Katoličanstvo

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Katoličanstvo

Post by storm » 01 Nov 2016, 20:31

dr laganini wrote:
storm wrote:
dr laganini wrote:..stor ne seri..ja sam vjernik i jedini moj direktni dodir s crkvvom je blagosov kuca..i dam dvista kuna i to je sve a ne moram ni to nema presinga...a da je crkva odrzala hrvatstvo kroz stoljeca to postivam i s time imaju autoritet da kazu svoje misljenje..sto te to smeta..mozes cut i radit po svome..il poslusat..
Za prošlost ništa ne kažem....svakako su održali hrvatstvo stoljećima ali nije više srednji vijek.....hrvatska država postoji....složili smo se da je sekularna, društvo počiva na znanosti i napretku a ne na dogmi i propisima ispred dvije kile godina...
onda sa druge strane gledam bahate biskupe, koji pune guzice seru nesretnim mladim trudnicama neka imaju dijete, više djece....
pa neka on rodi seronja jedan.
hej uvesti će instituciju bračnih savjetnika....svećenik će mladim parovima i parovima uopće savjetovati kako da ostani skupa :ha

nemojte se zajebavati....i platite porez i skinite se s proračuna građana....
ja jako razumijem i odgojen sam kao katolik....puno je čistiji bio ovdje katolicizam pod čizmom...
vjeronauk u školama? suludo....
hvala nečemu pa slovenci nisu pali pod tu histeriju, pa škola nema veze sa religijom :klanja
..ajde da ne filozofiramo koje ti imas probleme s crkvom ...izjasni se..a ocekivat da institucija koja traje dvibtisuce godina nema pravo na misljenje moze imat samo idiot..

da ima....ali neka soli pamet onima koji ulaze u crkvu....a ne cijeloj državi u totalu i na političkom planu isto.....miješaju se u donošenje zakona :lup

a unutra što se mene tiče....može biti gang bang....svejedno mi za idiote
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 01 Nov 2016, 20:33

Vatikan je cirkus,donese katolicku fetvu i katlici je moraju slijediti :kafa

Vatikan je pun ubica i ubijenih papa i njihovih sluga :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41217 times
Been thanked: 27900 times

Post by Rum » 01 Nov 2016, 20:39

I wonder, I wonder what you would do if you had the power to dream at night any dream you wanted to dream and you would of course be able to alter your time sense, and slip, say 75 years of subjective time into 8 hours of sleep.
“Healing
You would, I suppose, start out by fulfilling all your wishes. You could design for yourself what would be the most ecstatic life — love affairs, banquets, dancing girls, wonderful journeys, gardens, music beyond belief. And then after a couple of months of this sort of thing, of 75 years a night, you’d be getting a little taste for something different. And you would move over to an adventurous dimension, where there was sudden dangers involved, and the thrill of dealing with dangers. And you could rescue princesses from dragons, and go on dangerous journeys, make wonderful explosions and blow them up. Eventually get into contest with enemies.
And after you’ve done that for some time, you’d think up a new wrinkle to forget that you were dreaming. So you’d think it was all for real, and to be anxious about it. Because it’d be so great when you woke up, and then you’d say, well, like children who dare each other on things, how far out could you get? What could you take? What dimension of being lost, of abandonment of your power, what dimension of that could you stand? You could ask yourself this ‘cos you know you’d eventually wake up.
Then, you would get more and more adventurous and you will make further and further out gambles as to what you would dream. Finally, you would dream where you are now. You would dream the dream of living the life that you’re actually living today. That would be within the infinite multiplicity of choices you would have – of playing that you weren’t God.
Because the whole nature of God according to this idea is to play that he’s not. So in this idea then, everybody is fundamentally the ultimate reality. Not God a politically, kingly sense, but God in the sense of being the self – that deep down basic whatever there is. And, you’re all that. Only you’re pretending you’re not.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 20:42

statebriga wrote:Vatikan je cirkus,donese katolicku fetvu i katlici je moraju slijediti :kafa

...vatikan je prepun ljudi..koji su bili ovakvi il onakvi..ko i svaka druga drzava..il da pojednostavim forum..kazolicanstvo se dobije rodjenjem il izborom i nema nikakve prisile ..nije to komunizam..i opet ga vecina ovdje velica..ja u svoji pedeset nisam nista lose dozivio necuvrec od katolivanstva nego od crkve koji ovdje poistovjecuje..ne iskljucujem da netko nije..niti vridjam ateiste i otkud njima lravo da vridjaju vjernike crkvu..teror manjine..

