a znam da boluje od tuberkuloze.Kupobala sam kruh i sve u selu gdje radim.On je cak stari kruh grijao na peci za drva...i rastjerao sve musterije...
Ima svakakvih kupaca.Ja u Plodinama puno kupim artikala, puuuna kolica. Neki djed me napo sta stavljam u vrecice ...kad sam bila na kasi...Procijenila sam da je pravo manijak i rekla da ja brze ne mogu...jos i batina zamalo dobit..svakakvog svijeta ima..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Jedna od odlika našeg naroda je arogantnost. To ne govorim ja, samo prenosim mišljenja desetina ljudi sa stranih foruma, a moj dio je tek onaj 'stavim prst na čelo i kad razmislim i jest tako'.Melek wrote:Nas u sustini prozima nekakva cudna frustracija i agresivnost, u svim sferama. Strah me reci da je to osobina nacije (i svakog od naroda koji je tvore), ali sta ces, nadam se da nije (samo) do mene
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
- Has thanked: 14120 times
- Been thanked: 9746 times
Jesmo li bas arogantni toliko da se "izdrkavamo" na kupcima?
Ne vjerujem bas
Ovo govorim iz perspektive bivse prodavacice (doduse u svojoj radnji,ali ipak)
Kad udjete u trgovinu pozdravite lijepo, nisu vam krive te zene sto se nenaspavani, pod stresom, sto vas mus loze ebe ili ne ebe nikako, ili vam zena "ne da" . Prodavacice su tu da pruze uslugu, prodaju ono STO IMA NA RAFAMA, i nije duzna da slusa vase "brojanje" sto eto, uz sve moguce sokove "nije bilo jabuke".
Ne znam koliko ste upoznati, ali u vecini slucajeva radnicima po trgovinama nije dozvoljeno sjesti, pogotovo u velikim marketima. Ove male piljare i nekako, ali cik bilo sjedi negdje mimo pauze. I tako 10ak sati. Za 400 km.
Mobing od strane upravnika, koji nema bas puno veze s gazdom, nego cisto jer mu se moze, moze su ebat vas u zdrav mozak jer zna da ne mozete naci drugi posao, i taj vam je prijeko potreban. Ne svidja mu se mjesto na kojem ste slozili robu, on to vidi u nekom drugom cosku - hajde Jovo nanovo.
Rekle bi vam i da one ne formiraju cijeni, niti odredjuju marzu, i to sto sto je u drugoj prodavnici jeftinije nije zasluga dobre volje prodavacice iz druge prodavnice nego ce njen gazda sigurno zavrnuti na drugom mjestu.
I ne, nisu vam pobile pola familije, tu su i da progovore s vama "koju", da vas posavjetuju, ali ne i da budu vrece za verbalni boks.
Nekada jednostavno ne postoji nacin ponasanja prema bezobraznim kupcina, a koji bi bio primjeren. Kupac se okrene i ode, nadje drugu "zrtvu", a prodavac ostaje na milost i nemilost sljedecem kupcu i sefu,gazdi,kako hocete.
da se razumijemo, ne tvrdim da su sve prodavacice/prodavaci cvijece, ima ih svakakvih, ali mozemo ipak pokusati razumjeti
Ne vjerujem bas
Ovo govorim iz perspektive bivse prodavacice (doduse u svojoj radnji,ali ipak)
Kad udjete u trgovinu pozdravite lijepo, nisu vam krive te zene sto se nenaspavani, pod stresom, sto vas mus loze ebe ili ne ebe nikako, ili vam zena "ne da" . Prodavacice su tu da pruze uslugu, prodaju ono STO IMA NA RAFAMA, i nije duzna da slusa vase "brojanje" sto eto, uz sve moguce sokove "nije bilo jabuke".
Ne znam koliko ste upoznati, ali u vecini slucajeva radnicima po trgovinama nije dozvoljeno sjesti, pogotovo u velikim marketima. Ove male piljare i nekako, ali cik bilo sjedi negdje mimo pauze. I tako 10ak sati. Za 400 km.
Mobing od strane upravnika, koji nema bas puno veze s gazdom, nego cisto jer mu se moze, moze su ebat vas u zdrav mozak jer zna da ne mozete naci drugi posao, i taj vam je prijeko potreban. Ne svidja mu se mjesto na kojem ste slozili robu, on to vidi u nekom drugom cosku - hajde Jovo nanovo.
Rekle bi vam i da one ne formiraju cijeni, niti odredjuju marzu, i to sto sto je u drugoj prodavnici jeftinije nije zasluga dobre volje prodavacice iz druge prodavnice nego ce njen gazda sigurno zavrnuti na drugom mjestu.
I ne, nisu vam pobile pola familije, tu su i da progovore s vama "koju", da vas posavjetuju, ali ne i da budu vrece za verbalni boks.
Nekada jednostavno ne postoji nacin ponasanja prema bezobraznim kupcina, a koji bi bio primjeren. Kupac se okrene i ode, nadje drugu "zrtvu", a prodavac ostaje na milost i nemilost sljedecem kupcu i sefu,gazdi,kako hocete.
da se razumijemo, ne tvrdim da su sve prodavacice/prodavaci cvijece, ima ih svakakvih, ali mozemo ipak pokusati razumjeti