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 20:43

..i bas mi je ugodno ovdje raspravljat s katolicima..barem mislim da jesu.. :ok

mehaning
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mehaning » 01 Nov 2016, 21:01

dr laganini wrote:
statebriga wrote:Vatikan je cirkus,donese katolicku fetvu i katlici je moraju slijediti :kafa

...vatikan je prepun ljudi..koji su bili ovakvi il onakvi..ko i svaka druga drzava..il da pojednostavim forum..kazolicanstvo se dobije rodjenjem il izborom i nema nikakve prisile ..nije to komunizam..i opet ga vecina ovdje velica..ja u svoji pedeset nisam nista lose dozivio necuvrec od katolivanstva nego od crkve koji ovdje poistovjecuje..ne iskljucujem da netko nije..niti vridjam ateiste i otkud njima lravo da vridjaju vjernike crkvu..teror manjine..
Meni se vidi, da se vjernici više bave ateistima nego obrnuto... :hm

Ja ako raspravljam na nekoj religijskoj temi, još nikoga nisam pokušavao preokrenuti u ateista... :cudi

Ali kad me popovi pokušaju primiti za novčanik, normalno da se pobunim... :kafa

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 01 Nov 2016, 21:03

dr laganini wrote:..i bas mi je ugodno ovdje raspravljat s katolicima..barem mislim da jesu.. :ok
jesam...ali i mislim svojom glavom a ne biskupovom :cudi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 21:11

mehaning wrote:
dr laganini wrote:

Meni se vidi, da se vjernici više bave ateistima nego obrnuto... :hm

Ja ako raspravljam na nekoj religijskoj temi, još nikoga nisam pokušavao preokrenuti u ateista... :cudi

Ali kad me popovi pokušaju primiti za novčanik, normalno da se pobunim... :kafa
..daj mi primjer...mozda su u sloveniji druga pravila..neznam..

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 21:15

storm wrote:
dr laganini wrote:..i bas mi je ugodno ovdje raspravljat s katolicima..barem mislim da jesu.. :ok
..a sto ti mislim da su vjernici marionete...jebote zar ne kuzis...zivimo u demokraciji pa i po tom pitanju...ne moras se ni krstit i vincavat ni ic u crkvu..i to te nista ne kosta..samo je stvar izhora..il svjetonzora..pa ćak ne i svjetonazora...biakupi sto ti kazes mogu pricat tri dana a moje je ocu li lrihvatit il ne..ti mislis d svi poslusno ko ovce prihvataju necije mialjenje..ne mogu virovat...

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Nov 2016, 21:24

dr laganini wrote:

uf,najvise volim cuti ,kad se kaze da se religjska aka vjerosipovijest dobija rodjenjem :hihi :kafa to je smijesno :kafa

pa i n eoceukjem da si nesto traumaticno dozivio od Crkve,ali nisi ni zensko da moras ostati trudan ,a nisi u braku :kafa

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Nov 2016, 21:25

dr laganini wrote:
storm wrote:
..a sto ti mislim da su vjernici marionete...jebote zar ne kuzis...zivimo u demokraciji pa i po tom pitanju...ne moras se ni krstit i vincavat ni ic u crkvu..i to te nista ne kosta..samo je stvar izhora..il svjetonzora..pa ćak ne i svjetonazora...biakupi sto ti kazes mogu pricat tri dana a moje je ocu li lrihvatit il ne..ti mislis d svi poslusno ko ovce prihvataju necije mialjenje..ne mogu virovat...
vjernici jesu marionete :kafa

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 21:31

..ja nisam a vjernik sam..pada ti teorija u vodu..ibcudi me da generaliziras..