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Na veliku zalost svaki se dan uvjerim u to. Potrebno je to prihvati, tek kad prihvatis stvari onakvim kakve uistinu jesu, u stanju si ih mijenjati.Melek wrote:Nas u sustini prozima nekakva cudna frustracija i agresivnost, u svim sferama. Strah me reci da je to osobina nacije (i svakog od naroda koji je tvore), ali sta ces, nadam se da nije (samo) do mene
U svakom zvanju ili zanimanju svi imamo nadređene. Svaki posao je na svoj nacin i lijep ali i tezak. Tako su i ljudi, i dobri i teski.
Moje trgovkinje su prijazne, pristpjn, ljubazne. Ponekad mi pakuju robu a ja kazem da nema potrebe.Kad nosim pakovalje mlijeka otvore mi vrata. Cak mi je i baterije u sat stavljala.
Naravno nisu sve takve.Nisu ni sve uciteljice jednake, ni doktori...
Nedavno je vragbabina mlada prijateljica rascerupala kisobrane a nije kupila.
?..ali ponekad ja dođem u nasu veliku trgovinu a nigdje zive duse...moram ih zvati...Posakrivaju se u magacin...
U svakom poslu se moze zabusavati...Imam ja mamu jedne ucenice koja je trgovkinja. Prema meni jest ljubazna ali inace je arogantna.Napadala je u skoli da mi moramo ucionice mijenjati i raspored jer njoj nema tko cuvati dijete i suprug radi...Prava je primitivka. Tako se ponasa i prema nekim kupcima a i kolegicama...
Moje trgovkinje su prijazne, pristpjn, ljubazne. Ponekad mi pakuju robu a ja kazem da nema potrebe.Kad nosim pakovalje mlijeka otvore mi vrata. Cak mi je i baterije u sat stavljala.
Naravno nisu sve takve.Nisu ni sve uciteljice jednake, ni doktori...
Nedavno je vragbabina mlada prijateljica rascerupala kisobrane a nije kupila.
?..ali ponekad ja dođem u nasu veliku trgovinu a nigdje zive duse...moram ih zvati...Posakrivaju se u magacin...
U svakom poslu se moze zabusavati...Imam ja mamu jedne ucenice koja je trgovkinja. Prema meni jest ljubazna ali inace je arogantna.Napadala je u skoli da mi moramo ucionice mijenjati i raspored jer njoj nema tko cuvati dijete i suprug radi...Prava je primitivka. Tako se ponasa i prema nekim kupcima a i kolegicama...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

jeote koje ljecenje frustracije...svi na baustelu!
Ima ih dosta, kojima bi i ja imao što rećiMohr wrote:Sigurno bi one imale sasvim nešto drugo da kažu (o svome poslu) samo kad bi smjeleI imale kome

Habibti, ya nour el - ain... 

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
ima tu dozivljaja....Mohr wrote:Sigurno bi one imale sasvim nešto drugo da kažu (o svome poslu) samo kad bi smjeleI imale kome

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Podrinjac wrote:Ova na slici ima seksi ruke.

- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 15 times
I to stoji. Ali, stavimo se za trenutak u njihovu kožu, pa bum nam se samo mnogo toga kaz'lostorm wrote:Ima ih dosta, kojima bi i ja imao što rećiMohr wrote:Sigurno bi one imale sasvim nešto drugo da kažu (o svome poslu) samo kad bi smjeleI imale kome

Inače, čit'o sam da je neki francuski trgovački lanac (nije Interex) svojim kasirkama naredio da nose pampers, ne sjećam se o kojoj zemlji je bilo riječ, svejedno...
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Nista se ti za mene ne brini. Ja uvijek nadjem za sta da ufatim.kuplung wrote:Podrinjac wrote:Ova na slici ima seksi ruke.nemas bolan za sta ufatit
Znam što želiš reći......nehumano je to kako se odnose prema njima.... čitao sam nešto slično i ja.Mohr wrote:I to stoji. Ali, stavimo se za trenutak u njihovu kožu, pa bum nam se samo mnogo toga kaz'lostorm wrote:Ima ih dosta, kojima bi i ja imao što rećiMohr wrote:Sigurno bi one imale sasvim nešto drugo da kažu (o svome poslu) samo kad bi smjeleI imale kome
![]()
Inače, čit'o sam da je neki francuski trgovački lanac (nije Interex) svojim kasirkama naredio da nose pampers, ne sjećam se o kojoj zemlji je bilo riječ, svejedno...
Ali nisam ni ja kriv za to da me otrese na blagajni...ali mi kućni odgoj a još više žurba, ne daju da se pustim u "razgovor" pa se poslije i prisjetim njenih uvjeta i zaboravim.
A sve se zateže... ali njen je posao da bude nasmijana i uslužna....ni mene ne miluju u mom poslu, pa nekad moram samo klimati i smješkati se.....makar bi ga najradije kružnim složio na pod

Habibti, ya nour el - ain... 

sto se tice prodavacica, kasirki, u bih nisam imala lose iskustvo , sta vise iznenadila sam se da se cak i smiju, citajuci na drugim portalima da su ''ostrokondje''