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Nov 2016, 21:33

dr laganini wrote:..ja nisam a vjernik sam..pada ti teorija u vodu..ibcudi me da generaliziras..
pa hajde reci ,sto tebe razlikuje od vjernika-marionete? :kafa

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 21:42

.recimo ovo spominjanje scecenika biskupa oni ne utjecu na moje virovanje il ne..jini kontakt koji imam je kad dodjem na misu....necu lagat volim kad je svecenik sugestivan o kad ima spiku koju kuzim il je zivim al nije presudno..a sad crkva je institucija koja traje kolki i brak npr. ..ima ibdobre i lose faze kroz povjest...ali sigurno isu presudne u tome dali si vjernik il ne..istinski..osim ako nisi folklora radi a to je druga tema...

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Nov 2016, 21:46

dr laganini wrote:.recimo ovo spominjanje scecenika biskupa oni ne utjecu na moje virovanje il ne..jini kontakt koji imam je kad dodjem na misu....necu lagat volim kad je svecenik sugestivan o kad ima spiku koju kuzim il je zivim al nije presudno..a sad crkva je institucija koja traje kolki i brak npr. ..ima ibdobre i lose faze kroz povjest...ali sigurno isu presudne u tome dali si vjernik il ne..istinski..osim ako nisi folklora radi a to je druga tema...
aha,pa eto,vidis da sam dobro rekla jer vecina katolickih vjernika,radi vlastite sujete nece kritkivoti ni Crkvu,ni Vatikan,ni smisao hodocasca i slicno. :kafa

Sto je pogresno biti katolik radi folklora,pa ima masa Jevreja koji nisu vjernici,a prakticiraju Judaizanm i genrlano Jevrjestvo, iskljucivo na folklonrnom nivou. :kafa

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 01 Nov 2016, 21:51

Katoličanstvo u Mostaru je otišlo u tri .. materine.Prvo križ na Humu,a sad nekakve staze i obilježja po hercegovačkim vrletima.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 01 Nov 2016, 21:54

Groblje u u naselju Crkvice (Zenica) na blagdan Svi sveti

Image

Image

Image

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Nov 2016, 21:56

KOMESAR wrote:Katoličanstvo u Mostaru je otišlo u tri .. materine.Prvo križ na Humu,a sad nekakve staze i obilježja po hercegovačkim vrletima.
a bosnjacki Islam u BIH propagira SDA med i mlijeko :kafa

to je ispolitizirano katolicanstvo HDZ :hihi

isto ako i kod Srba SDS :hihi

Danas je svima vazna politizacija relgije,a interesantno,svi se rugate u drugim relgijskim skupinama,a vase religjske skupine rade isto :kafa

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 21:59

statebriga wrote:
dr laganini wrote:.recimo ovo spominjanje scecenika biskupa oni ne utjecu na moje virovanje il ne..jini kontakt koji imam je kad dodjem na misu....necu lagat volim kad je svecenik sugestivan o kad ima spiku koju kuzim il je zivim al nije presudno..a sad crkva je institucija koja traje kolki i brak npr. ..ima ibdobre i lose faze kroz povjest...ali sigurno isu presudne u tome dali si vjernik il ne..istinski..osim ako nisi folklora radi a to je druga tema...
aha,pa eto,vidis da sam dobro rekla jer vecina katolickih vjernika,radi vlastite sujete nece kritkivoti ni Crkvu,ni Vatikan,ni smisao hodocasca i slicno. :kafa

Sto je pogresno biti katolik radi folklora,pa ima masa Jevreja koji nisu vjernici,a prakticiraju Judaizanm i genrlano Jevrjestvo, iskljucivo na folklonrnom nivou. :kafa
...sama sebe kompromitiras..opravdavas folklor a ne priznas istinsku viru..a sto se kritiziranja pa napisa sam ..spomenuo primjer crkve i braka kao institucije..mogu i drzave i demokracije..znaci nisam od onih koji ne kritiziraju al ne zato sto se kosi s mojim uvjerenjem..ja virujem u instituciju braka i zivim je al ne znaci da je idealiziram al ne vidim neku bolju...i ko sto ima losi bbrkova..sistema..drzava ima i losi stvari u crkvi kao instituciji..nisi mi uvjerljiva..

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Nov 2016, 22:01

KOMESAR wrote:Katoličanstvo u Mostaru je otišlo u tri .. materine.Prvo križ na Humu,a sad nekakve staze i obilježja po hercegovačkim vrletima.
..nije pristojnobda to komentiras mesar..na temi islam nemam ni jedan komentar a nije da je islam bezgrisan..

Post Reply

Return to “Religija”